ועידת בינת 2019: ההשקעה בהכשרת עובדים בעולם ה-ICT קריטית וחיונית
מאת:
חיים חביב, 10.1.19, 06:30
הוועידה עוסקת במגמות החדשניות בעולם ה-ICT תוך הצגת מגוון פתרונות וטכנולוגיות חדשות כמו IoT וטכנולוגיית הענן, ב-3 מסלולי תוכן: אבטחת סייבר, ענן פרטי ואוטומציה מקצה לקצה ב- ,IT as a Service ו-Data Center. סיכום דברי יהודה זיסאפל מקב' רד-בינת, אלון בן צור מבינת תקשורת מחשבים, אורן שגיא מסיסקו, ד"ר דורית דור מצ'קפוינט ושלי לנצמן ממיקרוסופט.
מזג האוויר הסוער
אתמול לא הרתיע מאות בכירים מכל מגזרי המשק מהשתתפות בוועידת יערות הכרמל 2019 - כנס שנתי, שמקיימת בינת תקשורת מחשבים בימים 9-11 בינואר 2019 במלון יערות הכרמל.
משתתפי הוועידה נחשפים במהלך 3 ימי הוועידה למגמות החדשניות בעולם ה-
ICT, תוך הצגת מגוון פתרונות וטכנולוגיות חדשות, שחלקן אף מומחש בחדרי
DEMO.
ברשימת הנושאים יש מגוון רחב של סוגיות, כגון:
במה כדאי לארגונים השקיע את המשאבים בזמן הקרוב?
מהן הדרכים בהן יכולים ארגונים שונים, החל מחברות פרטיות ועד גופים מוניציפליים, ממשלתיים וצבאיים, לאמץ את הטכנולוגיות החדשניות ביותר כדי לייצר ערך לארגון?
כיצד להתמודד עם המחסור הצפוי בכוח אדם מיומן בהייטק?
מה אפשר לעשות עם מערכות, שהפכו ל"פיל לבן" בארגונים בשל קשיי הטמעה או ניצול חלקי שלהן?
איך יכולים בוטים ורובוטים להשתלב בתהליכים המאפשרים לייצר ערך גדול יותר לארגון ולמשתמשי הקצה?
מה הערך המוסף של השימוש בפתרונות בינה מלאכותית בארגונים?
וגם איך עיבוד אנליטי של מידע, שנאסף על הלקוח, יכול לייצר תובנות חדשות המובילות לפעולות יזומות ולטיפול בזמן אמת?
הוועידה נחלקת ל-3 מסלולי תוכן:
אבטחת סייבר,
ענן פרטי ואוטומציה מקצה לקצה ב
,IT as a Service-
Data Center.
בוועידה ניתן מגוון הרצאות ומוצגים פתרונות של יצרנים הפועלים בשיתוף עם בינת, ובהם
CISCO, Check Point, NVIDIA, Microsoft ,DELL-EMC, Mcafee.
יהודה זיסאפל, יו"ר קבוצת רד בינת פתח
אתמול את מליאת הועידה: "שוק ה-
ICT משתנה בקצב מהיר בתהליך משבש, שמתאפיין משילוב 3 גורמים: המעבר לענן, המשך גידול רוחב הפס ובעיקר האוטומציה המייתרת כבר כיום עובדים רבים בענפי הייצור והשירותים. מאידך, ההתפתחות הזו מגדילה מאד את הצורך בעובדים מקצועיים ומוכשרים.
יש צורך הלאומי בהכשרת כוח אדם בהייטק הישראלי. כדי לעמוד בכל השינויים והאתגרים, שמהפכת הדיגיטל מציבה בפנינו, התעשייה הטכנולוגית בארץ חייבת להסתמך על כוח אדם מיומן מהארץ. בינת משקיעה בהכשרת כוח אדם מיומן. כדי למלא את העתודות הושק המרכז להכשרת מהנדסים בערד, פרויקט פיילוט, שנועד לחולל שינוי במצב הכלכלי והחברתי בערי פריפריה, ובהמשך תישקל העתקת המודל לערי פריפריה נוספות, וכך תובטחנה לתושביהן הזדמנויות תעסוקתיות משמעותיות".
אלון בן צור, (בתמונה למעלה, יח"צ בינת), מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים: "לגבי הטרנספורמציה היוצרת את העתיד, כשמסתכלים על העשור האחרון, אין ספק, שהשינויים הטכנולוגיים הם שהשפיעו השפעה גדולה על עולמנו והם ההופכים אותנו למפוקחים יותר. ארגונים מסתכלים כיום בפיכחון קדימה ומה שמעניין אותם זה איך לצמוח ולהתייעל.
האתגר להצליח בעולם העסקי נגזר כיום מהיכולת לעשות טרנספורמציה, שינוי מהותי, שחוצה את הארגון על כל רבדיו. השינויים הטכנולוגיים יוצרים הרבה מאוד הזדמנויות בפני הארגונים ובעידן הטרנספורמציה מנכ"לים, שימשיכו לנהל בסגנון 'הפרד ומשול', ייכשלו. זה לא מתאים למציאות האינטגרטיבית הנדרשת לשם הצלחה היום.
הקצב האקספוננציאלי בו מתפתח עולם הטכנולוגיה מחייב אותנו ואת הארגונים להסתכל הרבה יותר רחוק ולחשוב כמה צעדים קדימה. המחזורים העסקיים והטכנולוגיים מתקצרים ואנו רואים תעשיות שלמות בהן השינויים קורים במהירות בזכות שילובן של טכנולוגיות מתקדמות כמו בינה מלאכותית,
IoT, טכנולוגיית הענן ועוד.
אם בעבר היעילות והעלות היו הדברים החשובים ביותר לארגונים, הרי שכיום הצמיחה והצורך לטפח עובדים מיומנים עוברים למרכז הבמה. זה נוגע גם לדור הבא, שמשתנה מול עיננו, כאשר שפת האם של הילדים כיום היא השפה הדיגיטלית, ואנו צופים, שהדור הבא יהיה שונה לחלוטין מהדור הנוכחי. הצלחות מהירות זה מושג, שאני שומע כל הזמן ולא ממש אוהב, כי הוא מתמקד בכאן ועכשיו, בדחוף וחשוב כרגע. אבל כדי להצליח ארגונים צריכים לתכנן קדימה תוך בחינת מה שחשוב באמת בראיה עתידית.
הדיגיטציה יוצרת אשליה של שיפור ביחס לעבר. אולם, כששואלים מנהלים בכירים מה נמצא בראש סדרי העדיפויות שלהם, הם מדברים על החשיבות של אבטחת הסייבר והרחבת שירותי הענן, למרות שזה לא מה שמגדיל את ההכנסות שלהם.
לעומת זאת, הטכנולוגיות המשבשות, כמו בינה מלאכותית, IoT, למידה עמוקה ורובוטיקה, אלה סעיפים, שנמצאים נמוך יותר בסדר העדיפויות שלהם, למרות שדווקא הן עשויות להוביל לגידול משמעותי בצמיחת החברות.
בהרבה מדינות מדברים כיום על מחסור בכוח אדם מיומן בסביבה הארגונית. לכן, המחיר של העובדים המקצועיים צפוי להמשיך לעלות גם בשנים הבאות. אנו מדברים על כך, שצריך להיערך מראש להכשרת כוח אדם מיומן לעבודה בסביבה טכנולוגית מתקדמת. ההשקעה הזו בהכשרת עובדים היא קריטית".
אלון בן צור סיכם בהתייחסות לגורמים המשפיעים על הצלחתם של ארגונים והציג סקר לפיו הצלחה של חברות וארגונים נובעת ממספר גורמים מרכזיים:
42% מושפע מתזמון, כלומר
Timing,
32% מעבודת צוות וביצועים,
28% מרעיונות,
24% מהמודל העסקי.
"חשיבות התזמון היא קריטית להצלחה ולכן אם
Time is Money, אז Timing is more than money".
אורן שגיא, (בתמונה משמאל), מ
נכ"ל
Cisco ישראל: "ברצוני להציג מספרים מרתקים מ
סקר VNI הגלובלי, שערכה סיסקו:
עד 2022 הווידאו יהיה אחראי ל-82% מתעבורת האינטרנט הגלובלית,
תעבורת האינטרנט
במציאות רבודה - AR תזנק פי 12,
והנתון מפתיע ביותר הוא, שכיום יותר ממחצית מאוכלוסיית העולם
עדיין לא מחוברת לאינטרנט,
עד 2022 אנו צופים, שיותר מ-60% יהיו מחוברים,
עד אז, יותר
מ-28.5 מיליארד מכשירים יהיו מחוברים בינם לבין עצמם באמצעות האינטרנט.
אלה הם עיקרי השינויים הצפויים להשפיע על העולם בשנים הקרובות".
ד"ר
דורית דור, סמנכ"לית הפיתוח של צ'קפוינט: "בשנתיים האחרונות אנו נמצאים ב
דור המגה. ראינו מתקפות סייבר בהיקף גדול מאוד והתקפות כלל עולמיות, שמתרחשות מהר מאוד, ולכן צריך להיות מוגן מראש ולא רק להגיב למתקפות הסייבר.
דור המגה מתאפיין בעולם המורכב מהרבה מאוד דברים, שעליהם צריך להגן, הרבה מעבר רק לרשתות תקשורת. בעידן הדברים יש הרבה יותר טרפיק ויש הרבה יותר נקודות חיבור המצריכות הגנה אקטיבית כל הזמן.
עידן ה-
IoT כולל מכשירים, שרבים מהם כוללים מעבדים מאוד חזקים. ניתן למצוא אותם בכל מקום כולל בכל סמארטפון סיני ומשם הדרך לכל רשת היא קלה ומידית, והגנה על המכשירים החכמים היא אתגר המחייב מענה מתקדם ונרחב ביותר.
האתגר בהגנה על הקישוריות בין הרשתות מקבל כיום מענה בענן המאובטח בצורה הוליסטית, תוך הגנה על מרכז הבקרה של הארגון הנמצא כיום בסביבה פתוחה וחשוף למתקפות ממגוון רחב של איומים. תפקידנו הוא לספק ארכיטקטורת אבטחה אחת, שתגן מפני כל האיומים".
שלי לנצמן, (בתמונה משמאל,
קרדיט צילום: קובי קנטור) מנכ"לית מי
קרוסופט ישראל: "אנו חברה, שלא נולדה בעידן הענן, אך עשתה שינוי טכנולוגי אדיר בשנים האחרונות. השינוי הגדול ביותר שעשינו נוצר כששאלנו את עצמנו:
מהו הערך החדש, שיצא לכל אחד מאיתנו, בעקבות השינוי הטכנולוגי שנבצע?
מה יאפשר לעסקים לגדול ולהתקדם בצורה הטובה ביותר?
בשאלת הערך אנו לא עוסקים רק למראית עין, אלא מבינים, שיש לה השפעה על החיים האמתיים של הארגון העומד בקצה וכל מה שבדרך. מיקרוסופט ובינת משתפות פעולה באופן הדוק כדי להביא ערך עצום זה".
היום, יום ה' ה-10.1.19, מקיימת הוועידה דיון באתגרי התקשוב של המגזר הביטחוני, לרבות נושא הטרנספורמציה של המרחב הדיגיטלי בצה"ל. מאחר שגורמי הביטחון נמצאים בעיצומה של טרנספורמציה טכנולוגית, ששואבת את רעיונותיה ממהפכת המידע העולמית, ידונו בכירי מערכת הביטחון באופן בו מובילה מהפכת המידע את גורמי הביטחון לשינויים תפישתיים, תרבותיים וארגוניים רב ממדיים וכיצד נשברות כיום מוסכמות עבר.