אפליקציות בחינם לפסח - של פסח ולקראת פסח ולטיולים בירושלים
מאת: מערכתTelecom News, 9.4.16, 19:58
לקראת חג הפסח מובאות אפליקציות בחינם הקשורות לחג: אפליקציות של בדיקת חמץ, הגדה לפסח ושל משחקים ושירים לפסח ואפליקציות של טיולים בירושלים, וגם אפליקציות לחישוב קלוריות בחג ובתום החג...האפליקציות להלן לא כוללות אפליקציות בתשלום. עדכוני האפליקציות ל-2019 -כאן.
האפליקציות להלן לחג הפסח ולטיולים בחג ניתנות להורדה בחינם ע"י לחיצה על שם האפליקציה או מערכת ההפעלה.
No Chametz לאנדרואיד ו-No Chametz - Sell, Search, Destroy - Passover לאייפון היא אפליקציה ותיקה בחינם המסייעת לערוך בדיקת חמץ, לבער אותו ולבטלו ע"י הקראת הנוסח העברי (או הארמי). היא כוללת גם הלכות פסח. יש אפליקציה בחינם נוספת לאנדרואיד בשם ביעור חמץ, שכוללת מידע על בדיקת חמץ, הלכות חמץ, שריפתו ומכירתו.
Passover Haggadah: אפליקציה בחינם לאנדרואיד היא הגדה מלאה של פסח בשפה העברית. ניתן להגדיל את הטקסט.
הגדה של ילדים בסיכוי – הגדה של פסח: אפליקציה בחינם לאנדרואיד ולאייפון ססגונית המיועדת לילדים ומלווה בציורים, איורים ודמויות של פרצופים וחיוכים. הגדה LITE: אפליקציה ותיקה בחינם לאייפון כוללת בגרסה החינמית רק טקסט חלקי של ההגדה ודוגמאות לשירי פסח.
האפליקציה Plague Audio בחינם לאייפון כוללת תמונות של 10 המכות. כאשר לוחצים על תמונה של מכה נוצר קול הממחיש אותה ומהווה תוספת מצחיקה ומפתיעה לסדר... יש גם משחקים לפסח כמו האפליקציה בחינם לאנדרואידביעור חמץ - פסח, בה יש להבעיר באמצעות האצבעות (יש כמה רמות ואפשרויות בחירה שונות) את כל מוצרי החמץ ולהיזהר לא לפגוע במצות. ויש גם אפליקציה דומה לאייפון Let's Get Ready For Passover.
(יש גם אפליקציות בחינם לתקופה שלפני הפסח, כמו האפליקציה בחינם לאנדרואיד ולאייפון של חב"ד Passover Assistant, שמתייחסת לנקיון הבית, הגעלת כלים, סיור קערת פסח, מתכונים כשרים לפסח, רשימת קניות, תכנון הסעודה, טיפים וכד').
ויש גם שירים: אפליקציה לאנדרואיד של שירי חג והפעם: שירי חג - פסח. זו אפליקציה המתעדכנת כל חג בשירים רלוונטיים. אין צורך להסיר אותה אלא לאפשר לתוכנה לקבל עדכון אוטומטי לפני כל חג.
אפליקציות בחינם לטיולים בירושלים בחג:
סיורים קוליים בעיר העתיקה בירושלים: אפליקציה בחינם לאנדרואיד ולאייפוןהמספקת סיורים קוליים ברחובות, בסמטאות ובאטרקציות של העיר העתיקה בירושלים. היא מספקת 20 סיורים בהדרכה קולית, 5 מהסיורים מונגשים לבעלי מוגבלויות. הסיורים מוצעים עם תעתיק אודיו מלא לכבדי שמיעה. כל סיור מלווה במפה המציעה ניווט GPS והיא זמינה Off-line כשהאינטרנט לא זמין.
SOVOO– סובו ציון והקיפוה: מטיילים עם אופניים. האפליקציה בחינם לאנדרואיד מיועדת למסלולי טיולים בירושלים ברכיבה באופניים חשמליים / באופניים רגילים / בהליכה רגלית. הטיולים הם בכמה מסלולים (כמו המסלול הירוק, המסלול הכחול, המסלול הסגול) לחוויה של סיור מודרך ללא מדריך: במהלך הסיור ה-GPS מזהה את מיקום הרוכב ומספק לו מידע וסיפורים אודות המקום בו הוא נמצא ב-7 שפות. זהו ניווט קולי אינטראקטיבי במוקדי העניין של העיר. החוויה הזאת מאפשרת נסיעה עצמאית נוחה ורציפה ללא כל מאמץ בין סמטאות מרכז העיר, הפארקים והאתרים השונים בירושלים. האפליקציה מאפשרת למשתמשים לזהות את מיקומם בכל רגע נתון באמצעות הסמארטפון, לקבל מידע ותכנים אקטואליים ולצאת למסלולים מיוחדים, שתוכננו ע"י מורי דרך בישראל. כל מסלול חושף את המשתמשים להיבטים מיוחדים אחרים של העיר ירושלים.
Tiuli – טיולי – טיולים בישראל: אפליקציה בחינם לאנדרואיד ולאייפון המאפשרת גישה לעשרות מסלולי טיול (כולל בירושלים), אטרקציות, נקודות חן, וכן מגדיר פרחים. היא מציעה בין השאר: · מעל ל-160 מסלולי טיול מפורטים ומאות אתרים בישראל. · מידע על אטרקציות לכל המשפחה. · מידע מקיף על אירועים ופסטיבלים בישראל - שלא תפספסו מה קורה. "מה קרוב אלי?" מערכת מיפוי מתקדמת שבעזרת GPS מתארת את כל המסלולים, האירועים והאטרקציות סביב המשתמש. · אפשרות לשמור את כל התכנים כקבצי אופ-ליין, לשימוש גם כשאין אינטרנט זמין. · מגדיר צמחים הכולל למעלה מ-800 מיני צמחים ופרחים.
סיור עצים: אפליקציה בחינם לאנדרואיד ולאייפון של הדרכה קולית במוזיאון הפתוח של קמפוס ספרא באוני' העברית בגבעת רם. היא מהווה מסגרת של טיול קולי המכוונת את המשתמש למגוון העצים בקמפוס, שהובאו מכל העולם ומספקת הסברים על העצים השונים. הסיור מלווה במפה.
טיפ: מירושלים ניתן לקפוץ לאזור ים המלח:
מסלולרי(טיולים בדרום הארץ): אפליקציה בחינם לאייפון של מרכז מדע ים המלח והערבה. היא מאפשרת לבחור בהסברים כתובים, הדרכות קוליות וגם בסרטוני וידאו להעשרת חווית הטיול. אל המידע מצורפים איורי המחשה ותמונות, שמתארים את התופעות השונות במרחב. היא כוללת הצעות לאטרקציות, רשימת אתרים ותמונות ומידע על אתרים. בלחיצה ניתן לקבל מפה עם מיקומכם ומקום אתר התיירות.
בעת קיום טיולי טבע בהרי ירושלים מומלץ מאד להוריד אחת מהאפליקציות הבאות:
Cnature - לראות, לדעת לצלם: האפליקציה בחינם לאנדרואיד ולאייפון נועדה למטייל, ומשמשת לזיהוי והכרה של צמחים וחיות בר בלבד. כלומר, צמחי תרבות ונוי וחיות מבוייתות לא נמצאים באפליקציה.
שירותים הזמינים באפליקציה: צילום תמונה בשדה והגדרתה באמצעות מספר שאלות פשוטות, מגדיר מקיף של בעלי החיים של ישראל (עופות, יונקים וזוחלים) עם אלפי תמונות של אייל ברטוב, מגדיר מקיף של צמחי הבר בישראל בשיתוף עם אתר צמח השדה, מה בסביבה – הצגת החי והצומח בסביבתך ע"י חיתוך מיקום אוטומטי, הגן שלי – עמוד פרופיל אישי לשמירת תמונות ושיתופן, מה בתמונה? – משחק זיהוי תמונות של בעלי חיים וצומח.
שירותים, שיהיו זמינים בקרוב: שיתוף ידע - סיוע של קהילת המשתמשים בזיהוי תמונות שצולמו בזמן אמת, הוספת תחומים נוספים למגדיר: עקבות וסימני חיים, פרוקי רגליים, דו-חיים, פטריות ועוד. מפת תצפיות - אפשרות לראות תצפיות של משתמשים אחרים על גבי מפה.
מגדיר צמחים ישראלי: האפליקציה בחינם לאייפון היא מגדיר צמחים גיאוגרפי ישראלי ומאפשרת לאתר ולהינות ממאגר מידע של למעלהמ-2,500 צמחים הכולל פרחים, שיחים ועצים הצומחים בישראל. ניתן לצפות בעדכונים על פריחת פרחים בזמן אמת ולראות את המיקום המדוייק בו נצפה הפרח על גבי מפה.
האפליקציה מאפשרת למשתמש ליהנות ממגדיר פרחים וצמחי בר בישראל, לדווח על המיקום בו נצפה הפרח שאוהבים ולשתף משתמשים אחרים דרך האפליקציה ודרך פייסבוק. המאגר כולל את פריטי המידע הבאים אודות הצמחים: צבע, צורה, איזור ועונת פריחה ותמונת הצמח וגובהו.
האפליקציה מאפשרת למשתמש אפשרויות סינון וחיפוש מתקדמות על מנת למצוא במאגר את הצמח המבוקש לפי שם הצמח, עונת ואזור פריחה, צורתו, צבעו או לראות את הצמחים הפורחים ברגע ומקום עכשווי בעזרת מיקומו הנוכחי של המשתמש (מצריך הפעלת GPS).
עמוד ענן - מדריך טיולים חברתי: זו אפליקציה בחינם לאנדרואיד ולאייפון לניווט בשטח המסתמך על מאות מפות טפוגרפיות תלת ממדיות ועשרות אלפי נקודות עניין למטיילים עם אפשרות שימוש ללא חיבור לאינטרנט.
האפליקציה לניווט שטח מציגה את המיקום הנוכחי על מפה טופוגרפית וכוללת עשרות אלפי נקודות עניין. כל אחת מנקודות העניין כוללת תיאור מפורט והנקודות מתעדכנות באופן קבוע ניתן להוסיף נקודות מהמכשיר ולעדכנן ולצרף תמונות לכל נקודת עניין.
נקודות העניין מתעדכנות ברקע באופן שקט בכל פעם שהתוכנה עולה. המפות הטופוגרפיות העולמיות והמפות העירוניות דורשות חיבור לרשת כדי להוריד קטעי מפה חדשים, אך קטעי המפה שהורדו נשארים על המכשיר וניתן להשתמש בהם ללא קישור לרשת.
וכמובן, לא לשכוח להוריד מראש אחת מ-13 האפליקציות למזג האוויר כדי לתכנן כיאות את העשייה בחג - כאן.
בחג וגם בתום החג, מומלץ להשתמש באפליקציות דיאטה למיניהן, שמחשבות קלוריות למאכלים שונים (כולל מצה), כמו האפליקציות הדי ותיקות CountEat לאנדרואיד ולאייפון, שרינק - יומן קלוריות כושר ומשקל לאנדרואיד. (יש כמובן אפליקציות בחינם של דיאטה וחישוב קלוריות רבות נוספות כמו למשל DietOn-דיאטון לאייפון, Diet & Calories Tracker לאנדרואיד, דל קלוריות לאיייפון).