פורסמו 3 הצוותים הזוכים בהאקתון-מד"אתון הראשון בישראל
מאת:
מערכת Telecom News, 7.10.18, 02:45
מד"א הציג: סטארטאפים להצלת חיים. הסתיים המד"אתון הראשון לפיתוח טכנולוגיות להצלת חיים של מגן דוד אדום בשיתוף מכללת אפקה להנדסה.
בימים חמישי ושישי בשבוע החולף (4-5.10.18) קיים מגן דוד אדום בשיתוף מכללת אפקה להנדסה לראשונה בארץ מד"אתון (האקאתון) לפיתוח טכנולוגיות להצלת חיים. במסגרת ההאקתון, שנקרא, כאמור, מד"אתון, התכנסו אנשי טכנולוגיה ואנשי מוצר ותוכן כדי לעבוד על פרויקטים טכנולוגיים בנושא רפואת חירום. המשתתפים במד"אתון עבדו בצוותים קטנים, שכל אחד מהם עבד על פתרון לבעיה הקשורה לנושא הצלת חיים.
במד"אתון לקחו חלק כ-60 משתתפים מעובדי ומתנדבי מד"א ומכלל הציבור, שעוסקים בתחומים שונים בהם מהנדסי מכונות, מהנדסים רפואיים, מהנדסי חשמל, מהנדסי תעשיה וניהול, מומחים לרובוטיקה, סטודנטים להנדסה, פראמדיקים וחובשים, דוקטורנט למדעי הרפואה ורופא. כולם פיתחו אבטיפוס לטכנולוגיות, שתובלנה לקיצור זמני התגובה להגעתם של צוותי מד"א לזירות אירוע ובנוסף פיתוח לאמצעי הדרכה.
לפרויקט גויס, בין השאר,
יובל ערן, פראמדיק במד"א וסטודנט להנדסה רפואית במכללת אפקה להנדסה שרתם את הנהלת אפקה לסייע לפרויקט החשוב הזה, לתת את התשתיות ההנדסיות והפיזיות ולאפשר לקיים את המד"אתון בקמפוס.
במהלך הכנס העמיד מד"א לרשות המשתתפים עמדות תצוגה של האמצעים הטכנולוגים הקיימים היום בארגון ואת רכבי ההצלה שבשימושו. אפקה העמידה לרשות המשתתפים מעבדות, ציוד ואנשי צוות. המד"אתון לווה במנטורים ממד"א ומאפקה, שהעניקו רוח גבית לכל הצוותים המתחרים וענו על שאלות טכניות ומקצועיות.
את הצוות המנצח במד"אתון בחר צוות שופטים, שהורכב מסגן נשיא מד"א פרופ'
משה פפא, סמנכ"ל קהילה במד"א ד"ר
אלי יפה, פראמדיק מד"א
רפאל הרבסט, סגן נשיא לפיתוח במכללת אפקה
אלון ברנע ויו"ר אגודת הסטודנטים במכללת אפקה
רענן קלנר, סטודנט להנדסה רפואית.
במקום הראשון מבין הפרויקטים שהוצגו זכה צוות "גלגלי עזר 8150", (בתמונה למטה), בתאל סגל,
אור בן יאיר,
פרח אבוטבול,
אוריאל ווליניאק,
גילי וינגרוד,
דניאל שילה, ו
איתמר רבנשטיין, שהציגו כיסא משופר, שניתן להורידו במדרגות בפשטות ומותאם באופן ייחודי לפינוי מטופל ע"י אדם אחד.
למקום השני הגיע צוות "
,"mdar שי רענן,
ניצן גולובינסקי,
אוריאל גולן, יהונתן גדליה,
איליה אלטשולר ו
אלי הירשברג, שעבדו על פתרונות לשיפור התרגול הצוותים הרפואיים ע"י שימוש במציאות רבודה (
AR) ובובות תרגול זולות בפריסה ארצית.
למקום השלישי הגיע צוות "רחפן",
אסף כהן,
בת-דרור לוגסי,
עומר אפרת ו
עומר פרי, שפיתחו
רחפן משולב מצלמה עם אינטלגנציה מלאכותית (
AI), שינתח אר"ן וייתן המלצות למפקד אירוע.
אלון ברנע: "שמחנו לארח את המד"אתון הראשון בישראל במכללת אפקה, ואנו גאים ,שהיוזמה לערוך אותו במכללה הגיעה מסטודנטים שלנו המתנדבים במד"א במקביל ללימודיהם. אנו מחנכים את הסטודנטים - המהנדסים והמהנדסות לעתיד, להיות חלק בלתי נפרד מהקהילה ומהעולם האמיתי ולהביא לידי ביטוי מצוינות הנדסית וערכית גם יחד. אני בטוח, ששיתוף הפעולה עם מד"א, שמשתלב נפלא עם העובדה, שיש לנו בית ספר להנדסה רפואית, יניב שיתופי פעולה נוספים, שיתרמו לחברה ולקהילה הסובבת אותנו".
ד"ר
אלי יפה: "במד"א מתנדבים רבים, שעוסקים בתחומים שונים בחייהם ובעלי ניסיון רב. חוכמת ההמונים של מתנדבים אלה, שעובדים בהיי-טק, בצה"ל ובמקומות רבים נוספים, יכולה לבוא לידי ביטוי ולתרום רבות בתחום הצלת חיי אדם. בחירת הפרויקטים המצטיינים הייתה קשה ומבחינתי כולנו זכינו, שכן מעורבות ציבור המתנדבים, שהתגייס למען המטרה הכה חשובה היא מרגשת במיוחד".
אלי בין, מנכ"ל מד"א: " אני מודה לכל צוותי החשיבה והעבודה בשם כל אזרחי המדינה על פועלכם למען הסיוע למד"א להמשיך ולפתח מגוון אמצעים טכנולוגיים, שמטרתם קיצור זמני התגובה והעלאת הסיכוי להצלת חיים בכל מקום, שבו נידרש לכך. המד"אתון הוא יוזמה, שנולדה מתוך הרצון להרחיב את מגוון האמצעים העומדים לרשותנו ובכך הצלחנו. אני מודה להנהלת מכללת אפקה להנדסה על שיתוף הפעולה".
קרדיט צלום תמונות: יעל בנגו