עדכון 9.2.23: פורסם
כאן בוואלה! (כותרת בלבד): "היעד הבא של
קרעי: לסגור את משרד התקשורת בתל אביב.
כיום, משרד התקשורת, המונה כ-170 עובדים, פועל במפוצל, מחציתו בירושלים ומחציתו בתל אביב. עובדי המשרד כבר קיימו שיחה דחופה עם הסתדרות העובדים, אך יכולתם להתנגד למהלך מוגבלת."
עדכון 4.7.23: הפרטת הדואר ממשיכה קדימה: לאחר הפגישה המשולשת בתחילת השבוע בה הגיעו שר התקשורת ד״ר
שלמה קרעי, שר האוצר
סמוטריץ והשר לשיתוף פעולה אזורי
דודי אמסלם להסכמות, שכוללות, בין היתר, התייחסות לשירות לציבור והמשך הליך השימוע ליו״ר במקביל להפרטה, התכנסה הבוקר ועדת השרים לענייני הפרטה בראשות השר
אמסלם, בה אישרו ה-3 את צו האינטרסים ובכך קבעו כי תהליך הפרטת הדואר ימשיך תוך שיפור רמת השירות לצרכן. הצו יאושר סופית בוועדת הכספים והסמכויות בצו יועברו לשר התקשורת בהחלטת ממשלה שתעלה בראשון הקרוב.
עדכונים 15.8.23:
א. הודעה מטעם היועצת המשפטית לממשלה: "במענה לפניות הרינו לעדכן כי היועצת המשפטית לממשלה,
גלי בהרב מיארה, עדכנה את שר התקשורת, הד"ר
שלמה קרעי, בדבר עמדתה המשפטית לפיה ההחלטה להעביר את יו"ר דירקטוריון חברת הדואר מכהונתו בטענה כי "אינו ממלא את תפקידו כראוי", לוקה בפגמים מהותיים היורדים לשורשו של ההליך.
עמדתה של היועצת המשפטית לממשלה גובשה לאחר בחינה מעמיקה של התשתית המשפטית והתשתית העובדתית שהציגו השרים שעמדה בבסיס החלטתם ולאחר שנפגשה עם שר התקשורת והשר לשיתוף פעולה אזורי ושמעה את התייחסותם לסוגייה.
בהתאם לעמדת היועצת המשפטית לממשלה, הפעלת סמכות השרים להדחת יו"ר הדירקטוריון אינה מבוססת על תשתית עובדתית התומכת בהפעלת סמכות חריגה זו. דהיינו, אין הלימה בין טענות השרים כלפי יו"ר הדירקטוריון לבין התשתית העובדתית עליה ביקשו לבסס את החלטתם. בנוסף, נמצאו פגמים באופן בו קוימה חובת השימוע לפני ההדחה.
בהתאם לכך, הודיעה היועצת המשפטית לממשלה כי ישנה מניעה לקבל את החלטת השרים להעביר מכהונתו את יו"ר דירקטוריון חברת הדואר וככל שיעמדו על ההחלטה לא תוכל להגן על עמדתם במסגרת העתירה התלויה ועומדת בבג"ץ בעניין זה.
כמו כן, בהמשך לבקשתו של שר התקשורת, הודיעה לו היועצת המשפטית לממשלה, כי יש באפשרותו לקבל ייצוג נפרד לשם הצגת עמדתו בעתירה בבג"ץ בעניין החלטתו להעביר את יו״ר דירקטוריון חברת הדואר מתפקידו."
ב. פורסם
כאן ב"ביזנעס" (כותרת בלבד): "כל בעל היתר יוכל לשלוח דברי דואר ללא הגבלת מינימום של פריטים.
כדי להבטיח את הרחבת התחרות בתחום המוסדר בישראל והגברת השקיפות, המשרד מפרסם שימוע על דיווח ומדידת נתחי השוק בשירותי הדואר בתחום המוסדר בישראל ומתכונת הפרסום לציבור | הדיווח ישקף לציבור, ללקוחות ולספקי שירותי הדואר, את גודלו של כל שוק הדואר בתחום זה ואת השחקנים הדומיננטיים בו." הצעת החוק מצויה
כאן. הודעת משרד התקשורת עם השימועים -
כאן.
עדכון 31.8.23: השר
בצלאל סמוטריץ' (
כאן) והשרים
דודי אמסלם ו
שלמה קרעי (
כאן) יצאו בהתקפה חריפה על היועצת המשפטית לממשלה והעוזר שלה ד"ר עו"ד
גיל לימון, בעניין בג"ץ פיטורי יו"ר חברת הדואר.
עדכון 10.9.23: פורסם
כאן ב"כלכליסט" ע"י
עדיאל איתן מוסטקי (כותרת בלבד): "הדיון על הדחת
מישאל וקנין: היועץ על אוזני עורכי הדין הוא מי שהיה שותף למחדל בדואר.
אורן לביאן המשמש זה 17 שנה כסמנכ"ל מינהל הדואר, ומסוכסך עם יו"ר הדואר
מישאל וקנין, נראה לוחש לעורכי הדין של השרים בדיון נגד ההדחה."
זאת, אחרי שבג"ץ הוציא צו על תנאי וצו ביניים נגד פיטורי יו"ר הדואר -
כאן.
עדכון 26.10.23: ועדת הריכוזיות ממליצה למנוע מהבנקים לאומי, דיסקונט ומזרחי טפחות להתמודד במירוץ לרכישת דואר ישראל. הוועדה (ברוב קולות) המליצה לאפשר את התמודדות ניאופרם ואילו יו"ר הוועדה סבורה כי יש לפסול את התמודדותה משיקולי ריכוזיות כלל-משקית. הפרטים -
כאן.
עדכון 7.3.24: פורסם כאן (כותרת בלבד): "בג"ץ הכריע היום פה אחד - החלטת השרים להדיח את יו"ר דירקטוריון חברת דואר ישראל התקבלה משיקולים זרים!. כך, בג"ץ ביטל את החלטת השר
דודי אמסלם [ו
שלמה קרעי] לפטר את יו"ר דירקטוריון חברת הדואר
מישאל וקנין."
שר התקשורת ד"ר
שלמה קרעי, בתגובה לפסק הדין של בג"ץ שמבטל את הדחת יו"ר הדואר הכושל: "...אבל אחר כך כשתהיה קטסטרופה בשירותי הדואר, כשראשי רשויות יעתרו לבג״צ כנגד חרפת השירות לציבור בדואר, בג״צ יבקש את תגובת שר התקשורת ויאשים את
ביבי. פסק הדין של בג״צ, שלוקח את הסמכות מידי נבחרי הציבור לעצמו ומשאיר את האחריות עליהם, הוא הפרה יסודית היורדת לשורש המשטר הדמוקרטי במדינת ישראל. נתקן בעז״ה.
בינתיים, מוזמן המותב הנכבד בראשות
יצחק עמית לטפל בהפרות של תנאי הרישיון ובסגירת סניפים בפריפריה, באופקים, נתיבות, אשקלון, קרית שמונה, באר יעקב, ועוד…
בכל מקרה, משרד התקשורת בראשותי ימשיך לשרת את הציבור ולפעול לשיפור השירות, למרות ההפקרות הקיימת כתוצאה מהמצב של ״איש הישר בעיניו יעשה״ שאליו הביאו אותנו לצערי - שופטי בג״צ."