Telecom News - הסיבות למעבר לגלים מילימטריים לחיבורי פס רחב באוויר לעסק ולמשרד

הסיבות למעבר לגלים מילימטריים לחיבורי פס רחב באוויר לעסק ולמשרד

דף הבית >> פיתוחים חדשים וצ'יפים >> הסיבות למעבר לגלים מילימטריים לחיבורי פס רחב באוויר לעסק ולמשרד
הסיבות למעבר לגלים מילימטריים לחיבורי פס רחב באוויר לעסק ולמשרד
מאת: מיכאל פנחס, 9.8.20, 13:18מיכאל פנחס
 
מה הם "גלים מילימטריים" והיתרונות שלהם? מי כבר מוכן בישראל לספק פתרונות פס רחב באלחוט ב-V-Band לציבור? מהם השימושים המרכזיים שיש בהם ניסיון בתחום השימוש בגלים מילימטריים? מהם השיקולים בבחירת תשתית חיבורי אלחוט דוגמת גלים מילימטריים לעסק?
 
כל מה שכל גולש, מנהל ובעל עסק צריכים לדעת על בחירה ומעבר לשירותי אלחוט מתקדמים בתקן החדש של הגלים המילימטריים, ואיזה שיקולים באים בחשבון כדי לבחור בפתרון הנכון והמתאים לצרכי העסק.
 
1. מה הם "גלים מילימטריים" ולמי זה טוב?
מדובר בטכנולוגיית רשת אלחוטית המאפשרת העברת מידע בקצבים ומהירויות גבוהות תוך הנגשה לכל דורש. ניתן לפרוס את החיבורים הללו בכל מקום, בקלות ובמהירות ואין שום מגבלות של סלילת ומתיחת כבלים.
 
"גלים מילימטריים" הוא תחום תדרים גבוה: 57-86 GHz (גיגהרץ) ומכונה כך בשל אורך הגל, שגודלו בסדר גודל של מילימטרים.
 
היתרון הראשון של תחום הגלים המילימטריים הוא, שהתחום הזה נקי מהפרעות ואין לו שום שימוש בתחומים צבאיים או אחרים, שיכולים להתנגש בשימוש בתדרים הללו (כמו למשל ההתנגשויות הרבות הקיימות בתחום התדרים של ה-WiFi).
 
טכנולוגיית "גלים מילימטריים" היא טכנולוגיה פורצת דרך, שמאפשרת מתן שירותים בקצבים מהירים באופן פשוט ובעלויות נמוכות יותר. טכנולוגיה זו משמשת בעיקר לצורך העברת נתונים במקטע האחרון (Last Mile), קרי, החיבור לעסקים, לבתים, מפעלים וכו'.
 
למעשה, מדובר בשידור אלחוטי, שאינו מצריך פרישה של תשתית קרקעית, שעלותה גבוהה והקמתה כרוכה בהתגברות על חסמים שונים המהווים מטרד לציבור - קבלת אישורי חפירה והקמה המשבשים את אורח החיים, תהליכי תכנון ממושכים וכו'.
 
החיסרון העיקרי של הטכנולוגיה הוא, שיש צורך ב"קשר עין" ישיר בין האנטנה המוצבת בשטח למקלט המוצב, למשל, בחלון המשרד או הבית, מה שמחייב פריסת אנטנות בכמות מספקת, שתכסה שכונה \ אזור \ עיר, בלי הפרעות של בניינים גבוהים באמצע.
 
השימוש בעולם בטכנולוגיית "גלים מילימטריים" להעברת קצב מידע בקצב גבוה - הולך וגובר. טכנולוגיה זו נמצאת בשימוש מסחרי ברוב מדינות העולם המתקדם ותוקננה ואושרה לשימוש ע"י ארגון התקשורת האירופאי, ע"י ה-FCC בארה"ב, ומדינות נוספות.
 
בתחום הגלים המילימטריים שוחררו ע"י משרד התקשורת הישראלי 2 תחומים שונים המכונים בשמות: V-Band  ו-E-Band.
 
ב-2 המקרים המדובר בקישור P2P (ר"ת: Point To Point) בתצורה של PtMP (מנקודה לריבוי נקודות). הפתרון הזה חסין לרעשים, להפרעות, להאזנות ולגניבת מידע.
 
תחום ה-V-Band הוא חופשי. כלומר: ללא עלות על השימוש בתדרים וללא צורך ברישיון לשימוש בתדרים (יש צורך רק באישור התאמה לתקן, לציוד).
 
הביצועים בתחום ה-V-Band מספקים עד 1 גיגה סימטרי (יש ציוד חדיש התומך בעד 2 גיגה) לכל נקודת קצה בעסק, בטווח של כמה מאות מטרים מאנטנת השידור. זאת, בד"כ, לטווחים של עד 300 מטרים מאנטנת השידור (מומלץ לא יותר מכך, בגלל האפשרות למיסוך האות המשודר עקב גשם וערפל סמיך).
 
תחום ה-E-Band מתחלק לתחום הנמוך ולתחום הגבוה ודורש תשלום אגרות על השימוש בתדר ודורש גם רישיון. הביצועים בתחום זה טובים יותר ויכולים להגיע עד 10 גיגה לטווחים של כמה קילומטרים. ניתן להגיע עד 10 קילומטרים, מאנטנת השידור.
 
חלוקת תחומי התדר הגבוהים בגלים המילימטריים בישראל הם:
1) תחומי התדרים של ה-57 עד 66 גה"ץ המכונה בשם ,V-Band שהוא התחום החופשי,
2) התחום של 71 עד 76 גה"ץ מכונה בשם: E-Band נמוך,
3) התחום של 81 עד 86 גה"ץ מכונה בשם: E-Band גבוה.
 
בתחום ה-E-Band הגבוה יש מעט התנגשות עם התדרים שיועדו לשימוש של עורקי מיקרוגל, אבל זה נפתר במנגנונים למניעת הפרעות, שהוכנסו לתקן.
 
2. מי כבר מוכן לספק פתרונות פס רחב באלחוט ב-V-Band לציבור בישראל?
החברה המובילה בעולם וגם בישראל היא חברה ישראלית בשם סיקלו - Siklu. הפתרון הנפוץ ביותר של סיקלו הוא GTTH (ר"ת: Gigabit To The Home), שמספק שירותים ברמה של דור 5 בסלולר כבר כעת, לעסקים, לארגונים, לבתים ולמשרדים, ברוחבי פס של 1 עד 5 גיגה לכל בית ומשרד (ניתן להזמין גם חיבורי של 10 גיגה). ל-Siklu יש מספר מתחרות בעולם דוגמת: NEC ונוקיה, אבל בישראל סיקלו היא ספק מוביל.
 
בין הספקים הישראליים, שמוכנים לקדם מיידית פריסה של פתרונות בגלים מילימטריים, בכל מקום ולכל מטרה, אפשר למצוא את: SMBIT (שכבר ביצעה ומבצעת התקנות ברישיון בכמה מקומות ברחבי הארץ, דוגמת רחובות, אור-יהודה ועוד. היא הזוכה במכרז מרכז השלטון המקומי להתקנות "עיר חכמה" בכל הארץ), קבוצת גטר, קבוצת רד-בינת, Oril תשתיות רדיו ויש עוד.
 
ברגע שהתחום שוחרר, החלו להיכנס אליו עוד כמה חברות, כולל חברות התקשורת הקיימות, במיוחד החברות הגדולות. בזק כבר הודיעה, שהיא שוקלת להשתמש בטכנולוגיה הזו בכמה מקומות בארץ. סביר להניח, שבזק לא תהיה יחידה. כמה יזמים כבר התארגנו והם יפרסמו את עצמם ושירותיהם די בקרוב.
 
הלקוחות העסקיים ,שבוחרים בתחום הגלים המילימטריים, יכולים לקבל פתרון "קצה לקצה" כולל כל יחידות הקצה, לרבות ציוד הרשת, מצלמות האבטחה, בסיסי השידור, התמסורת, שירותי ערך מוסף (שירותי אינטרנט, שירותי סייבר וכיו"ב), מערכות הניטור והשליטה וכך הלאה, לפי הצרכים הספציפיים של כל עסק, מספק אחד.
 
היתרון המרכזי לחברות, עסקים וגם בתים פרטיים הוא, שהשימוש בתדריV-Band  הוא חופשי לחלוטין (כמו ה-WiFi), ולכן העלויות מול כל חלופה אחרת הן פשוט אפסיות. יש רק עלות ראשונית של התקנה (אנטנת שידור, אנטנת קליטה), אבל אחרי כן, מעבר לעלות החיבור לאינטרנט, שקיימת תמיד בכל צורת חיבור, אין כמעט עלויות (קצת עלות ביטוח ותחזוקה. הציוד הזה מאוד אמין ודורש מעט מאוד תחזוקה).
 
3. מהם היתרונות של הגלים המילימטריים?
  • אלומה צרה ביותר של קרן שידור כדי למנוע עד כמה שניתן הפרעות (דוגמת גשם וערפל סמיך).
  • התקשורת האלחוטית חסינה מפני האזנות ומוגנת בהצפנה קצה לקצה בתקן AES 256.
  • הבטחה של 5 גיגה סימטרי לכל חיבור קצה בתחום ה-E-Band ו-1 גיגה סימטרי בתחום ה-V-Band.
  • אמינות של עשרות שנים לציוד (MTBF).
  • קרינה מינימלית העומדת בכל התקנים המחמירים ביותר.
  • בד"כ הכל מגיע באריזה אחת: משדר, אנטנה ותדר, הכל מותקן ומופעל אוטומטית ללא כל צורך באיזו קונפיגורציה. היחידה כוללת 2 יציאות POE למצלמה, או WiFi, או לינק נוסף לכל שימוש הנדרש ע"י העסק \ המשרד.
  • צריכת חשמל מינימלית.
  • ניתן להתקין בכל מקום, גם על גגות, קירות, חלונות, עמודי רחוב, עמודי רמזורים וכיו"ב.
  • מאפשר יצירת חיבורי "סיב האלחוטי" עם ניסיון בשימוש, שמותקן כבר ברחבי העולם ובישראל, ומשמש לחיבור תשתיות עירוניות וליצירת רשת מטרו אלחוטית. ניתן לחבר בתי ספר, אתרי מצלמות, מבני עירייה, חיבור לבסיסי שידור WiFi ציבורי, משרדים ועוד, לרשת אחת (או יותר) פרטית, חסכונית ויציבה לאורך זמן, עם רמת ביצועים ואמינות גבוהים ביותר.
תשובות קצרות לשאלות נפוצות:
1. למה עסקים, ארגונים וגם אנשים פרטיים בבית משתמשים באלחוט?
פריסת רשתות WiFi במקומות ציבוריים, דוגמת: מסעדות, בתי קפה, קניונים, קמפוסים ואתרים לסטודנטים, מקומות עבודה, משרדים ועוד, הפכה להיות נורמה וחובה. גם בכל בית.
 
הסיבות המרכזיות להצלחה של הWiFi- בתור תשתית תקשורת: מדובר בתקן מקובל בכל העולם וגם בישראל, שקיים כמעט בכל מכשיר אלקטרוני המחובר לרשת האינטרנט ומחירו מאוד זול, בעיקר בגלל השימוש בתדרים חופשיים.
 
תקן WiFi מספק רוחבי פס עצומים (התקן החדש, WiFi 6 או בשמו הטכני: 802.11ax, מספק עד 11 גיגה באוויר), קל מאוד לתפעול (הכל אוטומטית), כמעט שלא דורש תחזוקה, עם אמינות גבוהה וכמות אפסית של תקלות וקלקולים.
 
כיום, רשתות WiFi מחברות כמעט כל דבר ברשת העסקית, החל מסמארטפונים, טאבלטים ומחשבים ניידים וכלה במצלמות אבטחה, מערכות אזעקה, מערכות בקרת כניסה, מערכות "בית ומשרד חכם", מערכות IoT של "עיר חכמה", "רכבים אוטונומיים" ועוד.
 
שוק שירותי התקשורת באמצעות תשתיות מבוססות על פתרונות אלחוט מתקדמות עבר "קפיצת מדרגה" בשנים האחרונות בישראל. זה כלל כניסה של טכנולוגיות מתקדמות כמעט בכל תחום, גם בתחום ה-WiFi הוותיק וגם בתחום "הגלים המילימטריים", שהתחזיות מנבאות גם לו הצלחה לא פחותה מהצלחת השימוש ב-WiFi.
 
החיסרון של ה-WiFi הוא, שהפתרון הזה לא מתאים לחיבור בשטחים פתוחים (בעיקר בגלל ההפרעות, בעיות בתדרים ועוד). לכן, ה-WiFi משמש בעיקר בתוך מבנים ולחיבור של מכשירים ניידים. לעומת זאת, גלים מילימטריים נועדו בעיקר לשימוש בחוץ, בשטחים הפתוחים, לחיבורים קבועים של משרדים, ארגונים ואף בתים.
 
את השוק בישראל של בסיסי שידור ל-WiFi, שמכונים בשם Access Points, מובילה חברת גטר-טק (מקבוצת גטר), עם פתרונות אלחוט ממספר יצרנים ובראשם Ruckus  מקבוצת Comscope האמריקאית, שמופצת בשוק דרך מפיצים ואינטגרטורים רבים. בעבר, סיסקו הייתה מובילת שוק. אולם, השוק הזה נכבש ע"י גטר-טק \ גטרקום. אחריה ניצבת חברת SMBIT עם הפתרונות של חברת UBIQUITI. אחריה נמצאות: בינת תקשורת עם כמה פתרונות, שאומי (Xiaomi) - פתרון הנמצא בתחילת כניסתו לשוק (ניתן לייבא ישירות מהחברה), אבל מחירו הנמוך הוביל לפופולריות של פתרון זה, ואסוס (Asus), פתרון המופץ בכמה ערוצים.
 
2. מהם השימושים המרכזיים שיש בהם ניסיון בתחום השימוש בגלים מילימטריים?
הגלים המילימטרים יכולים לכסות במהירות אזורים, שהסיבים לא יכולים להגיע אליהם. Siklu מפתחת ומספקת שבבים לתחום הגלים המילימטריים - תדרי שידור, שיאפשרו להעביר פס רחב במקומות, שבהם קשה או אף בלתי אפשרי לסלול סיבים אופטיים, ולהשתמש בפס רחב גם ליישומי IoT, כגון מצלמות אבטחה, סנסורים מכל סוג וגם לבסיסי שידור של WiFi.
 
הגלים המילימטריים - תחום תדר, שהטכנולוגיה מאפשרת בשנים האחרונות לנצל, עשויים להביא מהפך בדרך, שבה תושבי ערים צפופות צורכים מידע והעיריות שלהם שומרות על ביטחונם ומנהלות את משאבי האנרגיה והמים שלהם בדרך חכמה. כך, השירות, שמפתחת סיקלו בתחום הגלים המילימטרים, נועד להביא פס רחב לבתים, שקשה ויקר להביא אליהם סיבים אופטיים. עם זאת, הסיבים האופטיים נחוצים להביא את תעבורת האינטרנט אל העיר וממנה.
 
מכיוון שהגלים המילימטרים כמעט ולא רגישים להפרעות וכרגע תחום הגלים המילימטריים פנוי לחלוטין ממשתמשים בישראל, הגלים המילימטריים הללו מאפשרים תקשורת בקצבים גבוהים גיגהביטים לשנייה. ברגע שעסק הקים מערכת תקשורת, היא יכולה לשמש להרבה יישומים, ממצלמות אבטחה, דרך חיישנים שונים, חיבור בתי הספר, בתי החולים ולספק שירות רשתות פרטיות בתוך העיר לתושבים.
 
קיימת עדיין תפיסה בחלק מהערים החכמות לפיה "ערים חכמות" הן אוסף של חיישנים צרי סרט, וכל מה שצריך זה רק לאסוף את הסנסורים האלה בתעבורה, שהיא לאו דווקא פס רחב, כדי לעבד את המידע בענן ולהפיק ממנו תובנות ולשלוט במידע ובסנסורים, מה שמכונה NBIOT - Narrow Band IoT, מה שממומש, למשל, על בסיס תשתיות הסלולר הרגילות.

אולם, זה כבר לא נכון. כולם רוצים וידאו ואי אפשר להעביר וידאו על פס צר. אפילו מצלמות האבטחה מתחילות לשדר ב-K4 ואף ב-K8. כל מצלמה בעצמה מורכבת מאוסף של מצלמות בסידור המאפשר לה לצלם זוויות רחבות וכיום המצלמות כוללות "חוכמה" דוגמת זיהוי פנים וזיהוי אירועים, חוכמה מבוססת AI (אינטליגנציה מלאכותית). זה דורש רוחבי פס ניכרים, מאובטחים ויציבים.
 
לכן, ערים חכמות וארגונים חכמים יצטרכו להשתמש ביישומי וידאו לצרכי אבטחה, תחבורה חכמה, עבודה מרחוק, עבודה היברידית ועוד. למעשה, כל התשתית של המכוניות האוטונומיות תעביר כמויות מידע אדירות ולתחום זה הפתרונות של "גלים מילימטריים" מתאימים בדיוק. מכיוון שמדובר על תדרים גבוהים מאוד ואלומות תדר צרות, הסיכוי להפרעה הוא קטן מאוד ולכן זו טכנולוגיה אידאלית לפריסות. תכנון הרשת קל מאוד, רק צריך קו ראיה. כל השאר פשוט מאוד ומותקן בדקות ומתחיל לעבוד באופן מלא תוך זמן ממש אפסי.
 
עיריות וגופים ציבוריים יכולים לנצל זאת למטרות מגוונות ומפתיעות. למשל, כדי לספק אינטרנט חינם בשכונות מצוקה, ללמד את התושבים כיצד להשתמש במחשב ולאפשר להם לרכוש כישורים רלוונטיים להיום. הגלים המילימטריים הם התשובה לאספקת פס רחב ליישומים החדשים, שמתפתחים בשוק התקשורת העולמי והמקומי, ובראשם פס רחב לבתים פרטיים ורשתות ערים חכמות ועסקים חכמים.
 
משרד התקשורת התיר לרשויות מקומיות לעשות שימוש עצמאי בתדרי הגלים המילימטריים להקמת רשתות עיר חכמה עצמאיות וההתקנות כבר החלו, ברשויות מקומיות רבות, דוגמת ירושלים, ראשון לציון ועוד.

https://www.xn----9hcbbmdejomb6a2c8b8a.org.il/clou
 
3. מהם השיקולים בבחירת תשתית חיבורי אלחוט דוגמת גלים מילימטריים?
השיקול הראשון הוא: רוחב הפס הנדרש. יש לבצע ניתוח של צרכי העסק במבט של לפחות 5 עד 10 שנים קדימה, כי תשתיות תקשורת בעסק לא מחליפים כל יום ואפילו לא כל שנה. מומלץ להיעזר במומחה\ים לתחום הזה.
 
השיקול השני הוא: מענה לרגולציה. יש הרבה רגולציה סביב התדרים ומומלץ להיעזר במומחה/ים לתחום הזה.
 
שיקול השלישי הוא: תאימות לתקנים. יש לא מעט תקנים בתחום הזה ומומלץ להיצמד לתקנים המקובלים בארץ ובעולם.
 
השיקול הרביעי הוא: היכן יש צורך בתשתית האלחוט? לפי זה נקבע סוג המשדרים והמקלטים הנדרשים. יש הבדלים את מדובר בתשתית רק בתוך העסק (LAN), או בתשתית לחיבור בין סניפים וחיבורים חיצוניים (WAN), או שמעוניינים, שאותה תשתית סיבים תהיה גם ל-LAN וגם ל-WAN.
 
בד"כ, הנטייה כיום היא לשלב חיבור גלים מילימטריים מבחוץ לתוך המשרד, ובמשרד עצמו להשתמש ב-WiFi. כלומר: את החיבור החיצוני של גלים מילימטריים מחברים בכבל אתרנט לנתב הפנימי במשרד - הנתב של ה-WiFi. זו התצורה הכי נפוצה לחיבורים כיום.
 
השיקול החמישי הוא: ממי לרכוש את הפתרון של חיבורי מיקרוגל ובאיזה עלות, לעסק שלי. מומלץ להיעזר במומחה\ים לתחום הזה.
 
מכאן, ש"צרכנות נבונה" היא שם המשחק, כי בגלל התחרות הרחבה בשוק הזה הכוח נמצא כיום בידי הלקוחות העסקיים.

מאת: מיכאל פנחס, מהנדס תקשורת, אוגוסט 2020.
גלים מילימטריים

 
 



 
 
Bookmark and Share


 

LIVECITY

לוח מודעות

למה צריך אתר עיתונות עצמאי וחופשי בתחום ההיי-טק? - כאן

שאלות ותשובות לגבי האתר - כאן

מי אנחנו? - כאן.

מחפשים הגנה מושלמת על הגלישה הניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף? הפתרון הזול והטוב בעולם - כאן.

לוח אירועים וכנסים של עולם ההיי-טק - כאן.

מחפש מחקרים? מאות מחקרים מצויים כאן

מחפש תוכנות חופשיות? תוכל למצוא משחקיםתוכנות לפרטיים ותוכנות לעסקיםתוכנות לצילום ותמונות, הכל בחינם.


מעוניין לבנות ולתפעל אתר אישי או עסקי מקצועי? לחץ כאן.

שימרו על עצמכם והישמעו להוראות פיקוד העורף!!!!
 





6.1.25 - כח המוח - יכולות המוח האנושי בעידן הבינה המלאכותית

לוח האירועים המלא לגולשים מצוי כאן.

שמרו על עצמכם והישמעו להנחיות פיקוד עורף. ורק בריאות לכל קוראינו!!!
 

 

הכי ניצפים 

המחדל הגדול: איך המתקפה נעלמה מעיני המודיעין והטכנולוגיות שלו?- כאן 

תאגיד השידור - "עלינו". איך עשו עלינו סיבוב והשאירו את אגרת הטלוויזיה - כאן

כל מה שלא מספרים לכם בתחום "השוק הסיטונאי" - פרק א': בזק - כאן

כמה מפסידים בביצועים של הפס הרחב במעבר ל"שוק הסיטונאי"? - הרבה - כאן

למה בכלל צריך להחליף / לרכוש נתב במעבר ל"שוק סיטונאי"? - כאן

איך אני יודע כמה מגהרץ יש בחיבור LTE? מי ספק הסלולר המהיר בישראל? - כאן

חשיפת מה שאילנה דיין לא פרסמה ב"ערוץ 2" על תעלולי השר משה כחלון - כאן

ההגנה המושלמת על הגלישה ניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף - כאן

המשך חשיפת הבלוף ששמו "מהפיכת הסלולר" ואיך מסרסים את הנתונים לציבור - כאן

סיכום ביקור בסיליקון ואלי - למה 3 הגדולות משקיעות ומפתחות באותם תחומים - כאן

שלמה פילבר (עד לאחרונה מנכ"ל משרד התקשורת) - עד מדינה? הצחקתם אותי! - כאן

"יש אפליה בחקירה"? חשיפה: למה השר משה כחלון לא נחקר עד היום? - כאן

חשיפת חשד לשחיתות הדומה לזו של "תיק 4000" אך בתחום הסלולר - כאן

חשיפת מה שלא רוצים  שתדעו בעניין פריסת אנלימיטד (בניחוח בלתי נסבל) - כאן

חשיפה: איוב קרא אישר לקבוצת סלקום בדיוק מה שביבי אישר ל-Yes ולבזק - כאן

האם השר איוב קרא היה צריך בכלל לחתום על האישור, שנתן לקבוצת סלקום? - כאן

האם ביבי וקרא קבלו בכלל תמורה עבור ההטבות הרגולטוריות שנתנו לסלקום? - כאן

המסמכים בנושא בזק-Yes (תיק 4000) מוכיחים "תפירת תיק" לאיש הלא נכון! - כאן

עובדות ומסמכים המוסתרים מהציבור: האם ביבי כשר תקשורת עזר לקב' בזק? - כאן

מה מקור ה-Fake News שהביא לתפירת תיק לביבי והעלמת החשודים הנכונים - כאן

אחת הרגליים של "תיק 4000 התפור" התמוטטה היום בניצחון (כפול) של בזק - כאן

איך כתבות מפנקות הפכו לפתע לטובת הנאה שהיא מיסודות עבירת השוחד? - כאן

שערוריית הקנס הענק על בזק וחשיפת "תעודת הביטוח" של נתניהו בתיק 4000 - כאן

תיק 5000: סלקום - IBC לא תפרוס סיבים ותרכב על גב הרכוש הפרטי של בזק - כאן

ערוץ 20: "תיק תפור": אבי וייס חושף את מחדלי "תיק 4000" - כאן

התבלבלתם: גיא פלד הפך את כחלון, גבאי ואילת לחשודים המרכזיים בתיק 4000 - כאן

פצצות בתיק 4000: האם היו בכלל התנגדויות למיזוג בזק-יס? - כאן

נמצא מסמר נוסף בארון הקבורה של תיק 4000 התפור - כאן

נחשפה עוד עובדה חשובה בדרך אל ההלוויה של תיק 4000 - כאן

תיק 4000 לא הושלם: האם היועמ"ש קיבל את כל המידע הנחוץ לחקר האמת? - כאן

תיק 4000: גם תקנות התקשורת התומכות בגרסת נתניהו לא נכללו בחקירה - כאן

חשיפת שקרים נוספים בתיק 4000: הטעיית הציבור נמשכת ללא הרף - כאן

תיק 4000: נחוצה ועדת חקירה ממלכתית לגבי "אישום" שר התקשורת - נתניהו - כאן

תיק 4000: היועמ"ש לממשלה אישר "מיזוג" בזק-יס. צריך ועדת חקירה ממלכתית - כאן

אוסף הטעויות בתיק 4000: "אני מאשים" - לא חתרו כלל לגילוי האמת - כאן

שערוריית תיק 4000: איך יש 2 גרסאות שונות של כתב החשדות של היועמ"ש? - כאן

ערוץ 20: אבי וייס חשף טענות שגויות בכתב החשדות נגד רוה"מ בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: חשיפת מסמך נוסף שיסייע גם הוא לחיסול תיק 4000 התפור - כאן

ערוץ 20: אבי וייס ואלי ציפורי חשפו שקרי הפרקליטות לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: מתי מדוע ואיך הוא הפך מ"תיק בזק" ל"תיק תפור" ומחורר? - כאן

הספינים והשקרים בתיק 4000 חזרו. הם חלק מניסיון הפיכה שלטונית שיש לחקור - כאן

סודות ושקרים בפרקליטות והיועמ"ש: מי היה ב"ניגוד עיניינים" בתיק 4000? - כאן

תיק 4000 יושלך לפח האשפה של ההיסטוריה עקב חקירה רשלנית ללא מסמכים - כאן

תיק 4000: מסמר נוסף ענק לארון הקבורה שלו (פרי חשיפה של אלי ציפורי) - כאן

תיק 4000: בעיות זיכרון, חקירה משובשת ושקרים המכוונים להפיכה שלטונית! - כאן

חשיפות חדשות בעקבות הדלפת עדויות שלמה פילבר - "עד המדינה" בתיק 4000 - כאן

האם "תיק 4000" התפור אכן בדרכו ל"פח האשפה של ההסטוריה"? - כאן

חשיפת הכזבים של היועמ"ש מול האמת המוכחת לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

פוטש בשידור חי: את מי שהיה צריך לעצור ולחקור זה את "עד המדינה" פילבר! - כאן

תיק 4000: האם נוכל לנחש שהחשיפה כאן תהיה הגרזן הסופי שיפרק את התיק? - כאן

תיק 4000: הביזיון של כתב האישום הבדיוני דורש ועדת חקירה ממלכתית - כאן

האמת המוסתרת מהציבור בתיק 4000: פירוט 20 שקרים / אלי ציפורי ואבי וייס - כאן

איך זה שהיחיד שדיווח אמת בפרשה שהתפתחה לתיק 4000 - קיבל כתב אישום? - כאן

תיק 4000: ההדלפות לכלכליסט כביכול נגד רוה"מ דווקא מצביעות על חפותו - כאן

"נקודת האפס" - Ground Zero  שבו החלה תפירת תיק 4000 נחשף - כאן

למה לא נפתחה חקירה ב"תיק 5000" ומתבצע שימוע נוסף של הטבות ל-IBC? - כאן

החלטות של מש' התקשורת בעניין "ההדדיות" ממוטטות עוד לבנה בתיק 4000! - כאן

חשיפת הסיבה לתפירת תיק 4000 ב"נקודת האפס": "פרשת עורכי הדין"! - כאן

חשיפה בלעדית: מסתירים עוד מסמכים ש"מפוצצים" את תיק 4000 לרסיסים! - כאן

פירוט 60 שקרים בתיק 4000 (ויש עוד) שמסתירים בכוונה מהציבור! - כאן

"הנדסת התודעה" בתיק 4000 לא מסתיימת ותימשך בחודשים הבאים! - כאן

השקרים,הרמאויות, הצנזורות,העיוותים והסילופים של רביב דרוקר בתיק 4000 - כאן

חשיפת הפברוק של דרוקר שמחסלת את הראייה הישירה היחידה כנגד נתניהו - כאן

חשיפה דרמטית בתיק 4000: האם כעת התיק התפור ייפול? - כאן

איך ספינולוגים שוטפים את מוח הציבור פעם 3 בתכנית "המקור" על תיק 4000? - כאן

איך שינוי מילה אחת גם ע"י דרוקר "הפיל בפח" עדים רבים בתיק 4000? - כאן

התרגיל של שלמה (מומי) למברגר שסוגר כל חקירה שיכולה להוביל למנדלבליט! - כאן

הסתעפות תיק 4000: תיק 5000 - הטיוח הגדול כדי שהחקירה לא תגיע למנדלבליט - כאן

פשוט מדהים: התגלו כעת 2 מסמכים התומכים בגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

זה לא נגמר: נחשפו כעת עוד מסמכים המסייעים לגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

הטיוח של שלמה (מומי) למברגר, שלא קורא מסמכים, כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

תעלולים חדשים של למברגר שגם ממציא וסוגר תלונה כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

"אני מאשים": על היועמ"ש מנדלבליט לבטל היום את תיק 4000 ולהתפטר! - כאן

התמוטטות "תיק בזק" הייתה אמורה להוביל לביטול "תיק 4000": "אני מאשים!" - כאן

7 "ראיות זהב" מרכזיות בתיק 4000 שאפשר להשליך מיידת היישר לפח הזבל - כאן

עדכונים שוטפים על הסודות המסתתרים בעדות אילן ישועה בתיק 4000 - כאן

האם הגיע הזמן להעמיד לדין את תופרי התיקים ומיוחד את תופרי "תיק 4000"? - כאן

פירמידת השקרים שנבנתה ע"י היועמ"ש וגלובס סביב אילן ישועה כדי "להלבינו" - כאן

חשיפה דרמטית: אילן ישועה היה כנראה מוכן להעיד גם תחת אזהרה בתיק 4000 - כאן

האם אילן ישועה ייחקר ברשות ניירות הערך בחשדות החמורים שהתעוררו נגדו? - כאן

משפט שערוריית תיק 4000: עדכונים שוטפים ביחס למשפט נתניהו שחשוב לדעת- כאן

תיק 4000 המופרך: עדכונים שוטפים במשפט נתניהו שהציבור חייב לדעת! - כאן

חשיפת הסודות הכמוסים של ראשי הפרקליטות שמנהלים את "תיקי האלפים" - כאן

בכירים בפרקליטות ובלשכת היועמ"ש: הפרקליטות עשתה טעות בתיק 4000! - כאן

משפט "תיקי האלפים" המפוברקים נמשך: עדכונים שוטפים שהציבור אמור לדעת - כאן

גם על פי היומן של בנימין נתניהו מ-2015 - אין בסיס לכתב האישום בתיק 4000 - כאן

חשיפה: עוד ראיה מזכה לנתניהו בתיק 4000 מסתתרת בהחלטת מש' התקשורת - כאן

הסודות של ניר חפץ ואילן ישועה נחשפו באמצעות מוטי גילת שלא הבין אותם - כאן

עדכונים מהחקירה הנגדית של ניר חפץ שממשיך לפורר את תיק 4000 התפור - כאן

תפירת תיק 4000: חשיפת פרטי המפלצת של תוכנת הריגול המשטרתית אחריכם - כאן

השלכות תיק 4000: איך הלבינו את המפעל המפלצתי של הפריצות לסמארטפונים - כאן

ממצאי ועדת מררי - שקרים, טיוח ענק וזריית חול בעיני הציבור - כאן

השלכות דו"ח מררי: איך העיזה המשטרה לרמות במצח נחושה שופטים בכירים? - כאן

חשיפת מסמך מאגר המידע המשטרתי הסודי והמפלצתי על ראשי ערים ורשוית - כאן

2 הדלפות מהפרקליטות לאחר היום הראשון של החקירה הנגדית של שלמה פילבר כשאחת מהן מפילה את תיק פגסוס על המשטרה ובעקיפין על השב"כ - כאן

למה הוטל צו איסור פרסום על החשיפות בתיק 1000? כדי לחסום האמת! - כאן
 
מפלצת הפגסוס לא מסתתרת בחוק האזנות הסתר. היכן היא כן מתחבאת? - כאן

שמרו על עצמכם והישמעו להנחיות פיקוד העורף, ורק בריאות לכל קוראינו!!!

 
זרקור חברות
 
PRnews
 
NORDVPN
 
X
 
פרי הדמיון
 
טלגרם
 
לייבסיטי
 
כמה זה? השוואת מחירים
 
Amiel
 
PRNEWS
 
טלי וייס
 
 
Slideshare Linkedin Twitter
Youtube Instagram Facebook
Google+ live
Bitly Vimeo Pinterest
אנדרואידאנדרואיד-ברקוד אפל ברקודאפל

 
  מהירות גלישה Your IP
לייבסיטי - בניית אתרים