פרטנר בשוק הסיבים הסיטונאי: תאפשר לספקיות למכור שירותים על תשתיותיה
מאת:
מערכת Telecom News, 13.2.22, 13:35
כלומר, צרכן יוכל עתה להתחבר לסיבים של פרטנר גם דרך הצעות של חברות מתחרות. אילו ספקיות כבר חתמו על הסכמים ראשונים?
עדכונים בסוף הכתבה.
קבוצת התקשורת פרטנר תאפשר לספקיות תקשורת להציע לצרכנים שירותים במודל סיטונאי על בסיס תשתית הסיבים האופטיים שלה.
עד כה, החברות היחידות, שאפשרו לספקיות תקשורת להשתמש בתשתיות הסיבים שלהן, היו בזק ו-
IBC. עתה, פרטנר החליטה לאפשר לספקיות שימוש גם בתשתית הסיבים העצמאית שלה.
הסכמים ראשונים נחתמו לאחרונה עם הספקיות 099 ו-
ITC, והסכמים נוספים צפויים להיחתם בהמשך.
פרטנר תציע לספקיות מחירים תחרותיים ביחס למחירים בשוק, ובכך למעשה צפויה להגדיל את ההיצע ולהוזיל לצרכן הסופי את העלות החודשית. כלומר, צרכן יוכל עתה להתחבר לסיבים של פרטנר גם דרך הצעות של חברות מתחרות.
על פי נתוניה לרבעון השלישי של 2021, פרטנר פרשה תשתית סיבים עצמאית לכ-660 אלף משקי בית, לרבות בפריפריה ובישובים צמודי קרקע. החברה צופה, שעד סוף 2022 היא תגיע לכמיליון משקי בית מחוברים. מספר מנויי הסיבים של החברה עומד על כ-200 אלף משקי בית.
רק לאחרונה הודיעה פרטנר על 2 עסקאות משמעותיות בתחום הסיבים. הראשונה היא הסכם מול חברת
IBC. כך, שפרטנר תוכל, במסלול ההפוך, להציע שירותים על בסיס התשתית של
IBC. השנייה היא הרחבת הפרישה של תשתית הסיבים כדי לספק למפעילות תקשורת בינלאומיות גישה ותמסורת בין המזרח הרחוק ומדינות המפרץ לאירופה ובכך לאפשר חלופה בת קיימא לחיבורים הקיימים כיום דרך תעלת סואץ.
עדכון 1.5.22: פורסמה הודעה לתקשורת מחברת פרטנר: "פרטנר משיקה חבילות סיבים עם מהירויות העלאה גבוהות.
קבוצת התקשורת פרטנר הודיעה היום כי היא משיקה חבילות אינטרנט סיבים חדשות עם מהירויות העלאה גבוהות. בכך, מגבירה פרטנר את התחרות בתחום ונותנת מענה לביקוש הולך וגובר בקרב צרכני תקשורת, המחפשים מהירות העלאה גבוהה שתתמוך בצרכים שלהם. בשונה ממהירות הורדה, מהירות העלאה נדרשת עבור גיבוי מידע בענן, העלאה ושיתוף תוכן כמו תמונות וסרטונים, חווית גיימינג, שיחות וידאו, התחברות למכשירים מרחוק ועוד.
פרטנר משיקה חבילה בקצב של Mbps 600/100 במחיר של 110 ש"ח לחודש, וכן חבילה בקצב של Mbps 1,000/250 במחיר של 130 ש"ח לחודש. במקביל, החברה תמשיך למכור את חבילות הבסיס בקצבים של 300/30, 600/60 ו-1,000/100.
כחלק מהאסטרטגיה של פרטנר והפיכתה לשחקן תשתיות מרכזי, פורסת הקבוצה סיבים אופטיים בקצב מואץ. עד היום, פרסה החברה את רשת ה'פרייבט פייבר' לכ-740 אלף משקי בית ברחבי הארץ, מתוכם כ-225 אלף מנויים לשירות – מצבת המנויים הגבוהה בשוק הסיבים. עד סוף 2022, צופה פרטנר להגיע לכמיליון משקי בית פרוסים."
עדכון 2.6.22:
גד פרץ מ"גלובס" מעדכן
כאן (כותרת בלבד): "מחירי השימוש בתשתיות בזק יירדו ואיתם אולי גם מחירי האינטרנט.
משרד התקשורת בחר
בחברת הייעוץ AXON לקביעת מחירי השימוש בתשתיות בזק במסגרת השוק הסיטונאי • לקביעת המחיר תהיה השפעה רחבה על הרווחיות של IBC ועל הכדאיות בהמשך ההשקעות של פרטנר, וכמובן על מחירי האינטרנט בישראל."
עדכון 30.6.22:
גד פרץ מגלובס פרסם
כאן (כותרת בלבד): "נטפליקס, דיסני ועבודה נוחה מהבית: בפריפריה עדיין מחכים לסיבים האופטיים.
פריסת הסיבים האופטיים תגיע עד סוף השנה ל-70% מבתי האב בישראל, אולם נראה כי במרחב הכפרי ייאלצו לחכות עוד כמה שנים בשל העלויות הגבוהות הכרוכות בכך • ראשי מועצות טוענים כי בזק מרתיעה את הקבלנים המתחרים בה, ובמשרד התקשורת מתכננים דיון בנושא."
עדכון 6.10.22: פורסם
כאן (כותרת בלבד): "בזק מרחיבה את פריסת הסיבים בפריפריה ותגיע לכ-85% ממשקי הבית בישראל.
חברת בזק תרחיב את פריסת תשתית הסיבים האופטיים שלה, בעשרות ישובים, ברובם בפריפריה של ישראל."
עדכון 7.10.22:
גד פרץ מ"גלובס" פרסם
כאן (כותרת בלבד): "בשל היעדר כדאיות כלכלית: קבלנים התחרטו ולא יפרסו סיבים אופטיים בפריפריה.
מספר קבלנים קטנים שזכו במכרזי תמרוץ הודיעו למשרד התקשורת על כוונתם שלא לממש את זכייתם, לאחר שהגיעו למסקנה כי אין כדאיות כלכלית בפרויקט • סדר הגודל הסופי של משקי הבית שיושפעו כתוצאה מכך לא ברור, היות שחלק מהקבלנים הודיעו על כוונתם באופן לא רשמי."
זה בדיוק מה שחזינו שייצא מתכנית התמריצים ההזויה ש"הקליקה" המציאה, כדי לתת כוח מיותר לסמנכ"ל בכיר לכלכלה.
עדכון 15.3.23: פרטנר מדווחת: "מדד נטפליקס קובע: פרטנר ספקית האינטרנט המהירה ביותר.
מדד נטפליקס לחודש פברואר 2023 קובע כי פרטנר היא ספקית האינטרנט שתיתן לכם את הביצועים הטובים ביותר בעת צפייה בשירות של ענקית הסטרימינג, בשעות העומס.
פרטנר ניצבת בראש הטבלה עם מהירות של 3.8 מגה ביט לשנייה, כשאחריה שאר ספקיות האינטרנט הישראליות. פרטנר מובילה באופן עקבי את הטבלה הישראלית, אך הפעם גם זוכה לציון הגבוה ביותר שנמדד בחודש זה בעולם, כשהיא חולקת את ראש הטבלה עם ספקיות בינלאומיות מובילות.
מבין 61 המדינות הנמדדות בעולם, ישראל ניצבת במקום ה-17 בטבלה עם מהירות ממוצעת של 3.6Mbps. את המקום הראשון תופסות הונג-קונג, הולנד, סינגפור, ספרד ושוויץ, עם מהירות ממוצעת של 3.8Mbps. המהירות הנמוכה ביותר שנמדדה היא בוונצואלה עם 1.8Mbps.
את התוצאה המרשימה יכולה לזקוף פרטנר לזכות תשתית הסיבים האופטיים של החברה, שפרוסה בקרוב לכמיליון משקי בית ברחבי ישראל. יחד עם ההסכם שחתמה עם בזק לאחרונה, מגיע פוטנציאל משקי הבית של פרטנר לכ-1.7 מיליון. על פי הנתון האחרון שדיווחה החברה, מצבת מנויי הסיבים שלה עומדת על 277 אלף – המספר הגבוה בשוק."
גרף הנתונים שפורסם ע"י נטפליקס: