לי קא-שינג בביקור היסטורי ראשון בטכניון
מאת: מערכת
Telecom News, 29.9.13, 21:30
איש העסקים הסיני
לי קא-שינג, הגיע היום לביקור מיוחד בטכניון לרגל חתימת הסכם היסטורי להקמת מכון טכנולוגי במחוז גוואנדונג, סין. במסגרת ההסכם תתרום קרן לי קא-שינג לטכניון
130 מיליון דולרים - התרומה הגדולה בתולדותיו, ואחת הגדולות בתולדות ההשכלה הגבוהה בישראל. התרומה תשמש לפיתוח קמפוס הטכניון בחיפה ולרווחת החוקרים והסטודנטים.
לי קא-שינג, שזהו ביקורו הראשון בישראל, הביע את שמחתו על שיתוף הפעולה עם הטכניון ואמר כי "האנושות זקוקה לאלה שיכולים וחייבים להטות את המאזניים לעבר צדק וחמלה, ולקדם שינויים משמעותיים שיועילו לאנושות".
נשיא הטכניון פרופסור
פרץ לביא הודה ל
לי קא-שינג וסיפר על הפגישה הראשונה ביניהם בספטמבר 2011, שהובילה להסכם שנחתם היום: "רוב החלומות לא מתגשמים, אבל החלום הזה מתגשם, והוא נועד להתגשם בשל הדמיון המופלא בין חזון הטכניון לבין תפיסתו של לי קא-שינג".
במפגש עם שלושת חתני פרס נובל מהטכניון, הפרופסורים
אברהם הרשקו,
אהרן צ'חנובר ו
דן שכטמן,
גילה
לי קא-שינג התעניינות רבה והתרגשות. הוא קיבל מנשיא הטכניון דגם של האוביקוויטין (הגילוי המדעי של הפרופסורים
הרשקו ו
צ'חנובר - בתמונה משמאל) וכן את "אות הוקרת נשיא הטכניון". בפני האורח הוצגו שמונה פיתוחים טכנולוגיים, שנהגו על ידי חוקרי הטכניון ובוגריו, ביניהם רובוט-נחש למחקר ולהצלה, לשימושים ימיים וליישומים רפואיים, שפותח על ידי פרופ'
אלון וולף מהפקולטה להנדסת מכונות בטכניון, רובוט זעיר לניתוחי גב שפותח על ידי פרופ'
משה שהם, אף הוא מהפקולטה להנדסת מכונות, השלד הביוֹני של חברת "ארגו", שפותח על ידי בוגר הטכניון ד"ר
עמית גופר, שמאפשר למשותקי גפיים תחתונות ללכת ולעלות ולרדת במדרגות; הגלולה של חברת
Given Imaging, שפותחה אף היא על ידי בוגרי הטכניון, שנבלעת על ידי הנבדק ומספקת הדמיה של דרכי העיכול שלו; טכנולוגיית
NanoSpun של פרופ'
אייל זוסמן, אף הוא מהפקולטה להנדסת מכונות בטכניון, שעושה שימוש בתהליכים ננו-טכנולוגיים לפיתוח מוצרים לטיפול ביולוגי מתקדם במים ובמי קולחין; טכנולוגיית סריקת פנים, שפותחה על ידי פרופ'
רון קימל מהפקולטה למדעי המחשב בטכניון; טכנולוגיה לטיהור מים באמצעות ממברנות, שפותחה על ידי פרופ'
רפי סמיט, דיקן הפקולטה להנדסה כימית ע"ש וולפסון בטכניון; ודור חדש של טכנולוגיות מחשוב השואבות השראה מהביולוגיה, שפותחו על ידי פרופ'
יהושע זאבי מהמרכז למחקר בתקשורת ואוטומציה ע"ש אולנדורף בטכניון.
את הטקס בטכניון הנחה פרופ'
בועז גולני, סגן נשיא הטכניון לקשרי חוץ ופיתוח משאבים. פרופ'
גולני אמר כי "
אלברט איינשטיין הביא לטכניון תרבות חינוכית, שהמוטו שלה הוא ללמוד מהאתמול, לחיות למען היום ולקוות לקראת המחר. תוך מאה שנה בנה הטכניון יסודות לטכנולוגיה מתקדמת והפך את ארץ ישראל מפרובינציה נידחת באימפריה העותמאנית למעצמה מדעית וטכנולוגית".
אודות קרן לי קא-שינג
קרן
לי קא-שינג נוסדה ב-1980.
לי קא-שינג מתייחס אליה כאל "בנו השלישי", והוא הקדיש לה שליש מנכסיו. עד היום הקצתה הקרן יותר מ-1.86 מיליארד דולרים לתרומות, כ-90% מהן לתמיכה ביוזמות לרפורמות בחינוך ובשירותים רפואיים בסין רבתי. הקרן תומכת בפרויקטים התורמים לקידום החברה באמצעות הרחבת הגישה לחינוך איכותי, לשירותים רפואיים ולמחקר רפואי, ומעודדת גיוון תרבותי ומעורבות קהילתית. למידע נוסף:
http://www.lksf.org.
בתמונות למטה:
- מר לי קא-שינג ונשיא הטכניון במפגש עם חתני פרס נובל (מימין לשמאל)– פרופ' אברהם הרשקו, נשיא הטכניון פרופ' פרץ לביא, מר לי קא-שינג, פרופ' דן שכטמן ופרופ' אהרן צ'חנובר.
- פרופ' אלון וולף מציג למר לי קא-שינג ולנשיא הטכניון את הרובוט נחש.
צילום : ישראל סאן, דוברות הטכניון