"ועדת חקירה פגסוס" - איש לא ילך לכלא ואיש לא יועמד לדין (פלילי, או אף משמעתי)!
מאת: אבי וייס, 3.9.23, 07:30
לקראת תחילת עבודת "ועדת הבדיקה הממשלתית" (בהנחה שפעילותה לא תטורפד ע"י הבג"ץ), חשוב לחשוף את האמת והמציאות סביב ועדה זו. עיקר חשיבותה של "ועדת הבדיקה" מצוי במישור הציבורי. למיטב הערכתי, במישור המעשי, כרגע ובטווח הזמן הנראה לעין, לא סביר שמישהו ייחקר באזהרה (בהליך פלילי שייפתח כנגדו), או יועמד לדין פלילי (או אפילו משמעתי, אם הוא עדיין בשירות המדינה). גם לא יהיו "עדי מדינה". כלום. זאת, בהיעדר יכולת "משילות".
עדכונים בתחתית הכתבה. עדכון אחרון 21.12.24.
בתחום "האזנות הסתר", רוגלות ושאר הפרות חוק, תקנות ונורמות בקנה מידה מפלצתי, לאורך שנים רבות, אבי וייס פרסם עשרות כתבות חשיפה, מאות סרטונים ואלפי מסמכים, חלקם בלעדיים ומקוריים. הפירוט המלא של הכתבות, הסרטונים והמסמכים מצוי בנספח א' כאן למטה.
חשוב להבין, ש"וועדת הבדיקה" פועלת על פי החוק וכתב המינוי שקיבלה, ולכן, אינה "חוקרת באזהרה" במובן הפלילי שלה תחת חקירה פלילית (מעידים בפני הוועדה כמו בכל עדות בבית משפט, תחת אזהרה סטנדרטית, של מתן עדות בהליך שיפוטי). כ"כ הוועדה אינה מספקת" הסכמי עד מדינה" ואף אינה מוסמכת לספק "צו הגנה על חושפי שחיתות". סמכויותיה מוגדרות בחוק ולא יותר מזה.
הוועדה רשאית להמליץ להדיח בעלי תפקידים ציבוריים וממשלתיים מכהנים. אולם, רוב הדמויות הקשורות ב"פרשות הרוגלות" כבר אינן פעילות כיום בשירות המדינה. לכן, אין משמעות מעשית לגביהם, בכל הקשור לממצאי הוועדה והמלצותיה. המשמעויות הן רק במישור הציבורי והתדמיתי, לגבי רוב המעורבים בשערוריות המחרידות הללו.
ממילא פרקליטים מוגנים מכל כיוון, גם השוטרים, השופטים לא מצויים במנדט של הוועדה (ממילא כל התלונות בעניין השופטים, שחתמו על "צווי פגסוס", נגרסו ביעילות ובזריזות אצל "נציב תלונות הציבור על שופטים", דוגמת מה שיש כאן), גם לא השב"כ (יודגש: אין האזנות סתר ללא השב"כ והשב"כ היה מעורב עמוק בחקירות להב 433 של המשטרה - כאן), מח"ש נתון למרות הפרקליטות ולא תתחיל לחקור עצמאית קציני משטרה בכירים ביותר ואם הוועדה תחליט להמליץ לפתוח בחקירה פלילית כנגד מי מאלה שהופיעו (או הוזמנו להופיע) בפני הוועדה, ההמלצה הזו מגיעה ליועמ"שית, עו"ד גלי בהרב מיארה, ש"גרסה במגרסה" (כמו קודמה בתפקיד), בזריזות וביעילות, כל תלונה שהוגשה לה, עד היום, בנושאים הללו, ואין כל סיכוי שזה ישתנה בעתיד הנראה לעין. זאת, כל עוד היא (עו"ד גלי בהרב מיארה) והמשנים שלה, פרקליט המדינה עו"ד עמית איסמן והמשנים שלו, מכהנים בתפקידם. אין מצב אחר.
"הרמת מסך" על הנעשה בצמרת הפרקליטות בשנים האחרונות: כאן וכאן. הפתרון האפשרי לכאוס הנוראי הזה מפורט כאן.
על פי מיטב הבנתנו וניסיוננו, האמת תנצח את השקר, כי האמת נהנית מתכונה פנימית בלתי ניתנת להכחשה, המקנה לה יתרון על פני השקר!
יפים לעניין זה דבריו של העיתונאי האמריקאי הנודע וולטר ליפמן בשנת 1920 ש: "לא תיתכן חירות לקהילה החסרה את האמצעים להבחין בשקרים".
כ"כ חשוב להזים כמה ספינים וטעויות שיש בכמעט בכל כלי התקשורת ואצל רוב הפרשנים: 1. "ועדת מררי" בדו"ח הראשון שלה לא מצאה 4 שימושים בפגסוס, אלא רק 2 (שניים) - כאן, מהם רק אחד הצליח (על שלמה פילבר).
גם בתגובת הפרקליטות לבית המשפט המחוזי בי-ם ב-16.2.22 ב"תיקי האלפים", הפרקליטות הודתה בתגובתה לבית המשפט רק בשני צווים שבהם הופעלה "רוגלה" ("מערכת טכנולוגית"). זאת, שרק במקרה אחד זה צלח (לשלמה פילבר) והשני לאיריס אלוביץ', מדובר בצו שלא הופעל - כאן. נטען בתגובה זו, שבכל התיקים האחרים לא הופעלו רוגלות (מה שנמצא יותר מאוחר, כשקר מוחלט).
בדו"ח המסכם של "ועדת מררי" אין כל מספר (של הפעלות פגסוס) וגם אין תיקון למספר של "2 הפעלות פגסוס" של דו"ח מררי הראשון).
המספר 4 ב"דו"ח מררי" המסכם, נוגע לנושא אחר לגמרי: כמות הטעויות ש"ועדת מררי" מצאה בצווים (לטענת המשטרה, "שגגות בתום לב"), צווים, שהמפעילים כשלו בהפעלתם - כאן.
2.הפגסוס - פרי פיתוח של חברת NSO אינו הכלי הכי חשוב בחדירה לפרטיות של המואזנים וגם לא הכלי הכי נפוץ בשימוש והכי חודרני. יש כלים אחרים לאיסוף מידע על אזרחי ישראל, שנעשה בהם שימוש בכמויות עצומות (מעל ל-100 אלף צווים בשנה, כל שנה) ובראשם "סלברייט", "קוגנייט" (מכונה מערכת "שיג ושיח") - 2 הכלים הכי חשובים והכי נפוצים בשימוש במערך האזנות הסתר של המשטרה, מערכת "עין הנץ" ומערכת "סימני דרך" (המערכת המרכזית שנבנתה על בסיס "חוק נתוני תקשורת"). ויש עוד כלים ומערכות, גם מהשנים האחרונות, דוגמת פאראגון, דייזי - Daisy, רייזון (שיש לה מגוון כלים די מעניינים, כולל מערכת "ספרינטר" להשתלטות על סמארטפונים שבידי אזרחים שנקבעו כמטרה להשתלטות מרחוק, באופן ישיר מקופסת ההשתלטות - כאן), מגנט, ועוד.
יצוין שמערכת קוגנייט - Cognyte (שהחליפה את המערכת של ורינט, ממנה קוגנייט יצאה לשוק ב-Sin Off), מערכת הנמצאת בגופים רבים בעולם, גם במערכות של משטרת ישראל, התפתחה במהירות ו"חלפה ביעף" אחרי כל היכולות של NSO ואף יותר! למשל יש לקוגנייט את היכולת לפצח כל טרנזקציה שנעשית במטבעות קריפטוגרפים על הבלוקציין, בין ברשתות הרגילות של המטבעות הקריפטוגרפיים, ובין ב"רשת האפלה" (כאן). מערכת קוגנייט (ולפניה ורינט) מופעלת במעל לאלפיים צווים מידי שנה.
אגב, ניסיון לקבל מידע על הכלים של סלברייט, TA9 (חברה קשורה לחברת רייזון) ו-NSO, לפי חוק חופש המידע, נדחה ע"י ביהמ"ש המחוזי בי-ם - כאן.
קודם לכן, בקשה של התנועה לחופש המידע לקבל נתונים מהמשטרה לגבי השימוש במערכת של NSO - נדחתה - כאן.
במהלך 2020 הופצה סקירה בתוך הפרקליטות אודות חברות הסיגינט-סייבר שיש בשוק, על בסיס מידע גלוי: הסקירה הראשונה די מצומצמת - כאן, הסקירה השנייה כבר יותר מקיפה - כאן.
תשומת לב לשני דוחות מקצועיים של חברת מטא (חברת האם של מיקרוסופט) לגבי חברות "סייבר התקפי" (חברות שמפעילות רוגלות) ישראליות ושפועלות גם בישראל: דו"ח 2021 חושף את קוגנייט (Cognyte), Cobwebs Technologies ,Black Cube ,Bluehawk CI וחברות נוספות - כאן, דו"ח 2022 חושף גם את החברות הישראליות: Candiru ,CyberGlobes ,Quadream - כאן.
רק לשם קבלת פרופורציות, יש כאן נתונים של מערכת אחת, מערכת "סימני דרך": מעל ל-50 אלף צווים והיתרים לשנה, כל שנה, בשנים האחרונות.
המערכת של סלברייט מופעלת בעשרות אלפי צווים בשנה (אין נתון מדויק, הערכה שמעל ל-25 אלף צווים בשנה. כ"כ ידוע שבשנים 2013-2020 הוצאו 22,492 אלף צווים (!!) לעננים בינלאומיים בארה"ב, לקבל מהם את כל המידע של תושבים בישראל. מעל ל-2,800 צווים בממוצע בשנה).
יודגש שר המשפטים הוא הממונה על יישום "חוק נתוני תקשורת", כמופיע בתצלום כאן מתחת, ולכן לא פלא שהפרקליטות והמשנה ליועמ"ש "הזיזו את הגבינה" ל"חוק האזנות סתר", שכן על פי חוק זה ראש הממשלה הוא הממונה על יישום "חוק האזנות סתר".... כלומר: שביבי יהיה אחראי על ההאזנות הלא חוקיות שבוצעו כנגדו.... ולא משרד המשפטים ושר המשפטים....
בהערת אגב נציין שתעשיית הסייבר ההתקפי שמקורה בפיתוחים ישראליים נמצאת תחת לחץ רגולטורי וציבורי חזק ונמצאות (חלקן) בדעיכה, לא מעט חברות בתחום הזה פשוט קרסו, גם בגלל לחץ של הממשל האמריקאי, כמתואר בהרחבה בשתי הכתבות של "גלובס (באנגלית) כאן וכאן. התמוטטות "המימד החמישי" והצרות של NSO (שתי החברות היו קשורות זו בזו ותוכננו להתמזג) - היו בין הגורמים המרכזיים, למפולת הרגולטורית הזו. היחיד שהרוויח מהמצב (איך לא), היה אהוד ברק וחברת פאראגון שבה השקיע והיה בין מקימיה. על הלחץ הרגולטורי שקיים בארה"ב (ואיך פאראגון קיבלה תמיכה מממשל ביידן) יש פירוט נרחב כאן. עומר בן יעקב פרסם כאן ב"הארץ" ב- 29.3.23 תחת הכותרת: "כשאמריקה פורצת לך לטלפון, זה בסדר גמור.
צו נשיאותי חדש אוסר על רשויות אמריקאיות לעשות "שימוש מבצעי" ברוגלות מסחריות כמו פגסוס של NSO הישראלית, אבל מנוסח בצורה שמותירה לארה"ב חלון ריגול ענק." הצו הנשיאותי הטרי ממשל ביידן מסוף אפריל 2024 בתחומים של הגנה על פרטיות של תושבי ארה"ב נמצא כאן.
בנוסף: כפי שהפרשן יעקב ברדוגו אמר, התראיין וכתב כמה פעמים: "בני גנץ מסוכן וסיכן את עם ישראל", גם בתחום הסייבר ההתקפי.
הערה: הפריצה לסמארטפון של בני גנץ כנראה הייתה של השב"כ, כפי שנותח בכתבות קודמות וגם - כאן.
הערה: לאחרונה, בסוף 2022, החלק המרכזי של ניתוחי המידע של NSO נמכר לאיש העסקים שלומי פוגל, שיזם על בסיס הרכישה ואנשי NSO שעברו אליו, את הקמת חברת ההזנק Bold (Bold Inteligence), שעוסקת בניתוחי מידע חכם לארגוני מודיעין וביון ולעסקים גדולים, כאשר משטרת ישראל מתכוונת להשתמש במערכת הזו לצרכי ניתוחי סיגינט-סייבר (מה ש"המימד החמישי" הייתה אמורה לפתח עבור משטרת ישראל).
3. הסמכות לאשר כלי האזנת סתר למשטרהאינה של היועמ"שית (סמכות ש"ועדת מררי" המציאה ללא כל בסיס חוקי, יש מאין, כמו כל הדו"ח ההזוי והמומצא של צוות מררי), אלא של רוה"מ.
אז מי אישר את הפגסוס ודחף להפעלתו? הפרכת השקרים וההטעיות הענקיות סביב ועדת החקירה לעניין הרוגלות, בראיון של כ-12 דקות של נצ"מ בדימוס אבי וייס ע"י ד"ר גדי טאוב בתכנית "שומר סף" ב-גלי ישראל". הלינק להאזנה לריאיון: https://bit.ly/GadiTaubAviWeiss.
למתעניינים במסמכים ובפרטים: אישור כלי האזנת סתר למשטרה, סעיף הלקוח מ"חוק האזנת סתר" (נושא הנתון בסמכות בלעדית של ראש הממשלה, אפשרי באישור ועדה מיוחדת של הכנסת) - כאן. נאום רוה"מ נתניהו בטקס החלפת מפכ"לים בסוף 2015 - כאן. קיטוע דבריו בנוגע לצורך בשימוש בכלים מתקדמים דוגמת סייבר ע"י המשטרה - כאן.
כל הנראה, האישור של נתניהו ל"סיגינט-סייבר" (כלומר: עקרונית גם פגסוס) ניתן בתקופת כהונתו של המפכ"ל דודי כהן, שהיה מפכ"ל בין 2007 ל-2011 ואירח את נתניהו במטה הארצי (ראה למשל דיווח כאן וכאן), מפכ"ל שגם התגאה בקורות חייו בהכנסת הסיגינט למשטרת ישראל בכלל וללהב 433 בפרט - כאן. הקיטוע הספציפי הזה לקוח מכאן.
תזכורת: ההחלטות המקצועיות על רכישת רוגלות מתקדמות דוגמת הפגסוס התקבלו ב-2012-13, ב-2013 החל תהליך הרכש והבדיקות וב-2014 המערכת כבר הייתה מבצעית ופעלה ביחידת הסיגינט-סייבר המשטרתית בשת"פ השב"כ.
תזכורת למי ששכח: המפכ"ל דאז רוני אלשיך הכריז בגלוי (למשל כאן וכאן): "רוני אלשיך: "למשטרה אין בכלל פגסוס. מישהו ישלם על הספין הזה". אכן, בתקופתו לשב"כ היה פגסוס, והמשטרה השתמשה בפגסוס - בשב"כ (והוציאה נתונים מהמסוף של השב"כ שהיה אצל המשטרה תחת הכינוי "סייפן")....
כלומר: נעשתה כאן, לכאורה, מסכת הונאה ורמיה בקנה מידה מזעזע, ממש בלתי נתפס, על רוה"מ נתניהו, שאישר (מבלי להבין עד הסוף מה שהוא מאשר) ועודד, את הכלים החודרניים וההתקפיים, שהמשטרה רצתה, רכשה והפעילה באינטנסיביות - נגדו ונגד כל מקורביו, עובדיו וחבריו - כדי "לתפור" לו תיקים פליליים, בלי ראיות, תוך "סחיטת עדים" סיטונית.
4. הטענה של היועמ"ש (הקודם, עו"ד ד"ר אביחי מנדלבליט), המשנה ליועמ"ש הקודם (עו"ד עמית מררי) ושאר בכירי לשכת היועמ"ש וצמרת הפרקליטות ש"לא ידענו על הפגסוס לפני 2018", היא טענה שקרית.
הזמתי את הטענה הזו בעבר בכתבה כאן בסעיף 1, וגם בהרחבה כאן בסעיף 3, עם אסמכתאות לרוב, וכאן אני מביא אסמכתה חדשה וטרייה יחסית, שמגיעה היישר ממשרד המשפטים עצמו, במסמך תגובה לפי "חוק חופש המידע", תגובה המדברת אודות חוות דעת, שהוכנה במחצית 2018 עבור המשטרה, ע"י בכיר הפרקליטות בשם היועמ"ש (עו"ד ד"ר חיים ויסמונסקי, מנהל מחלקת הסייבר בפרקליטות מאז 2015). זאת, עבור שופט, שהתעקש לדעת את הבסיס החוקי לאישור צו, שבאמצעותו מופעלת רוגלה (מה שמוכיח, שיש שופטים, שכן ידעו מהרוגלות, כי הם קיבלו את חוות הדעת הזו מהפרקליטות, דרך המשטרה).
חוות הדעת הזו הופנתה לצמרת המשטרה (ומשם זה הועבר לשופט, שביקש זאת, שמו כרגע לא ידוע, ואח"כ כנראה חוות דעת זו הועברה לעוד שופטים). כך, שגם בצמרת המשטרה לא יכולה להעלות הטענה של: "לא ידענו". הקצינים המרכזיים במשטרת ישראל, שעסקו ברכש, אישור, קידום והפעלת מערכות הרוגלה ואיסוף המידע הפרטי והאינטימי של תושבי ישראל - נמצאים בתכתובות כאן וכאן ומפורט בהרחבה בכתבת החשיפה הנוקבת כאן.
במסמך זה של משרד המשפטים, יש נספח של "פרפרזה" (תקצור) של חוות הדעת, שהכין אז ד"ר חיים ויסמונסקי בשם הפרקליטות והיועמ"ש, ובנספח זה קיימת הפסקה הבאה המדברת בעד עצמה.
זו פסקה התואמת במדויק את מה שכבר חשפתי בכתבות הקודמות: כאן סעיף 1 וכאן סעיף 3, שהמשנה ליועמ"ש קיבלה, כל השנים, מידי חודש, דיווח מלא על הכל, כולל חדירות - החדרה ("כניסה סמויה" "לצורך התקנת רכיב האזנה"), כלומר: החדרה של רוגלות למחשבים ולסמארטפונים, וזה בדיוק מה שמופיע בכתוב בתצלום כאן למטה, הלקוח מחוות הדעת הזו של הפרקליטות\מד"ר ויסמונסקי, שהועברה למשטרה ולבית המשפט:
למי ששכח את החשיפות בכתבות הקודמות (למשל כאן נספח ב'), מאגר המידע של השב"כ (המכונה "הכלי", שנחשף באופן מלא ב-2020 כאן) המוזכר ב"חוק השב"כ" [סעיף 11], כולל בתוכו אוסף של כלים ויכולות (BI ו-AI) מתקדמות, שמשרת ושרת גם את המשטרה, לאורך כל השנים, תוך הסתרת השת"פ ההדוק הזה ב"תעודות חיסיון" וצווי "דלתיים סגורות ו"איסור פרסום", "כחול אשר על שפת הים", רק כדי להסתיר ולטשטש את האמת. זאת, במיוחד כשהכלים הללו פעלו הופעלו ומופעלים בעיקר כנגד הימין, ראשיו ותומכיו, במקום לעסוק בהגנה על תושבי ישראל מפני "חורשי רעתנו", מבחוץ ומבפנים.
לסיכום: לוועדת הבדיקה בתחום הרוגלות (בהנחה שלא "תטורפד" ע"י הבג"ץ), מצפה עבודה בקנה מידה עצום, כדי "להרים את המסך" מעל סודות ההונאה הפלילית, לכאורה, החמורה ביותר, שהייתה אי פעם בתולדות מדינת ישראל, הונאה מחרידה, מטרידה ומחוץ לכל חוק, תקנה או נורמה, שפגעה כמעט בכל תושבי ישראל.
נספח א': רשימת חשיפות קודמות ב"פרשת פגסוס" ושאר תופעות ה"שטאזילנד" השזורות בהתנהלות משטרת ישראל בעשור האחרון (לעיתים בשילוב הדוק עם השב"כ ומערכותיו, כמפורט בנספח ב' כאן, וכמובן עם הפרקליטות והיועמ"ש).
מדובר כאן בסדרת כתבות חשיפהמלאות במסמכים וגילויים בלעדיים, שהחלה בינואר 2022 (לאחר חשיפה ראשונה ב-2014. כתבה מקדימה פורסמה בטלקום ניוז כבר ב-2013 - כאן). כתבות נוקבות מומלצות לקריאה, למתעניינים בפרשה המחרידה הזו, שפוגעת ישירות ובעקיפין בכל אזרחי המדינה:
מאמר החשיפה הראשון ב-2014: "חשיפת יחידת הסיגינט (מודיעין אותות אלקטרוני) של משטרת ישראל" - כאן.
הפרק הראשון בסדרה של 2022 פורסם תחת הכותרת: תפירת תיק 4000: 6 גילויים המוכיחים שהשימוש בתוכנת הריגול היה בלתי חוקי - כאן.
הפרק השני פורסם תחת הכותרת:תפירת תיק 4000: חשיפת פרטי המפלצת של תוכנת הריגול המשטרתית אחריכם - כאן. הפרק השלישי פורסם תחת הכותרת: רעידת האדמה של תפירת תיק 4000: ריגול בלתי חוקי וקשירת קשר להפלת שלטון - כאן.
הפרק הרביעי פורסם תחת הכותרת: 5 ספינים של הפרקליטות גם לגלגל על המשטרה את האחריות בפרשת הריגול בסמארטפונים - כאן. הפרק החמישי פורסם תחת הכותרת: השלכות תיק 4000: איך הלבינו את המפעל המפלצתי של הפריצות לסמארטפונים ולמחשבים? הפעולות בנוסח השטאזי והשאלות שלא רוצים לענות לי עליהן, איך המשטרה שילמה ל"מימד החמישי" בפטור ממכרז 4 מיליון ש"ח (תוכנן לשלם להם 50 מיליון ש"ח) על מערכת קוד פתוח חינמית מול מערכות בשלות של חברות אחרות שהיו באותה העת, ועל מערכת "הפיוז'ן סנטר", שרוני אלשייך (כיום שותף בקרן AWZ, שעומדת, בין היתר, מאחורי הפעילויות מהסוג הזה), תכנן לשדרגה באמצעות "המימד החמישי" - כאן. הפרק השישי פורסם תחת הכותרת: אי אפשר למכור לאיש שמערכת סיגינט של עשרות מיליוני ₪ לשנה המופעלת ע"י מאות אנשים הפיקה רק חדירה אחת לשלמה פילבר במשך 8 שנות הפעלתה - כאן. הפרק השביעי פורסם תחת הכותרת: חשיפת "השחיטה הגדולה" של המשטרה בהחלה להתבצע בפרקליטות המדינה - כאן. הפרק השמיני פורסם תחת הכותרת: ממצאי ועדת מררי - שקרים, טיוח ענק וזריית חול בעיני הציבור - כאן. (כולל מצגת להפצה אודות שקרי דו"ח צוות מררי). הפרק התשיעי פורסם תחת הכותרת: השלכות דו"ח מררי: איך העיזה המשטרה לרמות במצח נחושה שופטים בכירים? - כאן.
הכתבות המשלימות והשוטפות בשנת 2022: משפט תיקי האלפים ופרשת האזנות הסתר - עדכונים שוטפים פברואר 2022 - כאן. משפט תיקי האלפים ופרשת האזנות הסתר - עדכונים שוטפים מרץ 2022 - כאן.
הכתבה המשלימה: 2 הדלפות מהפרקליטות לאחר היום הראשון של החקירה הנגדית של שלמה פילבר כשאחת מהן מפילה את תיק פגסוס על המשטרה ובעקיפין על השב"כ - כאן. הכתבה החשובה:פרשת המימד החמישי: אבי וייס חושף חשד לניגוד עניינים חמור של בני גנץ - כאן. הכתבה החשובה: חשיפת מסמך מאגר המידע המשטרתי הסודי והמפלצתי על ראשי ערים ורשויות - כאן. הכתבה המשלימה: יותר מ-100,000 חתמו על עצומה לעצור השימוש בתוכנות ריגול, שתוצג באו"ם -כאן. הכתבה המשלימה: "תיק 4000: היום השלישי בחקירת תנ"צ יואב תלם והמשך עדכונים בתיקי האלפים" - כאן.
בסרטונים הקשורים לנושא ניתן לצפות, בין היתר: בכתבה: משפט תיק 4000 התפור: הסברים, דיווחים ופרשנויות של אבי וייס באמצעות סרטוני יוטיוב ומצגות - פברואר 2022 - כאן.ובכתבה: משפט תיק 4000 והאזנות סתר: פרשנויות מאבי וייס בסרטוני ראיונות - מרץ 2022 - כאן.
כלל סרטוני היוטיוב של אבי וייס מצויים כאן (מעל ל-300 סרטונים, רובם בסוגיות של האזנות סתר ו"תפירת תיקים"), ויש סרטונים רבים נוספים חלקם מאוד מפורטים וארוכים, (מעל ל-200 סרטונים), באתר "פורום קפה שפירא" - כאן. מעל ל-130 סרטונים קיימים ב"ערוץ של אלי ציפורי ואבי וייס", מהם עשרות בנושא הרוגלות - כאן.
סרטון יוטיוב חשוב שפורסם תחת הכותרת: "מי משקר בנוגע לפגסוס? למה המשטרה הפעילה למעלה מאלף פעמים את הפגסוס על אנשים תמימים שלא עברו שום עבירה, דוגמת אמילי מורן שגב, עקרת בית מחדרה??" אבי וייס מדהים את חברי ועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת בנתונים שסותרים את כל השקרים והטיוחים של המשטרה ועו"ד מררי (המשנה ליועמ"שית). סרטון קצר (5 דקות) קיטוע מתוך הדיון בוועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת מיום 13.3.23 - כאן. קיטוע רחב יותר מהדיון, של 10 דקות: כאן.
סרטונים מעמיקים וחשובים של ד"ר גדי טאוב (מראיין את אבי וייס):
1. השימוש באמצעי ביון נגד אזרחים הוא סיטונאי. הפרקליטות שותפה. שומר סף #111 עם נצ"מ בדימוס, אבי וייס - כאן.
2. העבריינות היא השיטה. משטרת ישראל מאז מסמך יצחקי. שומר סף #122 עם אבי וייס - כאן.
3. מי שיבין מה באמת קרה סביב פרשת המימד החמישי יתקשה לישון בלילות. שומר סף #179 עם אבי וייס - כאן.
סרטונים מובילים בשנים 2023-2024:
1. נצ"מ בדימוס אבי וייס חושף: אלו הבכירים לשעבר שמפחדים מוועדת פגסוס, ויש להם סיבות טובות - כאן.
2. ניצב משנה בדימוס אבי וייס: דיפ-סטייט "השב"כ האזין והקליט שיחות טלפון רבות בלשכת ראש הממשלה נתניהו" - כאן.
3. "פרשת פגאסוס" האם עוקבים אחרנו מסביב לשעון? - כאן.
4. אלי ציפורי ואבי וייס משוחחים עם שלי ולך: המשטרה עוקבת אחרי כולנו בלי חוק, בלי פיקוח ותוך טיווח המוני - כאן.
5. נצ"מ אבי וייס: השב"כ והמשטרה מרגלים אחרי אזרחים ישראלים ברוגלות, רק כמו צפון קוריאה וללא אישור תקין" - כאן.
6. נצ"מ אבי וייס: השב"כ והמשטרה התקינו מצלמה והאזנה בלשכת נתניהו והאזינו לטלפונים שלו - כאן.
7. מדינת מעקב - ראיון עם אבי וייס - FALSE POSITV - כאן.
כתבות חשיפה מובילות החל מסוף 2022 ובמהלך 2023:
הכתבה: חשיפת "קליקת עמ"מ 5" במשטרת ישראל שתפרה את "תיקי האלפים" לנתניהו - כאן. הכתבה: האם ניתן לחסל את "תפירת התיקים" ותופעת "קליקת עמ"מ 5" במשטרה? - כאן. הכתבה: ה"סכסוך" עם המפכ"ל שבתאי הוא סיפור כיסוי לפעילות ערן קמין עם בן כספית - כאן. הכתבה: רביב דרוקר וניר חפץ עובדים על כולם בעיניים: חשיפות מדהימות ובלעדיות - כאן. הכתבה: מחקר: גרסה טרויאנית של טלגרם מאפשרת ריגול אחר המשתמשים - כאן. הכתבה: שערורייה: בוצעה האזנת סתר בפגסוס לראש הממשלה נתניהו ללא אישור כחוק - כאן.
הכתבה: גילויים חדשים ומזעזעים משערוריית האזנות הסתר והרוגלות בעיריית חדרה - כאן.
הכתבה: האם המשטרה מטעה שופטים מזה 30 שנה בצווים לא חוקיים להאזנות סתר? - כאן. הכתבה: חשיפת 5 שקרי הפרקליטות לגבי הפעלת הפגסוס על אמילי מורן שגב ב"פרשת חדרה" - כאן. הכתבה: חשיפת המספרים המפלצתיים של חדירות מ"י לסמארטפונים ולמחשבים שלכם - כאן.
הכתבה: מי חתם על צו האזנת הסתר להפעלת הפגסוס על אמילי ושמו מוסתר? - כאן.
הכתבה: האם המשטרה רשאית להתקין אצלכם בבית/משרד מצלמת האזנת סתר? - כאן.
הכתבה: מפלצת הפגסוס לא מסתתרת בחוק האזנות הסתר. היכן היא כן מתחבאת? - כאן.
הכתבה: איך מערכות האכיפה שודדות את המידע שלנו מהעננים, מזהות את כל המחוברים אלינו ומגיעות אפילו לחשבונות הבנק שלנו? - כאן.
הכתבה: הסרת ההשחרות בצווי האזנת הסתר של המשטרה - מה נחשף בצווים? - כאן. הכתבה: הסתרת עבירות פליליות (לכאורה) שבוצעה בתיקי האלפים נתמכה ע"י בנט וכחלון - כאן. הכתבה: צייצתם נגד היועמ"ש? אכלתם אותה ותקבלו טיפול מודיעיני מיוחד מהמשטרה! - כאן.
הכתבה: מי הניע את חקירת "תיק הצוללות" (תיק 3000)? - לא מה שחשבתם! - כאן. הכתבה: חשיפות חדשות בפרשת "המימד החמישי". דרישה להקמת ועדת חקירה! - כאן.
עדכונים: עדכונים 4.9.23: א. חשיפה שהדהימה את המראיין: האם יש סיכויים לוועדת הבדיקה של הרוגלות לצאת לדרך ולחשוף את כל האמת? מה מסתירים גם כעת מהציבור? אבי וייס בריאיון נוקב אצל אבי רצון בתכנית "אבי רצון בבוקר" ב"רדיו גלי ישראל". קובץ השידור הקולי (6 דקות) כאן: https://bit.ly/RatzonWeiss.
ב. הוגשה בקשה לבג"ץ מטעם "התנועה למען איכות השפיטה בישראל" \ יהונתן קפאח בעניין "עדת הבדיקה לרוגלות". הבקשה לפסול את השופט עמית וכל שופט אחר, שהתלונן במשטרה על פגיעה במוניטין שלו בחקירות, שבהן הופעלו רוגלות (מובא כאן המקרה של לורי שם טוב). המסמך הנוקב ביותר והדי מדהים של יהונתן קפאח נמצא במלואו כאן.
ג.הוצאת ספרים בריטית גדולה בשם Macmillan הוציאה בינואר 2023 ספר על מערכת הריגול "פגסוס" בשם: Pegasus: The Story of the World's Most Dangerous Spyware - כאן. המחברים הם שני עיתונאים חוקרים בשם: Laurent Richard ו- Sandrine Rigaud. מרתק למתעניינים בנושא.
עדכון 5.9.23: א. הוגשה עתירה נוספת לבג"ץ כנגד הפעלת רוגלות ע"י משטרת ישראל והשב"כ: האגודה לזכויות האזרח בישראל ביחד עם הקליניקה לפרטיות בפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א הגישו "עתירה למתן צו על תנאי ובקשה לצו ביניים" - המסמך המלא של העתירה נמצא כאן.
יצוין, שבג"ץ קודם בנושא זה, שהתמקד בשב"כ, מהאגודה לזכויות האזרח בישראל (בג"ץ 3659/22) - טרם הסתיים הדיון בו. כעת העתירה החדשה הזו - כוללת גם את המשטרה והיא מעודכנת עם כל ההתפתחויות והחשיפות החשובות, שהיו בשנה החולפת.
ב. הכתב מרדכי לבל מ"יתד נאמן" פרסם מאמר מקיף של ראיונות, שערך עם עו"ד פיני פישלר ועם בני הזוג שרן בהקשר לשימוש ברוגלות כנגדם. המאמר - כאן.
ג. פורסם ע"י TOV כאן בטוויטר: "נצ"מ בדימוס אבי וייס: נדב ארגמן מתנגד לחקירת פגסוס כי הוא מבין שזה עניין שלו: הוא נתן לאלשיך להפעיל עמדות פגסוס בשב"כ, בתקופתו השב"כ האזין לראש הממשלה, ובתקופתו אחד משומרי הראש של נתניהו היה מדליף לבן כספית".
יודגש, שכל הגורמים (יועמ"ש, צמרת הפרקליטות, ראשי משרד המשפטים, צמרת המשטרה, צמרת המשרד לבט"ל, השב"כ) שאליהם אבי וייס פנה בשנת 2022 בעניין ההפעלה של עיתונאים כ"מקורות" במסגרת "תיקי האלפים" - לא נענו, למעט תגובה מתחמקת אחת של המשרד לבט"ל - כאן.
למי ששכח, הפרקליטות פיקחה כל השנים אחרי תחום האזנות הסתר של המשטרה, גם כעולה מהחוקים והתקנות וגם כעולה מהנחיית פרקליט המדינה - כאן.
עדכון 7.9.23: עומר כביר פרסם כאן ב"כלכליסט" (כותרת בלבד): "ועדה של הסנאט הפולני: הרשויות ביצעו שימוש לא חוקי בתוכנת פגסוס.
לפי הדו"ח,שהתפרסם היום, התוכנה מבית NSO הישראלית שימשה נגד יעדים, שלא היו חשודים בפשע כלשהו, כולל אנשי אופוזיציה, אנשי עסקים ותובעת בפרקליטות של פולין; חמור מכך: הדבר פגע בתקינות הבחירות ב-2019."
עדכון 9.9.23: בהמשך לעדכון מ-4.9.23 (עתירה לבג"ץ מטעם "התנועה למען איכות השפיטה בישראל"\יהונתן קפאח- העתירהכאן), אותו עותר הגיש בקשה להצטרף לבג"ץ בעניין הפעלת הרוגלות, שהגישו קבוצה של עותרים ובראשם נדב ארגמן (עדכון מ-30.8.23, העתירה כאן). הפנייה החדשה לבג"ץ הכוללת חלקים נרחבים מהעתירה המקורית של יהונתן קפאח - כאן.
ביום 20.9.23 כבוד השופט י' כשר מבית המשפט העליון דחה את בקשת "התנועה למען איכות השפיטה בישראל" להצטרף לעתירת בג"ץ "ועדת הרוגלות" - כאן. בעקבות זאת, "התנועה למען איכות השפיטה בישראל" הגישה ביום 22.9.23 בקשה לעליון שהשופט י' כשר יפסול את עצמו מעיסוק בעניינים הללו - כאן.
עדכון 10.9.23: הסנגוריה הציבורית (יחידה במשרד המשפטים) פרסמה את דו"ח 2022 שלה, בדו"ח זה יש עדכונים קצרים לגבי נושא הרוגלות - כאן, בהמשך לדו"ח החריף של הסנגוריה בנושא זה ("פרק במיקוד") בדו"ח 2021, בהמשך לעמדה שהסנגוריה הציבורית הציגה בכנסת במרץ 2023 - כאן, ובהמשך לכך, שהסנגוריה הציבורית הוציאה 2 מכתבים דחופים וחשובים ביותר ליועמ"שית, במאי 2023: 1) דרישה להפסיק מיידית את השימוש בפגסוס ע"י המשטרה עד שייחקק בעניין זה חוק מתאים - כאן. 2) דרישה ליידע כל חשוד\נאשם\עד שהופעל כנגדו פגסוס על כך, שזה הופעל כנגדו והסנגוריה הציבורית מבקשת לקבל לידיה את רשימת כלל התיקים בהם נעשה שימוש ברוגלה - כאן.
לא ידוע מה הייתה תגובת היועמ"שית, לפניות הללו, אם בכלל הייתה תגובה.
בעניין זה פורסם ע"י עמיר קורץ ב"כלכליסט" כאן (כותרת בלבד): "הסנגורית הציבורית: "אנחנו נחשבים למדינה מתוקנת, אבל קורים כאן דברים אפלים".
עו"ד ענת מיסד כנען לא ישנה בגלל תנאי המאסר בארץ. לדבריה, "מעצר עד תום ההליכים פוגע ביכולת להוכיח חפות", "השימוש המשטרתי ברוגלות צריך להטריד את כולנו", "בתי המשפט מכוונים ליעילות שבאה לעתים על חשבון הצדק" ו"טועה מי שחושב שזה לא יפגע בו"."
עדכון 13.9.23: תומר גנון פרסם ב"כלכליסט" כתבה תחת הכותרת: "המשטרה שאבה מידע חסוי באמצעות רוגלה בחקירת שחיתות ברכבת ישראל. הנייד של לאוניד פורטנוי, מהנדס שהועסק ברכבת, הודבק ברוגלה על ידי משטרת ישראל ובעקבות המידע שנשאב מהמכשיר הוא זומן לשימוע בגין קבלת שוחד" - כאן.
מה שמוכיח שהשימוש ברוגלות היה כלי עבודה שגרתי של המשטרה בתיקים רבים, בלי שום קשר ל"תיקי האלפים".
עדכונים 14.9.23: א.עומר בן יעקב מ"הארץ" פרסם מאמר נרחב ומרתק על עולם הרוגלות בישראל. המאמר המלא - כאן, או כאן (אם הוא נעלם מהאינטרנט).
ב. ועדת הבדיקה הממשלתית לעניין הרוגלות העלתה אתר - כאן. ופרסמה קול קורא לציבור - כאן.
כל 34 המאמרים שפורסמו עד היום ב"טלקום ניוז" בעניין הרוגלות ונושאים משיקים: כאן. הפניה של אבי וייס לוועדה - כאן.
עדכון 17.9.23: נשלחה תזכורת בעניין נצ"מ שמואל שרביט והופעתו בבימ"ש לשלום בחיפה ב"פרשת חדרה" - כאן.
עדכון 20.9.23: עו"ד פיני פישלרהתראיין כאן ב-104.5fm "רדיו צפון" בתכנית "קפאין" עם השדר יואב מינץ, תחת הכותרת: ""המשטרה מפעילה את מערכת זיהוי הפנים בלי חוק ובלי תקנות, הרבה שנים בלי רישום במאגר"."
עדכון 21.9.23: ראש חטיבת המודיעין במשטרה, תנ"צ דרור אסרף (אשרף) מדווח בראיון ב"ישראל היום" כאן (ראה בתצלום משמאל, לחיצה על התצלום מגדילה אותו), שכמעט בכל תיקי החקירה במשטרה הראיות המרכזיות מבוססות על מידע שהגיע ממערכת "עין הנץ".
כלומר: הוא מודה שמזה יותר מעשור תיקי החקירה במשטרת ישראל מבוססים על ראיות שהושגו ממידע שהושג בכלי מודיעיני שאין לו שום בסיס חוקי (עד עצם היום הזה! מתי הצעת החוק בנושא תעבור בכנסת? - זה לא ידוע), ולכן רוב ההרשעות בתיקי החקירה מבוססות, מזה שנים, על ראיות שאין להן שום בסיס חוקי. מדהים.
עדכון 22.9.23: ניסיון של מפעיל האתר "עדנה קרנבל" יהונתן (יוני) קפאח להצטרף כצד לעתירת בג"ץ של נדב ארגמן כנגד "ועדת הרוגלות" ולבקש לפסול שופטים - נדחה ע"י שופט העליון כבוד השופט י' כשר - כאן.
עדכון 24.9.23: חשיפה מדהימה ראשונה: מה יוצג לוועדת הבדיקה של הרוגלות? מה מסתירים (המשטרה, השב"כ והפרקליטות) גם כעת מהציבור? אבי וייס ועו"ד פיני פישלר בריאיון נוקב ב-24.9.23 אצל אבי רצון בתכנית "אבי רצון בבוקר" ב"רדיו גלי ישראל" 94fm. השידור המלא (קובץ קול) של 11 דקות כאן: https://bit.ly/RatzonWeissFishler.
עדכון 28.9.23: בערוץ 7 פורסמה ידיעה תחת הכותרת: הטבח בצפון: היועמ"שית אישרה שימוש ברוגלת פגסוס - כאן. הערה חשובה: ממתי יש לה סמכות כזו ומה הבסיס החוקי לכך?
עדכונים 29.9.23: א. פורסם כאן ע"י אנה ברסקי ב"מעריב" (כותרת בלבד): ""היועמ"שית בניגוד עניינים": לוין דורש ייצוג פרטי בעתירות נגד ועדת הרוגלות.
שר המשפטים שיגר מכתב למשנה ליועמ"שית בנושא ועדת הבדיקה הממשלתית לפרשת פגסוס, ודרש לקבל ייצוג פרטי בעתירות: "עומד על כך שמנדט הוועדה לא יוגבל". המכתב של השר יריב לוין - כאן.
ב. אלי ציפורי פרסם בטוויטר:
ג. דו"ח מבקר המדינה באירועי "שומר חומות"' שפורסם ב-2022, דו"ח חמור ביותר, הנמצא במלואו כאן, חשף ליקויים חמורים במערך המודיעין המשטרתי בכלל וביחידות הסיגינט-סייבר בפרט, סביב אירועי "שומר חומות". להלן פסקה אחת חשובה מהדו"ח: "מודיעין גלוי וניטור רשתי –
(א) מערכת מרכזית להפקת מודיעין גלוי מרשתות חברתיות הותקנה במערכות המשטרה בשנת 2018, נפרסה ביחידות ארציות ובמחוזות ונעשה בה שימוש באגף החקירות והמודיעין. את המערכת סיפקה חברה שההתקשרות עימה בוצעה בפטור ממכרז.
בתקופת ההתקשרות הנוגעת למערכת המרכזית נערכה המשטרה לביצוע רכש של מערכת אחרת שהייתה אמורה לספק מענה רחב יותר לאיסוף מידע גלוי, ולפיכך לא פעלו במשטרה לפרסום מכרז לרכישת מערכת לאיסוף מידע מרשתות חברתיות
בלבד. בסופו של דבר, בשל פערי תקציב לא רכשה המשטרה את המערכת הרחבה. ב- 8.6.20 נדונה בקשה להאריך את ההתקשרות בעניין המערכת המרכזית בשנתיים נוספות, עד ליציאה למכרז בנושא. בדיון שנערך בנושא ביום 22.6.20 עלו קשיים משפטיים בנוגע להליך של בקשה לפטור ממכרז. בסיכום הדיון החליט ממלא מקום המפכ"ל כי לא תהיה פנייה להליך פטור נוסף, וכי המערכת תסיים את פעילותה ב- 1.7.20.
כפועל יוצא מכך, במשך תקופה של יותר מעשרה חודשים, מ- 1.7.20 ועד אירועי שומר החומות במאי 2021 - משלא הושלמו הליכי מכרז ולא הוסדר פתרון שיבטיח רציפות תפקודית - לא פעלה מערכת מרכזית להפקת מודיעין גלוי. המערכת הותקנה שוב רק לקראת סופם של אירועי שומר החומות ולא הייתה בשלה להפעלה במהלכם."
הערות: למשטרת ישראל היו 2 מערכות להפקת מודיעין רשתי גלוי (לקוח מכאן ומכאן):
1) אבריקון מחקר ופיתוח - מערכת אומגה, שפעלה במשטרה מ-2016 עד 2020 וכנראה גם בהמשך.
2) ביוניק - ויג'אר שפעלה מ-2018 עד 2020. המשטרה המשיכה (חלקית בלבד) ב-2021 עם מערכת אבריקון - אומגה בפטור נוסף (כאן) לעוד שנה (עד 2022 כולל) וב-2022 המשטרה יצאה למכרז למערכת חדשה (כאן, כאן וכאן). זאת, במקביל להפעלת מערכת ידנית (כאן) ע"י שוטרים, איסוף מידע ידני בשיטה שלא תלויה במערכת מסחרית ממוחשבת. לא ידוע מי זכה במכרז הזה, יש הטוענים' שזו חברת סלברייט.
בכל מקרה, ב-7.8.23 המשטרה ביקשה פטור נוסף (ראה כאן) למערכת אבריקון-אומגה עד 30.11.23. כלומר: כרגע, המשטרה עדיין טרם החליטה סופית בעניין זה ואין אפילו כיום מערכת מבצעית שעונה לצרכי איסוף מודיעין וניטור רשתי.
בדיון שהתקיים בכנסת (כאן) ביום 31.12.21, ראשי המשטרה שיקרו לכנסת לגבי היערכות המשטרה והסתירו את העובדה שמערכות המודיעין של המטרה (וגם השב"כ) לא פעלו. יתרה מכך, נחשף שהמשטרה הייתה בחשש להפעלת תכנית "כונס נכסים" (פלישת החמאס לתוך ישראל מלווה בטילים ורקטות) והקצתה לכך כוחות גדולים מאוד כולל הימ"מ (כאן), לטובת צה"ל, במקום להקצות את הכוחות הללו ל"ערים המעורבות", שם נדרשו באמת - הכוחות הללו.
יש לציין, שלמשרדי הממשלה באמצעות מנהל הרכש הממשלתי, יש מערכת דומה פועלת בתחום הזה, של חברת בוזילה. כנראה, המערכת הזו של בוזילה לא עונה לצרכים של המשטרה ולכן המשטרה מעוניינת במערכת התפורה בדיוק לצרכיה, וכך נשארה די עיוורת, במשך שנים, לאיסוף מידע מקצועי, מדויק ושיטתי, בשיטת "המודיעין הרשתי הגלוי", והתוצאות של המחדל החמור והמתמשך הזה נראות היטב, במיוחד במגזר הערבי.
1.10.23: א. היועמ"שית גליבהרב מיארה אישרה לשר המשפטים יריב לוין ייצוג נפרד גם בעתירות נגד הקמת ועדת הבדיקה לרוגלות. כ"כ נכתב ללוין, שהטענה לפיה הייעוץ המשפטי לממשלה מצוי בניגוד עניינים היא "חסרת כל ביסוס". המסמך של היועמ"שית - כאן.
ב. פרופ' טליה איינהורן פרסמה בטוויטר:
ג. התקבלה באיחור רב (נשלח בדואר רגיל, המכתב מ-13.9.23) החלטה של מחלקת העררים בפרקליטות בנוגע לערר שהגשתי (אבי וייס) בנוגע לסגירת תיק מח"ש 842/22 (התלונה של אבי וייס מצויה כאן, מפברואר 2022, בעניין צווי האזנת הסתר עם פגסוס), ומחלקת העררים דוחה בפעם השנייה את המועד לקבלת החלטה בערר והמועד הצפוי כעת לקבלת החלטה קפץ ל-17.11.23. המכתב של מחלקת העררים בפרקליטות - כאן.
2.10.23: א. מוטי קסטל צייץ כאן: "פרסום ראשון: היועצת המשפטית לממשלה לועדת הפגסוס: "מסרבת להופיע בפניכם". במכתב ששיגרה בהרב מיארה בתגובה לזימוניה לוועדה כתבה בין היתר כי מכיוון שישנה עתירה תלויה ועומדת בבג"צ שתבחן את סמכויות הוועדה בתיקים פתוחים ואת עצם קיומה ובעקבות לו"ז צפוף היא איננה סבורה כי הופעתה כעת נחוצה."
4.10.23: א. נצ"מ בדימוס אבי וייס (טלקום ניוז) לאבי רצון הבוקר: "היועמ"שית החליטה שיש לה סמכויות - שאין לה". ניסיונות החסימה, ההסתרה והטיוח של שערוריות הרוגלות ו"המימד החמישי" - מתעצמים. אבי וייס ועו"ד פיני פישלר בריאיון נוקב ב- 4.10.23 אצל אבי רצון בתכנית "אבי רצון בבוקר" ב"רדיו גלי ישראל". השידור המלא (קובץ אודיו) בן 11 דקות כאן: https://bit.ly/FishlerWeissRatzon. לינק לשידור ברדיו "גלי ישראל": https://www.gly.co.il/item?id=29716. פרטים נוספים למתעניינים בכתבת החשיפה: https://bit.ly/PegasusInquiryCommittee.
רדיו גלי ישראל פרסם בטוויטר:
ב. פרקליטי הנאשם אבריאל בר יוסף ובראשם עו"ד ז'ק חן מ"תיק הצוללות" פנו ל"ועדת לבדיקת הרוגלות" - ושלחו מסמך חריף וחשוב ביותר בדבר "מסירת מידע על הפעלה לא חוקית של רוגלות". המסמך של עורכי הדין במלואו - כאן.
צילום ההודעה לעיתונות של פרקליטי אבריאל בר יוסף - כאן.
5.10.23: דניאל דולב פרסם כאן סדרת תחקירים ב"שומרים" סביב חברת הסייבר ההתקפי Intellexa (כותרת הכתבה הראשית בלבד): "חשיפה: רה"מ לשעבר אהוד אולמרט עבד עם חברת הרוגלות אינטלקסה.
ממסמכים, שנחשפים במסגרת "תיקי פרדטור" עולה, כי החברה תכננה ש"ראש ממשלה ישראלי לשעבר" יגיע כנציג שלה לפגישה עם ראש סוכנות ביון גרמנית. אינטלקסה הוכנסה לאחרונה לרשימה השחורה של הממשל האמריקאי לאחר שנעשה שימוש ברוגלות שלה נגד פעילי זכויות אדם, עיתונאים ופוליטיקאים. אולמרט: הקשר עם החברה נפסק לפני מספר חודשים. תחקיר שומרים."
אמנסטי אינטרנשיונל סניף ישראל הוציאו הודעה לתקשורת בעברית ובאנגלית לגבי החשיפה של פעילות חברת אינטלקסה - כאן. בהודעה מצוין, ש"ב-9 באוקטובר המעבדה הפורנזית של אמנסטי-טק תפרסם דו"ח מקיף ונרחב של ממצאיה בהמשך לתחקיר "תיקי פרדטור" [שם המוצר של החברה].
דו"ח Predator המלא של אמנסטי אינטרנשיונאל - כאן. הפירוט הטכני של יכולות מערכת Intellexa יש כאן.
פרטים נוספים על מערכת אינטלקסה יש במאמר של עומר בן יעקב ב-"הארץ" - כאן.
מאמר מקיף מדניאל דולב על מוצרי אינטלקסה ונקסה יש כאן באתר "שומרים".
6.10.23: א. בהמשך לדווח מ-5.10.23, דניאל דולב מ"שומרים" עדכן ב-6.10.23 את סדרת התחקירים שלו - כאן ופרסם פרק חדש תחת הכותרת: "תיקי פרדטור: ארסנל הסייבר של נקסה ואינטלקסה נחשף. הדבקה סלולרית מבלי שבעל המכשיר נקט בשום פעולה. רוגלה מתקדמת שנשארת על המכשיר גם לאחר אתחול. מכשיר שמתחזה לאנטנה סלולרית. מערכת מעקב המונים שמסוגלת לנטר תעבורת אינטרנט של מדינה שלמה, ועוד ועוד. תיקי פרדטור חושפים את ארגז הכלים של נקסה ואינטלקסה."
כ"כ פורסם כאן: "ארה"ב הטילה סנקציות על בכיר לשעבר באמ"ן שמכר תוכנה ששימשה למעקב נגד בכירים בממשלתם. ארה"ב הטילה היום (שלישי) סנקציות על אלוף משנה במילואים טל דיליאן - לשעבר בכיר באמ"ן ועל בת זוגו שרה חמו המחזיקים בבעלותם את חברת אינטלקסה, על רקע מכירת תוכנת סייבר התקפי בשם פרדטור בה נעשה שימוש נגד בכירים בממשלת ארה"ב."
ב. האתר 9to5mac האמריקאי פרסם כאן חשיפה אודות שימוש בלתי חוקי בנתוני מיקום של סמארטפונים, ע"י מספר סוכנויות ממשלתיות - כולל השירות החשאי האמריקאי. הדו"ח חושף, ש-3 סוכנויות ממשלתיות אמריקאיות נפרדות הפרו את החוק ע"י הפרת הגנת הפרטיות. הדו"ח במלואו כפי שנחשף כעת לציבור - כאן.
ג. בהמשך לעדכון מ-7.9.23, השופט העליון י. כשר דחה את הבקשה, שיפסול את עצמו מלקבל החלטות בעניין "ועדת הרוגלות". החלטת השופט - כאן.
ד. עו"ד פיני פישלר מתכוון להציג בפני "ועדת הרוגלות" את אחד הכלים הסמויים ומעוררי המחלוקת המוסתרים ע"י המשטרה, כלי "הפרופיילינג" המופעל בנתב"ג (ובמעברי הגבול האחרים של ישראל), ומוסתר היטב בצווי איסור פרסום ובתעודות חיסיון. עוד פרטים על הנושא המעורר מחלוקת הזה נחשפו בעיתונות (כאן, כאן וכאן), ובדיון שנערך בוועדת החוקה של הכנסת. המסמכים של "האגודה לזכויות האזרח בישראל" בנושא זה - מצויים כאן. ב-21.5.23 התקיים דיון בנושא בוועדת החוקה של הכנסת וסיכום הדיון הזה מצוי כאן.
11.10.23:ברוך קרא צייץ כאן: "בעקבות סירובו התמוה של השופט משה דרורי, יו״ר ועדת הבדיקה של הרוגלות, להקפיא את עבודת הוועדה בתקופת הלחימה, בקשה בהולה של העותרים בהובלת ראש השב״כ לשעבר, נדב ארגמן (כאן), מבית המשפט העליון למתן צו ביניים שיקפיא את עבודת הוועדה עד תום הלחימה. הבקשה הוגשה על ידי עו״ד יוסי בנקל."
14.10.23: פורסם בוואלה: הממשלה מאשרת כעת במשאל טלפוני חריג תקנות חירום שיאפשרו לצה"ל לקבל גישה מהירה למצלמות שמותקנות במקומות רגישים. נדרשת הסמכת חיילים בצה"ל בעלי מיומנות נדרשת לבצע חדירה ופעולה בחומר מחשב, אף ללא ידיעת בעל חומר המחשב, לצורך סיכול או מניעה של גישה למידע חזותי המופק ממצלמה נייחת. לא ניתן באופן סביר ובפרק הזמן הדרוש, לקבל את הסכמת בעל חומר המחשב לחדירה ולפעולה; ולא ניתן, באופן סביר ובפרק הזמן סביר להשיג את מטרת הפעולה בדרך אחרת שפגיעתה בזכויות פחותה. הערה: הממשלה לא הצליחה להעביר את חוק "עין הנץ" וכעת מעבירים סעיף אחד שמאפשר את הסמכויות הללו לצה"ל בלי חוק בגלל מצב המלחמה.
עדכון: ביום 8.1.24 הכנסת אישר את השימוש במערכות צילום דוגמת "עין הנץ" במסגרת תיקון מס' 40 לפקודת המשטרה - כאן.
7.11.23: פורסם בהארץ: משרדי הביטחון והמשפטים מקדמים: צה"ל ושב"כ יוכלו לחדור למצלמות אבטחה פרטיות. לפי תזכיר החוק, שמקודם כהוראת שעה למשך חצי שנה, צה"ל ושב"כ יוכלו לחדור למצלמות ללא ידיעת בעליהן. הערה: משרד הביטחון ומשרד המשפטים מנצלים את המלחמה כדי להעביר חוק שלא הצליחו להעביר בכנסת בשגרה.
8.11.23: פורסם בכלכליסט: קובעים עובדות בחסות המלחמה: הפיקוח על המאגר הביומטרי יוחלש בהוראת שעה. הערה: מנצלים את מצב המלחמה כדי לשנות חוקים ולהוריד חסמים במאגרי מידע רגישים תחת סיסמאות שכביכול זה דרוש למאמץ המלחמתי.
20.11.23:עומר כביר מ"כלכליסט" פרסם כאן (כותרת בלבד): "עוד מכה ל-NSO: ביהמ"ש בארה"ב מסרב להעביר את התביעה שהגישה נגדה ווטסאפ לישראל.
בתביעה שהוגשה לפני כארבע שנים טוענת ווטסאפ כי מפתחת הרוגלות הישראלית ניצלה באג באפליקציה של להטמנת רוגלת פגסוס. NSO קיוותה כי העברת הדיון לישראל, תאפשר לה להציג ראיות חסויות במעמד צד אחד, שכן במקרים דומים בעבר החליט בית המשפט בישראל לדחות את התביעה."
יצוין שהמפרט המלא של NSO פורסם בעולם כבר בעשור הקודם (כאן, המסמך לקוח מכאן, המסמך חובר ב-15.8.16 ודלף לרשת זמן קצר לאחר מכן), והמסמך הזה נכנס בשלמותו לתוך התביעה שהגישו WhatsApp ופייסבוק כנגד קבוצת NSO בארה"ב (התביעה במלואה - כאן, מ-29.10.19). בתביעה זו יש גם צילום של ההסכם המלא של ממשלת גאנה עם NSO ויש בו גם את העלות של המערכת - כאן, כפי שממשלת גאנה שילמה ב-2016 ל-NSO. יודגש שהפרקליטות בכלל ויחידת הסייבר בפרקליטות בפרט, הייתה מעורבת עמוקות בתביעה הזו בארה"ב, כולל שכירת עורכי דין אמריקאים, כדי לייצג את האינטרסים של מדינת ישראל בתביעה הזו בארה"ב, החל מתחילת 2020 ולמעשה עד עצם היום הזה, במקביל לתהליכי הדיונים המשפטיים בארה"ב, בתביעה זו.
21.11.23: למרות המלחמה, התקיים דיון ראשון מקדים בבית משפט השלום ת"א בתביעתה של אמילי מורן שגב (בת זוגו של ראש העיר לשעבר של חדרה, צבי גנדלמן, הנאשם היחיד ב"תיק חדרה") כנגד מדינת ישראל, זאת, עקב השימוש ב"פגסוס" כנגדה. כבוד השופט גד מינא החליט, באישור נשיא בתי המשפט לשלום בת"א כבוד השופט צחי עוזיאל, לאור מצב המלחמה - כמפורט כאן, על קיום דיון מקדים ב"היוועדות חזותית" בווידיאו. הדיון הדי צולע הזה בראשות השופט גד מינא בווידיאו ובטלפון - כאן, הסתיים בכך שנקבע מועד ל"קדם משפט" ב- 11.2.24.
עדכון: המסמך המלא של התגובה של פרקליטי התובעת לביהמ"ש השלום בת"א על בקשת "עיכוב ההליכים" של הפרקליטות - כאן.
12.12.23: בחסות המלחמה, השב"כ והפרקליטות מגישים בשקט הצעת חוק לתיקון "חוק השב"כ", כך שכל פעולות איסוף המידע והאזנות הסתר החודרניות של השב"כ, שנעשו עד כה "במחתרת", לרוב בשת"פ עם מ"י, או מחוץ לכל חוק קיים, "יולבנו" כעת וייכנסו למסגרת חוקית חדשה, שלא הייתה קודם ב"חוק השב"כ". פרטים יש בשני הקבצים המצ"ב: כאן וכאן, הלקוחים מההודעה הטרייה שפורסמה היום כאן: https://did.li/k1yaa.
התייחסות וניתוח ראשוני מקצועי של הצעת החוק, מ- Tech Policy Institute, יש כאן. כתבה של עומר כביר מ"כלכליסט" - כאן. התייחסות ראשונית של "האגודה לזכויות האזרח בישראל" שפורסמה כאן, תחת הכותרת:"תזכיר חוק השב"כ: כל חייהם של האזרחים יהיו חשופים לשלטון".
כ"כ פורסם ניתוח של עו"ד חיים רביהכאן שפרסם זאת תחת הכותרת: "תזכיר חוק - סמכויות רחבות לשב"כ לרגל ולתקוף מחשבים וטלפונים".
18.12.23: א.יוסי הטוניפרסם כאן באתר "אנשים ומחשבים" (כותרת בלבד): "מכון מחקר: NSO הישראלית – שכירי חרב בסייבר.
כך לפי דו"ח שפרסם מכון מחקר, הטוען, כי פעילות החברה תואמת את ההגדרות של אמנת ז'נבה: "שכירי חרב הם ישות שיש לה מוטיבציה לזכות בפיצוי כספי, או חומרי, בתמורה לנכונותם להילחם למען ארצו של המגייס"."
ב. התקבלה באיחור רב (נשלח בדואר רגיל, המכתב מ-23.11.23) החלטה של מחלקת העררים בפרקליטות בנוגע לערר שהוגש (ע"י אבי וייס) בנוגע לסגירת תיק מח"ש 842/22 (התלונה של אבי וייס מצויה כאן, מפברואר 2022, בעניין צווי האזנת הסתר עם "פגסוס", החלטות שנראות על פניהן לא חוקיות), ומחלקת העררים דוחה בפעם השלישית את המועד לקבלת החלטה בערר והמועד הצפוי כעת לקבלת החלטה קפץ ל-31.1.24. הדחייה השנייה נמצא כאן מעל בסעיף ג' מיום 1.10.23. המכתב שהתקבל אודות הדחייה השלישית למועד קבלת ההחלטות של מחלקת העררים בפרקליטות - כאן.
מסמך הערר על כל נספחיו ומסמכיו מצוי כאן.
2.1.24: פורסם ע"י אורן פרסיקו ב"העין השביעית" כאן (כותרת בלבד): "חברת הריגול NSO ו"כלכליסט" נמצאים בהליכי גישור מתקדמים.
NSO תבעה מיליון שקל מהעיתון בעקבות פרסומים על השימוש בתוכנת הריגול פגסוס במשטרת ישראל • טענה כי מדובר ב"תיאוריית קונספירציה פרנואידית" • האם החברה תתקפל מבלי שיתנהל דיון הוכחות בבית המשפט?".
11.1.24: פורסם כאן ומפורט כאן (כותרת בלבד): "חדשות 15 🚨 חשיפה:
'והסייבר היה תוהו ובוהו וחושך (מודיעיני) על פני תהום': כיצד המונופול שבלינקן סידר לחברת פארגון של אהוד ברק פגעה בישראל באוקטובר. כתבתו של אלעד פרסמן." הערה: לוח הזמנים של מעורבות אהוד ברק בשערוריות סביב משטרת ישראל \ הפגסוס\ תפירת תיקים \ המימד החמישי \ קטארגייט ועוד - כאן.
12.1.24: פורסם ב"הארץ" כאן ע"י חן מענית (כותרת בלבד): "היועמ"שית ופרקליט המדינה ננזפו על עיכוב הבקשה לחקור את מכירת פגסוס לגאנה.
קבוצה של יותר מ-50 אנשים פנו לבהרב-מיארה ולאיסמן במאי 2022, כדי להסב את תשומת לבם לפסק דין שניתן במדינה האפריקאית. הפונים טענו כי גורמי ממשלה שהיו מעורבים במכירת תוכנת הריגול ביצעו עבירות פליליות."
15.1.24: קבוצת מומחים בעיקר מהאקדמיה בראשותו של פרופ' מיכאל בירנהק, הגישה תגובה מאוד נוקבת וחשובה להצעת תיקון החקיקה של חוק השב"כ. התגובה במלואה - כאן. גם ארגון העיתונאים בישראל הגיש התנגדות חריפה להצעת החוק - כאן. "המכון הישראלי לדמוקרטיה" הגיב אף הוא בחריפות להצעת החוק - כאן.
פורסמה כאן התייחסות מועצת העיתונות \ פרופ' אשר מעוז לתיקון חוק השב"כ (כותרת בלבד): "חוק השב"כ: גם מועצת העיתונות מתנגדת להצעה.
הממשלה מתכוונת להעניק סמכות לראש הממשלה להורות לבלוש אחרי אזרחים, ועיתונאים בכלל זה, לחדור למחשבים ולאסוף מידע על דעות פוליטיות ונטיות מיניות, ללא פיקוח ובקרה."
29.1.24: המערכת המרכזית שבשימוש יחידות הסיגינט-סייבר במשטרת ישראל עוברת שדרוג משמעותי, לפי הודעת החברה - כאן (כותרת בלבד): "חברת סלברייט (נאסד"ק: CLBT), מציגה את Case-to-Closure (C2C), פלטפורמה מורחבת שעונה על הצורך הגובר של רשויות אכיפת החוק בפענוח מהיר יותר של מקרי פשע.
אנשי המקצוע ברשויות אכיפת החוק מתמודדים כיום עם כמויות עצומות הולכות וגדלות של דאטה ממכשירים דיגיטליים, מה שמשפיע לרעה מהירות ויעילות החקירות.
הפלטפורמה החדשה של סלברייט הישראלית מציידת את הבוחנים והחוקרים במגוון רחב של יכולות כדי להפחית את עומס תיקי החקירה באופן חסר תקדים, באמצעות מספר פתרונות פורצי דרך."
30.1.24: פורסם כאן ע"י מתי טוכפלד ב"ישראל היום" (כותרת בלבד): "החקירה לבדיקת השימוש ברוגלות שוב יוצאת לדרך.
פעילות הוועדה הוקפאה בעקבות המלחמה וכעת היא אמורה להתחדש. ברקע ניצבת סוגיית סמכותה לעסוק גם בתיקי נתניהו. משרד המשפטים צפוי להאריך את המנדט שלה עד לדצמבר 2024."
18.2.24: מחלקת העררים בפרקליטות המדינה דוחה (זו הפעם הרביעית, ראה דיווחים קודמים: סעיף ג' מה-1.10.23 וסעיף ב' מה-18.12.23) את המועד הצפוי למענה בטיפול בערר בנוגע לתלונת אבי וייס בתחום הרוגלות. המועד החדש למענה: 18.4.24. מכתב הפרקליטות \ יחידת העררים: כאן.
19.2.24: בעקבות הדיונים בביהמ"ש המחוזי בי-ם נחשפו מסמכים לא מעטים בנוגע לחקירתו של עד המדינה המדומיין, ארי הרו. ברשימת המסמכים (כאן) של החוקר גיל ראכלין ב"תיק 2000" יש 4 צווי האזנת סתר (כאן, כאן, כאן וכאן). ארבעה צווים שהוצאו למכשיר הסלולר של ארי הרו, אבל על פי "חוק נתוני תקשורת", ולא על פי "חוק האזנות סתר", כשבכולם סעיף האשמה הוא: "צו בדבר הוראות ביטחון" סעיף אשמה 75 סמל 57 (שוחד-פשע 1797) סעיף שלא קיים (תזכורת: "צו בדבר הוראות ביטחון" זה החוק בשטחים... לא במדינת ישראל שמחוץ לשטחים). הסעיף הזה הוכנס בכוונה בצווים הללו, כדי לאפשר לשב"כ לבצע הפעלת פגסוס על המכשיר של ארי הרו. על הצווים חתומה (איך לא) השופטת ז"ל מראשון לציון... עינת רון. על כל בקשות הצווים חתומה סנ"צ סיגל כספי ש"מככבת" בלא מעט צווים של פגסוס וגם השתתפה בישיבה המפורסמת של "ההחלטות" לגבי ניר חפץ (כאן).
22.2.24:
29.2.24:נטאעל בנדל צייץ כאן: "בג"ץ: *בשלב זה* תוגבל ועדת החקירה לעניין הרוגלות כך שלא תעסוק בתיקים פליליים מתנהלים. פעילותה תתמקד באיסוף חומר מגורמי המדינה ואזרחים וקיום ראיונות רקע." ההחלטה כאן.
1.3.24: מכה ל-NSO: תאלץ להעביר את קוד המקור של פגסוס למטא. כתבה ברוטר - כאן. כתבת המקור בגארדיין - כאן. בעברית ב"גיקטיים" - כאן.
6.3.24: בהמשך להודעת הוועדה מיום 22.2.24 בדבר חזרה לפעילות, ובהמשך להחלטת בית המשפט העליון בבג"ץ 6509/23 מיום 29.2.24 בה נדחתה בקשת העותרים למתן צו ביניים במעמד צד אחד להקפאת פעילות הוועדה, פנתה הוועדה בימים האחרונים לגורמים שונים, לרבות למשטרת ישראל, לשם תחילת איסוף החומרים הנדרשים לה לטובת עבודתה.
10.3.24: היועמ"שית עו"ד גלי בהרב מיארה הגיבה כאן לבקשות לצו הביניים בבג"צ ארגמן נגד "ועדת הרוגלות" בתמיכה בהוצאת צו הביניים, כבקשת העותרים.
12.3.24: א. פורסם כאן: היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב־מיארה יצאה נגד ועדת פגסוס, כאשר הצטרפה לדרישה לצו ביניים נגד הוועדה המדוברת [עמדתה המלאה שהוגשה לבג"ץ - כאן]. זאת, על רקע העתירה לבג"ץ שקבעה בהחלטת ביניים כי הוועדה לא תעסוק, עד להחלטה אחרת, בתיקים פליליים תלויים ועומדים או בפעולות שעלולות לפגוע בתיקים כאלה.
הגרשרן, אשתו של דוד שרן ומנפגעות תוכנת הריגול בשימוש המשטרה, שוחחה עם אראל סג"ל ובר שם־אור ב־103fm (כאן) ושיתפה בסיפורה הקשה. "זה מכשיר מטורף", אמרה והוסיפה: "לא יכול להיות שמפעילים כלי כזה נגד האנשים".
ב. פורסם ע"י שמעון כהן מ"ערוץ 7" כאן (כותרת בלבד): "ניגוד העניינים של היועמ"שית בפרשת "פגסוס".
היועמ"שית דורשת להקפיא את עבודת הוועדה לחקירת פרשת הרוגלות שבה היא עצמה צריכה להיחקר. ח"כ סעדה עושה סדר בחוסר ההיגיון."
13.3.24: נשלחה תזכורת נוספת (שנייה, סה"כ 3 פניות) לצמרת מבקר המדינה בעניין (אי) הטיפול בפניית תנ"צ (בדימ.) גיא ניר למבקר המדינה מיום 20.9.16 - כאן.
18.3.24: פירוק כל הספינים שמאחורי "פרשת פגסוס" ושאר הרוגלות, שעוקבות אחרי כמעט כל תושבי ישראל, סביב השעון, בסמארטפונים ובמחשבים, מזה שנים רבות. האם ניתן או רצוי להסדיר את הכיאוס הבלתי מתקבל על הדעת הזה? נצ"מ בדימוס אבי וייס עם עו"ד פיני פישלר בתוכנית "פה זה לא אירופה", מראיינים עומרילוי "קבב" ואילן קובץ, ב"רדיו לב המדינה" ב-18.3.24: חשיפת כל מה שלא מספרים לכם בכלי התקשורת, על הפרשות שמסעירות את עולם המודיעין והביטחון בישראל. השידור המלא (קובץ אודיו) של כ-13 דקות כאן מדקה 10:52 עד דקה 23:39: https://did.li/PegasusSercrets.
או ישירות באתר השידורים ברדיו כאן: https://www.oles.tv/91fm/archive/2024-03-18/?play=12:10:52.
5.4.24: עו"ד פיני פישלר לאלי ציפורי הבוקר ברדיו גלי ישראל: "ועדת הפגסוס אוספת בימים אלו חומרים כדי ללמוד את המָטֶרְיָה, והמטריה היא רבה. הוועדה הזו עושה הכל על מנת שיהיו על שולחנה המסמכים הנצרכים והמידע הנצרך לפני שהוועדה מתאספת ומזמנת את מי שצריך. רק דבר אחד מדאיג אותי, מה יקרה לוועדה הזו אם בגץ יפסוק לאור עתירה שהוגשה - שהוועדה לא מוסמכת לטפל בתיקים וכתבי אישום תלויים ועומדים. לי יש תחושה שבמידה ותהיה כזו החלטה הוועדה תתפזר!"
9.4.24: ועדת הרוגלות תתכנס בשבוע הבא ב-18.4.24 לדיון ראשון. דיוני הוועדה ישודרו לציבור.
ניסיון לבלום את הדיון הזה שנעשה ע"י נדב ארגמן (לשעבר ראש השב"כ) נדחה בבג"ץ - כאן.
15.4.24: פורסם ע"י אורן פרסיקו ב"העין השביעית" כאן (כותרת בלבד): "ביהמ"ש אסר לחשוף מידע הנוגע לשימוש המשטרתי ברוגלות. המחוזי דחה עתירת חופש מידע של "ישראל היום" בבקשה לקבל חומרים הקשורים לרוגלת "סייפן" • השופט, לאחר שנחשף לחומר חסוי במעמד צד אחד, קבע כי חלק מהחומרים נחשפו דיים, אחרים לא קיימים וגילוי הנותרים יחשוף שיטות עבודה חסויות של המשטרה."
17.4.24: פורסם כאן ע"י נטאעל בנדל ב"ישראל היום" (כותרת בלבד): "פרשת הרוגלות: מבקר המדינה סירב להגיש למנכ"ל משרד המשפטים את טיוטת הדו"ח.
בצעד חריג העביר מתניהו אנגלמן את טיוטת הביקורת על השימוש ברוגלות בחקירות פליליות ישירות לאנשי משרד המשפטים • לטענתו תחום החקירות אינו תחת אחריות מנכ"ל משרד המשפטים • כפשרה יקבל איתמר דוננפלד לעיונו את הדו"ח טרם פרסומו."
18.4.24: היום החלו דיוני הוועדה. לינק לשידור לציבור - כאן.
המצגת של "המכון הישראלי לדמוקרטיה" שנמסרה והוצגה לוועדה - כאן. הניתוח של איגוד האינטרנט שנמסר לוועדה - כאן. עמדת "מכון תכלית" שהוצגה ונמסרה לוועדה - כאן.
עמדת המכון הישראלי לדמוקרטיה שהוגשה ב-2023 לוועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת תחת הכותרת: "דיון בדו"ח האזנות סתר ,2021 לאור מסקנות דו"ח וועדת מררי" נמצא במלואו - כאן.
21.4.24: נחשפו באתר "עדנה קרנבל" (אתר המצוי בארה"ב) 3 פרשיות עם מסמכים מדהימים וחשובים, פרשיות הקשורות בפעילות הסיגינט-סייבר במשטרת ישראל ובפרקליטות \ יחידת הסייבר, כדלהלן:
א. הפרקליטות \ יחידת הסייבר חילקה לפרקליטים הפליליים בפרקליטות (למעשה לכל פרקליט שמעוניין בכך), וגם ליחידות אחרות (דוגמת רשות המיסים), גרסה חינמית של מערכת הפריצה והחקירה הסיגינטית "סלברייט" (מה המערכת הזו? הסבר מצוין יש במסמך איגוד האינטרנט וכן בכתבות הקודמות בסדרה - למשל כאן וכאן), כך שהפרקליטים יכולים לפרוץ חופשי למידע בסמארטפונים, מחשבים ובעננים, מחוץ לכל מסגרת חוקית מוכרת וסותר סעיפים רבים בחוקים קיימים, דוגמת חוק המחשבים, פסד"פ (מעצר וחיפוש) וחוק האזנות סתר.
הכתבה המלאה - כאן. מסמך הודעת חלוקת הסלברייט מיחידת הסייבר לפרקליטים - כאן, מסמך תלונה של פרקליט מלווה לרשות המיסים (ניר סרי ששולח מייל לליאת בן ארי, יונתן תדמור ועוד פרקליטים בכירים), בהמשך לפניית חוקר מרשות המיסים בשם שרון ברגר, על בעיות אמינות בסלברייט (מה שמוכיח שגם רשות המיסים קיבלו את התוכנה) - כאן. בתכתובות מוזכרת מערכת פריצה \ חקירה נוספת בשם Nuix (מחברה שהמטה שלה באוסטרליה), ששימשה את החוקרים והפרקליטים לפרוץ \ לחקור למידע בסמארטפונים ומחשבים, וכן מוזכר השימוש ב"מעבדת מיצוי ראיות מחשבים של אילן אבנרי ברשל"צ". כלומר, היה גם "מיקור חוץ" של הפרקליטות והחוקרים לפריצות \ חקירות הבלתי חוקיות הללו, בגוף אזרחי חיצוני.
ב. נחשפה הנחייה פנימית לא ידועה עד היום של יחידת הסיגינט-סייבר המשטרתית, לגבי ביצוע חיפושים בעננים הקשורים במחשבים (הכוונה גם לסמארטפונים), מה שיצר 2 קטגוריות חדשות של חיפושים סמויים, בלי בסיס חוקי ברור, מה שמפורט בהרחבה בפרקי הסדרה ושמן של הקטגוריות החדשות הללו: 1) "חדירה מתמשכת" (גם ללא נוכחות עדים) ו-2) "חומר מחשב מרוחק" = "שליפת מידע מעננים" (מכל מקום בעולם), עם הדגמות מתועדות היטב לשיטה המיוחדת הזו, שנחשפו בפרקי הסדרה. כל זאת, בגיבוי \ חיפוי מלא של הפרקליטות והיועמ"ש.
ההנחיה הפנימית הזו היא (לכאורה) המשך של הנחיה קודמת: נוהל אח"מ "תפיסה וחיפוש במחשב" 300.08.035 מ-2014 - כאן, שקובעת כיצד מחפשים במחשבים עם צו תפיסה למחשבים (כולל סמארטפונים) ומי מוסמך לבצע חיפושים שכאלו. כ"כ הנוהל החדש נחזה להיות כזה שהוא מבצוע בשת"פ מלא של היועמ"ש ו\או המשנה ליועמ"ש (דהיינו: שהסטייה מהחוק ונהלי אח"מ שיש בנוהל הזה, היא באישור הדרגים הבכירים במערכת הפרקליטות והיועמ"ש, והנחיה זו גם תואמת להנחיות היועץ המשפטי לממשלה: מספר הנחיה: 4.2200 (90.004) "חקירת אישי ציבור" - כאן).
הכתבה המלאה - כאן, ההנחיה מ-2017 של עו"ד סנ"צ ענת סיגל, ששמה עלה בדיונים המשפטיים בלא מעט צווים, גם לגבי הוצאת חומרים מ"מחשבים מרוחקים" (כלומר: מעננים) וקובעת בהנחייה הזו בחתימתה, גם את נוסח הצווים שמגישים החוקרים לשופטים, שלא מבחינים בתרמית המשפטית הזו, שהשתלה והוטמעה היישר לתוך הצווים המוגשים לחתימתם - כאן.
יצויין שלעו"ד ד"ר ויסמונסקי יש גרסה קצת שונה של ההנחיה הזו, שלא ברור אם בכלל יושמה אי פעם, במסמך שהוציא בחתימת ידו, לראשי יחידות הסיגינט-סייבר של המשטרה ב-2019 - כאן, נושא המנותח בהרחבה בסעיף "3. שליפת מידע מעננים בינלאומיים (הנמצאים בארה"ב)" - בכתבה כאן.
ג. עו"ד ד"ר חיים ויסמונסקי, ראש יחידת הסייבר בפרקליטות, הוציא הנחייה (לא ברור באיזו סמכות, כי הסמכות לחתימה על הנחיות כאלו היא של היועמ"ש, או למצער פרקליט המדינה, גם בגלל הסטייה באמצעות "פרשנות יצירתית" מ"חוק חסינות חברי הכנסת"), תחת הכותרת: "האזנות סתר אגב אורחא לבעל חסיון". ההנחיה הלא מוכרת הזו של ד"ר ויסמונסקי מ-17.1.18, הופעלה מידית הלכה למעשה וזה מודגם כבר בפניה שלו (של ויסמונסקי) ב-1.2.18 אל פרקליט המדינה דאז, לגבי ההאזנות סתר לסגן שר הבריאות יעקב ליצמן, והוא גם הפעיל את "הרעיון" הזה בתיק של ח"כ דוד ביטן וכנראה גם בתיקים נוספים.
הכתבה המלאה - כאן. ההנחיה של ויסמונסקי לפרקליטת מחוז ת"א- פליליב-PDF - כאן בוורד - כאן, פניה של ויסמונסקי לשיניצן לגבי "הכשרת" ההאזנות סתר לסגן השר יעקב ליצמן - כאן.
"הרעיון" הזה של "הכשרת" "שיחות אגב אורחא" בשיחות לחברי כנסת (וגם שרים) תוך עקיפת "חוק החסינות" כבר הופעל קודם לכן ע"י ד"ר ויסמונסקי, בתיק החקירה והאזנות הסתר של ח"כ דוד ביטן, ראה פנייתו של ויסמונסקי לשי ניצן מ-23.7.17 - כאן. זו לא פעם ראשונה שהוא (עו"ד ד"ר חיים ויסמונסקי) מוציא הנחיה שכזו, יש כאן מסמך שלו בדיוק בנושא הזה מ-29.5.15. זה עקבי אצלו....
יתרה מכך: האם "חוק נתוני תקשורת" נכלל ב"חוק חסינות חברי הכנסת"? לפי עו"ד ד"ר חיים ויסמונסקי - לא. כך, אפשר לחשוף את חברי הכנסת והשרים, באמצעות השימוש ב"מחקרי תקשורת" - באופן מלא, גם בסיגינט-סייבר המשטרתי וגם בזה בשב"כ, חופשי.... חוות דעתו בנושא זה - כאן.
23.4.24: פורסם כאן ב"הארץ" (כותרת בלבד): "ספרד פתחה מחדש את חקירת השימוש בפגסוס למעקב אחר בכירים במדינה, בהם ראש הממשלה.
שופט בית המשפט העליון שדן בתיק קיבל את ההחלטה בעקבות מידע חדש שהתקבל מצרפת, ושעשוי לקדם את החקירה, לאחר שזו נגנזה בשנה שעברה עקב אי שיתוף פעולה מצד הרשויות בישראל."
29.4.24: פורסם מאמר חשיפה ארוך ב"עדנה קרנבל" בנוגע לגיבוש עמדת הפרקליטות בנושא "חדירה לעננים מרוחקים" תחת הכותרת: "טלגראס ועמוס סילבר 3: עיקרי טיעון מדוע חדירה לענן (חשבונות פייסבוק וג’ימייל) דרך שרת בחו”ל מותרת בדין הבינלאומי והישראלי (עמוס איתן ואפי טפליץ)" - כאן. מסמך הפרקליטות שנחשף נמצא כאן במלואו.
כ"כ פורסם ב-6.5.24 כאן על "עד המדינה" בתיק טלגראס ויש במאמר זה את האישור ל"חדירה לעננים" בהסכמת היועמ"ש ופרקליט המדינה, של עו"ד ד"ר ויסמונסקי שליווה תיק זה, אישור מ-28.2.19 שנמצא כאן.
30.4.24: הופץ כאן "תזכיר חוק הסמכת צבא הגנה לישראל ושירות הביטחון הכללי לביצוע חדירה לחומר מחשב המשמש להפעלת מצלמה נייחת ופעולה בו (הוראת שעה – חרבות ברזל)(תיקון), התשפ"ד-2024. מוצע להאריך את הוראת השעה בכ-9 חודשים, עד לסוף פברואר 2025, וזאת לנוכח הימשכות הפעולות הצבאיות המשמעותיות במסגרת מלחמת "חרבות ברזל" והצורך בשימור הסמכויות הקבועות בהוראת השעה לחייל מוסמך ולעובד שירות הביטחון הכללי המוסמך בכל הנוגע לביצוע פעולות בחומר מחשב המשמש להפעלת מצלמה נייחת מטעמים של ביטחון המדינה ושמירה על רציפות התפקוד המבצעי של צה"ל."
1.5.24: פורסם כאן ב"עדנה קרנבל" מאמר רחב היקף בנושא הסיגינט-סייבר תחת הכותרת: "רוגלות: אלעזר כהנא יועמ”ש המשטרה הכחיש שימוש לא חוקי בפגסוסים כי מי שאישר אותם זה “פורום סיגינט” סודי של 15 פרקליטים", עם כמה מסמכים חשובים ביותר: כאן, כאן, כאן, כאן, כאן וכאן.
מהמסמכים הללו עולים, בין היתר, כמה תובנות מעניינות: א. היועמ"ש של המשטרה מאשר (ויש מסמך כמעט זהה לזה עם אותו תוכן - כאן, ועוד אחד ששוגר מייד אחריו - כאן, וזה המסמך הנכון, לדברי תנ"צ אלעזר כהנא בכבודו ובעצמו - כאן), שהשימוש ברוגלות היה לפי "חוק נתוני תקשורת" (ולא לפי "חוק האזנות סתר", כטענת היועמ"ש, הפרקליטות ו"צוות מררי"):
ב. הפרקליטות ידעה היטב, גם ב-2012, שהמערכת של חברת ורינט - Verint (כיום נקראת קוגנייט) היא המערכת המופעלת לפי "חוק האזנות סתר" ויש בה גם "נתונים עודפים" (שיחות ברשתות חברתיות, גם מזמן קודם למועד הוצאת הצו), ומשום מה עו"ד ד"ר ויסמונסקי הוא זה שאישר ב-2012 למשטרה\יחידת הסיגינט-סייבר את המערכת הזו (שיש לה יכולות גם להאזנות וגם לאיסוף ושאיבת מידע אינטרנטי) (ולא רוה"מ באישור ועדה מיוחדת בכנסת, ככתוב בחוק האזנות סתר ס' 11) - כאן.
הקטע הזה לקוח מהמסמך של סיכומי "פורום חומרי חקירה" (שהתקיים ומתקיים בצמרת הפרקליטות ביחד עם מ"י) - כאן - מסמך שהוכן בלשכת עו"ד שוקי למברגרובאישורו, מי שהיה אז המשנה לעניינים פלילים בפרקליטות המדינה.
הפרקליטות גם הוציאה, עקב הכנסת המערכת החדשה\המעודכנת של ורינט, למערכות הסיגינט-סייבר של המשטרה, הנחיות מדויקות לשימוש ותפעול (בפועל, שימוש מחוץ למסגרת החוק), של מערכת האזנות הסתר ושאיבת המידע מתוצרת ורינט (בהמשך זה נהיה מערכת קוגנייט) - כאן וכאן. ג. בדיוני ישיבות "פורום סיגינט" בין הפרקליטות (ישיבות בד"כ בראשות עו"ד ד"ר חיים ויסמונסקי) למשטרה (ישיבות תלת-חודשיות, שנערכו בקביעות כל העשור הקודם), פרקליטים מכל רחבי הפרקליטות ידעו היטב על היכולות הסיגינטיות החשאיות של המשטרה - כאן.
כ"כ, הם ידעו היטב וגם דנו מה היו הכלים שהשתמשו בהם במקרה של לורי שם טוב - כאן. יודגש, שעל לורי שם טוב הופעלו כמעט כל הכלים וכל האופציות מכל הסוגים, שהיו בעשור הקודם בארסנל הכלים של הסיגינט-סייבר... ד. הפרקליטות הכירה היטב (מדווח של המשטרה) מה זו "מיקרופוניה" ושיש הפעלה של "מצלמות" (ללא בסיס חוקי ברור) בנוסף למיקרופוניה. למעשה, האזנות מיקרופוניה ומצלמות וידיאו בהקלטות סתר היו ידועות היטב לפרקליטות כבר מ-2011 והשימוש במצלמות לא היה כפי שהוצג ע"י הפרקליטות לבית המשפט ב"תיק חדרה" ("כדי לאבטח את המיקרופונים"....). הקיטוע - כאן. ענת כאן היא ענת סיגל [יועמ"ש סיגינט]...מיכל זו מיכל רווח [בכירה בחטיבת הסיגינט].
כך, ה"ישראבלוף" הזה "בחסות" עו"ד ד"ר ויסמונסקי, נחשף "שחור על גבי לבן". ה. הפרקליטות ידעה היטב על הקשרים ההדוקים בהאזנות סתר בין המשטרה לשב"כ - כאן.
3.5.24: פורסם כאן ב"עדנה קרנבל" חשיפה בדבר הנחיה של עו"ד ד"ר ויסמונסקי לסיגינט-סייבר כיצד לפרוץ מרחוק למייל בטלפונים, כשאין סיסמה למייל. זאת, תחת המסווה של "צורך בהצלת חיי אדם". המסמך המלא - כאן. כ"כ נחשף אישור תמוה (בלשון המעטה) של עו"ד ד"ר ויסמונסקי (שנמצא בחשיפה כאן, שהדריך את השופטים במשך שנים בכל רזי האזנות הסתר בישראל), האישור נעשה באישור פרקליט המדינה עו"ד שי ניצן, להאזין להאזנת סתר אסורה - כאן.
8.5.24: נצ"מ בדימוס אבי וייס: "השב"כ והמשטרה מרגלים אחרי אזרחים ישראלים ברוגלות כמובצפון קוריאה וללא אישור תקין". חלק ראשון (מתוך 2) של 43 דקות של שיחת עומק של ד"ר אורי מילשטיין עם נצ"מ בדימוס אבי וייס, עורך ובעלים של "טלקום ניוז", בעל תואר שני בהנדסת תעשיה וניהול. בישראל ניתנים בשנה כ-130 אלף צווים להפעלת רוגלות ורבים מהם בניגוד לחוק, בעוד שבארה"ב רק 2,400 וכך גם בשאר המדינות הדמוקרטיות. דו"ח ועדת עמית מררי המכהנת כמשנה ליועץ המשפטי לממשלה למשפט הפלילי, הוא לפי וייס - שקרי לחלוטין! הלינק לשידור ביוטיוב - כאן.
10.5.24: נצ"מ בדימוס אבי וייס: "השב"כ והמשטרה התקינו מצלמה והאזנה בלשכת נתניהו והאזינו לטלפונים שלו". חלק שני של 68 דקות של שיחת עומק של ד"ר אורי מילשטיין עם נצ"מ בדימוס אבי וייס, עורך ובעלים של "טלקום ניוז", בעל תואר שני בהנדסת תעשיה וניהול, על שימוש המשטרה והשב"כ ברוגלות (תוכנות ריגול) בישראל. לדברי וייס, המשטרה והשב"כ התקינו מצלמה והאזנה בלשכת נתניהו והאזינו לטלפונים שלו. הם גם מגיעים לתקשורות ולשיחות הנשמרות במאגרים של ענני-מידע בחו"ל, בגיבוי היתרים לא חוקיים של הפרקליטות ושופטים. הלינק לשידור ביוטיוב - כאן.
12.5.24: התקיים הדיון השני של "ועדת הרוגלות": הוא התמקד במסגרת החוקית והרעיונית של הפעלת כלים קיברנטיים ע"י גורמי האכיפה. עדותו של פרופ' (אמריטוס) אברהם דיסקין. עדותו של עו"ד גיל שפירא, הסניגוריה הציבורית. עדותם של עו"ד גיל גן-מור, מהאגודה לזכויות האזרח בישראל, ועו"ד נועה דיאמונד, מהקליניקה לפרטיות בפקולטה למשפטים על שם בוכמן באוניברסיטת תל-אביב (עמדתם כאן).
15.5.24: פורסמה במעריב כתבה תחת הכותרת: "תזמון תמוה": האם תוכנת הרוגלה "פגסוס" חזרה לפעולה נגד אזרחים? יוסף כהן, הנאשם בהטרדת העדה המרכזית בתיק 1000, הדס קליין, ובהסתה לאלימות, דרש לדעת האם נעשה נגדו שימוש בתוכנת פגסוס במסגרת התיק. עו"ד המייצגת אותו: "תולדה של פעילות יזומה של המשטרה במרשתת החברתית: נאשם בהטרדה של העדה המרכזית בתיק 1000 דורש לגלות "אמצעים חסויים" בהם נעשה נגדו שימוש, לאחר שכתב האישום נגדו הוחמר. הסנגורית, עו"ד אבישג כהן מהסנגוריה הציבורית, דרשה לקבל את עמדת הפרקליטות "ביחס לחשד שמא נעשה בתיק זה שימוש באמצעי רוגלה אסורים" - כאן.
מצ"ב כאן כל החומר בעניין האזנת הסתר המוזרה ליוסף כהן מתוך "נט משפט" (באדיבות ציוץ של "אור כרמי"). מהצו, שהוטל עליו תעודת חיסיון ע"י "הממונה על החסיונות", יוצא השב"כ עולה, שמדובר בשימוש ברוגלה. אין שום ספק בכך, לפי נוסח תעודת החיסיון. אולם, בית המשפט, כרגיל, עבר תהליך משפטי של "מריחה וטיוח" של המשטרה והפרקליטות ב"דלתיים סגורות", והשאיר את העניין חסוי, בטענות מצוצות מהאצבע.
תזכורת חשובה: מינואר 2022 עצר ואסר היועמ"ש על המשטרה מלהשתמש במערכות הרוגלה, ומאז ועד היום ההוראה הזו בתוקף (לכאורה...) - כאן.
16.5.24: השר לביטחון לאומי הגיש את הדיווח השנתי לכנסת (במסמך שנשלח ליו"ר ועדת החוקה חוק ומשפט), סיכום שנתי של צווי האזנות סתר לפי חוק האזנות סתר, דו"ח שהיה בידו מ-3.1.24 מתנ"צ אלימלך (אלי) גזית, ראש חטיבת הסייבר, אבל נשלח לכנסת רק ב-15.5.24 - כאן. סך הצווים שאושרו ב-2023 היה 2,599, אין, כמו כל שנה, שום נתון כמה מתוכם היו צוווים שהשתמשו בהם ברוגלות ובכלים מתקדמים (דוגמת מצלמות וידיאו).
גרף היקף הצוים שמשטרת ישראל ביקשה על פי חוק האזנות סתר בין השנים 2004 עד 2023 (כולל) נמצא כאן ובתצלום הנמצא כאן משמאל (לחיצה על התצלום מגדילה אותו).
19.5.24: יאיר אלטמן מ"ערוץ 14" פרסם כאן: "פרסום ראשון: היועמ"שית מאיימת שאם שר המשפטים והשר לביטחון לאומי לא יסכימו לשימוש ברוגלות כנגד נבחרי ציבור החשודים בשחיתות היא לא תסכים שיעשה ברוגלות שימוש בפשיעה חמורה". כ"כ, הפרשן יעקב ברדוגו אמר לאחר מכן, שהיועמ"שית רוצה להלבין עי"כ את השימוש העצום ברוגלות שנעשה על נבחרי ציבור עד כה, (הערת מערכת: להכשיר בדיעבד את השימוש שנעשה ברוגלות למשל בסביבת נתניהו, סביבתראש עיריית חדרה ועוד).
23.5.24: האגודה לזכויות האזרח דיווחה כאן שהיא עתרה לבג"ץ ב- 23.5.2024 (העתירה במלואה כאן) בבקשה שיורה למשטרה לחדול מקבלת החלטות על עיכוב וחיפוש סמים אצל השבים מחו"ל בהסתמך על מערכת בינה מלאכותית. המערכת, שפועלת בנתב"ג בשנים האחרונות, נועדה "לנבא" מי מהשבים לישראל עשוי להיות בלדר סמים. על בסיס יצירת פרופיל סטטיסטי ממידע שמוזן למערכת, והשוואתו לנתונים אישיים של הנוסעים המגיעים לנתב"ג, המערכת מייצרת רשימת מועמדים לחיפוש. כשאלו מגיעים ארצה נשלחת התראה מהמערכת לשוטר, והאזרח מעוכב לחיפוש סמים בחפציו ועל גופו עם הגעתו.
פרסום של תומר גונן ב"כלכליסט" על העתירה - כאן.
בעיה דומה התעוררה בנושא של עיכובים חקירות ותשאולים הנעשים ע"י השב"כ במעברי הגבול (הנושא נדון גם בתוך משרד המשפטים \ הפרקליטות - כאן וגם במסמכים של משרד המשפטים - כאן והשב"כ - כאן).
יצוין שכל נושא ה"פרופיילינג" במעברי הגבול של ישראל, מצוי תחת רובד כבד של תעודות חיסיון והסתרות מכוונות.
28.5.24: פורסם על דיווח ב"גרדיאן": השב"כ התקין את תוכנית פגסוס לריגול אחר טלפונים של עובדי ארגונים פלסטיניים.
3.6.34: בכלכליסט פורסמה כתבה תחת הכותרת: ועדת הרוגלות הוציאה ליועמש"ית צו להבאת מסמכים חסויים. בצו שהוצא מכוח חוק ועדות חקירה, זומן המשנה ליועמ"שית להביא לוועדה את המסמכים, ביניהם החלק החסוי בדו"ח מררי. היועמ"שית מסרבת להעביר לוועדה את החומרים.
הצו (ההחלטה) של הועדה בחתימת כבוד השופט בדימוס משה דרורי, מצוי במלואו - כאן.
בתגובה לפניית הוועדה, התקבלה תגובתו של שרון אפק, מנהל מערך ייעוץ וחקיקה - משרד המשנה ליועמ"שית - כאן.
6.6.24: פורסם כאן ב"מעריב ע"י מתן וסרמן (כותרת בלבד): "מתחת לרדאר: עבר החוק שמאפשר חדירה לפרטיות של כל אזרחי ישראל"
על רקע דיון בנושא הארכת תקנות החירום שמסמיכות את צה"ל לבצע חדירה ופעולה במחשב שמשמש להפעלת מצלמות נייחות, שוחחנו עם ליאור פרנקל, יו"ר פורום הסייבר של איגוד ההיי-טק, על ההשלכות האפשריות."
11.6.24: פורסם כאן ב-N12 ע"י אסף גלעד מ"גלובס" (כותרת בלבד): "חברת הסייבר של מפקד 8200 לשעבר ואהוד ברק בדרך לאקזיט. ממה מוטרדת הרוכשת?
פאראגון, חברת הסייבר ההתקפי הישראלית, מנהלת משא ומתן למכירת השליטה בה בתמורה לסכום שנע בין 700 מיליון דולר ל-1.1 מיליארד דולר, כך נודע לגלובס • העסקה מהדהדת את רכישת NSO על־ידי פרנסיסקו פרטנרס. מדוע הרוכשת חוששת מרגע אישור העסקה?".
17.6.24: א. בהמשך לדיווח לעיל מ-1.10.23 סעיף ג' לגבי הערר שהוגש למחלקת העררים בפרקליטות, בנוגע לסגירת תיק מח"ש 842/22 (התלונה של אבי וייס מצויה כאן והשלמות כאן, מפברואר ואפריל 2022, בעניין צווי האזנת הסתר הלא חוקיים - עם פגסוס), היועמ"שית ויחידת העררים בפרקליטות, החליטו לדחות את הערר, מנימוקים לא בדיוק ברורים, במיוחד שקיבלו שפע של ראיות לעבירות (לכאורה) שבוצעו. ההחלטה - כאן.
ב. עו"ד פיני פישלר פנה למשרד המשפטים לפי "חוק חופש המידע" כדי לקבל נתונים כמה עררים שטופלו ביחידת העררים בפרקליטות (כולל עררים גם על החלטות מח"ש) בשנים האחרונות (2021 עד 2023) ובכמה מהם כן התקבלו העררים וכמה עררים נדחו, והתברר שכמעט כל העררים נדחים, כל הזמן: היה רק מקרה אחד ב-2021 שהערר כן התקבל והוגש בעקבות קבלת הערר כתב אישום - כאן.
עו"ד פיני פישלר התלונן בנושא זה אצל נציב הקבילות על הפרקליטות וקיבל מענה ממנו שהנושא הזה מועבר על ידו לטיפול מבקר המדינה - כאן.
ג. פורסם כאן ביוטיוב ריאיון שנערך ע"י משה פבריקנט של ח"כ שמחה רוטמן תחת הכותרת: ""משטרת ישראל ריגלה אחרי אזרחי מדינת ישראל!" ח"כ שמחה רוטמן על בג"ץ, הרפורמה, המלחמה בעזה | פודקאסט."
20.6.24: א. יחידת חופש המידע הארצית (ששייכת למשרד המשפטים) מצאה - כאן שתלונתי כנגד יחידת חופש המידע של משרד המשפטים עצמו היא מוצדקת ויחידת חופש המידע של משרד המשפטים עברה על החוק בכך שלא השיבה על בקשתי (שנמצאת כאן), לקבל מידע בנושא "תיעוד חזותי בהאזנות סתר", ודרשה שיחידת חופש המידע תשיב לי עד 3.7.24. נמתין ונדווח באם ההחלטה הזו תקוים, או שהפרקליטות ויחידת חופש המידע של משרד המשפטים, ימשיכו לצפצף על החוק, כדי להסתיר הנחיות בלתי חוקיות של הפרקליטות' בנושאי האזנות הסתר של משטרת ישראל.
ב. האם מדינת ישראל היא מדינת מעקב? האם היא מפרה את פרטיות אזרחיה? עד כמה המצב חמור? ריאיון של נצ"מ בדימ. אבי וייס ע"י אדם אטיאס FALSE POSITIVE. לינק לסרטון יוטיוב של שעתיים ו-23 דקות - כאן.
24.6.24: הבג"ץ בעניין עתירת נדב ארגמן בנושא "ועדת החקירה לעניין הרוגלות", סיכם את כל השתלשלות ההליכים בבג"ץ הזה (נגד פעילות ועדת החקירה) וקיבל החלטה העוצרת למעשה כמעט לחלוטין את פעולת ועדת החקירה הזו - כאן.
26.6.24: פורסם כאן (וגם כאן, למי שאין גישה לכתבה באינטרנט) ע"י אסף גלעד ב"גלובס", בהקשר של מערכת "עין הנץ" והקשר שלה עם סין (כותרת בלבד): "ארה"ב החרימה את המצלמות הסיניות. משטרת ישראל הציבה אותן בכבישים".
בעניין זה עו"ד פיני פישלר ציץ: "לא ניתן להרחיב בשלב זה - אבל היום הזה ממש, קיבלתי גושפנקא ממשית ומוחשית לכך, שלא רק פרשות המימד החמישי ופגעסוס חייבות להיחקר, אלא גם פרשת 'עין הנץ' - מערכת אותה חשפנו - זה מכבר. רק בעיה קטנה. חברי הכנסת נרדמו בעמידה ועסוקים המה, בשטויות במיץ עגבניות."
30.6.24: מוטי קסטל פרסם בטוויטר: תביעת הענק של פילבר נגד המדינה בפרשת הרוגלות. עד המדינה לשעבר תובע מהמדינה חצי מיליון ש"ח בגין פגיעה חמורה בפרטיות וחדירה לרשות הפרט. העו"ד שמייצג את פילבר הוא ליאור שביט. כתב התביעה - כאן.
1.7.24: המשנה לפרקליט המדינה, עו"ד אלון אלטמן, קיבל (בגיבוי היועמ"שית) החלטה לדחות מסיבות לא בדיוק ברורות, את הערר של אבי וייס בעניין סגירת תיק מח"ש ללא כל חקירה - בעילה של "אין עבירה", בעניין הפעלת הרוגלות על שלמה פילבר ונתן אשל. החלטת דחיית הערר ע"י המשנה לפרקליט המדינה - כאן. התלונה המקורית למח"ש ב-2022, החלטת אי חקירת התיק הזה ע"י מח"ש והערר עצמו עם הראיות שנשלחו ליחידת העררים - כאן. ההחלטה הזו משלימה את הדיווח לעיל מ-17.6.24 סעיף א', שבו עולה שבכלל לא חשוב אם יש או אין ראיות, היועמ"שית וצמרת פרקליטות המדינה לא יאשרו שום חקירת עבירה כלשהי במח"ש, בהקשר לשימוש בלתי חוקי ברוגלות, ע"י קציני המשטרה שפעילותם נחשפה במהלך הדיונים ב"תיקי האלפים".
2.7.24: א. הוגשה תלונה ופנייה ליועמ"שית, עו"ד מיארה, לבטל את ההחלטה של עו"ד אלון אלטמן (בשם מחלקת העררים בפרקליטות) בעניין הערר של אבי וייס (ראה דיווח מ-1.7.24 כאן מעל). הפנייה כאן.
ביום 4.9.24 התקבלה החלטת היועמ"שית להעביר את הטיפול בתלונה ללשכת פרקליט המדינה - כאן.
עקב המענה הלא חוקי (לכאורה) הזה, של דחיית הערר, הוגשה תלונה גם לנת"ם (כאן, גוף התלונה המלא - כאן).
ב. נחשף ע"י רויטל חובלכאן (או כאן, אם הכתבה נעלמת מהאינטרנט), באתר "הNקום הכי חם בגיהנום" (כותרת בלבד): "מספר החדירות שמבצעת המשטרה לטלפונים סלולרים של אזרחים הוכפל בחמש השנים האחרונות.
מאז החלו ההפגנות בבלפור, בקיץ 2020, מספר בקשות של המשטרה לחדירה לטלפונים חכמים כמעט והוכפל. מבדיקת המקום הכי חם עולה כי המשטרה מחרימה וחודרת לטלפונים סלולריים גם כאשר מדובר במפגינים ובעבירות קלות למדי."
המדובר בהיקף הצווים לפי חוק שאינו מסדרת חוקי האזנות הסתר, אלא פסד"פ, וכעת ההיקף של הצווים שהוצאו בבתי המשפט השונים נחשף לאורך השנים, בממדים מבהילים (כמופיע בתצלום משמאל הלקוח מהכתבה), כשהמספר הזה לא כולל חיפושים שנעשו ללא צו.
הכלי המרכזי של המשטרה בחיפושים הללו בסמארטפונים ובמחשבים של אזרחי ישראל הוא של חברת סלברייט - Cellebrite, כפי שנחשף בכתבות קודמות, בסדרת הכתבות אודות השימוש בכלי סיגינט-סייבר ע"י משטרת ישראל והשב"כ, בחסות הפרקליטות והיועמ"ש.
3.7.24: א. באיחור רב, ולאחר לחץ כבד בתוך משרד המשפטים שבא ביוזמת אבי וייס (ראה עדכון לעיל מ-20.6.24 א'), יחידת חופש המידע של המשרד (סוף סוף) השיבה לאבי וייס לשאילתה בעניין הנחיות "תיעוד חזותי" של משרד המשפטים (הנחיות למשטרה, הנלוות להאזנות סתר המוגדרות בצווי האזנת סתר כ"מיקרופוניה")! את שני המסמכים של משרד המשפטים שממילא היו בידי אבי וייס כבר קודם, לא שלחו ממשרד המשפטים במענה ההזה, אבל הממונה על העמדת מידע לציבור במשרד המשפטים השיבה כעת לאבי וייס תשובה די מתחמקת אך נכונה, לשאילתה שהגיש במרץ 2023. כל המסמכים בנושא מצ"ב - כאן.
הערה חשובה: עד היום אין שום הסדר חוקי להתקנת מצלמה (בנוסף למיקרופון) בהאזנת סתר מסוג "מיקרופוניה"!!
ב. הוגשה בקשה לפי חוק חופש המידע למשטרת ישראל לקבל את נתוני 2023 של צווי נתוני תקשורת, צווי האזנת סתר, נתוני "עין הנץ" (דו"ח חדש) - כאן.
הפנייה המלאה עם הנספח - כאן.
ביום 5.8.24 התקבלה (כצפוי) החלטה של המשטרה להתחמק ממענה ולדחות ב-30 יום (מעבר לזמן המוגדר למענה), את התשובה לבקשה - כאן.
11.7.24: בהמשך לדיווח מעל מה-2.7.24 א' ומה-1.7.24 - התקבלה תגובה מהירה של נת"ם \ השופט (בדימ.) מנחם פינקלשטיין, לסעיף אחד בתלונה (בעניין החלטת מחלקת העררים בפרקליטות) שנמצא שגוי ודיווח שכל שאר הסעיפים הנוגעים למעורבותו של עו"ד אלון אלטמן, בפרשות שהיו אמורות להיחקר במח"ש ולא נחקרו - נמצאות בטיפול. המענה - כאן.
16.7.24: בדו"ח הסנגוריה הציבורית לשנת 2023 (כאן) בעמוד 78 בהערה בתחתית מוזכר [ציטוט מגוף העמוד] "כחלק משיתוף הפעולה בין הפרקליטות והסניגוריה הציבורית בנושאים מהותיים, העבירה הסניגוריה במהלך שנת 2023 את הערותיה ל- 7 הנחיות פרקליט המדינה טרם פרסומן, לאחר שאלה הועברו מבעוד מועד לעיונה ובחינתה" ובין יתר ההנחיות מופיע [ציטוט מתחתית העמוד]: "הנחייה 7.17 "אופן הפיקוח והבקרה של התביעה על עבודת המשטרה בנושא האזנות סתר"; הנחייה 7.14 "עקרונות הפעולה בנוגע לאופן התפיסה, החיפוש, ההעתקה והעיון במחשבים ובחומרי מחשב, תיעודם והעמדת התוצרים המהווים 'חומר חקירה' לעיון ההגנה";
הנחיה 7.17 בנוגע להאזנות סתר היא חדשה וטרם פורסמה ע"י הפרקליטות. הנחיה 7.14 היא הנחייה קיימת של הפרקליטות (כאן) שמבוצע בה עדכונים שלא ידועים.
25.7.24: פורסם כאן ב"ישראל היום" (כותרת בלבד): "הגרדיאן: ישראל העלימה מסמכים של חברת NSO במטרה לסייע לה בתביעה בארצות הברית.
תחקיר של העיתון הבריטי חושף כי הממשלה הישראלית פעלה להסתרת מסמכים מתביעה בארצות הברית נגד כלי הריגול פגסוס • הסיבה לצעדים: מתוך חשש ל"נזק דיפלומטי וביטחוני חמור למדינה" • ווטסאפ מאשימה את החברה הישראלית באי-שיתוף פעולה." פרסום נוסף בעניין NSO יש כאן וכאן.
31.7.24: פורסם כאן ע"י אורן פרסיקו מ"העין השביעית" (כותרת בלבד): "ב"כלכליסט" חוזרים בהם מטענה שפרסמו בנוגע לרוגלות במשטרה. תביעת המיליון של NSO נגד "כלכליסט" הסתיימה בהבהרה • "'כלכליסט' קיבל את הבהרות החברה לפיהן טענות שפורסמו ביחס למאפיינים טכנולוגיים של מוצרי חברת NSO היו מוטעות"." ההסכמה \ הבהרה בין העיתון "כלכליסט" מ"בית ידיעות אחרונות" ל-NSO - כאן. גם כאן ב-IsraelDefense.
2.8.24: מצ"ב כאן טיוטת מאמר שהתפרסם ב"המשפט", מאמר שטרם יצא לאור בשלמותו, מאת ד"ר רותם קדוש נוסבאוםמהפקולטה למשפטים האוניברסיטה העברית [ד”ר קדוש נוסבאום היא חוקרת בתחום המשפט הפלילי וטכנולוגיה במכון ברנדייס. לצד עבודתה במכון, משמשת כמרצה במכון לקרימינולוגיה באוניברסיטה העברית ובמרכז האקדמי שערי מדע ומשפט] (כותרת בלבד): "פגיעה בזכויות אדם בשל שימוש משטרתי באמצעים טכנולוגיים למעקב ושיטור מנבא". מומלץ לקריאה.
14.8.24: עו"ד פיני פישלר פנה למשטרת ישראל לקבל מידע על מאגרי מידע משטרתיים לא מוכרים אבל שנמצאים בשימוש נרחב במשטרה, שמשום מה לא נרשמו במרשם מאגרי מידע אצל רשם המאגרים, על פי החוק, וכמובן לא מפוקחים על פי החוק (הבקשה המלאה כאן), ובתגובה עו"ד פישלר קיבל מהמשטרה מענה מתחמק ומפולפל ביותר, שטוען שהמאגרים שלא נרשמו זה בגלל שינוי חוק שלא מוכר וטרם פורסם הנוסח שלו... לא להאמין. מסמך המענה כאן.
עו"ד פיני פישלר ערער על התשובה המתחמקת הזו וקיבל ב-1.9.24 תשובה נוספת, מתחמקת ומעורפלת עוד יותר, "מריחה" מלמעלה עד למטה (כרגיל) - כאן.
15.8.24: תומר גונן מ"כלכליסט" מדווח כאן (כותרת בלבד): נחשף בכלכליסט: הפרקליטות מאשרת לבג"ץ: "הופסק השימוש במערכת הפרופיילינג בנתב"ג".
כך מסרה הפרקליטות בתגובה לעתירת האגודה לזכויות האזרח להפסקת השימוש במערכת מבוססת הבינה המלאכותית שהופעלה במטרה לאתר בלדרי סמים, מחשש לפגיעה בזכויות אדם. האגודה לזכויות האזרח: "הפסקת השימוש לא מרפאת את כל הנזקים שכבר נגרמו. לא הפעם הראשונה שהמשטרה, בגיבוי משרד המשפטים, מכניסה לשימוש מערכת טכנולוגית שנויה במחלוקת, אשר כרוכה בפגיעה בזכויות אדם, ללא הסמכה מפורשת בחוק ובמחשכים"."
אחרי שהשימוש ב"פרופיילינג" במעברי הגדול של ישראל הופסק, בהוראת היועמ"שית והפרקליטות, החליף אותו חוק חדש שעבר בכנסת ב-30.9.24 בשם: "חוק סמכויות לאיסוף ואבחון של נתוני נוסעים הנכנסים לישראל או היוצאים ממנה" - כאן.
20.8.24: האגודה לזכויות האזרח בישראל הגישה לבג"ץ עתירה שניה (וחדשה) בעניין מערכת "עין הנץ" - כאן. בהמשך, העתירה נדחתה.
23.8.24: מי זו עובדת השב"כ שנחשדת בריגול חמור ולמי העבירה את המידע הסודי? מה קורה עם "המרגל הסודי" ולמי העביר את המידע הסודי שאגר? חשיפה מדהימה: איך האזינו בסתר ובאופן לא חוקי לשלמה פילבר, עד המדינה ב"תיקי האלפים". פרטי השערורייה שלא תיאמן המוסתרת מהציבור בישראל. אוסף חשיפות חשובות ומזעזעות ממדינת ה"שטאזילנד", שהציבור הרחב לא שומע עליהן בכלי התקשורת - בכוונה. זאת, בריאיון של אבי וייס ע"י אלי ציפורי ברדיו "גלי ישראל" ב-23.8.24 (כ-11 דקות). כל מה שלא רוצים שהציבור ישמע, תקבלו כאן. הלינק לסרטון ביוטיוב: https://youtu.be/yfMD9ZUOZp8?si=C9LQH4rXPv0r_33h. מידע נוסף, מדהים ומרתק למתעניינים - יש כאן: https://bit.ly/MechdalShabak.
2.9.24: אבי וייס: פרטיות ומעקב אחר אזרחים - כנס רוח אחרת. סרטון היוטיוב, כ-29 דקות - כאן.
3.9.24: פורסם כאן ע"י יהושע (ג'וש) בריינר ב"הארץ" (כותרת בלבד): "לבקשת היועמ"שית, בג"ץ אסר על ועדת פגסוס לזמן קצינים במשטרה להעיד בפניה.
כפי שפורסם ב"הארץ", הוועדה זימנה בכירים מחטיבת הסייבר לעדות - בניגוד להנחיית בג"ץ שהתיר לה לעסוק רק ב"לימוד הסוגיה" עד להחלטה בעתירה נגד הקמתה. הפרקליטות: "הלכה למעשה מבקשת הוועדה לעסוק בליבת המנדט שניתן לה — גביית עדויות — על אף שאין היא רשאית לכך"." החלטת הבג"ץ - כאן.
בהקשר זה, אלי ציפורי פרסם בטוויטר: היועמ״שית גלי בהרב מיארה מגוננת על עברייני הפגסוס במשטרה ובפרקליטות ומנסה למנוע את חשיפת הפשעים שלהם - שימוש לא חוקי ברוגלות. זה מעניין, כי בהרב מיארה איפשרה לזמן קציני משטרה בוועדת הצוללות כמו יואב תלם וצחי חבקין. מה ההבדל?
ביום 15.9.24 חזר כבוד השופט יצחק עמית מביהמ"ש העליון (לבקשת ראש השב"כ לשעבר נדב ארגמן ועוד עותרים דוגמת אחד בשם יוסי לוי) על ההחלטה לא לאפשר להזמין קציני משטרה בהווה או בעבר לוועדה וגם לא לערוך עימם שיח או ריאיון מקדים - כאן.
6.9.24: האם עו"ד ד"ר אביחי מנדלבליט יוזמן אי פעם לחקירה בפרשת מינויו ("המבושל") ליועמ"ש? בנוסף, חשיפה מדהימה: מדוע היועמ"שית וביהמ"ש העליון מונעים מקציני משטרה להגיע ולמסור עדות בפני ועדת החקירה לתחום הרוגלות? פרטי השערורייה שלא תיאמן, הממשיכה להתנהל מאחורי מסך של הסתרות וחסיונות.
אוסף חשיפות חשובות ומזעזעות ממדינת ה"שטאזילנד", שהציבור הרחב לא שומע עליהן בכלי התקשורת - בכוונה.
זאת, בריאיון של אבי וייס ע"י אלי ציפורי ברדיו "גלי ישראל" ב-6.9.24 (כ-12 דקות). כל מה שלא רוצים שהציבור ישמע, תקבלו כאן.
הלינק לסרטון ביוטיוב: https://youtu.be/Vlt09hxqnu0?si=F_ZgsZtS4DiIPZrh.
8.9.24: בהמשך לדיווח מ-3.7.24 סעיף ב' לעיל, התקבלה תשובת משטרת ישראל בעניין נתוני צווי תקשורת לשנת 2023. נמסרו בתשובה הנתונים של צווי תקשורת לשנת 2023 (סה"כ 53,947 משני הסעיפים של החוק, ירידה זעירה לעומת 2022, שבה הוצאו 54,343 צווים, למרות ששנת 2023 בחלקה השני הייתה שנת המלחמה, מה שמצביע שיחידת הסיגינט-סייבר לא נחה, כל השנה, גם במלחמה). נתוני צווים לפי חוק האזנות סתר ונתוני "עין הנץ" לא נמסרו. תשובת המשטרה - כאן.
הגרף המעודכן של צווים לפי חוק נתוני תקשורת עד (וכולל) שנת 2023 - כאן ובתצלום כאן משמאל (לחיצה על התצלום מגדילה אותו).
9.9.24: בהמשך לדיווח לעיל מה-1.7.24 ומה-11.7.24, התקבלה החלטת הנציב - נציבות תלונות הציבור על מייצגי המדינה בערכאות (נת"ם) בעניין מעורבותו של עו"ד אלוןאלטמן, באי חקירת התלונה במח"ש, בעניין האזנות הסתר הלא חוקיות תוך שימוש ברוגלה כנגד שלמה פילבר.
החלטת הנציב במלואה (מריחה וטיוח מלמעלה עד למטה, כרגיל) - כאן.
15.9.24: פרופ' אברהם (אבי) דיסקין פרסם ב"מידה" כאן (כותרת בלבד): "רוגלות ודמוקרטיה: המאבק על פרטיות האזרח בישראל.
מבט היסטורי ומשפטי על השימוש באמצעי מעקב והשפעתם על זכויות האזרח.".
16.9.24: א. נמסרה תגובה די חריפה (במיוחד נגד היועמ"שית) לבג"ץ, מצד "ועדת החקירה לעניין הרוגלות" - כאן. התגובה המלאה לבג"ץ - כאן.
תגובת שר המשפטים יריב לוין בשמו ובשם הממשלה לבג"ץ נגד "ועדת החקירה לרוגלות" - כאן.
תגובת היועמ"שית לבג"ץ שלמעשה מעוניינת לחסל את ועדת החקירה הזו ותומכת בעתירה - כאן.
ועדת הרוגלות קיבלה החלטה מכבוד השופט העליון עמית (מה-15.9.24) שאסור לה להזמין אנשי משטרה להופיע בפני הוועדה - כאן.
ב. חברת אפל משכה חלק מהתביעה שלה כנגד חברת NSO בביהמ"ש בארה"ב, החלק שהגישה ב-2021, בתביעה שהוגשה לראשונה ב-2019 - כאן.
17.9.24: נצ"מ בדימ. אבי וייס: לשב"כ ולמשטרה יש האזנות סתר ופרטים אישיים על כל תושבי ישראל. והאזנות נמשכות עד היום. כל ישראלי נמצא במעקב. ריאיון של אבי וייס ע"י ד"ר אורי מילשטיין ב-15.9.24. שעה ו-10 דקות.
הלינק לקישור ביוטיוב - כאן.
סקירת כל הכלים בתחום הרוגלות - כאן.
18.9.24: פורסם כאן מאת דן רבן (כותרת בלבד): "למרות הדיון בבג"ץ: אושרו תקנות הפעלת 'מערכת עין הנץ'.
הוועדה לביטחון לאומי אישרה את תקנות המשטרה להפעלת מערכת הניטור והמעקב עין הנץ השנויה במחלוקת. החשש: תשמש לא רק למטרות אכיפת חוק אלא גם למעקב אחר אזרחים." התיקון לחוק "פקודת המשטרה" שעבר בכנסת בינואר 2024 - כאן. התקנות שאושרו כעת - כאן. כתבה מאת איתי רון ב"המקום הכי חם בגיהנום" המותחת ביקורת על התקנות ומנתחת אותן - כאן.
23.9.24: אלי ציפורי פרסם בטוויטר לגבי הדיון על היועמ"שית נגד 'ועדת הרוגלות':
עד כה בדיון בבג״ץ על ועדת פגסוס: השופט סולברג חותך שוב ושוב את עו״ד יוסי בנקל, בא כוח העותרים שמודה שאין לו ראייה/הוכחה למעורבות נתניהו בוועדה (״אני כשופט אומר הלוואי שתהיה בדיקה מערכתית. הציבור רוצה גורם נייטרלי לבדוק זאת. יש פה עניין של אמון הציבור״). אגב, העותר הוא נדב ארגמן, ראש השב״כ לשעבר, שנמצא בניגוד עניינים חמור, כי השב״כ היה מעורב עם המשטרה בהאזנות לא חוקיות לאזרחים.
לא להאמין! נציגת היוע״משית עו״ד שוש שמואלי טוענת שהם מסרו הודעה לסנגורים בכל תיק שבו הופעלה רוגלה לא חוקית. ובכן, זהו שקר גס! זה בדיוק מה שהיועמ״שית רוצה לקבור - את השימוש הסיטוני ברוגלות לא חוקיות.
ואוו! השופטת כנפי-שטיינץ: "איך אפשר לעשות בדיקה מערכתית (על הפגסוס) בלי להיכנס לתיקים פרטניים? גם ועדת מררי נכנסה לתיקים פרטניים!״.
מבוכה לפרקליטות וליועמ״שית: השופטת כנפי שטיינץ מקשה על נציגת היועמ״שית שלא מצליחה לספק תשובות ובעיקר נתונים על עניין הרוגלות על מספר התיקים התלויים והעומדים. לתדהמת השופטים התשובה הייתה שלא נעשה שום מיפוי.
כל הטיעונים המטופשים של היועמ״שית בבג״ץ פגסוס מתבטלים מאליהם לאור עובדה אחת פשוטה: גם ועדת מררי נכנסה לתיקים ספציפיים (״תלויים ועומדים״) ועכשיו הם מתנגדים שועדת פגסוס תעשה דבר דומה. ההבדל מבחינתם: ועדת מררי טייחה את העבירות (שמרה על החבר׳ה) ואילו ועדת פגסוס תחשוף את עברייני הפרקליטות - וזו בדיוק הסיבה שגלי בהרב מיארה רוצה לקבור את הועדה. בדיון היום אפשר היה לראות בבירור את חלוקת הכוחות: יצחק עמית כצפוי נוטה ליועמ״שית (בניגוד עניינים חמור) ואילו כנפי שטיינץ וסולברג פשוט עשו קרקס מעמדת המדינה והעותרים.
26.9.24: א.טובה צימוקי פרסמה כאן ב-YNET (כותרת בלבד): "היועמ"שית בביקורת נוקבת: "משטרה תלויה פוליטית - מתכון בדוק לכישלון".
בלעדי: בנאום חריף באירוע פרידה מראש אגף חקירות היוצא התייחסה בהרב-מיארה לשרים בן גביר ולוין, שמסרבים לאפשר שימוש בתוכנת ריגול בעבירות שחיתות שלטונית: "שחיתות שלטונית היא איום אסטרטגי. משטרה תלויה פוליטית? מתכון לאובדן לגיטימציה ציבורית"."
ב. פנייה של "התנועה למען איכות השפיטה" לפי "חוק חופש המידע" לקבל נתונים ממשטרת ישראל לגבי צווים של רוגלות, נענתה בשלילה מוחלטת וגורפת - כאן.
27.9.24: אלי ציפורי פרסם בטוויטר:
המסר של שופט העליון יצחק עמית: זכויות אדם לא מעניינו אלא הגנה על חבריו בפרקליטות ואנשי היועמ״ש - שהפעילו רוגלות לא חוקיות ורמסו זכויות אדם ברגל גסה:
שעות של דיון בבג"ץ פגסוס לא הותירו ספק: יצחק עמית, מי שעמד בראש ההרכב, מחפש כל דרך לרצות את הפרקליטות והיועמ"שית ולקבור את הוועדה, לקבור את האמת על פשעי הפרקליטות. לקבור את האמת על אלו שדרסו זכויות אדם ונכנסו לקודש הקודשים שלהם - משפחתם, בריאותם וחשבון הבנק שלהם - נכנסו לסודות הכי כמוסים שלהם. ועשו זאת בלי סמכות חוקית. שנים שיווקו לנו השופרות את הקלישאה שבג"ץ נותר שומר הסף האחרון של זכויות האדם בישראל. בולשיט! את בג"ץ לא מעניינים זכויות אדם, מעניינים רק כוח, הגמוניה שמתורגמים להרבה מאוד כסף. לא זכויות אדם ולא צדק ולא הגעה לחקר האמת.
מעט יודעים, אבל בזמנו הופעלה רוגלה נגד לורי שם טוב שהעזה לכנות את עמית "גזען" ו"נבזי". שופט עם טיפת הגינות ויושרה, היה פוסל עצמו מלדון בעניין. אבל במקום זה, הוא כינה את פשעי הפרקליטות והמשטרה כ"כשל" והטיל ספק בנחיצות הוועדה שהוקמה. לשיטתו ולשיטת הפרקליטות, זו הייתה טעות או שגגה או השד יודע מה ומכאן צריך להתקדם ולטייח את הפרשה.
המשטרה הודתה כבר שהיו יותר מ-1000 נסיונות הדבקה, לא ברור כמה הצליחו ומה בדיוק הופק כתוצאה מההדבקה. אם הודו ב-1,000 אז יש כנראה הרבה יותר. במדינה חפצת חוק, עם שופטי עליון ערכיים, העתירה נגד הוועדה הייתה נדחית על הסף עם אמירה ברורה: אמון הציבור מחייב בדיקה של כל ניסיון הדבקה, מי הפעיל, מי אישר, מי ידע, מי רימה את השופטים, איזה מידע פרטי הופק ולמה הוא עדיין במחשבי המשטרה. אבל במדינת העליונים, במיוחד העליון יצחק עמית, זה בסך הכל "כשל". טעות, טועים. היי, מדובר בחברים, בג'מעה של הפרקליטות, הוא ישמור אותם והם ישמרו עליו. ולעזאזל זכויות אדם בישראל!
1.10.24: איתמר לוין פרסם כאן ב-News1 (כותרת בלבד): "בג"ץ דורש ממיארה מידע נרחב על השימוש ב"פגסוס".
הורה למסור לו במעטפה חתומה את החלק החסוי בדוח ועדת מררי, ובצורה גלויה - נתונים על השימוש ברוגלה ● השופטים גם מבקשים הסבר מדוע לשיטת מיארה ועדת דרורי שונה מוועדות בדיקה אחרות." מסמך החלטת הבג"ץ - כאן.
6.10.24: יצא ב"מכון הישראלי לדמוקרטיה" ע"י תהילה שוורץ אלטשולר וגדי פרל מסמך ניתוח רחב היקף תחת הכותרת: "מדריך לאימוץ טכנולוגיות חדשות על ידי רשויות השלטון בישראל". המדריך מתייחס בפירוט רב לנושא אימוץ טכנולוגיות סיגינט-סייבר, המשמשות גם להאזנות סתר. המסמך המלא - כאן. מעניין.
9.10.24: ניסיון נוסף לטרפד את עבודת ועדת החקירה לרוגלות ע"י הגשת תלונה נגד השופט (בדימ.) משה דרורי. פורסם ב"העין השביעית" כאן (כותרת בלבד): ""מדובר במעשה חמור ביותר אשר ישנו חשד כי עולה לכדי עבירה פלילית.
"פנייה ליועמ"שית לממשלה: פתחי בחקירה בקשר לטענות כלפי התנהלותו של השופט בדימוס משה דרורי בוועדת האיתור של התאגיד • דרורי: "הדברים אינם נכונים". מסמך התלונה ליועמ"שית (כשלב לקראת הגשת בג"ץ) - כאן.
10.10.24: גור מגידו פרסם ב-TheMarker כאן (כותרת בלבד): "מטוס המזומנים שקיבלה NSO מקולומביה הפך לחקירה פלילית.
משרד הביטחון תמך באופן פעיל במכירת רוגלה מתוצרת NSO, שאף רשות בקולומביה לא מודה ברכישתה ■ החברה קיבלה את תמורת העסקה במזומן, שהוטס במטוס פרטי לישראל ■ כעת התביעה הכללית בקולומביה חוקרת חשד שהעסקה נעשתה בחשאי ובניגוד לחוק המקומי." המאמר המלא - כאן.
27.10.24: עו"ד אברהם בלוך פרסם כאן ב"מעריב" (כותרת בלבד): "המצלמה, המיקרופון והצ'אטים שלכם - בשירות המשטרה: הצעת החוק החדשה.
הצעת חוק חדשה תאפשר למשטרה לחדור מרחוק למחשבים וטלפונים, כולל הפעלת מצלמות ומיקרופונים. הסניגוריה הציבורית מזהירה: אין מספיק הגבלות ופיקוח על השימוש באמצעים.
הסניגוריה הציבורית הגישה היום (ראשון) לוועדת שרים לענייני חקיקה חוות דעת ביקורתית על הצעת חוק המשטרה (חדירה לחומר מחשב), המבקשת להסדיר את סמכויות המשטרה בחיפוש במכשירים דיגיטליים. על פי ההצעה, תוענק למשטרה סמכות לביצוע חיפוש מרחוק במחשבים ובטלפונים סלולריים, כולל אפשרות להתקנת תוכנות מעקב והפעלת אמצעי צילום והקלטה במכשירים.
מסמך הסנגוריה הציבורית - כאן. מסמך הצעת תיקון החוק - כאן. עמדת היועמ"שית לגבי הצעת החוק - כאן.
ביום 10.11.24 ועדת השרים לחקיקה אישרה את הצעת החוק הפרטית של ח"כ פוגל (למרות ההתנגדויות) והחוק עבר למסלול החקיקה הרגיל בכנסת - כאן.
31.10.24: התקבל עדכון מעו"ד ראובן מושקין בזו הלשון: "אישור תביעה ייצוגית כנגד פלאפון בהיקף מאות מיליוני ₪.
אמש, 30/10/2024 אישרה כבוד השופטת הבכירה מיכל נד"ב מבית המשפט המחוזי - מרכז – לוד, תובענה ייצוגית כנגד חברת פלאפון.
תמצית התובענה הינה הסכם שנערך בין פלאפון ובין חברת טלפוניקה העולמית ועל פיו עשתה פלאפון שימוש בנתוני איכון ונתונים נוספים של לקוחותיה לשם בניית תיקי איפיון (פרופיילינג) ומעקב לצרכי ניתוחים שונים.
הפרשה נמשכה על פני כ 4 שנים עד לשנת 2022. בית המשפט לא קיבל את גירסתה של פלאפון בשורה ארוכה של נושאים עובדתיים ובפרט דחתה את העדות של מנכ"ל החברה הנ"ל, אשר ניסה ללא הצלחה לתרץ את המעשים האסורים.
עילות התביעה שאושרו:
• הפרת חוק הגנת הפרטיות.
• עשיית עושר ולא במשפט.
• הפרת הסכם הזיכיון.
• הפרת חוזה ההתקשרות.
ככל שהתובענה תתקבל, עשויה פלאפון לשאת בתשלום פיצויים בהיקף של מאות מיליוני ₪." רצ"ב ההחלטה עצמה - כאן.
1.11.24: חשיפת המספרים המדהימים של האזנות סתר גם בליווי רוגלות לתושבי ישראל! למה היועמ"שית מתנגדת להצעת תיקון החקיקה של ח"כ צביקה פוגל והשר יריב לוין בעניין השימוש ברוגלות? למה מגלים רק כעת כל כך הרבה פרשיות של מרגלים לטובת איראן? פרטי השערורייה שלא תיאמן על השימוש הלא חוקי והשגוי של כלי הסיגינט-סייבר בשב"כ ובמשטרת ישראל.
אוסף חשיפות חשובות ומזעזעות ממדינת ה"שטאזילנד", שהציבור הרחב לא שומע עליהן בכלי התקשורת - בכוונה.
זאת, בריאיון של אבי וייס ע"י אלי ציפורי ברדיו "גלי ישראל" בתכנית "בלי חשבון עם אלי ציפורי" ב-1.11.24 (כ-19 דקות). כל מה שלא רוצים שהציבור ישמע, תקבלו כאן.
הלינק לסרטון ביוטיוב: https://youtu.be/bukOOE_P-GQ?si=G-EEFhWwUGReyGxX.
5.11.24: גור מגידו ואבי שרף פרסמו ב-TheMarker את המשך הפרשה הנוגעת ל-NSO וקולומביה שנחשפה כאן מעל מ-10.10.24 (כותרת בלבד): "מטוסי המזומנים: נשיא קולומביה חשף את רשימת עובדי NSO ששהו עליהם.
בקולומביה מתנהלת חקירה פלילית על העסקה לרכישת הרוגלה הישראלית פגסוס, ש–NSO קיבלה תשלום תמורתה ביותר מ–10 מיליון דולר. החשד: מטרת השימוש במזומן הייתה הסתרת הרכישה. משרד הביטחון סייע ל–NSO לקבל את ברכת בנק הפועלים להפקדת הסכום החריג." הכתבה במלואה - כאן.
12.11.24: מרכז המידע של הכנסת הכין מחקר משווה בינ"ל לבקשת יו"ר הוועדה לביטחון לאומי של הכנסת (ח"כ צביקה פוגל), תחת הכותרת: "סוגי עבירות שניתן בגינן לבצע האזנות סתר". המסמך המעניין והחשוב הזה - כאן. מסמך זה בא בהמשך למסמך קודם מ-14.7.24 שהוכן ע"י מרכז המידע של הכנסת תחת הכותרת: "נתונים על השימוש בהאזנות סתר בישראל ובעולם". המסמך המלא הזה - כאן.
21.11.24: אלי ציפורי צייץ: "עו״ד עמית חדד, פרקליטו של יונתן אוריך, במכתב לראש אגף החקירות: אתם נדרשים לחקור הדלפות ובו בזמן מודלפים פרטים מוכמנים מתוך החקירות של אוריך." הפניה כאן. ברור שהמידע הושג מהסמארטפון של אוריך באמצעות רוגלה שהופעלה ע"י השב"כ עבור המשטרה, במסגרת החקירה שנוהלה בשב"כ המכונה "מסמכי סינוואר".
22.11.24: ח"כ שמחה רוטמן (יו"ר ועדת החוקה חוק ומשפט) מדווח על העברת תיקון לחוק נתוני תקשורת (התיקון מחזיר את הדיווח השנתי לכנסת, בדומה לחוק האזנות סתר): "60 שניות על החוק שהעברתי - קואליציה ואופוזיציה כאחד בנושא נתוני תקשורת. חוק שימנע בפועל פגיעה בפרטיותם של אזרחי מדינת ישראל!
אני אעשה כל שאוכל במסגרת תפקידי לפקח ולבקר על רשויות האכיפה, כדי לוודא שאזרחי מדינת ישראל לא יפגעו." תיקון החקיקה שעבר בכנסת - כאן.
26.11.24: א.עמי רוחקס דומבה פרסם כאן ב-IsraelDefense (כותרת בלבד): "הערכה: חברת הסייבר ההתקפי Paragon Solutions במגעים לרכישה על ידי קרן אמריקאית. על פי פרסומי WIRED, חברת Paragon Solutions מוכרת את מוצריה לכ-40 מדינות דמוקרטיות."
ב.איתי מק פרסם כאן ב"העין השביעית" (כותרת בלבד): "הפרקליטות נרדמה בשמירה.
רק בדיקטטורות השלטון שומר תיקים על אזרחים ובהם מידע אינטימי רב שאינו קשור לחשדות כלשהם."
וכך נכתב במאמר הנוקב הזה: לפי מידע שקיבלה מהמשטרה הקרן לזכויות אדם (קז"א), ופורסם לראשונה ב"המקום הכי חם בגיהנום", בין השנים 2019-2023 המשטרה הגישה 172,245 בקשות ל"צווי חדירה למחשב". רובן נוגעות לחדירה למכשירי טלפון ניידים ורובן גם מאושרות על ידי השופטים. לא מעט צווי חדירה הוצאו למכשירי טלפון של מי שנעצרו בהפגנות נגד הממשלה וראש הממשלה נתניהו. הבקשות של המשטרה, והצווים שמאשרים השופטים, מתוחמים לתאריכים ולאירועים ספציפיים הקשורים לחשדות אותן חוקרת המשטרה. בפועל, המשטרה אינה מעתיקה רק את המידע הרלוונטי לצו, אלא "שואבת" ממכשירי הפלאפון את כל המידע הקיים בהם."
27.11.24: נטעאל בנדל פרסם כאן (או כאן, אם המאמר הזה נעלם מהרשת) ב-YNET (כותרת בלבד): ""מבקר המדינה: חשד שהמשטרה השתמשה ברוגלות בניגוד לחוק | חשיפה. אנגלמן טוען שהתגלו אינדיקציות לכך שנעשה שימוש במידע שנשאב מרוגלות בחקירות פליליות, מעבר לאופן שהותר בצווים. מסמך עם הסימנים המעידים נשלח למשרד המשפטים והמשטרה, אך אלו מתעקשים שיש טעות בניתוח הנתונים. במקביל: המבקר הודיע ליועמ"שית כי יבדוק את התנהלותה בנוגע לאי-העמדתם לדין של מחבלי נוחבה שעצורים. המשטרה: לא נוכל להגיב עד פרסום הממצאים."
בהקשר זה, אלי ציפורי העיר בטוויטר: פרשת הרוגלות: הפרקליטות והמשטרה ממשיכים להסתבך. תגובת הפרקליטות: ״זו טעות בניתוח״. תמיד אצל הפרקליטות זו טעות, שגגה, תום לב ושאר שקרים.
29.11.24: מה היו השיקולים בבחירת השופט המחוזי בפרשת "מסמכי סינוואר"? מה מסתירים מהציבור לגבי "תעלולי החקירה" בפרשה? כ"כ, השערורייה של שימוש ברוגלות במספרים מבהילים ובחומרים הנשאבים מהסמארטפונים והמחשבים של תושבי ישראל.
אוסף חשיפות חשובות ומזעזעות ממדינת "מרתפי המשטרה החשאית", שהציבור הרחב לא שומע עליהן בכלי התקשורת - בכוונה.
זאת, בריאיון של נצ"מ בדימ. אבי וייס ע"י אלי ציפורי ברדיו "גלי ישראל" בתכנית "בלי חשבון עם אלי ציפורי" ב-29.11.24 (כ-13 דקות). כל מה שלא רוצים שהציבור ישמע, תקבלו כאן.
הלינק לסרטון ביוטיוב: https://youtu.be/fMacdUuQsvc?si=wQCPL72rTv79MY5p.
3.12.24: עדיין פעולת ועדת החקירה לרוגלות מוקפאת, בהחלטה מעודכנת של הבג"ץ, שעוסק בעניין הזה זמן רב (ובכוונה, כדי למנוע חשיפת חלקו המרכזי של השב"כ בנושא הרוגלות של משטרת ישראל) - כאן.
5.12.24: פורסם כאן ע"י עידן בן טובים ב"גיקטיים" (כותרת בלבד): "אפליקציה חדשה בודקת אם יש לכם פגסוס על המכשיר – ומצאה כבר כמה שהודבקו.
אחרי כמה אלפי סריקות ראשונות, נמצאו מכשירים שהודבקו לכאורה ב-Pegasus של NSO Group. בחברה טוענים: "החברה מוכרת את מוצריה באופן בלעדי לסוכנויות מודיעין ואכיפת חוק הנבדקות בקפידה".
6.12.24: קלמן ליבסקין פרסם כאן ב"מעריב" מאמר תחת הכותרת: "כך לוקחת היועצת המשפטית לממשלה את המלחמה בפשיעה כבת ערובה במלחמתה עם הממשלה. בהרב-מיארה מונעת מזה למעלה משנה מהמשטרה להאזין לשיחות וואטסאפ של עבריינים וארגוני פשיעה. הסיבה: כיפופי ידיים עם הממשלה בסוגייה שגם לשיטתה, אין לה רלוונטיות לשאלת חוקיות ההאזנות. המשטרה חסרת אונים."
בהקשר לכתבה הזו, אלי צפורי פרסם בטוויטר: קלמן ליבסקינד נזכר לכתוב על סיפור ישן שמטופל ומסוקר באופן שוטף על"י אבי וייס, פיני פישלר ועבדכם הנאמן - וכרגיל הוא עושה זאת בפוזה ש"אני מגלה לכם דבר חדש". הוא משמיט את לב העניין: השימוש הלא חוקי ברוגלות בתיקי נתניהו, כולל האזנות לא חוקיות לנתניהו בעקיפין (באמצעות מקורביו) ומבלי אישור מיועמ"ש ושופט עליון כנדרש. זה חזר על עצמו בתיקי האלפים, בתיק הצוללות וגם בתיק של פלדשטיין. זה הסיפור המטורף שליבסקינד מדלג מעליו וזה כל שורש העניין במאבק של היועמ״שית כרגע.
8.12.24: א. פורסם כאן: רוטמן נגד היועמשית: קיים חשד שביקשה האזנות לשרים במסגרת חקירות פלדשטיין. הח"כ דרש הבהרות מהיועצת המשפטית לממשלה לגבי האזנות סתר אפשריות לשרים, לראש הממשלה או לחברי כנסת במסגרת חקירות פרשת הדלפת המסמכים. "את מנועה מלבקש או מלאשר צעדים שכאלה כנגד שרי הממשלה בשל ניגוד העניינים בו את מצוייה". המסמך - כאן.
בהקשר למכתב של רוטמן, אלי ציפורי פרסם בטוויטר: מכתב חשוב מאוד של ח״כ רוטמן ליועמ״שית בנושא מאוד משמעותי (ועברייני) שאבי וייס, פיני פישלר ואני מעלים שוב ושוב: האם בוצעו האזנות סתר (גם אם בעקיפין) לנתניהו, כולל בפרשת פלדשטיין (דברים כאלה בוצעו בוודאות בתיקי האלפים). אני מניח שגלי בהרבמיארה תכחיש, אבל האמת תצא לאור, במוקדם או במאוחר.
החשדות של השימוש בכלי סגינט-סייבר ע"י השב"כ בפרשה זו נובעים, בין היתר, מהפרוטוקולים הגלויים שפורסמו ברבים של שופט השלום בראשון לציון והשופט המחוזי בלוד - כאן (2 קיטועים לקוחים מפרוטוקול הדיונים בשלום בראשון לציון ו-3 קיטועים מהפרוטוקול של הדיון במחוזי בלוד).
ב. עוד פצצות נחשפות: האם המשטרה הפסיקה להפעיל האזנות סתר עם רוגלות כמצוות היועמ"שית? איך המשטרה מוציאה חומרים משיחות ווטסאפ, טלגרם ועוד מהסמארטפונים של אזרחי ישראל? מה מעורבות השב"כ בפרשיות הטריות (פלדשטיין ועוד) בתחום האזנות הסתר?
עובדות חדשות ומדהימות בריאיון של נצ"מ בדימוס אבי וייס ועו"ד פיני פישלר ע"י סטלה קורין ליבר ואלי ציפורי, ברדיו "גלי ישראל", ב-8.12.24, כ-14 דקות.
הלינק לשידור כאן: https://youtu.be/gNWzaHz-Fm8.
יצויין, שכבר ב-2015 הפרקליטות בדחיפת עו"ד ד"ר חיים ויסמונסקי מהפרקליטות החליטה לאשר שימוש בכלי חקירה מתאימים, כדי להגיע לראיות, בענייני "מניעת הטרדה מינית" הנעשים באפליקציות סלולרית דוגמת בווטסאפ - כאן.
9.12.24: השופט העליון אלכס שטיין החליט לשחרר את אלי פלדשטיין אבל השאיר במעצר עד תום ההליכים את הנגד. במסגרת החלטה זו השופט אישר לשב"כ להאזין לפלדשטיין וכמובן לשיחותיו עם שרים, חברי כנסת וראש הממשלה נתניהו, ככל שיהיו, ועורכי דינו הסכימו להחלטה זו. ההחלטה בתצלום מצד שמאל.
כל ההחלטה של כבוד השופט שטיין במסמך הנמצא - כאן.
12.12.24: הכנסת אישרה סופית את הצעת החוק תחת השם: "חוק הגנה על הציבור מפני ארגוני פשיעה, התשפ"ה–2024" ולפי סעיף 8(א)(3) בחוק זה, למשטרה מוקנות סמכויות של חדירה לחומר מחשב וזה לא ייחשב כ"האזנת סתר". כך, הורחבו הסמכויות הקיימות של המשטרה עם יכולת חדשה להשתמש בכלים חודרניים מגוונים לסמארטפונים ולמחשבים של חשודים, תחת הסיסמה של "לחימה בארגוני פשיעה", שהובילה לחקיקה הדרקונית הזו, מעבר למצוי כבר בסעיפים 23א, 32 ו-43 לפסד"פ.
15.12.24: חשבתם שפגסוס מופעל רק בעניינים פליליים רציניים וחשובים? הנה פסק דין ממש טרי מהעליון, לשימוש בפגסוס בעבירה של "ניסיון לצריכת מעשה זנות מקטין" (כן, זה מה שיש כאן) ואיך בתי המשפט בשלוש ערכאות "מתחמנים" בפרשנות יצירתית את הנאשם העקשן, בהסתרת כל פרט לגבי השימוש הלא חוקי בהאזנת הסתר הזו, המלווה ברוגלה לא חוקית, ששאבה חומרים שלא כדין, בפעילות שנעשתה בסתר בסמארטפון שלו - כאן.
16.12.24: פורסם כאן ב"ערוץ 7" (כותרת בלבד): "החברה של אהוד ברק תימכר בכ-900 מיליון דולר.
קרן חברת פאראגון, שבין מקימיה גם ראש הממשלה ולשעבר ומפקד יחידת 8200 בעבר, תירכש על ידי קרן אירו-אקוויטי."
חשיפת הנזקים שחברת פאראגון עשתה למדינת ישראל בכלל ולתעשיית הסייבר ההתקפי בפרט, לרבות ליחידת 8200 של אמ"ן, יש כאן.
21.12.24: פורסם כאן ב"כלכליסט" (כותרת בלבד): "בית משפט בארה"ב קבע: NSO אחראית על פריצות ליותר מ-1,400 חשבונות ווטסאפ.
מדובר בפסק דין תקדימי המסמן ניצחון למטא, החברה האם של ווטסאפ, שטענה כי NSO הישראלית השתמשה בפירצה בשירות המסרים כדי לבצע פריצה לא חוקית לחשבונותיהם של עיתונאים, מתנגדי משטר ופעילי זכויות אדם; כן הוחלט שהחברה תשלם פיצויים שייקבעו בהמשך."
באתר "עדנה קרנבל" (כאן, או כאן), תואר הפס"ד הטרי בארה"ב בעניין NSO כולל סקירה נרחבת (לרבות מסמכים מקוריים רבים) על תהליכי המרמה של NSO בשת"פ הפרקליטות, השב"כ ובית המשפט בישראל, כדי להסתיר את הפעילות האמיתית והמלאה של NSO מפני בית המשפט האמריקאי (תהליכי מרמה שכונו בפרקליטות ולשכת היועמ"ש בשם "פרשת ספר הנשיא").