סדרת המעבדים החדשה של קוואלקום Snapdragon 820 מיועדת למגוון מכשירי קצה, עם יכולות הנמצאות במרחק רב לפני כל המתחרים: תמיכה ב-600 מגה בערוץ היורד ו-150 מגה בערוץ העולה, תמיכה ב-LTE-U וב-WiGig (הדור הבא ב-WiFi).
מאת: מערכת Telecom News, 16.9.15, 09:00
אמש (15.9.15) קוואלקום הכריזה על סדרת המעבדים החדשה שלה: Snapdragon 820. מרכז הפיתוח של קוואלקום בישראל היה שותף לפיתוח הזה.
יצרנית הסמארטפונים הסינית Xiaomi טוענת, שמכשיר הדגל הבא שלה Mi5, שיוכרז בנובמבר 2015, יהיה הראשון בשוק העולמי עם המעבד החדש של קוואלקום: ה-820. סביר להניח, שיהיו עוד יצרנים בשוק עם המעבד החדש...
סדרת Snapdragon גרסה 820 תכלול כמה סוגי מעבדים לצרכים מגוונים, החל מבסיסי שידור אלחוטיים ביתיים חדשים, דרך סמארטפונים, טאבלטים וכלה בקונסולות משחקים, רחפנים (Drones) ומוצרים רפואיים בעולם ה-IoT.
המפרט של ה-820 הוא קפיצת מדרגה עצומה בשוק המעבדים למכשירים ניידים, והוא מקדים בדור שלם את מתחרותיה של קוואלקום: סמסונג (מעבד ה-Exynos), מדיאטק (מעבד ה-Helio) ואינטל (מעבד ה-Atom). יתרה מכך, קוואלקום מתכוונת להוציא את הייצור של המעבד הזה ממפעלי TSMC הטיוואנים ולהעביר את הייצור למפעל של סמסונג בדרום קוריאה, בגלל היכולת של סמסונג לייצר את המעבד הזה בטכנולוגיית 14 ננומטר. סמסונג עצמה טרם החליטה אם להשתמש במעבד הזה לדור הבא של מכשירי הסלולר שלה, בגלל קפיצת המדרגה הטכנולוגית הקיימת במעבד החדש 820.
עיקרי המפרט של Snapdragon 820:
תמיכה ב-Cat 12 בערוץ היורד, שתומכת בעד 600 מגה סל"ש (עם יכולת שדרוג ל-800 מגה). הטכנולוגיה החדשה בתחום התקשורת של קוואלקום נקראת X12.
תמיכה ב-Cat 13 בערוץ העולה, שתומכת בעד 150 מגה סל"ש (עם יכולת שדרוג ל-300 מגה).
תמיכה מלאה ב-(LTE-U (Unlicensed. זה המעבד הראשון בעולם עם תמיכה מלאה בדור הבא של טכנולוגיית ה-LTE (הדור שאחרי LTE-A ולפני 5G). ספקי סלולר בכל העולם כבר התחייבו לשדרוג הרשתות שלהם ל-LTE-U כולל שלושת מפעילי הסלולר הגדולים בארה"ב, עד סוף 2015 או תחילת 2016.
תמיכה בתקני ה-WiFi החדשים ביותר: 802.11ac Wave 2 עם 2X2 Multiuser MIMO, ביחד עם 802.11ad המכונה בשם WiGig, שפועל בתדרי 60 ג'יגהרץ, עם ביצועים של מעל ל-1 ג'יגה באוויר (מסוגל להגיע לביצועים של עד 7 ג'יגה באוויר).
תמיכה בביצועי וידיאו של כמה זרמי 4K במקביל (בערוץ היורד במקביל לערוץ העולה).
מעבד 64 ביט, עם תמיכה בתקני הסלולר והאלחוט החדישים ביותר: VoLTE ו-WiFi Calling.
תמיכה מלאה ב-(UDC (Uplink data Comprssion וב-(CA (Carrier Aggregation עם אנטנה 4X4 MIMO.
תמיכה ב-2 האפשרויות לתקני ה-LTE-U הקיימים בעולם: LTE-LWA (ר"ת: WiFi Link Aggregation) ו-LTE-LAA (ר"ת: Licensed Assisted Access).
טכנולוגיית הגנה חדשה בשם Snapdragon Smart Protect (שפותחה בעיקרה בישראל), להגנה ברמת החומרה על המעבד מפני התקפות והאקרים.
תמיכה בטכנולוגיית "טעינה מהירה" - Quick Charge שכבר מופעלת בהצלחה בכמה דגמי סמארטפונים מתקדמים. התמיכה תהיה ב-3.0 Quick Charge.
בישראל, אין כל סיכוי, שנוכל לנצל את היכולות הללו. כבר כיום, תושבי ישראל אינם יכולים לנצל את היכולות של המעבדים הקיימים התומכים ב-Cat 6, Cat 9 ו-Cat 10 והנמצאים בכל הסמארטפונים המתקדמים, שנמכרים ויימכרו בישראל בשנה הקרובה. רשימת מכשירי הסלולר התומכים ב-Cat 6 ו-Cat 9 מצויה כאן. (תזכורת: Cat 6 תומך בעד 300 מגה בערוץ היורד, Cat 9 תומך בעד 450 מגה בערוץ היורד).
יתרה מכך, בישראל של היום, כ-4 מיליון משתמשים לפחות, בכלל לא מבחינים שהם ב-LTE עם 5 מגהרץ ועוד קרוב ל-3 מיליון לא מבחינים שהם ב-LTE עם 15 מגהרץ. לכן, הם גם לא באים בטענות למפעילי הסלולר שלהם (סלקום, פלאפון וכל הספקים הווירטואליים הרוכבים על הרשתות הסלולריות הללו, לרבות גולן טלקום).
זאת, מפני שאין איש בתקשורת הישראלית, שיודע להבחין בין 5 מגהרץ ל-15 מגהרץ ו-20 מגהרץ, בין דור 3 לדור 4, בין LTE ל-LTE-A ולא יודעים בשביל מה צריך Offload ב-WiFi. אז ברור שבמצב כזה, המונח LTE-U לא אומר מאומה לאיש. דור 5 זה בכלל חלום ליל קיץ.
למעשה, אנו מדינת עולם שלישי בכל השוואה עולמית, שכל מה שמעניין את חברות הסלולר זה לחסוך (ודי בצדק מבחינתן, כי הן נדחקו ממש לפינה, בגלל פורעי חוק). השקעה בתשתיות סלולר לדורות הבאים: זה בכלל לא חשוב.
לכן, במקום 5 רשתות סלולר כפי שתוכנן ב"מהפכת הסלולר", אנו כעת בקושי עם 3.5 רשתות סלולר, תוך כמה חודשים ניוותר עם 3 רשתות ותוך כשנתיים נישאר עם 2 רשתות סלולר (אם יאושר שת"פ האנטנות בין סלקום לפלאפון).
לעודפי התדרים ל-LTE בישראל אין ביקוש, כי גם בתדרים שיש ושנרכשו במכרז התדרים האחרון, לא נעשה שימוש ע"י חלק מהזוכים במכרז. כך, הפכנו תוך 5 שנים להיות מדינה מפגרת מתחת לרמה של העולם השלישי, בעולם שירותי הסלולר והאלחוט (בתחום הקווי - המצב לא יותר טוב).
התודות למשרד התקשורת הישראלי. שתיקת אמצעי התקשורת בישראל, מסייעת להמשך קיום המצב האומלל והמידרדר הזה.