נפתח מחזור 3 באקסלרטור ההנדסי AtoBe של עזריאלי מכללה להנדסה בירושלים
מאת:
מערכת Telecom News, 21.11.16, 10:51
למחזור השלישי נבחרו 9 מיזמים מבטיחים.
AtoBeהמאיץ ההנדסי למיזמים טכנולוגיים של עזריאלי מכללה להנדסה, שם לעצמו למטרה לקדם מיזמים, שההנדסה העומדת מאחוריהם היא בעלת חלק משמעותי ומהותי
.
המחזור השלישי של תכנית האקסלרטור
AtoBe נפתח החודש ויארך כ-6 חודשים. התכנית מקנה ליזמים הזדמנות ללמוד ולצבור ידע מקצועי וטכנולוגי ולקבל, ללא עלות, כלים חשובים וקשרים עם גופים מובילים בעולם היזמות הטכנולוגית.
גם במחזור הנוכחי, נבחרו צוותים יצירתיים ממגוון תחומי הנדסה, שהמכללה יכולה להעניק בהם ערך מוסף משמעותי:
Mobile Structure מבנים ניידים חכמים – המיזם ממציא מחדש את מבני המגורים הניידים ומתכנן מבנים פונקציונלים בתנועה ובחניה.
Mapme Ltd - נתונים לאיכות חיים, תזונה וספורט מותאמים ל
DNA, בעזרת בדיקת הקוד הגנטי האישי של המשתמש, המיזם יתאים לו: דיאטה, דפוס אימוני כושר, למידה ואספקטים נוספים של איכות חיים, מותאמים אישית.
InnerUp - תוכנה המבצעת ניתוח גרפולוגי באמצעות עיבוד תמונה. ידע, מומחיות וניתוחים גרפולוגיים, שנאספו במשך עשרות שנים, יוטמעו בתוכנה, שתנתח אישיות באמצעות עיבוד תמונה של כתב יד ותסייע, בין היתר, למכוני השמה וכ"א.
Baby-G - מתקן למיטת תינוק המחשב באופן אוטומטי מצבו של תינוק ביחס לגרף התפתחות, באופן רציף, ישירות לסמארטפון.
Dejavu - תוסף תוכנה כשירות לאתרי הכרויות המבצעת התאמה לפי העדפות ספציפיות ועיבוד תמונת פנים.
Qarlito - מערכת המקשרת ומהנדסת תהליכים בין בקרי איכות, מפעלים ולקוחות המייצרים במיקור חוץ בסין, השוק האדיר של בקרת איכות למוצרים המיוצרים בסין חסר מערכת סטנדרטית, שתתגבר על מגבלות השפה והתרבות. המערכת, שיפתח המיזם, לא רק תקשר בין הגורמים בשוק העצום הזה כיום, אלא גם תוזיל עלויות ותספק שקיפות.
Immunolac bio milk – המיזם, שמפתח תוסף מזון סינטטי ״אנטיביוטי״, מבוסס על חלב אם. המיזם בתחום ההנדסה הפרמצבטית ישתמש בשירותי המעבדות המתקדמות במכללה כדי ליצור מהפכה של ממש במוצרים המכונים כיום "תחליפי חלב לתינוקות".
lethos - מתקן
IoT המקשר בין נתונים פיזיולוגים למשחק מחשב. המערכת תאסוף פרמטרים פיזיולוגיים של גיימר, תתרגם את הפרמטרים לרגשות ותשנה את משחק המחשב בהתאם לתחושות אלה.
Vicarius- תוכנת
Cyber Security.
במחזור הראשון
והשני של תוכנית ההאצה השתתפו צוותים, שעסקו במגוון תחומי הנדסה וביניהם:
Check-In - אפליקציה גנרית (
White Label) לבתי מלון המנגישה את כל שרותי המלון אל כף ידו של האורח בסלולר;
Tukuoro - מערכת לניהול מידע על לקוחות עבור אנשי מכירות ושירות, שעושה שימוש בזיהוי קולי;
Airscort - שפיתחה תחנות עגינה לרחפנים בטחוניים אוטונומיים, בהן מוטענות הסוללות ללא התערבות מפעיל.
פרופ'
רוזה אזהרי, נשיאת המכללה: "מתוך גישה מעשית להנדסה, שנמצאת בלב העשייה של המכללה, גם במחזור השלישי של התכנית יקודמו המיזמים באמצעות היכולות האקדמיות והטכנולוגיות של המכללה, הסגל האקדמי המקצועי, המעבדות המשוכללות וכלי המחקר האנליטיים וההנדסיים שלרשותה. התכנית תתרום להצלחת היזמים, הסטודנטים והבוגרים של עזריאלי ולקידום כלכלתה של ירושלים".