לקראת חג הפסח: זה הזמן לסדר פסח בסמארטפון
מאת:
מערכת Telecom News, 29.3.18, 22:19
לאחר ניקיון הבית, אתם כמעט מוכנים לליל הסדר. רק כמעט, כי בטוח, ששכחתם לנקות את הקרביים של הסמארטפון. 7 טיפים פשוטים לאנדרואיד ולאייפון איך לקרצף ולמרק את הסמארטפון מן היסוד. כמות המידע, שעוברת דרך המכשיר, הופכת אותו לקריטי עבורנו ומכרה זהב להאקרים. כדי שהוא לא יקרוס והמידע עליו יעלם או ייפול קורבן לעברייני סייבר, יש לתחזקו ופסח זו הזדמנות מצוינת לעשות זאת.
אנו טורחים ועמלים בוא חג הפסח לנקות כל פינה אפלה ומאובקת בבית, אבל תמיד שוכחים לנקות במקום לא פחות חשוב מאשר מתחת לספה או מאחורי המקרר – הסמארטפון. הכוונה אינה לעבור עם סמרטוט על המטען או להעביר "וויש" על המסך, אלא לנקות ממש בתוך הסמארטפון, אתם יודעים, בין כל הקבצים והאפליקציות. ניקוי יסודי יגרום אפילו לסמארטפון הכי לא סוחב שיש לפעול כמו חדש.
חברת האבטחה
ESET ישראל מספקת בבלוג שלה כמה טיפים לניקוי יסודי:
1) ביי ביי לאפליקציות מיותרות
לכולנו יש על המכשיר אפליקציות, שהתקנו בעבר, שחשבנו, שישמשו אותנו ולאחר מכן שכחנו מהן והתעצלנו למחוק אותן. האפליקציות הללו תופסות שטח אחסון מה שמוביל להאטה ועומס על המכשיר. זה הזמן לעבור על האפליקציות ולמחוק את אלו, שאין בהן שימוש. אל תדאגו, אם זו אפליקציה חיונית למערכת ההפעלה לא תוכלו למחוק אותה בקלות.
2) עדכנו את האפליקציות שנותרו
עבור האפליקציות, שאתם כן משתמשים בהן, חשוב לוודא, שהן מעודכנות. כל אפליקציה, שאנו מורידים מהחנות, מתעדכנת מדי כמה זמן כדי לתקן באגים או לאפשר פיצ'רים חדשים. גם עדכונים של מערכת ההפעלה עונים על אותו צורך. עדכונים אלה יתקנו בעיות ובאגים וימטבו את פעולת המכשיר והסוללה בצורה ניכרת.
3) גבו את המכשיר לשירותי ענן
לכולנו, בין אם משתמשי האנדרואיד ובין אם משתמשי האייפון, יש נפח אחסון באחד משירותי הענן הקיימים בשוק. אפל מעניקה למשתמשי אייפון שטח אחסון ב-
iCloud בעוד גוגל מספקת שטח אחסון חינמי ב-
Google Drive ויש שירותי אחסון נוספים כמו
DropBox ועוד. כולם מאפשרים שטח אחסון מסוים בחינם עד כמות מסוימת ובמידה ותרצו לשדרג את שטח האחסון תצטרכו לשלם.
כך תוכלו להעביר חלק מהקבצים, שתופסים לכם מקום חשוב על הסמארטפון, למקום בטוח יותר מאשר המכשיר שלכם ובנוסף תוכלו לגשת אליהם לא רק מהמכשיר שלכם אלא מכל מחשב או מכשיר המחוברים לרשת האינטרנט. תוכלו גם להגדיר כך, שכל תמונה, שתצלמו במכשיר, תעלה ישירות לאחד משירותי הענן.
4) מחקו תמונות וקבצים
אנו לא באמת צריכים את כל התמונות שיש על המכשיר ביומיום. בעידן הרשתות החברתיות ואפליקציות המסרים אנו מוצאים את עצמנו עם כמות אדירה של תמונות, סרטונים, מסמכים ועוד קבצים, שמעמיסים על זיכרון האחסון ומאטים את המכשיר. אם לא נשתלט על כמות המדיה, שיש במכשיר, ככל שיעבור הזמן המשימה הזאת תהפוך קשה יותר.
ראשית, רצוי לא לאפשר לאפליקציות המסרים לשמור עותק של המדיה לאלבום התמונות ולא לאפשר הורדה אוטומטית של המדיה שנשלחת אליכם.
מה עושים עם המדיה שכבר צברנו אתם שואלים? סדר. לפני שתתחילו למחוק את התמונות והסרטונים מומלץ לגבות אותם על המחשב או בשירות ענן כפי שהוסבר בסעיף הקודם. מומלץ לגבות את כל התמונות ע"י העתקתן למחשב או שימוש בשירותי אחסון בענן המגבים בצורה אוטומטית או ידנית את הדברים החשובים. כך, תהיו בטוחים, שלא איבדתם תמונה, שמחקתם בטעות.
את מחיקת התמונות והסרטונים תוכלו לבצע דרך המחשב או דרך הטלפון. במידה ומדובר בכמות גדולה של מדיה, מומלץ לעשות זאת באמצעות המחשב. אם מדובר במכשיר אנדרואיד, חברו את המכשיר בכבל
USB, פתחו את סייר הקבצים במחשב והיכנסו לתיקיית
DCIM או
Camera (בד"כ תמצאו את השנייה תחת הראשונה), שם תמצאו את כל התמונות. אם זה מכשיר אייפון, הורידו והתקינו על המחשב את תוכנת
iTools וחברו את המכשיר למחשב. דרך התוכנה תוכלו לנהל את כל קבצי המדיה שלכם.
אם בכל זאת החלטתם לעשות זאת דרך הטלפון, תוכלו להיכנס לגלריה ולבחור את התמונות והסרטונים, שברצונכם למחוק.
5) סידור וגיבוי אנשי הקשר
לרבים יש כפילויות באנשי הקשר או כשמחפשים איש קשר מסוים ולפתע לא מוצאים אותו ברשימת אנשי הקשר. כל זה סתם מסרבל את החוויה וגם גורם לתפיסת מקום מיותר במכשיר. בנוסף אם ביום מן הימים רוצים להחליף את המכשיר או המכשיר נאבד, חשוב שיהיה לנו גיבוי של אנשי הקשר.
ההמלצה היא למקם את אנשי הקשר בחשבון ענן כלשהו, כדוגמת גוגל. ניתן לשמור שם את אנשי הקשר, יומן הפגישות וכמובן גם הדואר האלקטרוני. ככה יהיה יותר נוח לשמור על סדר וניקיון, למחוק כפילויות של אנשי קשר והכי חשוב, במקרה של החלפת מכשיר, ניתן להשיב את כל אנשי הקשר ויומן הפגישות בלחיצת כפתור אחת, כאשר תזדהו עם המייל והסיסמה.
6) השתמשו באפליקציות אבטחה אמינות ובצעו סריקות לעיתים תכופות
פסח זה זמן מצוין גם לבדיקה שגרתית לוודא, שאין אף אפליקציה זדונית המותקנת על הסמארטפון ואף אחד לא מרגל אחריכם. תוכנת אבטחה טובה תדע לזהות איומים חדשים וקיימים ותוכלו לבצע סריקה על הטלפון רק ליתר ביטחון לוודא, שהטלפון נקי מווירוסים.
יש מגוון אפליקציות של חברות האבטחה השונות, כולל אפליקציות חינמיות לסמארטפונים, שמספקות פיצ'רים שימושיים נוספים (חלקם במודל החינמי וחלקם בתשלום) כמו איתור המכשיר באמצעות
GPS, נעילה ומחיקת מידע מרחוק, מניעת החלפה של כרטיס
ה-
SIM ועוד.
7) לתחזק ,לתחזק, לתחזק
חייבים לקחת ברצינות את עניין תחזוקת הסמארטפון. כמות המידע, שעוברת דרך המכשיר, הופכת אותו לקריטי עבורנו ומכרה זהב עבור האקרים. כדי שהסמארטפון לא יקרוס יום אחד וכל המידע עליו יעלם או ייפול קורבן לעברייני סייבר, חייבים להקדיש זמן לתחזוקה שלו מפעם לפעם ופסח זו הזדמנות מצוינת לעשות זאת.