משרד התקשורת יוצא למבצע אכיפה למיגור תופעת האינטרנט הפיראטי
מאת:
מערכת Telecom News, 8.8.21, 15:25
המבצע יערך בעקבות מידע, שהצטבר במשרד, על כ-25 חברות, שהקימו רשתות תקשורת (כולל סיבים) במספר יישובים במרחב הכפרי ובייחוד באזור הגליל ובמגזר הערבי בניגוד להוראות חוק התקשורת.
הערת המערכת: מדובר בבדיחה נוספת של צמרת המשרד על חשבון הציבור. העבריינים הראשיים בפריסת סיבים ללא כל רישיון אלו סלקום ופרטנר (כאן) והמשרד לא עשה עם זה מאומה. שנים. המשרד גם לא ייעשה מאומה עם העבריינים, שכעת הוא מגלה באיחור של שנים. הוא "ילבין" את כל העבירות הללו, בחקיקה החדשה, שכעת השר והמנכ"לית מקדמים בכנסת (מתבטל הצורך ברישיון). זה הכל. מלבד זאת, אגף הפיקוח והאכיפה של המשרד התמוטט וקרס ושום תעלול של יחסי ציבור של השר והמנכ"לית לא יכול להסתיר, שהאגף הזה לא אכף, לא אוכף ולא יאכוף מאומה במגזר הכפרי והערבי. כלום.
להלן הודעת המשרד: משרד התקשורת הודיע היום על כוונתו לפתוח במבצע אכיפה נגד חברות המספקות שירותי אינטרנט ללא רישיון מתאים לכך בחודש נובמבר הקרוב.
המבצע יערך בעקבות מידע, שהצטבר במשרד, על כ-25 חברות, שהקימו רשתות תקשורת (כולל סיבים) במספר יישובים במרחב הכפרי ובייחוד באזור הגליל ובמגזר הערבי בניגוד להוראות חוק התקשורת, ומספקות שירותי תקשורת ללא רישיון.
הפעילות הפיראטית מייצרת סכנות במרחב הציבורי, בפגיעה בתשתיות חשמל וסכנה של קריסת עמודים, מספקת שירותי תקשורת לקויים למנויים וגורמת לפגיעה בתחרות ובמוטיבציה לפרוש רשתות תקשורת מתקדמות. המבצע מצטרף לצעדים שמקדם המשרד לעידוד פרישת תשתיות תקשורת מתקדמות, במסגרתם אף גובשה מדיניות שמאפשרת לחברות לקבל רישיון לאספקת שירותי תשתית פס-רחב בהתאם לתנאי סף מקלים ובכפוף להגנות ינוקא.
משרד התקשורת ינקוט בפעולות אכיפה נחושות ותקיפות נגד חברות, שתפעלנה ללא רישיון מתאים. זאת, כדי להבטיח, שהתושבים ייהנו משירותי תקשורת איכותיים, שיעמדו בדרישות המשרד הקבועות ברישיונות חברות התקשורת. הרישיונות קובעים הוראות מתחום התחרות, הגנות צרכניות, חובות הנדסיות שונות, חובה לבצע סינון תכנים פוגעניים ועוד. משרד התקשורת מפקח ואוכף את הוראות הדין והרישיונות על חברות, שלא פועלות בהתאם לחוק.
מדיניות הרישוי, שאומצה ע"י שר התקשורת באוקטובר 2020, מאפשרת לחברות קטנות ובכלל כך לכאלו, שפעלו במרחב הכפרי ללא רישיון, להסדיר את פעילותן ולפנות למשרד בבקשה לקבלת רישיון מיוחד לתקופה מוגבלת, לפי תנאי הסף המקלים שנקבעו. עד היום הוענקו כבר 23 רישיונות מסוג זה לחברות הפועלות במרחב הכפרי, וכ-10 בקשות נוספות נמצאות בימים אלה בבדיקה.
משרד התקשורת קורא לחברות שעדיין לא פנו לקבל רישיון פעילות כנדרש, לפנות לאגף הרישוי במשרד ולהסדיר את פעילותן בהקדם, בטרם יפתח מבצע האכיפה בחודש נובמבר הקרוב.
יועז הנדל, שר התקשורת: "קבלנו החלטה החלטה למגר את תופעת הפיראטיות באמצעות פעולות משולבות של אסדרה ואכיפה. ניתן הזדמנות לחברות להסדיר את פעילותן באופן חוקי ומורשה, ומי שלא יסדירו את פעילותן עד נובמבר, תבוצע אכיפה נחושה נגדו. מטרת המבצע היא לחבר את המגזר הערבי לתשתיות מתקדמות, לצמצם פערים ולעצור את הבלאגן והכאוס".
לירן אבישר בן-חורין, מנכ"לית משרד התקשורת: "פעילות פיראטית פוגעת בפרישת רשתות מתקדמות, מונעת תחרות, מסכנת חיי אדם, ובסופו של יום פוגעת באזרחים, שמתגוררים באזורים בהם מתקיימת הפעילות הבלתי-חוקית. לא נאפשר לחברות שפועלות באופן פיראטי להמשיך לספק שירותי אינטרנט ללא רישיון בצפון, בדרום, במגזר הערבי או היהודי, ובכל מקום בארץ. משרד התקשורת ייצר פתרון אסדרתי לחלופות שירות לאזרחים. המשרד ינקוט בצעדי אכיפה נחושים נגד כל מי שיפעל ללא רישיון".
עדכון 15.11.21, 13:10: בתום השלב הראשון של מבצע האכיפה: עשרות חברות אינטרנט פיראטי במגזר הערבי באזור הגליל פנו למשרד התקשורת לקבלת רישיון ולהסדיר את פעילותן. לאחר שהמשרד הודיע על כוונתו לפעול נגד חברות המספקות שירותי תקשורת ללא רישיון במסגרת מבצע אכיפה וקרא לכל החברות, שפעלו באופן לא חוקי, להסדיר את פעילותן עד 31.10.21, התקבלו במשרד עשרות בקשות לרישיון, שנמצאות בתהליך אישור. לאחר מכן תידרשנה החברות לעמוד בתנאים ובהוראות המקובלות בחוק. עד היום הוענקו כבר כ-30 רישיונות מסוג זה לחברות הפועלות במרחב הכפרי, וכ-15 בקשות נוספות נמצאות בימים אלה בבדיקה.