נאס"א וישראל תרחבנה את שיתוף הפעולה בתחום החלל
מאת:
מערכת Telecom News , 16.7.18, 14:41
ישראל מעוניינת בשיגור אסטרונאוט/ית ישראלי/ת נוסף לחלל וראש נאס"א הסכים לבחון זאת והצהיר, שגם לנאס"א יש בכך עניין.
נאס"א וסוכנות החלל הישראלית במשרד המדע תרחבנה את שיתוף הפעולה ביניהן. כך
הוסכם היום בהצהרה משותפת. ההצהרה נחתמה היום בירושלים במעמד שר המדע והטכנולוגיה אופיר
אקוניס, ראש נאס"א
ג'ים בריידנסטין, מנהל סוכנות החלל הישראלית במשרד המדע
אבי בלסברגר, ויו"ר סוכנות החלל הישראלית פרופ'
יצחק בן ישראל. ההסכם נחתם במסגרת ביקורו
בריידנסטין בישראל.
במסגרת ההסכם הביעו הצדדים נכונות לשתף פעולה בתכניות של נאס"א כגון תחנת החלל הבין-לאומית, בחקר היקום ובמדעי כדור הארץ, במדעי החיים, בחינוך למדע וכן בשימוש בננו-לוויינים, שבהם לישראל יש מומחיות ייחודית.
השר
אקוניס העלה בפגישה את הרצון של ישראל בשיגור אסטרונאוט/ית ישראלי/ת נוסף לחלל וראש נאס"א הסכים לבחון זאת והצהיר, שגם לנאס"א יש בכך עניין.
אקוניס: "ההצהרה המשותפת, שנחתמה היום, מסמלת את העניין ההדדי בבניית היכולות המדעיות והטכנולוגיות בתחום החלל. העובדה, שראש נאס"א בחר לקיים את ביקורו הראשון מחוץ לגבולות ארה"ב בישראל אומרת הרבה על הברית ההדוקה בין 2 המדינות וההערכה האדירה, שרוכשים ליכולות הטכנולוגיות של ישראל גם בתחום החלל".
בריידנסטין: "לנאס"א יש תוכניות לחזור לירח ולהישאר עליו בהתאם לחזון של הנשיא
טראמפ. בנאס"א בוחנים אפשרויות לבנות סוג של ספינת חלל, שתגיע קרוב לירח, ושאליה יגיעו אסטרונאוטים כדי לחקור את הירח. הספינה גם תשמש כשער, שממנו יוכלו לצאת לחלל העמוק יותר. לא במקרה נבחרה ישראל כיעד הביקור הראשון שלי ולנאס"א יש עניין רב בטכנולוגיות הישראליות".
לסוכנות החלל הישראלית מספר הסכמים לשיתוף פעולה עם נאס"א, בהם גם הסכם לשימוש בחליפת הגנה מפני קרינה, שפיתחה חברה ישראלית, בטיסות הניסוי הלא מאוישת של נאס"א למאדים, ובתכנית לשליחת מתמחים ישראלים למרכז המחקר "איימס" של נאס"א. נאס"א אף ציינו את השימוש הייחודי שהם עושים במערכת קירור תוצרת עין חרוד במסגרת המשימה של הרובר "קריוסיטי" במאדים.
בתמונה למעלה מימין: שר המדע אקוניס וראש נאס"א ג'ים בריידנסטיין
קרדיט צילום חורחה נובומיסקי לע"מ