במפגש Startup Grind "הורם המסך" מעל לזוג יזמים ומשקיעים (נשואים + 2), מאיה ואייל גורה, שפעמיים עשו אקזיטים במקביל, הקימו במשותף סטארטאפ ,שעשה אקזיט וכעת מנהלים במקביל 2 סטארטאפים (בתקווה לאקזיטים מוצלחים נוספים), וגם שותפים בקרן הון סיכון. בנוסף, חשיפת 3 סטארטאפים חדשים.
מאת:
אבי וייס, 8.10.17, 8:00
קהילת
Startup Grind שלוחת
תל אביב שנולדה לפני כ-4 שנים, נמצאת בצמיחה מואצת, מונה כיום כבר למעלה מ-3,500 איש (גם
בפייסבוק). כ"כ,
שחר מטורין הוא הדירקטור (המנהל) של
Startup Grind בישראל, והשלוחה בתל אביב כמו שאר השלוחות, מנוהלת בהתנדבות מלאה.
השלוחה של Startup Grind בת"א מנוהלת בסיוע של
רם יוניש (סמנכ"ל שיווק ומכירות במטריקס גלובל) וצוות ענק של מתנדבים מסורים ונותני חסות.
באירוע,
שהתקיים בשבוע החולף במתחם החדש של
Rise TLV בהשתתפות עשרות רבות של יזמים, משקיעים, מנטורים ומפתחים,
התקיים מפגש מרתק עם
מאיה ואייל גורה, זוג יזמים (נשואים + 2), שכבר ביצעו 2 אקזיטים נפרדים, אקזיט אחד משותף וכעת מריצים (כל אחד בנפרד) סטארטאפ נוסף והם גם מעורבים בהשקעות וביוזמות רבות בעולם ההייטק.
רם יוניש (בתמונה מש
מאל): "היום אנו במפגש ה-41 של סניף ת"א של קהילת
Startup Grind העולמית (המפגש הקודם
מפורט כאן), בהחלט הישג יפה, עם מעל ל-3 וחצי אלף חברים, כשהתחלנו ממש מאפס, לפני יותר מ-4 שנים.
תודתי לכל המתנדבים המלווים אותנו לאורך השנים, ל-RISE, שנותנים לנו את המקום ולנותני החסות, שבלעדיהם לא היינו יכולים לקיים את הפעילות הנהדרת הזו, לטובת עולם היזמות הישראלית והחיבור שלו לקהילה העולמית הענקית של Startup Grind.
הארגון, שאנו חלק ממנו, פרוס כבר במעל ל-300 ערים ברחבי העולם ב-110 מדינות.
אנו מציגים היום
3 סטארטאפים חדשים (לבחירת "חביב הקהל"), וניתן לסטארטאפ הנבחר במה מלאה להציג את הפיתוח שלו במפגש הבא:
- InforMi, מייסד בעלים ומנכ"ל - צחי גת. מערכת השולטת בשיח בקבוצות חברתיות. "בתור אבא לילדים חיפשתי אפליקציה, שבה ההורים יכולים לקבוע מי יכתוב ומי יקרא ומה, ולא מצאתי אפליקציה כזו, לכן הקמתי את המיזם", מספר צחי גת. ההכנסות תגענה מקבוצות גדולות ומנושאים שיש בהם עניין ויכולת לשלם. כך, הודעות בקבוצות תהיינה שקטות ומסודרות ובכל קבוצה ניתן להגדיר את עץ הנושאים המעניינים, ללא צורך לפתוח בכל נושא קבוצה חדשה.
- Tryna Grub, מייסד ומנכ"ל - ג'רד בלומנפלד. פלטפורמה כדי למצוא עם מי לאכול ברגע האחרון והיכן, לפי מיקום, המלצות, סוג אוכל, מחירים ותחומי עניין. המודל העסקי: לידים למסעדות. החיפוש של מי שפנוי ומעוניין לאכול באותו רגע, נעשה באנשי הקשר בסמארטפון ובפייסבוק.
- Fitscanner, מייסד משותף ומנכ"ל - יאן גלבורד. כיום, בדיקת שומן - BMI בגוף האדם נעשית ידנית והיא לא מדויקת. פיתחו אפליקציה המשתמשת במצלמה של הסמארטפון המצלמת חצי גוף עליון ומנתחת את אחוז השומן בגוף. לאחרונה סיימו את האקסלרטור באשדוד והמוצר מוכן לשוק. ניתוח התוצאות מוביל להצעות לתכנית אימון ותזונה אישית. את התוכנה כבר הורידו 17 אלף איש. המודל העסקי יגיע מתכנית האימונים. האפליקציה מיועדת להתממשק למוצרי Fitness הקיימים בשוק ולהשלים את היכולות שלהם ע"י מדידת BMI ושימוש במידע הנצבר, כדי לספק תובנות והמלצות למשתמשים".
הזוכה כ"חביב הקהל": מיזם
Tryna Grub.
שחר מטורין (בתמונה למעלה משמאל): "לאחרונה חגגנו 4 שנים מאז שנוסדנו. מאז, גדלנו מסניף אחד בתל-אביב ואנו בתהליכי הקמה של סניפים בחיפה, ירושלים ובאר שבע, בנוסף ל-2 סניפים של הרשת העולמית Startup Grind, שקמו ברמאללה ובעזה. הסניף הכי מרתק, שקם ממש לאחרונה, הוא סניף Startup Grind באילת, בניהולו של אור חביב. נאחל הצלחה לקהילה החדשה הזו, שקמה באילת. אני מקווה שנשיק ממש בקרוב את הסניף בירושלים.
ארגון Startup Grind חגג 6 שנים מאז היווסדו ומאירועים עולמיים, שהתקיימו עד השנה רק בארה"ב, התחילו אירועים באירופה. אירוע ראשון מאוד מוצלח היה בלונדון ובנוסף ייערך בקרוב כנס בברצלונה. בפברואר 2018 ייערך כנס ענק בארה"ב, על הבמות ובביתנים יוצגו מעל ל-300 סטארטאפים מהם כ-50 יוצגו על הבמה המרכזית. יהיו שם מאות משקיעים, 200 משקיעים כבר שיריינו מקום באירוע, עם יכולת לקבוע עמם פגישות אחד על אחד. אני מוביל משלחת, שתצא מישראל לאירוע וניתן עדיין להירשם לאירוע. עד סוף השנה [2017] צפויים לנו עוד 3 אירועים כאן בישראל. ניתן להירשם אליהם באתר".
אייל גורה (מצד ימין), מאיה גורה (באמצע) מרואיינים ע"י רם יוניש (בתמונה מצד שמאל). אייל ומאיה הם זוג נשוי עם 2 ילדים קטנים, שעשו אקזיטים ביחד והקימו ומריצים כיום 2 סטארטאפים הנמצאים בצמיחה, מיזמים נפרדים. כיום הם גם משקיעים במיזמים בתחילת דרכם.
אייל גורה: "גדלתי בחיפה במשפחה בה יזמות הייתה חלק מהחיים שלנו, עוד לפני שידעו בארץ מה זה יזמות. הסטארטאפ הראשון שלי היה כשהייתי בגיל 16, למרות שלא ידעתי לתכנת. הסטארטאפ הרציני שלי היה אחרי הצבא, כשלא הייתי ב-8200 אלא בחיל הים, והמיזם הזה היה בתחום הספורט. כך הגעתי לאלכס גלעדי, שרציתי לגייס ממנו השקעה, ושם הכרתי את מאיה. זה הוביל בסוף לחתונה.
אני לא יזם טיפוסי, כי אני לא יודע תכנות. אולם, אני יודע לזהות הזדמנויות ואתגרים. אני באופיי די ביישן ולא אוהב חשיפה ולא אוהב לעמוד במרכז הבמה".
מאיה גורה: "נולדתי בליטא ובגיל 11 עליתי לארץ עם המשפחה. הורי עבדו קשה כדי לשרוד בישראל. הם היו 'לוחמים' בנשמתם. אני חושבת, שהעיצוב שלי התרחש בשירות הצבאי שלי. אחרי השירות עבדתי אצל אלכס גלעדי, ככה אייל הכיר אותי, כי הוא פנה אל אלכס גלעדי בניסון לגייס ממנו כסף למיזם שלו.
בתחילת דרכנו היו לנו 2 סטארטאפים, שבשניהם עשינו אקזיט: PicScout לתחום ניטור זכויות יוצרים ברשת, עשינו אקזיט ביחד כי עבדנו יחד, ואת The Gifts Project, לקניית מתנות בצורה משותפת, מכרתי ל-eBay. אחרי האקזיט של PicScout, כשכבר היינו ממוקמים בסיליקון ואלי, החלטנו, שכל אחד יקים לו את המיזם, שהוא אוהב ויפתח קריירה עצמאית נפרדת, וכך יצא, שהאקזיט השני עם The Gifts Project היה של מיזם שלי.
אחרי האקזיט השני, חזרנו לארץ וכאן הקמתי יוזמה חדשה בשם
Missbeez, שהיא מרקט-פלייס לנשים עובדות עצמאיות המחפשות עבודה. חשבתי, שאני יכולה לעזור ולתת הזדמנות לספק עבודה למי שלא נמצאת במסגרת מסודרת של עבודה כשכירה, וזה למעשה סוג של
יזמות חברתית.
תחום
היזמות החברתית הוא קשה יותר מיזמות רגילה ולכן החלטתי להתחיל בשווקים וורטיקאליים. כיום המיזם ממוקם בתל-אביב ובלונדון ומרוכז בשלב ראשון כפלטפורמה לתווך בין
נשים עסוקות, שמעוניינות בשירותי טיפוח, לבין
נשים בעלות עסקים עצמאיים, שיכולות לענות על הצרכים שלהן, באמצעות אפליקציית סלולר. בלחיצת כפתור תגענה מומחיות הטיפוח למקום שייבחר, הבית או המשרד, ובקרוב יינתנו גם שירותי ניקיון, בייביסיטר, טיפולים אלטרנטיביים, אימוני כושר, מסז' או סטיילינג.
העולם הולך לכיוון שינוי בשוק העבודה. יותר ויותר אנשים יהיו פרילנסים.
כעת אנו מרוכזים בנשים, ונשים, שמתאים להן להיות עצמאיות. אנו סידור העבודה שלהן.
החיים שלנו כזוג משותפים בכל דבר, אבל החלטנו אחרי כ-10 שנים של עבודה ביחד בעולם היזמות, שכל אחד יצמח לבד ויעזור לשני לצמוח. אחת ההחלטות שלנו הייתה, שלא ניהיה במקביל CEO, כי להיות מנכ"ל זה מאוד תובעני ודורש המון השקעת זמן. לכן כעת אני מנכ"ל ו
אייל הוא יו"ר ולא מנכ"ל".
אייל גורה: "הסטארטאפ השני שלי, של תחום הספורט נכשל. זה היה ניסיון חזק עבורי ועבדתי קשות כדי להחזיר חובות. המיזם הבא, PicScout כבר היה הרבה יותר מוצלח והיה לנו אקזיט די יפה. הגענו ל-75 עובדים כשנרכשנו ע"י Getty Images. זה הוביל אותנו מישראל לארה"ב ושם ייסדתי חברה חדשה בתחום הפרסום והבלוגרים בשם PicApp, ונרכשתי די מהר ע"י Ybrant.
אחרי האקזיט השני הזה, וגם למאיה היה אקזיט מוצלח משלה, נכנסנו לתחום ההשקעות. אחרי כמה חודשי חופשה חיפשתי כיוון חדש והחלטתי ללכת על רעיון שהיה לי בראש כמה שנים והקמתי עם שותפים את
Zebra Medical Vision. בדרך הצטרפתי ל
קרן ההון סיכון פיטנגו כשותף. כך, שיש לי היום 2 כובעים:
משקיע ויזם. אני מתמקד בהשקעות במיזמים בתחילת דרכם עם יכולת צמיחה מהירה.
Zebra היא מערכת חכמה, שיודעת לקרוא צילומים רפואיים. המשמעות: לקצר את הזמן של ההמתנה לפיענוח של מומחה - רדיולוג, שיפענח את התצלום. המערכת שלנו מתאימה כיום לכל סוגי הצילומים: CT, ממגורפיה, MRI וכד'. אנו משתמשים בכלי של ביג-דאטה ו-AI.
כשיצאנו לדרך, המשימה, שלקחנו על עצמנו, נראתה בלתי אפשרית ורבים אמרו, שאין סיכוי שנצליח. כיום, יש לנו כבר לא מעט מתחרים, כאשר בעולם ראו שזה אפשרי. ההתקדמות בעולם ה-AI מספקת לנו יכולת להתקדם מהר וזה מצליח ומתרחב כל הזמן. יש לנו פוטנציאל צמיחה עצום ויש לנו כבר התקנות בלא מעט בתי חולים ומרפאות.
במקביל, פיתחנו מרקט-פלייס לחוקרים, כדי שיוכלו לפתח אלגוריתמים של ניתוח נתונים, על בסיס המידע שאנו מפקיים מהצילומים, לכל צורך חדש שיש בעולם הרפואה.
הפתרון הזה, שפיתחנו בזברה, עובד כבר במאות התקנות. כך, שהפקפוק הראשוני ביכולות שלנו - נעלם. גם קיבלנו השקעות יפות.
אני אומר ליזמים, שאני פוגש, ש
יזמות היא שותפות. אני הלכתי בעבר עם אחי, במיזמים שלנו, לא מעט שנים, בנוסף ל
מאיה אשתי במיזם PicScout. לכן, אני מאמין, שביזמות יש למצוא את השותפים הנכונים והמתאימים ביותר. המפתח להצלחת יזמות הוא האנשים והאנשים שהם שותפים לדרך ולחזון, אנשים המשלימים זה את זה ונותנים ערך משלהם לשותפות.
החלום שלי הוא לספק פתרון למיליונים רבים של אנשים, שזקוקים למידע רפואי נכון ומהיר, מידע המפוענח נכון ומביא תועלת רפואית. אנו בתחילת הדרך ואני בטוח, שיש לנו פוטנציאל צמיחה עצום בתחום בו אנו מפתחים".
מאיה גורה: "קל יותר להצליח בסיליקון ואלי, אבל קל יותר להיות יזם בישראל. יש כאן קהילה תומכת ומחבקת, שאין שם. יש כאן בישראל אקוסיסטם שלם. שעוזר ליזמים, מה שאין בצורה הזו ובאינטנסיביות הזו בארה"ב.
כשהיינו יותר צעירים, רצינו להיות עצמאיים מבחינה פיננסית. כשהשגנו את זה, אנו מעוניינים לתת כיום ערך לציבור. כרגע אני מרוכזת בלתת ערך ל
נשים יזמיות ולעזור להן להצליח.
אני אומרת ליזמים וליזמיות: אתם בונים לכם עתיד, אתם בונים לכם את המטוס תוך כדי טיסה. זה אתגר לא פשוט,. לכן חשוב, שתיהנו מזה.
אני מאמינה, שאני יכולה לעזור ל
אלפי נשים יזמיות ולתת להן הזדמנות להצליח בחיים. אני מעוניינת להגיע למיליוני נשים וזו התרומה שלי לציבור, בשלב הזה של החיים שלי".
בתמונה: חלק ממשתתפי האירוע עם צוות המתנדבים של Startup Grind תל-אביב ביחד עם
אייל ומאיה גורה: