ממשלת סין מעסיקה 2 מיליון איש במעקב אחר השימוש באינטרנט ע"י אזרחיה. כך חשף כלי תקשורת סיני בהצצה נדירה לעולם הסודי של מערכת המעקב הסינית.
אתר
zeenews מספק היום כמה פרטים הנוגעים ל"אחורי הקלעים" של מערכת ניטור האינטרנט הסינית, שעוקבת אחר 500 מיליון משתמשי האינטרנט בסין, אוכלוסיית האינטרנט הגדולה בעולם.
עד היום לא היה ידוע מספרם של העובדים ב"משטרת האינטרנט", שתפקידם למנוע אי שקט חברתי ולהגביל את הביקורת על המפלגה הקומוניסטית. היום מסר Beijing News שמספרם 2 מיליון ושהם מועסקים ע"י זרוע התעמולה של המשטר וגם ע"י אתרים מסחריים. למרות מספרם העצום, הניטור שלהם לא מסוגל תמיד למנוע הערות הנחשבות ע"י הממשלה הסינית כאסורות לפרסום ברשת.
רשות הצנזורה הסינית מפקחת בדבקות על התוכן ברשת עקב חשש לאי שקט חברתי או פוליטי העלול לאתגר את המשטר הקומוניסטי.
בשנים האחרונות אסרו הרשויות שימוש בפייסבוק ובטוויטר. זאת מאחר, שאלה נטלו חלק חשוב ב"אביב הערבי".
בשנה שעברה חסמו הרשויות את אתר New York Times לאחר שציטט נתונים פיננסיים שהראו, שקרוביו של ראש הממשלה הסיני לשעבר החזיקו בבעלותם 2.7 מיליארד דולרים.
בחודשים האחרונים הידקו הרשויות את פיקוח גם על בלוגים מקומיים ועל הרשתות החברתיות המקומיות כמו למשל Sina Weibo.
לאחרונה עצרו בסין אנשים שהפיצו "שמועות" ברשת, והרשויות הזהירו בלוגרים, שיש להם מיליוני עוקבים, שהם צריכים להעלות פוסטים "חיוביים".
משתמשי האינטרנט בסין יכולים להיכלא ל-3 שנים אם הם מפיצים מידע "משמיץ" הצובר למעלה מ-5,000 צפיות או המועבר יותר מ-500 פעם.