היזמים בסין מייצרים הפתעות לעולם הסמארטפונים. יש מוצרים מעולים של "השורה הראשונה" ובמחיר שפוי. בדקנו ביסודיות אם הסמארטפון 1+1 מתאים לעולם העסקי והארגוני: למנהלים, עובדים ולכל משתמשי הסלולר בעולם ההיי-טק.
מאת:
אבי וייס, 13.9.14, 19:05
הקדמה
כשחברת ההזנק הסינית
OnePlus יצאה לפני כשנה בהכרזה, שהיא תביא לשוק את הסמארטפון הטוב ביותר ובמחיר הזול ביותר, רבים פיקפקו באמירה הזו. כיום, לאחר אין ספור מבחנים, שהסמארטפונים של החברה הזו עברו בידיים של אנליסטים רבים בעולם, אפשר לקבוע די בברור: היא עמדה במשימה שהציבה לעצמה ולעולם מכשירי הסלולר של "השורה הראשונה".
כפי
שחשפנו כאן, מיד עם יציאת המכשיר לאוויר העולם ביוני 2014 (ההכרזה הרשמית הייתה בסין באפריל 2014), הוא קפץ
היישר למקום הרביעי בדירוג העולמי של הסמארטפונים הטובים בעולם (של
Business Insider), דירוג שפורסם בתחילת יולי 2014. מאז ועד היום המכשיר הזה נשאר בצמרת של הסמארטפונים הטובים בעולם, במקום רביעי. מומחים ואנליסטים רבים בחנו את המכשיר וסקירות רבות נכתבו אודותיו. כולם, ללא יוצא מן הכלל, מהללים ומשבחים את המוצר הזה.
את המכשיר, שבחנו ב"מבחן דרך" זה, מביאה לארץ חברת
Chinabuy-Israel, שמפעילה אתר בעברית עם תמיכה בעברית לרבות מוקד תמיכה עם דוברי עברית. ל-OnePlus יש כיום 2 דגמים, שניהם עם מסך 5.5 אינץ' ומפרט זהה למעט גודל הזיכרון והמחיר:
א. דגם
1+1 עם 16 ג'יגה זיכרון, עולה 1,440 ש"ח (כולל משלוח. לא כולל מכס ומע"מ של 35.7% ממחיר המכשיר, שמשולם עם הגעת המכשיר לארץ, בד"כ תוך שבוע עד 10 ימים מההזמנה).
ב. דגם
1+1 עם 64 ג'יגה זיכרון, עולה 1,733 ש"ח (כולל משלוח ועל זה יש להוסיף 35.7% מכס ומע"מ).
התקנה, הפעלה ותכונות
המפרט המלא מופיע בלינקים באתר
Chinabuy. המכשיר, שאני בדקתי, היה של גרסת ה-16 ג'יגה זיכרון, שהגיעה עם מערכת הפעלה מבית
CyanogenMod האמריקאית, תומך מלא בעברית. מייד עם פתיחת המכשיר וחיבורו לאינטרנט, מערכת ההפעלה הודיעה, שהיא מעוניינת להתעדכן באוויר (FOTA). אישרתי את העדכון והמכשיר התעדכן לאנדרואיד "קיטקט" גרסה 4.4.4 החדישה ביותר.
אגב, המכשיר הגיע מסין באריזה מאוד מהודרת וקומפקטית. המכשיר נראה מצוין, חלק ונעים למגע ולתפעול, האביזרים הנלווים אליו גם הם מהשורה הראשונה ומעוצבים. מערכת ההפעלה מזכירה את זו הקיימת בנקסוס 5 וניתן לתפעל אותה בקלות.
הדבר הכי חשוב במכשיר הזה הוא:
הביצועים. אין לו מתחרים. בכל מבחני הביצועים, שנעשו למכשיר בכל הכלים האפשריים, הוא תמיד הגיע
למקום ראשון.
הסוד של הביצועים הללו טמון בכמה תכונות חשובות במפרט של המכשיר:
א. מעבד מרובע ליבות מבית קוולקום: Snapdragon 801 ומעבד גרפי Adreno 330. תמיכה מלאה ב-LTE, וידיאו באיכות 4K.
ב. זיכרון RAM של 3 ג'יגה. זה אולי "הקלף המנצח" החשוב ביותר במכשיר הזה. 3 ג'יגה RAM יש למעט מאוד מכשירי עילית בשוק. פשוט
לא ניתן למצוא מכשיר עם 3 ג'יגה RAM. רק לשם השוואה: לאייפון 6 החדש יש רק 1 ג'יגה RAM, לסמסונג גלקסי S5 יש רק 2 ג'יגה RAM, וכך לכל שאר מכשירי העילית בעולם הסלולר (למעט: סוני אקספריה Z3 ו-ZTE Nubia Z7,
שטרם הגיעו לישראל).
התוצאה: המכשיר הזה פועל כמו "שעון שוויצרי". שום תוכנה כבדה ככל שתהיה (גם לא אפליקציות כבדות דוגמת Waze וקבצי וידיאו באיכות הכי גבוהה שיש),
לא מזיזה לו. פשוט "מפלצת ביצועים" העובדת חלק ובלי כל היסוס על כל התוכנות במקביל, כמה שלא מעמיסים על המכשיר, זה בכלל לא מזיז לו. הכל "רץ חלק".
ג. סוללה של 3,100 mAh, גם כן בקצה העליון, שלא ניתן למצוא עוצמה כזו בסמארטפונים הקיימים בשוק. התוצאה: המכשיר מחזיק מעמד בלי כל קושי יותר מיממה וחצי, גם כשהוא מפעיל תוכנות רבות במקביל.
ד. במקום מיקרופון אחד, כמו שיש בכל הסמארטפונים, יש למכשיר זה 3 מיקרופונים ב-3 צדדיו, מה שמספק איכות קול ברמה הכי גבוהה שיש. אין לו שום מתחרה בשוק באיכות הקול. גם הרמקולים הסטריאופונים שלו באיכות מעולה.
ה. כל שאר הרכיבים, לרבות המצלמות הקדמית והאחורית (מתוצרת סוני), הם מהשורה הראשונה והביצועים פשוט מעולים.
האם המכשיר הזה מתאים לעולם העסקי?
מההתנסות שלי במכשיר, התשובה החד משמעית היא:
כן. אין סיבה לשלם מעל ל-3,000 ש"ח על מוצרים באותה רמה או אפילו רמה פחותה מזו, אם ניתן לרכוש סמארטפון, שהוא "סוס עבודה" של הקצה העליון
בפחות מ-2,000 ש"ח (כולל כל המיסים). אני מניח, שברכישה מרוכזת של כמה מכשירים ע"י העסק, אפשר להוריד את המחיר עוד יותר, מהמחיר הקיים עבור לקוחות פרטיים.
נקודות חולשה
בבחירת מכשיר 1+1 יש לקחת בחשבון, ש
לא ניתן להוסיף למכשיר זיכרון נוסף ולא ניתן להחליף לו את הסוללה (גישה הקיימת בסמארטפונים רבים בעולם). כיום, בעידן הענן, אין סיבה להחזיק על המכשיר עצמו תוכנות וקבצים רבים ו-16 ג'יגה זיכרון אמור להספיק לכל שימוש עסקי ופרטי, לרבות לחובבי משחקים כבדים. אולם, מי שמעוניין להחזיק על הסמארטפון הרבה מאוד קבצים כבדים, יכול לרכוש את גרסת ה-64 ג'יגה.
נקודה נוספת, שיש לקחת בחשבון, היא
הביטוח. יש על המכשיר אחריות יצרן, אבל המשמעות היא, שבכל תיקון יש לשלוח אותו לסין. דהיינו: כדאי לעסק לרכוש מכשיר אחד או יותר רזרביים, למקרים של צורך במשלוח המכשיר לתיקון (רכישת מכשירים רזרביים, נעשית מזה שנים, בעסקים ובארגונים בישראל). אפשרות אחרת, היא לשלם במחיר די סביר ביטוח מלא באחת מהחברות הרבות המתחרות בשוק על ביטוחי סמארטפונים.
לחברת OnePlus יש רק מכשירים עם מסך של 5.5 אינץ'. יש כאלה, שיראו בכך "פאבלט", גדול מדי לסמארטפון. אולם, הנטייה כיום בעולם הסמראטפונים היא לעבור למכשירים בתחום ה-5 אינץ' ומעלה (לעבור ל"פאבלטים"). כך, שבתחום זה OnePlus הלכה על המכנה המשותף המקובל בשוק, מבחינת גודל מסך.
שורה תחתונה: הסמארטפון 1+1 ניצב בשורה הראשונה של הסמארטפונים הקיימים כיום בישראל ומומלץ לשקול רכישתו כמכשיר הדגל המוביל לעובדים ומנהלים ולכל אחד הנזקק לסמארטפון לצרכי עבודתו וגם לשימושים פרטיים מכל סוג. המכשיר הזה מתמודד עם כל משימה ויענה על כל צורך עסקי או ארגוני, לרבות עבודה מרחוק ובענן, בלי כל קושי. מדובר ב"מפלצת ביצועים", שאין לה
כיום מתחרים של ממש ביכולות המכשיר, בשוק מכשירי הסלולר.
ציון: 9.5 מתוך 10.
29.8.15: מבחן דרך לסמארטפון OnePlus 2 - כאן.