J-next – בית הגידול של הסטארטאפים בירושלים – יוצא לדרך
מאת:
מערכת Telecom News, 3.3.14, 17:00
התוכנית לחברות ההזנק, שיזמו הרשות לפיתוח ירושלים, המשרד לירושלים והתפוצות ועיריית ירושלים, מעניקה את מכלול הכלים, ההזדמנויות, השירותים והסיוע ליזמי הייטק וחברות סטארטאפ בתחילת דרכן.
ניר ברקת, ראש העיר ירושלים: "התפקיד הדומה ביותר לראש עיר הוא איש הון סיכון. קודם כל בוחנים באילו תחומים כדאי להשקיע ואז מחפשים את היזמים הרלוונטיים.
אני מחפש את התחומים בהם יש לירושלים יתרון, מסתכל לטווח הארוך ומשקיע בהם. עלינו להסתכל על ההזדמנויות הגדולות, ולהשקיע באנשים ומיזמים, שלהערכתי ישביחו את ירושלים.
יש בירושלים מיזמים יוצאי דופן והון אנושי אכותי מאוד, שבקלות הופך אותה למטרופולין תוסס. עיר בריאה היא כזו, שהמגזר הפרטי שלה בועט. אנחנו כאן כדי להעצים אותו".
אודי בן דרור, מ"מ מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים: "היום אנחנו יוצרים את האקוסיסטם הכי גדול בארץ - העיר ירושלים. יש בה מוסדות אקדמיים, סטארטאפים, חממות, חברות סחר בטכנולוגיה, גופים לעידוד יזמות. יחד עם הקרבה לגופי הממשל והרגולציה וההשראה המיוחדת הקיימת בירושלים, הופכת
J-next לבית גידול ייחודי עבור יזמים טכנולוגיים".
%20(2).jpg)
אתמול, יום ראשון ה-2.3.14, במתחם הנסן, ירושלים, השיקו הרשות לפיתוח ירושלים, המשרד לירושלים והתפוצות ועיריית ירושלים את
תכנית J-next לעידוד יזמות הייטק בירושלים. עשרות יזמים צעירים וותיקים, אנשי אקדמיה, משקיעי הון סיכון, נציגי העיריה ומשרדי הממשלה, הסתובבו בין החללים במתחם הנסן, נחשפו ליוזמות ןלסטארטאפים שבדרך ויצרו שיתופי פעולה. בהמשך התקיימה שיחה "אחד על אחד" בין ראש העיר,
ניר ברקת, שהחל את דרכו המקצועית כסטארטאפיסט ירושלמי, לבין
סול זינגר, ממחברי רב המכר
Start up nation.
תוכנית
J-next היא בית גידול ליזמות טכנולוגית בירושלים. מעטפת שלמה של שירותים, משאבים ואמצעי תמיכה וסיוע עבור קהילת יזמי סטארטאפ וחברות טכנולוגיות בתחילת דרכן. מטרתה להבטיח, שהיזמים והחברות יוכלו לנצל את מכלול ההזדמנויות והיתרונות הזמינים עבורם בירושלים, כדי שקהילת היזמות הטכנולוגית בעיר תתפתח ותתרחב, יחד עם המערכת הכלכלית, החברתית והיצירתית הסובבת אותה.
%20(5).jpg)
במסגרת
J-next יכולים יזמים וחברות צעירות ליהנות מתשתיות פיזיות דוגמת חללי עבודה ושירותי משרד, מתמיכה של מנטורים בתחומים שונים, מאפשרויות גיוס הון ומענקים שונים שיכולים להגיע עד מאות אלפי שקלים, ומרשת קהילתית ענפה של עמיתים ושותפים לדרך.
אודי בן דרור, מ"מ מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים: "הרל"י מטפלת זמן רב בחברות טכנולוגיה גדולות ובינוניות שפועלות בעיר. כעת אנחנו נכנסים לתחום המוקדם יותר - ליזם שבא עם הרעיון; החברה הקטנה שצריכה לתת את הצעד הבא; הסטארט אפ עם החזון. זה פלח חשוב לעיר לא פחות מהחברות הגדולות".
תחת המעטפת של
J-next פועלות קרנות כגון
JVP – קרן הון סיכון וחממת מדען; קרן
Jumpseed המשקיעה בשלבי
seed, קרן הון הסיכון
Terra Ventures, קבוצת האנג'לים
OurCrowd, חממת המדען
VLX ועוד.
כמו כן, במסגרת
J-next פועלים שורה של האבים ואקסלרטורים ירושלמיים כגון מרכז היזמות סיפתח, מרכז
Pico, תוכנית ההאצה
BABA למיזמים מתחום העיצוב והטכנולוגיה,
Jerusalem Start Hub, עזריאלי-המכללה להנדסה, ותוכנית ההאצה של ארגון
Present Tense.
J-next פועלת בסמיכות ובשיתוף פעולה עם המוסדות האקדמיים המובילים בירושלים, ביניהם האוניברסיטה העברית, האקדמיה בצלאל, מכללות הדסה ועזריאלי ומכון לב להכשרה טכנולוגית. כמו כן, התוכנית משתפת פעולה עם קהילות יזמות ירושלמיות כגון קהילת המפתחים, קהילת הגיימינג, פורום העסקים הירושלמי
JBNF, מט"י ירושלים, ארגון הגג של הקהילות
Made in JLM ועוד.