במהלך 2014 יפרסו בארץ פתרונות 812.11ac ב- WiFi המספקים בין 1 ג'יגה ל- 7 ג'יגה סל"ש באוויר. במקביל, תיפרסנה רשתות WiFi כ- Offload לרשתות הסלולר ופתרונות עם זיהוי מיקום מדויק בתוך מבנים. הכל תלוי (כמובן) אם ישוחררו התדרים המתאימים לציבור. מהפכה בהובלת Ruckus Wireless.
מאת:
אבי וייס, 3.11.13, 20:30
ביום 29.10.13, התקיים כנס מקצועי ביוזמת גטר טק (ראיון בלעדי עם מנכ"ל החברה
פרסמנו כאן). הכנס הוקדש כולו למהפכה הבאה של עולם האלחוט, ה - WiFi, אותו מתכוונת להוביל חברת ראקאס (
Ruckus Wireless) האמריקאית, שלה מרכז פיתוח בישראל.
חנוך פורת, מנהל תחום התקשורת בגטר טק: "ראקאס זו הזדמנות עסקית מצויינת עבורנו לשוק הישראלי. יש לנו רשת ענפה של שותפים עסקיים, מפיצים ואינטגרטורים, מהשורה הראשונה בישראל. זה מקיף את כל השוק וכל הסגמנטים של השוק הישראלי. אנו משדרים ערכי ליבה ברורים: עבודה שקופה דרך ערוצי ההפצה. העקרון הזה כבר הוביל אותנו להישגים, שאנו רוצים למנף, לאור ההתפתחויות והצרכים בשוק.
נכנסנו ב- 2011 עם הפתרונות של ראקאס לשוק. משנת 2011 ל- 2012 היה גידול של 240% (כלומר: פי 3.5) בהכנסות מהתקנות של ראקאס. בין 2012 ל- 2013, לפי ההערכה שלנו עד סוף השנה, יהיה גידול של כ- 200% (דהיינו: פי 3 מול שנת 2012). סה"כ גדלנו
פי 10 (!) תוך שנתיים, עם הפתרון של ראקאס. ב- 2010 בכלל לא ידעו בשוק, שיש דבר כזה ששמו ראקאס. כיום, כל מי שעוסק בתחום מכיר אותנו. המתחרים שלנו נכנסו למגננה מול ההישגים שלנו, שמקורם בעליונות טכנולוגית ומתן מענה מקיף לצרכים החדשים בשוק. אנו בונים כעת תכנית עבודה ל- 2014 ומאמינים, שהיא תהיה טובה לא פחות מהשנים שעברו.
ישראל היא הארץ היחידה בעולם, שבה יש צורך באישור רגולטורי בכל מקרה של שליחת ציוד תקול לתיקון והחלפה - RMA. אנו צריכים להוציא רישיון על כל מכשיר, שחוזר או מוחלף, אחרת הוא נתקע במכס. אנו עומדים כל הזמן בטיפול באישורים מול משרד התקשורת, כל עוד יש כאלו מגבלות על ה- WiFi. זה לא רק בעיית תדרים. כל דבר דורש אישורים ורישיונות ומגבלות במכשירים, שאנו מביאים. אין דבר כזה בשום מקום בעולם. אי מקווה, שרגולטור ישנה את הגישה הזו ובקרוב.
ראקאס נכנסה לעולם ה- ac. אולם בגרסה הראשונה של ה-
ac אין לה יתרונות בולטים מול ה-
n. בקרוב מאוד תצא גרסה חדשה ל- ac וזה ייתן ייתרון טכנולוגי מובהק לעולם ה- WiFi. נספק ג'יגות באוויר".
בועז יהודה, מנכ"ל גטר טק: "אנו רואים את עצמנו כשחקן משמעותי בעולם ה- ICT, עולם של פתרונות לכל הצרכים של השוק, בדגש על פתרונות המחוברים לענן. בגלל עליית חשיבות התקשורת ורוחבי פס גדולים, שבאה עם מהפכת הסמארטפונים והטאבלטים, ראקאס עם הפתרונות המתקדמים שלה תופסת נתחי שוק הולכים וגדלים בישראל. יש צמיחה אדירה של תחום ה- WiFi בעולם וגם בארץ ואנו מתכוונים להוביל את מהפכת ה- WiFi החדשה כאן בישראל, עם המוצר המוביל בעולם בתחום זה".
מייקל פפרלה (Michael Paparella) (בתמונה למעלה), דירקטור בכיר ומנהל מכירות אזור דרום אירופה, Ruckus Wireless: "כיום, ברור לכולם, שהעולם הוא נייד ושהתפוצצות המידע תימשך במלא הקצב. גם ברור, שאנשים רוצים רוחב פס. בעבר, ה- WiFi לא נתן רוחב פס ובוודאי לא בו זמנית להרבה אנשים עם הרבה מכשירי קצה. אולם, זה נגמר, לפחות ממה שאנו מפתחים.
מולנו, יצרנים רבים נתקעו בטכנולוגיות של לפני 50 שנה ולא מצליחים להתקדם. אנו מביאים מוצרים חדשים לשוק המבוססים על הרבה מאוד פטנטים המגינים על הפיתוחים שלנו. שני שליש מכוח האדם שלנו מושקע במו"פ וזה מביא את התוצאות וההישגים. קמנו ב- 2004 וכבר כיום יש לנו 6 מרכזי פיתוח בעולם, אחד מהם מצוי בישראל. הגענו ל- 21 אלף לקוחות תוך מספר שנים מאוד קטן, עם 9,000 שותפים עסקיים וההכנסות שלנו בשנת 2012 היו 215 מיליון דולרים, עם 800 עובדים. אנו עוסקים רק ב- WiFi, ומראים גידול ממוצע של 70% לשנה, כל שנה. רוב ההכנסות שלנו באות מהתקנות בארגונים (70%) כש- 30% באות מהתקנות ציוד אצל ספקי תקשורת דוגמת חברות הסלולר והבזק.
אני מעריך, שבשנים הקרובות נגיע לכ- 50% הכנסות מספקיות התקשורת, בגלל סיבה אחת ברורה: הצורך של החברות ב- Offload. העולם מכיר בזה, שה- WiFi הוא הפתרון הטכנולוגי הנכון לעומסים ולביקושים על רשתות הסלולר מהמכשירים החדשי שאנשים מחזיקים בידיים שלהם. הארגונים וחברות התקשורת בכל העולם, כשהם רוצים לשדרג את הרשת או לתת פתרון לעומסים, בוחרים בנו. מדוע? כי אנו היחידים היודעים להתמודד נכון עם ההפרעות - Interferences של עולם ה- WiFi, מה שלא קיים אצל המתחרים בנו. לכן, אנו מחליפים כל הזמן רשתות של מתחרים בכל רחבי העולם, ולא נתקלתי עד היום במצב בו איזה מתחרה החליף רשת שלנו.
הסיבה המרכזית להתרכזות שלנו בטיפול בהפרעות אלחוט היא די ברורה: ההפרעות יכולות להרוג את רוחב הפס למשתמשי הקצה ויכולות לפגוע בחוויית הגלישה. ההפרעות משפיעות חזק אם משתמש הקצה מוריד וידיאו, למשל כשהוא צופה ביוטיוב. בנוסף, הפתרון שלנו מאפשר לפרוס פחות בסיסי שידור - AP, בין 25% עד 50% פחות בסיסים באותו שטח נתון, עם כיסוי שטח טוב יותר. יש לזה מייד משמעויות: פחות הוצאות על בסיסי שידור, פחות כבלים, פחות פורטים, פחות מתגים, פחות זרם, פחות בעיות ניהול.
כל המוצרים שלנו מקבלים אחריות לכל החיים. אנו כל כך בטוחים באיכות שלהם, עד שאנו נותנים אחריות, לא לשנה כמו המתחרים, אלא לכל החיים. במבחנים, אפילו
די קשים, שנעשו ע"י מומחים עצמאיים וש
פורסמו ברבים,
נמצא שהפתרון שלנו מוביל בהפרש גדול מול כל פתרון מתחרה. אנו גם מאוד חזקים בפתרונות מסוג Mesh. זה נעשה פופולרי בפריסות עירוניות. יש ערים ענקיות בעולם שפרסו רשתות ב- Mesh עם הציוד שלנו, למשל הונג קונג ולונדון. אחרים יכולים רק לחלום על פתרונות כאלו, של ניהול עשרות אלפי עד מאות אלפי בסיסי שידור בתצורת Mesh עם קופסת ניהול אחת".
אור יצהר, מנהל מוצר ראקאס, גטר טק: "השוק בו אני נמצא מצוי בצמיחה, גם מול חיבורים קוויים וסלולריים. בין 2010 ל- 2016 הצפי הוא של גידול במאות אחוזים בכמות ההתקנים של WiFi, שיימכרו בשוק. לפי IDC, שוק ה- WiFi מבחינה כספית יגיע בעולם ל- 5.6 מיליארד דולרים ב- 2015, מול 2.3 מיליארד דולרים ב- 2010.
בקרוב תוציא ראקאס מערכת המזהה כל משתמש קצה במרחב בו הוא נמצא, גם כשיש מאות משתמשים על בסיס השידור. זה פתח ליישומים רבים, שנשמע עליהם בקרוב.
בשנה האחרונה ליוויתי הצלחות רבות של ערוצי השיווק שלנו. נכנסנו לעיריות רבות דוגמת: רמת השרון, באר שבע, אשדוד, רמת גן, חיפה, מעלה אדומים ועוד. נכנסנו לקמפוסים אקדמיים רבים דוגמת: אוניברסיטת אריאל, המרכז הבינתחומי בהרצליה, מכללת שערי משפט, מכללת ספיר, מכללת תלפיות, מכלל אוהלו ועוד. נכנסנו לבתי חולים דוגמת אסף הרופא וצפת, למרכזים רפואיים רבים בכל הארץ, לבתי ספר רבים (כי אנו תואמים את התקן החדש של משרד החינוך ל- WiFi במוסדות החינוך). נכנסו למקומות ציבוריים רבים כמו: קניונים, מרכזי עסקים, איצטדיונים, אולמי כנסים ועוד. הפוטנציאל של הגידול הוא עצום ואני מקווה ובטוח שנמשיך בתנופה הזו בעזרת כל שותפינו".
מאסימו מזיאו - אוסלו, מנהל טכני דרום אירופה ומהנדס בכיר, Ruckus Wireless: "אנו נמצאין כרגע בשלב של בחינת הרחבת סל הפתרונות שלנו בכמה תחומים חשובים:
א. שירותים מנוהלים ע"י ספקי השירות. אלו שירותים היכולים להיות מסופקים ע"י חברות תקשורת וספקי שירותי תקשורת לקהלים רחבים או ממוקדים, בין היתר בכלים בענן.
ב. פתרונות זיהוי מיקום -
Location Based. כשמסתובבים בחוץ יש GPS, אבל אין יכולת של זיהוי מיקום כשיש גג. אנו ניתן את הפתרון ב- WiFi. זה טוב בעיקר למרכזי קניות ומרכזי עסקים, שבהם הסוחרים רוצים לדעת היכן נמצאים הקונים הפוטנציאליים שלהם. הם יכולים לתת ללקוחות הפוטנציאליים הצעות תלויות מיקום, גם אפשר לשדר פרסומות מותאמות - פרסונליות על חלונות הראווה של החנויות כשלקוח פוטנציאלי עומד מול החלון. היישומים כאן עוד בתחילת דרכם.
ג. פתרונות של תוכנה ואפליקציות.
ד. ניתוח התעבורה ברשת לפי האפליקציות ומתן שליטה לבעלי הרשת: יכולת לשלוט באפליקציות ולספק QoS תלוי אפליקציות.
ה. פתרונות ac. בשנת 2014 נוציא לשוק
פתרונות ac, שיהיו הטובים ביותר בשוק, דוגמת ה- R700 וה- T300. נציג Controller, שהיה מיועד לספקי התקשורת בגרסה דומה אבל לארגונים. דהיינו: ארגונים יקבלו Controller המותאם לספקי תקשורת עם תמיכה של עד עשרות אלפי בסיסי שידור במערכת אחת.
נכנסנו לתחום פתרונות ה- Wifi בעננים, פתרונות המנהלים כמויות גדולות של AP, פתרונות המנהלים AP מבוזרים בארגונים ועסקים רבים בשטחים רבים. אנו מספקים פתרונות היכולים לבנות ענן של WiFi בבניינים מרובי דיירים \ עסקים. המערכת תתמוך בהעברת מידע בענן והיא תפעל על מכונות וירטואליות של VMware. ספקי השירות נכנסים לעולם חדש של
Wireless as a Service.
אם אני מביט קדימה לחמש שנים, להערכתי, מעבר לפתרונות ה- Offload, שכבר החלו ויתפסו תאוצה, התחום בעל פוטנציאל הצמיחה הגבוה ביותר יהיה בתחום הפתרונות מבוססי מיקום. היכולת לדעת היכן נמצא כל משתמש ברשת WiFi היא 'מדליקה' ואנו נספק API למפתחים, שירצו לפתח אפליקציות מבוססות מיקום. זה אתגר גדול עבורנו ואנו הראשונים בשוק, שיש להם פתרונות מבוססי מיקום בתוך בניינים ומרכזי קניות, עם פתרונות העובדים ושיתפסו תאוצה ככל שהיישומים הללו יפותחו ע"י קהילת האינטגרטורים וספקי השירות העובדים אתנו. זה שוק שעוד לא נולד ויש לו להערכתי פוטנציאל צמיחה עצום".