נרשם פטנט חדש להגנה על משתמשים מפני ריגול ומעקב אודיו
מאת: מערכת
Telecom News , 22.6.17, 13:45
מדובר בשיטה לחסימת גישה בלתי מורשת לנתוני המיקרופון במערכות חלונות. כרגע, לאף פתרון אבטחה אחר בשוק אין טכנולוגיה מובנית להגנה על מיקרופונים מפני גישה זדונית.
כולם רוצים להיות מוגנים מפני ריגול במחשב האישי שלהם. כדי לסייע למשתמשים להגן על עצמם מהאיום של מעקב אודיו, מעבדת קספרסקי רשמה כפטנט שיטה לחסימת גישה בלתי מורשת לנתוני המיקרופון במערכות חלונות. השיטה משמשת בפתרונות הדגל הביתיים של החברה -
Kaspersky Internet Security ו-
Kaspersky Total Security . כרגע, לאף פתרון אבטחה אחר בשוק אין טכנולוגיה מובנית להגנה על מיקרופונים מפני גישה זדונית.
כדי לשלוט בגישה לנתוני
אודיו של משתמשים, הכרחי לנטר את כל הבקשות המופנות למיקרופון במערכת ההפעלה, ולחסום את אלו, שאינן מורשות לגישה או המבוצעות ע"י תוכנה, שאינה אמינה. אם משתמשים מנסים לכבות את המיקרופון או מכסים אותו בנייר דבק, הם עדיין לא פותרים את הבעיה, מכיוון שהפורץ יכול להקליט קול באזור המכשיר באמצעות הרמקולים או בשיטות אחרות.
אין כרגע הגנה ייעודית במערכת ההפעלה חלונות, כברירת מחדל, מפני גישה בלתי מורשית לנתוני האודיו של משתמש. זו הסיבה, שמומחי החברה פיתחו שיטה חדשה ורשמו אותה כפטנט.
הטכנולוגיה מסננת פקודות הנשלחות אל, או מתקבלות מצד שירות
Windows Audio. הטכנולוגיה מסמנת כל זרם אודיו חדש, שנוצר ע"י כל אפליקציה, ולאחר מכן הטכנולוגיה משתמשת במאפיין
Application Control של החברה, שמקטלג את כל התוכניות כ"אמינות", ב"הגבלה גבוהה / נמוכה" או כ"לא אמינה" - בהתאם למוניטין שלהם, התוכן והיצרן. אם היא מזהה, שתוכנה "לא אמינה" או בעלת "הגבלה גבוהה / נמוכה" מנסה לגשת למיקרופון, הבקשה נחסמת מיידית.
אלכסנדר קלינין, חוקר אבטחה בכיר במעבדת קספרסקי, אחד מכותבי הטכנולוגיה: "פרטיות המשתמש חשובה מאוד, וזו הסיבה, שאנו מפתחים טכנולוגיות, שתשמורנה על החיים הדיגיטליים של משתמשים מפני גישה זדונית. בכל הנוגע להגנת אודיו, הקושי המרכזי בפיתוח הטכנולוגיה היה ריבוב של זרמי אודיו (שילוב בין מספר זרמים לתוך ערוץ אחד) בתוך חלונות. כך, שמספר אפליקציות יכולות להקליט קול במקביל. עם זאת, בעיה זו נפתרה בסיוע דרייבר, שכולל מנגנון לשליטה בפקודות בין שירותי חלונות".
מידע נוסף על הפטנט –
כאן.