כנס התחזיות והמגמות במגזר הטכנולוגיה, המדיה והתקשורת לשנת 2013 התקיים בת"א בנוכחות מאות רבות של אורחים ולקוחות של דלויט בריטמן אלמגור זהר, שיזמו את הכנס השנתי לתחום התחזיות הטכנולוגיות.
רו"ח
יגאל בריטמן, יו"ר ומנהל עסקים ראשי, דלויט בריטמן אלמגור זהר: "התחזיות של דלויט מבוססות על תובנות שנבנו על סמך איסוף מידע מכל לקוחות דלויט ברחבי העוולם, כמו גם מישראל. מעל ל- 250 מנהלים רואיינו רק בישראל במסגרת איסוף המידע. בכנס אנו מציגים כמה חברות סטארט-אפ המתאימות לתחזיות, שאנו מציגים [פירוט ייעשה במאמר נפרד].
התחזיות, שאנו מציגים, הן לטווח של 12 עד 18 חודשים. בד"כ התחזיות שלנו מדויקות, אך עדיין צריך לזכור, שמדובר בתחזיות. המטרה: לשתף את כל לקוחותינו בהתפתחויות בתחומי הטכנולוגיה, המדיה והתקשורת.
בתחום הטכנולוגי ניתן השנה דגש לתחום הסייבר, בעיקר לגבי הקלות בה האקרים יכולים לפרוץ סיסמאות. המתקפות גוררות גם את מערכת הביטחון וגם את השוק האזרחי לחפש פתרונות ולפתח טכנולוגיות חדשות, שהופכות את ישראל לסיפור הצלחה בעולם הסייבר.
נציג את המגמה הקיימת להטמיע רשתות חברותיות
בתוך ארגונים. זו מגמה ההולכת ותופסת תאוצה.
לנו מאוד חשוב תחום גיוס ההון. הנושא החם כאן הוא ה- Crowd Funding. יש עוד צורך בכמה התאמות רגולטוריות כדי להתאים את השוק למגמה החדשה והמוצלחת הזו.
אנו בוחנים איך משפיעה המסיביות של וידיאו באינטרנט על הנכונות של הלקוחות לשלם על שירותי הטלוויזיה הרב-ערוצית שלהם. כמות המשתמשים בשירותי הטלוויזיה נשארה קבועה, אך האוכלוסייה גדלה. דהיינו: האחוז של המשלמים באוכלוסייה יורד. הטלוויזיה, בכל מקרה, לא הולכת להיעלם בקרוב.
בסלולר, כולם רוצים 4G. רוצים BYOD. יש עליה במכירת סמארטפונים וטאבלטים ויש צורך לבחון את השימושים של המכשירים הללו. תחום הפרסום במוצרים הניידים הללו נמצא כעת בצעדיו הראשונים.
ההי-טק הוא הקטליזטור להניע את הכלכלה וזה גם עוזר לצמצם פערים חברתיים, שעדיין קיימים. לדעתנו, יש צורך להזרים יותר כסף לשוק ההיי-טק, גם דרך המדען הראשי וגם בעזרה ממשלתית בתחומי השיווק, הייצור, הייצוא והכוונת הגופים המוסדיים להשקיע בעולם ההיי-טק. 'חוק האנג'לים' ישפר את כניסתם לתעשייה. אני סבור, שיש לשלב את התיקון לחוק זה יחד עם התיקון לתחום ה- Crowd Funding. במקביל, יש לטפל בתחום החינוך כדי לעודד צעירים להכנס ולפתח בעולם ההיי-טק".
ג'וליון ברקר (Jolion Barker), מנהל תחום המדיה, הטכנולוגיה והתקשורת בדלויט: "ישראל היא מדינת סטארט-אפים. לכן, מבינים כאן על מה אנו מדברים. ישראל מובילה בעולם בהשקעות במו"פ, לכן ישראל חשובה לדלויט.
אנו מאזינים לכ- 15 אלף לקוחות שלנו ברחבי העולם. זה נותן לנו תמונה די מהימנה על השוק והמגמות המתפתחות בו. עפ"י התחזיות שלנו ל- 2012, צדקנו במעל ל- 80% מהתחזיות. תוכלו לראות את התחזיות שלנו לשנה הבאה ואני בטוח, שתוכלו להיווכח, שאנו יכולים להציג תחזיות מבוססות".
דנקן סטיוארט (Duncan Stewart) (בתמונה), מנהל המחקר, דלויט: "השנה אנו מציגים 40 תחזיות ל- 2013 עם 260 הערות לתחזיות, מה שמבוסס על מעל ל- 10 אלף ראיונות. רוב מוחלט של התחזיות שלנו בשנים הקודמות התגשמו. כמה דוגמאות בולטות: חזינו את מותו של הדיסק הקשיח במחשבים הניידים ומעבר ל- SSD, וזה קורה, חזינו את המעבר של המידע לענן ועוד.
התחזיות הבולטות לשנה הקרובה:
א. ה"שלט רחוק" שאנו מכירים ייאבד את מקומו לטובת טכנולוגיות אחרות כגון המחוות (Gestures) ושליטה בקול. תחום השליטה בקול עדיין לא בשל מספיק, לכן המחוות מקדימות אותו והן כבר כאן.
ב. יש מחסור בתדרים ההולך וגדל. הסיבה: יותר מדי Data על רשתות הסלולר. המחסור הזה מוכפל כל שנה. התוצאה: רשתות 4G בצפון אמריקה ובמקומות נוספים בעולם נהיו איטיות. אנו בדרך לחזור לרוחבי הפס של החיוג במודם אנלוגי. יש לזה כמה תוצאות: עליית מחירי הספקטרום, כמו כל משאב במחסור. חברות הסלולר נעות לכיוון של 'הסטת תעבורה', יחד עם גביית תשלום - פרמיה מלקוחות שרוצים רוחבי פס מובטחים בסלולר. הם פשוט יקחו כסף נוסף עבור גלישה מהירה יותר באינטרנט הנייד.
ג. הטלוויזיות נהיות גדולות יותר כל שנה. אולם, התמונה נהיית מפוקסלת. לכן, מציגים טלוויזיות של 4K. כרגע המסכים הללו יקרים מדי, אין שידורים כאלו, רשתות הכבלים והלוויין לא מותאמות לזה. לכן, זה יתפתח לאט. אין מה למהר.
ד. נכנסנו לעולם ה- Post PC. אנו כבר באמצע של התהליך. חברות ה- PC כבר מבינות שה- PC עומד למות. אבל, לא כל כך מהר. הטאבלטים נוגסים בנתחי השוק של הלפטופים ומחשבי ה- PC. אולם, ליישומים של כתיבה, טבלאות אקסל, חישובים מורכבים, עבודה קבוצתית, עבודה מרחוק, עדיין ה- PC הוא המלך. עדיין 80% מהמשתמשים ניגשים לאינטרנט מה- PC. כך שאסור לאיש להזניח את הצרכים של השוק הזה. עדיין הצעירים אוהבים PC יותר מטאבלט. הרבה יותר, בניגוד למה שרבים חושבים.
הטרנד הבא הוא Phablet. זה שילוב של מכשיר סלולר וטאבלט. זה יבוא בגדלים של 6 עד 7 אינץ' למסך. הסיבה: יש מעבר משימוש בסמארטפון לשיחות בקול לכיוון של שימוש במסרונים, צ'ט, מיילים, וידיאו וכיו"ב. כך, התחזית שלנו מראה, שהטאבלטים החדשים ינגסו בסמאטפונים. הטאבלט, עם הזמן, יחסל גם את הסמארטפון.
ה. "חיתוך החוטים" של חברות הכבלים והלוויין. זה תהליך שהחל. אנשים מפסיקים לשלם על שירותי הטלוויזיה שלהם. זה עדיין באחזוים נמוכים מאוד. אבל, זה בעלייה מואצת. הכיוון ברור. צעירים, משכילים, אלו שצופים מעט, הם הראשונים 'לחתוך את החוט'. העתיד של ספקי הטלוויזיה הוא, שהם יישארו עם העניים והזקנים. זה לא עתיד מזהיר.
ו. ה-Crowd Funding עובד! זה פשוט מגייס כסף ולכל מטרה. הכוח יוצא מה- VC. יש כאן גידול של 100% לשנה. הצלחה מסחררת. יש בעיות בהקצאת מניות למשקיעים בשיטה הזו. זה עתיד להיפתר בקרוב בחקיקה.
ז. הבעיה הכי חמורה היום היא הסיסמאות. זה תחום חלש. הסוף של הסיסמאות מתקרב בגלל חולשתן. הזיהוי הבא בסמאטרפונים יהיה ביומטרי: טביעת אצבע, צילום פנים, זיהוי קול, אימות רב-שלבי. בעיקר אולי טביעת אצבע.
ח. רצוי, שישראל תטפח את הנשים בהיי-טק. זה יבטיח לישראל המשך צמיחה ושגשוג של התעשייה הזו. זה ייתרון מול כל המדינות המדכאות נשים.
ט. ארגונים הולכים לכיוון של אימוץ טכנולוגיות חברותיות. עדיין יש חסמים רבים, כי רבים עדיין לא יודעים בארגונים איך משתמשים במדיה החברתית. חשוב למדוד את כל הפרמטרים במעבר לרשת חברתית. הכל מדיד בתחום הארגוני וצריך להציג ROI.
נתונים נוספים על המחקר ניתן לראות
במצגת, או לפנות אלי לקבלת המחקר המלא".