פורסם הסטארטאפ הזוכה בתחרות 2021 של קרן מגדלי הים התיכון Ventures
מאת:
מערכת Telecom News, 13.4.21, 12:37
בתחרות של הקרן הראשונה בישראל, שמשקיעה במתן פתרונות טכנולוגיים לבני הגיל השלישי, הגיעו לגמר 5 סטארטאפים מתוך עשרות מועמדים. הזוכה במקום הראשון זכה בפרס כספי וישתתף בתחרות סטארטאפים בינלאומית לפתרונות לגיל השלישי ביוני 2021. פירוט 5 הפתרונות החדשים.
במסגרת תחרות סטרטאפ השנה של
קרן ההשקעות מגדלי הים התיכון Ventures, שהתקיימה ב-12.4.21 בדיור המוגן מגדלי הים התיכון גני תקווה בהובלת ד"ר
יעל בנבנישתי מנכ"לית הקרן, שפטו בכירים בשוק: נציג
ebay-
גדי מייקלס, יו"ר בנק הפועלים לשעבר -
יאיר סרוסי, שותף מנהל
BDO -
שחר זיו, יו"ר מגדלי הים התיכון -
מוטי קירשנבאום, מנכ"ל מגדלי הים התיכון -
דורון ארנון, מומחית ברפואה פנימית, גריאטריה ומנהל רפואי ומנהלת המערך הגריאטרי במרכז הרפואי ת"א על שם סוראסקי איכילוב - ד"ר
ברק אורלי, מנהלת בכירה, פיתוח עסקי ברשות לחדשנות -
שמרת שורץ וגורו הסטרטאפים ותוכניות אקסלרציה-
טל כתרן.
אריאל אלמוס מנכ"ל
eyeclick זכה במקום הראשון בסטארטאפ
OBIE - קונסולת משחקים אינטראקטיבית, טכנולוגית ומתקדמת, שמקרינה משחקים בהתאמה אישית על כל משטח: שולחנות, רצפות וקירות. למעשה, המשחקים מעודדים פעילות גופנית באמצעות מיומנויות נגיעה ותזוזה בתמונות המוצגות מהמקרן. במערכת מגוון ורמות המשחקים שונים וביניהם משחקים המתאימים גם למבוגרים עם מוגבלות פיזית וגם למשחק משותף בין-דורי עם הנכדים.
הסטארטאפ זכה בפרס כספי על סך 5,000 דולרים, ליווי צמוד של קרן ההשקעות
VENTURES בפיתוח עסקי בזירה הישראלית והבינלאומית למשך חצי שנה, וכרטיס כניסה לגמר הבינלאומי של תחרות סטרטאפ השנה לפתרונות טכנולוגיים לבני הגיל השלישי -
Startup of the year 2021 - 1st international competition by Mediterranean towers ventures
4 הסטארטאפים האחרים שעלו לגמר:
DONISH HEALTH - מערכת לניתור מדדים רפואיים מרחוק ללא מגע. המערכת משלימה את מגמת ההטמעה של מערכות רפואה מרחוק ומתאימה במיוחד לניהול מחלות כרוניות, שכן המכשור העובד בצורה פסיבית ללא התערבות של המטופל.
Balanseat - כיסא או תוסף לכיסא המדמה פעילות של שיעור פלדנקרייז כדי לשפר שיווי משקל, תבניות הליכה ותחושת ביטחון. הסטארטאפ משתמש בטכנולוגיית
Active-Sitting, שמפעילה תנועות עדינות על פלג הגוף העליון, האגן והירכיים בזמן הישיבה של המטופל כדי להחזיר לעצמו את הגמישות הסיבובית של גוף האדם, שלעיתים פוחת עם העלייה בגיל או מחלה כרונית.
MemoApp - צג רובוטי, שפותח במיוחד עבור אנשים בתפקוד נמוך בשל זקנה או מחלה, ומסייע להם מצד אחד להיות עצמאים ופעילים בעזרת מידע מתואם אישית, ומצד שני מסייע למשפחה להפחית את הדאגה והנטל הכרוך בטיפול. למעשה, המסך משמש כלוח פעילות, תזכורות, מאפשר שיחות וידאו ללא הפעלה אקטיבית של המשתמש, יומן ועוד.
Bobe - מערכת טכנולוגית לניהול קהילות גמלאים בקהילות יום, בדיור מוגן או קהילות וירטואליות. המערכת מאפשרת שיח דיגיטלי, הרשמה והצטרפות לפעילויות שונות, פרסום לוח פעילות והרשמה לפעילות, צ'ט קבוצתי, התקשרות אישית ועוד.
ד"ר
יעל בנבנישתי, (בתמונה משמאל. קרדיט אודי גורן)
: "המטרה המרכזית בקרן היא להשקיע, להכווין ולתמוך בסטארטאפים ישראליים הפועלים לתת פתרונות
טכנולוגיים ולהעלות את איכות חייהם של בני הגיל השלישי. תחרות סטארטאפ השנה היא אחת מהפעילויות המרכזיות, שאנו מקדמים בקרב יזמים, כדי לעודד את האקוסיסטם היזמי הישראלי ולחשוף את הפוטנציאל העשיר של סטארטאפים טכנולוגיים לגיל השלישי. משנה לשנה אנו נוכחים לראות כיצד יזמים וסטארטאפיסטים יותר ויותר נמשכים לעולם תוכן זה, שכן מדובר בפלח אוכלוסייה גדול ומשמעותי לא רק בישראל אלא גם בעולם כולו".
על הזוכה בתחרות שנערכה ב-2020 -
כאן.
בתמונה מימין לשמאל: גדי מיקליס, שחר זיו, מוטי קירשנבאום, ד"ר אורלי ברק, שמרת שוורץ, אריאל אלמוס, ד"ר יעל בנבנישתי, נועה מוזס, טל כתרן, יאיר סרוסי. קרדיט צילום: רענן כהן.