טכנולוגיה חדשה לגמרי המשלבת LTE עם WiFi עתידה לזעזע את עולם הסלולר
דף הבית >> תקנים חדשים >> טכנולוגיה חדשה לגמרי המשלבת LTE עם WiFi עתידה לזעזע את עולם הסלולר
חברת פתרונות הרשת ברוקייד רכשה ב-1.2 מיליארד $ את חברת פתרונות האלחוט רקאס כדי ליצור חברה חדשה, שתציג פתרונות לכיסוי סלולרי בתוך בניינים ובשטחים, שיש בהם קושי בכיסוי סלולרי באמצעות בסיסי שידור זעירים המשלבים LTE ו-WiFi בתקן חדש מוצע בשם OpenG. הפתרון עונה לצרכי עולם ה-IoT, ה-iBeacon וערים חכמות. הוא מבצע מיזוג של עולמות הסלולר, ה-WiFi וה-IoT בתוך מערכת אחת קטנה.
מאת: אבי וייס, 13.4.16, 08:30
אחת הרכישות המוזרות (במבט חיצוני) בעולם פתרונות התקשורת בעולם, חמק עד כה מהרדאר ומתשומת הלב הציבורית וזו רכישת חברת רקאס (Ruckus Wireless), שמיוצגת בישראל ע"י גטר-טק, ע"י חברת ברוקייד (Brocade).
רקאס מפתחת, מייצרת ומפיצה פתרונות WiFi מצליחים וברוקייד מפתחת, מייצרת ומפיצה פתרונות רשת ל-Data Centers לספקי תקשורת ולארגונים גדולים, כיום בדגש על פתרונות SDN\NFV. מה הקשר ואיזו סינרגיה תיווצר ברכישה הזו?
הסוד של הרכישה טמון בתקן חדש, שרקאס מציעה לעולם הנייד, תקן OpenG, והיא הצליחה לרתום ליוזמה הזו קואליציה מרשימה של חברות (כולל: קוואלקום, אינטל, גוגל, נוקיה), שתתמוך בתקן הזה. לא נפרט כאן את כל המרכיבים והמפרטים של הכיוון הטכנולוגי החדש הזה, שעתיד לזעזע את עולם חברות הסלולר ועולם החברות המייצרות פתרונות לחברות הסלולר (דוגמת אריקסון, נוקיה + אלקטל-לוסנט, וואווי ועוד).
הפתרון הזה יכול לייצר חברות סלולר מסוג חדש לגמרי ויוכל לאפשר לספקיות תקשורת, שאינן ספקיות סלולר (למשל: חברות כבלים וחברות אינטרנט), להפוך במהירות רבה להיות ספקיות סלולר, בהשקעות נמוכות בכמה סדרי גודל מההשקעות שנדשות להקים רשת סלולרית מהסגנון המוכר לנו כיום.
היתרונות של הכיוון החדש, ששמו OpenG, שמשלב LTE ב-WiFi בבסיס שידור אחד קטן ודי זול (בהשוואה לכל פתרון שיש לחברות הסלולר כיום, דוגמת Small Cells) הם:
נעשה שימוש בתדרים חופשיים, שהוקצו ע"י ה-FCC לשימוש הציבור בגישת ה-Share Spectrum בתחום המכונה בארה"ב בשם CBRS (ר"ת: Citizen Broadcast Radio Service). בהגדרה הזו יש 150 מגהרץ בתחום של 3550 עד 3700 מגהרץ (באירופה זה תחום ה-2.3 גיגהרץ), תחום נקי וחופשי. כלומר: לא צריך לשלם על התדרים.
אלה תדרים טובים בהרבה מתחום ה-5 גיגהרץ של ה-WiFi ומה-2.4 גיגהרץ הוותיק של עולם ה-WiFi, תחומי תדרים, שמאוד עמוסים עם המון הפרעות.
אין צורך בסמארטפונים מיוחדים עם רכיבים מיוחדים (מול יוזמות אחרות, דוגמת LTE-U, LAA ו-LWA), מה שנדרש בפתרונות אחרים הנמצאים בתכנון או בתחילת יישום. כל סמארטפון עם אפליקציה, שיוריד המחזיק בו למכשיר, יוכל לעבוד מול בסיסי השידור החדשים, גם ב-LTE וגם ב-WiFi. בעתיד, לא יהיה צורך באפליקציה, כי זה יהיה חלק ממערכת ההפעלה של הסמארטפון.
הפתרון הזה טוב לכל צורך של כיסוי סלולרי בתוך מבנים, כולל במרתפים, או בשטחים צפופי קהל (דוגמת אולמות, איצטדיונים, מדרחוב, קניונים וכיו"ב), ללא צורך בהשקעות הנדרשות בפתרונות דוגמת ה-Small Cells, עם כל הצרות המתמשכות והיקרות של ניהול ה-Small Cells ע"י ספקי הסלולר.
ניתן לספק שירות ללקוחות כל חברות הסלולר מכל בסיס, בעוד שכיום Small Cells משרתים רק חברה סלולרית אחת מכל בסיס שידור. דהיינו: אין צורך להתקין מערכות כפולות ומשולשות, לפי כמות חברות הסלולר שיש באותו אזור, שבו רוצים לתת כיסוי.
אין צורך ברשתות דור 3 או דור 2 כדי לספק שירותי קול (ומסרונים בחלק מהמקרים), בגלל מגבלות ה-LTE שמשמש רק ל-Data, ולכן גם אין צורך ב-VoLTE, שמאוד יקר ליישום ולתפעול. הקול ב-OpenG יכול לעבור (אם אין פתרון דור 2\3 או VoLTE לספק הסלולר באותו מקום) על ה-WiFi. זאת, בתקן VoWiFi בעלות אפס.
הלקוחות מקבלים רוחבי פס גבוהים בהרבה מה-LTE לרבות LTE-A, בגלל שימוש בטכנולוגיות WiFi מתקדמות (התקן הכי חדש כרגע הוא 802.11ac wave 2 שמספק עד 7 גיגה באוויר). כך, שלא צריך להיות לחוץ לעבור לטכנולוגיות דור 5 (5G) היקרות בסלולר, טכנולוגיות המספקות רוחבי פס גדולים באוויר, אבל לא פותרות את אי יכולת הכיסוי הסלולרי, גם ב-5G, בתוך מבנים ובאזורי צפופי משתמשים.
הפתרון הזה עונה בדיוק לצרכים של עולם ה-IoT (ובמיוחד לצרכי "ערים חכמות") וה-iBeacon, עולם חדש שאנו נמצאים בפתחו ומספק תשתית לארגונים, לרשויות ולעסקים, לשלב את צרכי עולם ה-IoT ביחד עם רשת הסלולר ורשת ה-WiFi, בפתרון אחיד. כך, מוצג כאן פתרון, שמבצע מיזוג של עולמות הסלולר, ה-WiFi וה-IoT בתוך מערכת אחת קטנה, פשוטה להפעלה וזולה יותר מכל פתרון אחר.
ראיון בלעדי עם יוזם OpenG והרוח החיה של ההתפתחות המפתיעה הזו, יפורסם כאן בקרוב.
מה קורה בתחומים הללו בישראל? די ברור, למי שקורא את האתר Telecom News, ששום טכנולוגיה או שירות חדש מכל מה שמוזכר כאן, מתחילת הכתבה הזו ועד סופה, לא מוכר לתושבי ישראל ולא יהיה מוכר לתושבי ישראל, כל עוד משרד התקשורת הישראלי "שקוע בבוץ" של טכנולוגיות העבר, ללא תכנית תדרים לאומית וללא תכניות מסודרות, בשום נושא.