עד כמה חדר האינטרנט לבתים במדינות ערב השכנות לנו? תשובה: מעט מאד!
מאת: מערכת Telecom News
24.02.13, 13:30
סקר גאלופ שפורסם בינואר 2013 מביא נתונים מאלפים על חדירת האינטרנט למשקי הבית ב- 148 מדינות בעולם בשנת 2011.
בעולם כולו, 32% מהמבוגרים דיווחו שיש להם גישה לאינטרנט בביתם. זו עליה לעומת 29% ב- 2010.
הנתונים מתבססים על השאלה: "האם יש לך בבית גישה לאינטרנט?" ולא על סמך נתונים רשמיים של המדינות עצמן. ראוי לציין, שאפשר ויש כאלה שענו בחיוב לשאלה, גם כשהחשיבו את הסמארטפון שלהם כ"אינטרנט ביתי".
אם נתמקד במדינות המזרח התיכון וצפון אפריקה, הרי בתימן יש אינטרנט ביתי רק ל-2% ממשקי הבית, די בדומה לאפגניסטן (3%).
ישראל ניצבת בראש הרשימה באזורנו -86% (!). בין 2 הקצוות הללו נמצאות המדינות כפי שניתן לראות בטבלה:
מדינה
% אינטרנט ביתי
מדינה
% אינטרנט ביתי
איחוד האמירויות
85%
איראן
38%
בחריין
84%
ירדן
34%
כווית
83%
תוניסיה
30%
קטאר
77%
הרשות הפלסטינית
30%
עומאן
74%
סוריה
18%
ערב הסעודית
74%
עיראק
17%
לבנון
45%
מצרים
13%
מהטבלה ניתן לראות, שמדינות המפרץ נמצאות במצב מצויין וצמודות למדד הישראלי. לתוצאות הדו"ח יש השלכות לכלכלה העולמית ולעוצמה הכלכלית של המדינות השונות. במדינות בהן ההכנסה למשק בית היא נמוכה יותר, כך נמוך גם מספר חיבורי האינטרנט לבתים. חדירה גבוהה יותר של אינטרנט לבתים מובילה לצריכת חדשות סביב השעון וגם לקניה ומכירה ברשת, שתורמות לכלכלה.
יש בכך גם השלכות על חינוך הדור הצעיר, על פריון העובדים ועל מעורבות אזרחית אחרי שעות הלימוד/עבודה. מכשירים ניידים וסמארטפונים מסייעים גם הם למלא את הפער, אך הם מעטים יותר במקומות בהם הכנסת משקי הבית נמוכה. לכן, פיתוח כלכלי הוא המפתח להרחבת החיבורים לאינטרנט, והם כשלעצמם ממנפים את הכלכלה קדימה.
המלצה לגולשים באתר TelecomNews: חומר חדשותי נוסף לדף הבית נמצא בתפריטים המשניים. אתר חדשות זה בנוי כמו עיתון, בו כתבות רבות נמצאות בדפיו הפנימיים. באתר יש כבר מאות פריטי מידע וכתבות. בדף הבית מצויות, כמו בכל עיתון, רק הכתבות הראשיות. לכן, מומלץ להקליק על התפריטים בסרגל העליון ולמצוא את תחומי העניין.