בעקבות החשיפה שלנו, שעובדי משרד התקשורת לא קיבלו את התוספת החצי שנתית של שכר עידוד במשכורת פברואר (המשולמת בתחילת מרץ), הזדרז המשרד להבטיח לשלם את המגיע לעובדים במשכורת הבאה, משכורת מרץ, שמשולמת בתחילת אפריל 2014.
מאת:
אבי וייס, 19.3.14, 08:00
עובדי משרד התקשורת, שדיברנו איתם בימים האחרונים על תלוש השכר שלהם, תלוש, שקיבלו בתחילת מרץ (משכורת פברואר 2014), כלל לא שמו לב, שהם לא קיבלו במשכורת זו את שכר העידוד החצי שנתי (המשולם לעובדים הזכאים לשכר עידוד פעמיים בשנה, במשכורות פברואר ואוגוסט). מדובר בתשלום הנע בד"כ בין אלף לאלפיים ש"ח לשנה, שמשולם ב-2 תשלומים לעובדים הזכאים לכך.
למה העובדים, ששוחנו עימם, לא שמו לב לכך? כי לא מנכ"ל משרד התקשורת (
אבי ברגר, בתמונה) ולא איש מהכפופים לו והמטפל בנושא המשכורות של העובדים, דיווח לעובדים בצורה כלשהי, בין בתלוש השכר עצמו ובין בלוח המודעות, על אי התשלום.
לכן, פניתי בדחיפות למשרד התקשורת בשאלה:
"נודע לי, שעובדי משרד התקשורת לא קיבלו בחודש פברואר 2014 (דהיינו: במשכורת פברואר המשולמת בתחילת מרץ), את המנה השנתית המשולמת פעמיים בשנה, בפברואר ובאוגוסט, של "שכר העידוד" השנתי (לא "שכר העידוד השוטף", שכן משולם מידי חודש).
זאת, בגלל שהעובדת שהייתה באגף האמרכלות ועסקה ברכש ושכר עידוד (השם שמור במערכת) כנראה פוטרה והמחליף טרם נכנס לתפקידו.
מה תגובתכם?"
להלן תגובת משרד התקשורת: "שוב מר וייס ממשיך, גם הפעם, כפי שהוא נוהג בשנים האחרונות, לתקוף את המשרד ולהסתמך על שמועות מרושעות ושקריות וכך גם נראות "כתבותיו" על המשרד.
להלן העובדות:
עובדת אגף מנהל ומשאבי אנוש, אשר אחראית גם על נושא שכר העידוד במשרד, לא פוטרה אלא שהתה בשלושת החודשים האחרונים בשמירת הריון ולפני שלושה שבועות ילדה, בשעה טובה ועתה היא שוהה בחופשת לידה.
פעמיים בשנה מקבלים עובדי המשרד, הזכאים לכך, שכר עידוד בשל שהותם בחופשה שנתית ובהשתלמויות מקצועיות.
נתונים אלה כבר דווחו למערכת השכר והעובדים יקבלו את שכר העידוד בגינם במשכורת חודש מרץ".
למה הנהלת המשרד לא דיווחה (עד התערבותנו בנושא) לעובדים על דחיית התשלום? זה לא ברור. מומחים, ששוחחנו עימם טוענים, שיש כאן לכאורה הלנת שכר. זאת, אם אכן התשלום הזה מעוגן בהסכמי השכר של העובדים וניתן להם באופן קבוע בחודש פברואר, מידי שנה, ואינו נתון להחלטות שרירותית של ההנהלה לגבי מועד התשלום.
הסיפור הזה של עובד שחסר ועקב כך המשרד
מפסיק לתפקד, קיים לא רק כלפי פנים (דוגמת משכורות העובדים שנחשפה כאן), אלא גם כלפי חוץ, כלפי הציבור, דוגמת ייבוא מכשירי סמארטפון וטאבלטים, כפי שחשפנו
כאן, וכפי שנחשף השבוע, שאי תפקוד זה נוגע לכל ציוד אלקטרוני נייד מכל סוג, אפילו אוזניות -
כאן.