Telecom News - מהפכת עולם ה-IoT שהופך לעולם חכם מבוסס "אינטליגנציה מלאכותית"

מהפכת עולם ה-IoT שהופך לעולם חכם מבוסס "אינטליגנציה מלאכותית"

דף הבית >> פיתוחים חדשים וצ'יפים >> מהפכת עולם ה-IoT שהופך לעולם חכם מבוסס "אינטליגנציה מלאכותית"
חשיפה: המהפכה החדשה של עולם ה-IoT שהופך לעולם חכם מבוסס "אינטליגנציה מלאכותית"
מאת: אבי וייס, 9.4.18, 07:00IBM אופיר גלזר
 
IoT" חכם" מבוסס AI - פתרון חדשני ופורץ דרך בעולם ההייטק ו"הבניינים החכמים", מערכת פרואקטיבית של "עוזר אישי" ברמת VIP אישי, והטרנד החזק בעולם ה-IoT: העברת ה-AI למכשירי הקצה המשמשים בעצמם מעין עננים זעירים: איך מנתחים, מפיקים תובנות בזמן אמת וגם שומרים על חיסיון המידע, שמופק ממיליארדי הסנסורים הקיימים כבר בעולם ומתרבים בקצב מבהיל? חשיפת הפתרונות החדשים מבית יבמ.  
 
"הבשורה הגדולה שלנו, שאנו נשמור תמיד על המידע של הלקוח, גם אם הוא בקצה העולם", מתאר אופיר גלזר, מנהל תחום ווטסון-IoT, יבמ ישראל. "אנו מספקים פתרונות הנותנים העצמה לאדם, שמשתמש במערכת שלנו, בזמן אמת, כדי שהוא יוכל לפעול יותר חכם ויותר יעיל בזמן אמת. הכל נעשה תוך הגנה מלאה על המידע ועל הפרטיות".
 
קיימתי ראיון בלעדי עם אופיר גלזר (בתמונה), שמוביל את תחום המכירות של פתרונות Watson IoT ב-IBM ישראל, כדי לשמוע על מימוש הרעיון של "IoT חכם", פתרון חדשני ופורץ דרך בעולם ההייטק, מבוסס AI (ר"ת: Artificial Intelligence), פתרון, שחלקו המרכזי פותח כאן בישראל. תזכורת: בשלוש השנים הקרובות יפעלו בעולם כ- 75 מיליארד מכשירים מקושרים לרשת (IoT)!
 
שאלה: מה זה Watson IoT""?
אופיר גלזר: "חטיבת Watson IoT היא חטיבה חדשה ב-IBM. היא הוקמה לפני כ-3 שנים, כש-IBM הכריזה, שתשקיע כ-3 מיליארד דולרים בתחום זה. ווטסון היה קיים אצלנו, אבל לא היה לו קשר לעולמות סביב טכנולוגיות ה- IoT וזה החידוש הגדול.
 
לפני כשנה, יבמ הקימה את מטה חטיבת Watson IoT במינכן - גרמניה, בהשקעה של כ-200 מיליון דולרים וזה המטה היחיד של איזו חטיבה שלנו מחוץ לארה"ב. מסביב לזה פועלות יחידות המו"פ של התחום החדש הזה.
 
יש כיום כאלף איש בתחום המו"פ אצלנו, שעוסקים ב-IoT וחיבורו לווטסון, עם אקוסיסטם שלם וענק של שותפים מכל רחבי העולם, כדי לפתח ולייצר פתרונות חדשים בעולם ה-IoT, פתרונות מבוססי AI. חלק מאוד חשוב מהפיתוחים הללו נעשו ונעשים במעבדות הפיתוח של יבמ בחיפה".
 
שאלה: מה מפתחים בחיפה?
תשובה: "בישראל, במרכזי המו"פ של יבמ, לרבות בחיפה, מפתחים בגדול 2 פתרונות חשובים וחכמים לשוק העולמי בתחום ה-IoT:
 
א. פתרון לבטיחות עובדים. זו מעין 'חליפת סנסורים' המנטרת כל הזמן מדדים סביב העובד, במטרה לעקוב אחרי מילוי תנאי הבטיחות של מקום עבודתו ומקום הימצאו שלך האדם המנוטר.
 
בנוסף, המערכת הזו יודעת לתת ולשדר סימני מצוקה ולהזעיק עזרה. המערכת יודעת לזהות מתי העובד נמצא בסיכון, מסיבות רבות, למשל, בחשיפה לטמפרטורה גבוהה, חשיפה לקרינה, חשיפה למזהמים ועוד. זה כולל סימנים ביומטריים של העובד עצמו. למשל, אם הוא צמא מדי ועשוי ליפול או לאבד את ההכרה בגלל צימאון או כל סיבה אישית אחרת. זה פתרון מאוד מתקדם, שנועד לספק מענה של מניעת תאונות. יש לנו כבר ניסיון בעניין מניעת תאונות בנייה, תחום מאוד כאוב עם הרבה נפגעים בתאונות בניה.
 
יש הרבה יישומים מעשיים למערכת הזו. לא רק לתעשייה. למשל: להציל חיים לקשישים, חולים או תינוקות, שזקוקים להשגחה מתמדת. זו פשוט 'מערכת מצילת חיים' מכל הבחינות.
 
ב. מערכת Watson Assistant. זו מערכת מתקדמת ביותר של 'עוזר אישי' (Personal Assistance), שמבינה את קולו של המשתמש ומדברת עימו. למערכת הזו יש כמה יתרונות חשובים:
 
1. זו מערכת פרואקטיבית (בניגוד לכל 'העוזרים האישיים' המצויים בשוק, שהם פאסיביים). המערכת לומדת את האדם שמשתמש בה והיא הופכת לעוזר ברמת VIP אישי למשתמש.
 
2. המערכת היא White Label, מה שמאפשר לכל עסק וארגון לבצע 'מיתוג אישי' של המערכת, תחת שם העסק, ולחזק את המותג במערכת חכמה - תחת שם העסק.
 
3. המידע נשאר בכל מקרה של העסק \ הארגון המשתמש במערכת, ולא שייך ל-IBM. בימינו, לאור מה שקרה בשוק (למשל עם פייסבוק), זו נקודה מאוד חשובה. IBM לא רואה את המידע של המשתמשים במערכת ולא סוחרת במידע וכן לא יכולה לעשות עם המידע הזה דבר. זה המידע של העסק והמשתמשים בו, לא של IBM.
 
4. גם אם המערכת הזו מקושרת ומדברת עם מערכות אחרות (והיא בהחלט יכולה להיות מקושרת למערכות חכמות אחרות, כולל למערכות מתחרות), אנו מתחייבים לשמור על פרטיות המידע באופן מוחלט, לא חשוב מה מדיניות הפרטיות של המידע המצוי במערכות המקושרות.
 
זה עונה לרגולציות הכי מחמירות הקיימות בעולם בתחום שמירת הפרטיות, בכל התחומים".  
 
שאלה: מה המשמעות של הפתרונות החכמים הללו לגבי לקוחות הקצה?
תשובה: "העיקר זה, שהמערכת לומדת מהם הרגלי החיים שלך. המערכת לומדת את ההתנהגות שלך וההעדפות שלך, די מהר.
 
התוצאה: המערכת יוזמת בעצמה ופונה אליך בהצעות, מה חסר לך ומה אתה יכול לרכוש או להשלים כדי לענות על הצרכים שלך, עוד לפני שהגדרת אותם. זו המשמעות המלאה של פרואקטיביות.
 
זה לא דבר הנמצא במעבדות והוא לא חלום. זה כבר מיושם הלכה למעשה במכוניות "מזרטי" של BMW, בפתרונות של חברת "הרמן" של סמסונג, שבה היא משתמשת במערכת הזו ברמקולים שלה. זה מיושם כבר בכמה בתי חולים ובתי מלון לצרכי מידע ופעילות של החולים והאורחים ועוד פתרונות, שאנו מקדמים ממש כעת.
 
הפתרונות הללו אמורים להיות מותאמים לכל תעשייה, כולל לתחומי הקמעונאות, לעולם התעופה (יש לנו כבר יישום כזה בשדה התעופה של מינכן) ובתחומים נוספים. 'השמיים הם הגבול' ליישומים, שניתן לפתח על המערכת הזו".
 
שאלה: למה החלטתם לחבר את פלטפורמת ווטסון לעולם ה-IoT?
תשובה: "כי מערכת ווטסון היא המותג של IBM בעולם הקוגניטיבי ולשם אנו הולכים.
 
הצורך הזה בא מעולם השירות, שנולד סביב עולם ה-IoT. אם תבחן את עולם ה-IoT, בסוף זו בעיה של Data וניתוח של Data. לכן, היה צורך לבנות יישומים מספיק חזקים, שיכולים להתמודד עם היקפי ה-Data , שמפיקים מיליארדי הסנסורים של ה-IoT, שמתפשטים בקצב מטורף לכל פינה ובכל תעשייה בכל מקום בעולם".  
 
שאלה: איך הפתרון הזה מיושם בפועל - בשטח?
תשובה: "חברת IBM מתמקדת בתחום התוכנה ובפלטפורמות תוכנה. אנו לא עוסקים בחומרה של עולם ה-IoT. לזה יש מספיק מפתחים ומתחרים. לכן, בנינו אקוסיסטם ענק של שותפים גלובליים וגם מקומיים, שמספקים ללקוחות הקצה את פתרונות החומרה. אנו מחברים לזה את פתרונות התוכנה החכמה שלנו.
 
כל פרויקט מתחיל מההבנה: מי מפתח את המכשור, את הסנסורים, ואיך לקשר אותם לפלטפורמה החכמה של יבמ. הפרוטוקול המקובל בתעשייה לחיבור הזה נקרא MQTT, זה פרוטוקול תקשורת די וותיק, שעבר שיפורים רבים, ש-IBM מפתחת ומספקת, פרוטוקול היודע להתמודד עם מיליוני טרנזקציות בין הסנסורים לענן המרכזי בצורה מאובטחת. הגישה הזו היא גישה מתוקננת בשוק ומופעלת בכל פרויקט.
 
כך, המידע מגיע מהסנסור לענן ה-IoT בצורה מאובטחת העונה לתקן ISO27001, כשאנו מוסיפים מעל התקן הזה יכולות אבטחה ברמה הגבוהה ביותר, כולל זיהוי אנומליות. פתרון הסייבר שלנו מפותח במרכז המו"פ שלנו בבאר-שבע. כך, הלקוח מקבל מעטפת של פתרון שלם, קצה לקצה, כולל הגנת סייבר.
 
יש לנו כבר כמה יישומים לזה. למשל, באלקטרה מוצרי צריכה. יצאנו ביחד איתה בפתרון של 'מזגן חכם'. אלקטרה פיתחה סנסור המותקן בתוך המזגן.
יש לסנסור הזה 2 שימושים:
1. לאפשר לצרכן, בעל המזגן, להתקשר עם המזגן דרך הסמארטפון או המחשב שלו.
2. לנטר האת מזגן ולדווח על תקלות ותקינותו. זה, למעשה, המאפיין החשוב ביותר לאלקטרה וגם לצרכן. המערכת מבצעת דיאגנוסטיקה למזגן מרחוק ויכולה לפתור בעיות מרחוק (משליטה מהמוקד של אלקטרה), ולחזות בעיות עוד לפני שהצרכן מרגיש בתקלה במזגן. זה חוסך המון בעלויות, בגלל שלא צריך לשלוח טכנאי לבית על כל תקלה. אפשר לראות אותה מרחוק.
 
התוצאה: המערכת החכמה הזו משנה את שיטת הפעולה של אלקטרה מול לקוחותיה. אלקטרה יכולה ליזום תיקונים, בלי שהלקוח בכלל התלונן, כי רואים מרחוק, שעומדת להיות תקלה. כלי האנליטיקה יוצרים מהפכה בכל עולם התחזוקה וחיזוי תקלות.
 
התחום, שנולד סביב ההתפתחות הזו, קרוי Predictive Analytics ו- Predictive Maintenance. זה פתרון מאוד אטרקטיבי וחדשני לעולם התחזוקה והתמיכה הטכנית בכל מוצר.
 
כלומר, המערכת יודע להבחין מראש ויכולה לייצר מודל חיזוי מדויק למזגנים, מתי הם זקוקים לתחזוקה ולתיקון ומה בדיוק לתחזק ולתקן. אם אתה יודע מראש בזמן אמת, שהמזגן עומד להתקלקל, אתה לא רק חוסך כסף בתחזוקה, אתה עונה לצרכים של הלקוחות שלך ורוכש את נאמנותם לפתרון שלך.
 
תחום נוסף, שמתפתח סביב הפתרון הזה ובקשר בין חברת אלקטרה ללקוחותיה הוא, שאלקטרה יודעת מהניטור מהם הרגלי השימוש של הלקוח שלה במזגן ויכולה להפיק מזה תובנות והמלצות ללקוח וכן יכולה להפיק מזה תובנות עבור עצמה, איך לפתח את הדור הבא של מזגנים. כך, שייענו טוב יותר לצרכים ולדפוסי השימוש של הצרכנים.
 
דוגמה נוספת ליישום חכם היא חברת 'קונה', חברת מעליות גדולה. אנו מנטרים במערכת את המעליות ואוספים מידע עם יכולת לבנות תכנית תחזוקה ואבחון בעיות מרחוק, עוד לפני שהמעלית מושבתת בגלל תקלות. ניתן לקבל הרבה מידע מהמעליות. לכן ראינו, שניתן לפתח הרבה יישומים סביב המעליות וזה ממש כעת בפיתוח גם ע"י שותפים שלנו.
 
תחום נוסף ליישום הוא תחום החניה. חברת 'ריפבליק פרקינג' מארה"ב, שיש לה כ-100 מגרשי חניה עם כ-50 אלף מקומות חניה, החליטה להתקדם עם הפתרון שלנו ולבנות עי"כ מודלים עסקיים חדשים לתחום החניה.
 
הניטור של החניה מאפשר לה לבנות מודל אנליטי, שבו ניתן לחזות את מקום החניה של זה הנוסע לכיוון החניון וניתן למכור לו מקום חניה מועדף, לפי הערך המיידי והמיקום של החניה, מול הצרכים של הנוסע לכיוון מגרש החניה, עוד לפני שהגיע אליה בכלל. למשל: נוסע לחוץ בזמן ומעוניין בחניה קרוב למעליות ולכניסה למשרדים אליהם הוא נוסע, יכול לרכוש מראש את מקום החנייה הקרוב הזו.
 
יש לנו פתרונות בתחומים רבים גם ליישומים צבאיים, שכבר מיושמים בצבא האמריקאי. דוגמה אחת זה מסוק אפא'צי, שבעזרת המערכת שלנו נאספים נתונים על המסוק וניתן לדעת את רמת כשירותו בכל שניה ולחזות את צרכי התחזוקה שלו ולנהל את התחזוקה של המסוק בצורה מאוד מדויקת.
 
פרויקט אחר הוא על נגמ"ש Stryker, שבו מנטרים את פעולת הרכב, מזהים כל תקלה ובונים לו תכנית תחזוקה המותאמת למצב הרכב בכל רגע עם חיזוי מדויק לתקלות.
 
היתרון של המערכת שלנו, שהיא יודעת לסרוק את כל מדריכי התחזוקה והטיפולים, למשל, של הנגמ"ש הספציפי הזה. כך, שכל המידע איך לטפל בנגמ"ש ידועים למערכת. לכן, הטכנאי, שניגש לטפל בתקלה, מקבל מהמערכהמלצות מדויקות איך לטפל בתקלה. זה מונע החלפת רכיבים מיותרת, מה שקורה כשלא ברור לטכנאי מה מקור התקלה. מדובר בחיסכון אדיר של משאבים לצבא האמריקאי.
 
תחום נוסף, שבו אנו מפתחים פתרונות, זה תחום התעשייתי. מדובר ב'מהפכת התעשייה הרביעית'. יש לנו סט שלם של פתרונות לתעשייה ואנו מתמקדים ב-2  אפיקים מרכזיים:
 
א. זמינות של פס הייצור. בעיקר מדובר בחיזוי מתי מכונה עומדת להתקלקל וכיצד למנוע את ההשבתה שלה.
 
ב. יעילות של פס הייצור. כאן בודקים לא רק תחזוקה, אלא את האיכות של המערכת, בדיקת התהליך של המערכת. למשל, המערכת בודקת אם יש ירידה באיכות המוצר המופק מקו הייצור, ירידה המתגלית במערכת הרבה לפני שאנשי 'בקרת האיכות' מזהים את הירידה הזו באיכות.
 
זה כולל זיהוי תוך שימוש במצלמות המצלמות את המוצרים הנעים בקו הייצור ויוצאים מקו הייצור. זו מערכת מאוד חכמה המבוססת על Machine Learning ויכולה לזהות סוגים שונים של תקלות בתהליך.
 
בתעשייה יש המון תהליכים וזה קיים בתעשיות הכבדות ביותר דוגמת תעשיות המלט, הפלסטיקה, התרופות, המתכת ועוד. המערכת מבצעת ניתוחים מתוך התהליך ורואה מה הפרמטרים המשפיעים על התהליך. כך, מספקים מידע בתהליך וזה יכול לחסוך לא רק במניעת תקלות בייצור, אלא גם לחסוך, למשל, באנרגיה".
 
שאלה: מה משמעות השת"פ שלכם עם פלאפון?
תשובה: "חברות Telco בכל העולם נכנסו לתחומי ה-IoT. גם פלאפון. הם מעוניינים לתת ערך לכל שרשרת המידע סביב ה-IoT.
 
מבחינתנו, פלאפון היא אינטגרטור לעולם ה-IoT, שמיישם את המערכת שלנו אצל לקוחות הקצה של פלאפון. הפתרון של פלאפון הוא 'קצה לקצה' וכולל את הכל, גם רכיבי חומרה, שאינם שלנו, כי אנו לא עוסקים בחומרה בעולם ה-IoT. פלאפון הפכה לשותף אסטרטגי שלנו, כי היא משתמשת בפלטפורמת ה-IoT שלנו ומספקת פתרונות חכמים גם לתעשייה. היא משתמשת בכל הכלים מעל לענן שהיא בנתה לנושא הזה והיא יכולה לשלב במערכת שלה כל יכולת, שיש ל-Watson IoT".
 
שאלה: מה אתם עושים בתחום "הבניינים החכמים"?
תשובה: "זה תחום נוסף, שהתפתח אצלנו סביב Watson IoT. בתחום "הבניינים החכמים" אנו עוסקים בעיקר ב-4 תחומים:
 
א. Space Optimization. אנו מנטרים היכן עובדים מסתובבים או נמצאים בבניין ומנתחים את זה ומזה יכולים ללמוד ולהמליץ על ניצול נכון ואפקטיבי של השטח של הבניין והחדרים שבו, כולל המלצות של שינוי גודל ומיקום חדרים. זה גם משפיע על צריכת האנרגיה, על החניה, על שירותים נלווים לעובדים דוגמת אוכל ועוד.
 
ב. חיסכון באנרגיה. פיתחנו כאן פתרון חדש, שבו אנו מתחברים לכל המונים ולכל השקעים ולכל המכשירים זוללי החשמל, לומדים מה קורה, לומדים את ההתנהגות האנרגטית של הבניין ומה שיש בו ומזה מפיקים תובנות והמלצות. ניתן לבנות תחזיות ולזהות אנומליות. מהניסיון, שכבר צברנו במערכת החדשה הזו עולה, שניתן לחסוך עד כ-15% מהוצאות החשמל של הבניין. זה הרבה כסף.
 
ג. פתרון לתחזוקה של הבניין. זה כולל חיזוי של תחזוקה נדרשת וחיזוי תקלות.
 
ד. פתרון של סיוע - Assistance. לתת סיוע לעובדים ולאורחים בבניין. כולל הכוונה, סיוע במצוקה ובתקלות, למשל בשריפה, או שנתקעת המעלית או הדלת ועוד".
 
שאלה: לאן אתם הולכים עם הפתרונות הללו של Watson IoT?
אופיר גלזר: "אנו עומדים לחשוף לכל השוק את היכולות, שכבר חשפנו בהכרזות הפומביות שלנו. זאת מאחר, שמדובר בפתרונות, שהם ממש בתחילת הדרך ויש עוד ללמוד מה הצרכים הספציפיים של כל פלח שוק וכל לקוח.
 
אנו מאוד מעוניינים לשמוע מלקוחות קיימים או פוטנציאליים איך משלבים את היכולות החדשות הללו בתחומים חדשים, שלא היינו בהם עד כה, דוגמת מכונות תעשייתיות.
 
המודלים של החיזוי הולכים להשתפר משמעותית. השילוב הזה של מוצרים שונים מעולמות שונים מחייב אותנו לפתח ולהמשיך לפתח כדי לממש את יכולת החיזוי וזה מאפשר לנו להגיע לפתרונות חדשים ומשולבים המכסים מוצרים רבים במקביל. זה מה שמייחד אותנו בשוק הזה.
 
ההחלטה שלנו ברורה: אנו נפתח פתרון ייעודי לכל תעשייה המעוניינת בנו. אנו הולכים לכל מקום, לעולמות מגוונים דוגמת: האוטומוטיב, הביטוח, התעופה, הצבא, התקשורת ועוד. אנו נפתח את האסטרטגיה הזו לכל שוק ולכל לקוח.
 
אנו מעוניינים להנגיש את העולם החדש הזה בצורה יותר ידידותית למשתמשי הקצה. כך, שכל אחד, גם ללא כל ידע טכני או איזו הכשרה, יוכל לקבל מידע ולהשתמש במידע בלי להבין בכלל מה זה AI.
 
בנוסף, יש היום טרנד מאוד חזק בעולם ה-IoT: להעביר את ה-AI למכשירי הקצה. זו מהפכה של ממש. כלומר: הפתרונות והחוכמה לא יהיו רק במרכז, בענן שלנו או בענן של הספק, אלא גם במכשירי הקצה עצמם המפוזרים בכל מקום. הם יהיו מעין עננים זעירים, שיש להם יכולת עבודה עצמאית ויכולת ניתוח עצמאית, גם ללא קישור לענן המרכזי.
 
כבר התחלנו בזה, למשל באסדות קידוח בים הצפוני, שם התקשורת מהאסדה לענן המרכזי דרך קישור לווייני היא מאוד יקרה.
 
אנו הולכים ומשקיעים הרבה במו"פ בכיוון הזה. זה לא רק באסדות קידוח מבודדות. זה, למשל, כבר מיושם בפרויקטים, שאנו מבצעים עם אפל ועם קוקה קולה, לצרכי תחזוקה חכמה. החוכמה הזו יכולה להיות, למשל, בכל מכונה המוכרת בקבוקי קוקה קולה בכל פינה בעולם.
 
אנו מפתחים פתרונות, שבהם אין צורך להוציא ולשגר מידע מהסנסורים לענן המרכזי. כך, אפשר לשמור על פרטיות וחיסיון המידע במכשיר הקצה עצמו, בענן פרטי זעיר. הענן הזעיר הזה ניתן למימוש גם בסמארטפונים ובמכשירי קצה קטנים יותר. זה פתרון, שישנה את כללי המשחק בשוק. אני מאוד נלהב לקראת ההתפתחות של הכיוון הזה".

IOT
 
 



 
 
Bookmark and Share


 

LIVECITY

לוח מודעות

למה צריך אתר עיתונות עצמאי וחופשי בתחום ההיי-טק? - כאן

שאלות ותשובות לגבי האתר - כאן

מי אנחנו? - כאן.

מחפשים הגנה מושלמת על הגלישה הניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף? הפתרון הזול והטוב בעולם - כאן.

לוח אירועים וכנסים של עולם ההיי-טק - כאן.

מחפש מחקרים? מאות מחקרים מצויים כאן

מחפש תוכנות חופשיות? תוכל למצוא משחקיםתוכנות לפרטיים ותוכנות לעסקיםתוכנות לצילום ותמונות, הכל בחינם.


מעוניין לבנות ולתפעל אתר אישי או עסקי מקצועי? לחץ כאן.

שימרו על עצמכם והישמעו להוראות פיקוד העורף!!!!
 





6.1.25 - כח המוח - יכולות המוח האנושי בעידן הבינה המלאכותית

לוח האירועים המלא לגולשים מצוי כאן.

שמרו על עצמכם והישמעו להנחיות פיקוד עורף. ורק בריאות לכל קוראינו!!!
 

 

הכי ניצפים 

המחדל הגדול: איך המתקפה נעלמה מעיני המודיעין והטכנולוגיות שלו?- כאן 

תאגיד השידור - "עלינו". איך עשו עלינו סיבוב והשאירו את אגרת הטלוויזיה - כאן

כל מה שלא מספרים לכם בתחום "השוק הסיטונאי" - פרק א': בזק - כאן

כמה מפסידים בביצועים של הפס הרחב במעבר ל"שוק הסיטונאי"? - הרבה - כאן

למה בכלל צריך להחליף / לרכוש נתב במעבר ל"שוק סיטונאי"? - כאן

איך אני יודע כמה מגהרץ יש בחיבור LTE? מי ספק הסלולר המהיר בישראל? - כאן

חשיפת מה שאילנה דיין לא פרסמה ב"ערוץ 2" על תעלולי השר משה כחלון - כאן

ההגנה המושלמת על הגלישה ניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף - כאן

המשך חשיפת הבלוף ששמו "מהפיכת הסלולר" ואיך מסרסים את הנתונים לציבור - כאן

סיכום ביקור בסיליקון ואלי - למה 3 הגדולות משקיעות ומפתחות באותם תחומים - כאן

שלמה פילבר (עד לאחרונה מנכ"ל משרד התקשורת) - עד מדינה? הצחקתם אותי! - כאן

"יש אפליה בחקירה"? חשיפה: למה השר משה כחלון לא נחקר עד היום? - כאן

חשיפת חשד לשחיתות הדומה לזו של "תיק 4000" אך בתחום הסלולר - כאן

חשיפת מה שלא רוצים  שתדעו בעניין פריסת אנלימיטד (בניחוח בלתי נסבל) - כאן

חשיפה: איוב קרא אישר לקבוצת סלקום בדיוק מה שביבי אישר ל-Yes ולבזק - כאן

האם השר איוב קרא היה צריך בכלל לחתום על האישור, שנתן לקבוצת סלקום? - כאן

האם ביבי וקרא קבלו בכלל תמורה עבור ההטבות הרגולטוריות שנתנו לסלקום? - כאן

המסמכים בנושא בזק-Yes (תיק 4000) מוכיחים "תפירת תיק" לאיש הלא נכון! - כאן

עובדות ומסמכים המוסתרים מהציבור: האם ביבי כשר תקשורת עזר לקב' בזק? - כאן

מה מקור ה-Fake News שהביא לתפירת תיק לביבי והעלמת החשודים הנכונים - כאן

אחת הרגליים של "תיק 4000 התפור" התמוטטה היום בניצחון (כפול) של בזק - כאן

איך כתבות מפנקות הפכו לפתע לטובת הנאה שהיא מיסודות עבירת השוחד? - כאן

שערוריית הקנס הענק על בזק וחשיפת "תעודת הביטוח" של נתניהו בתיק 4000 - כאן

תיק 5000: סלקום - IBC לא תפרוס סיבים ותרכב על גב הרכוש הפרטי של בזק - כאן

ערוץ 20: "תיק תפור": אבי וייס חושף את מחדלי "תיק 4000" - כאן

התבלבלתם: גיא פלד הפך את כחלון, גבאי ואילת לחשודים המרכזיים בתיק 4000 - כאן

פצצות בתיק 4000: האם היו בכלל התנגדויות למיזוג בזק-יס? - כאן

נמצא מסמר נוסף בארון הקבורה של תיק 4000 התפור - כאן

נחשפה עוד עובדה חשובה בדרך אל ההלוויה של תיק 4000 - כאן

תיק 4000 לא הושלם: האם היועמ"ש קיבל את כל המידע הנחוץ לחקר האמת? - כאן

תיק 4000: גם תקנות התקשורת התומכות בגרסת נתניהו לא נכללו בחקירה - כאן

חשיפת שקרים נוספים בתיק 4000: הטעיית הציבור נמשכת ללא הרף - כאן

תיק 4000: נחוצה ועדת חקירה ממלכתית לגבי "אישום" שר התקשורת - נתניהו - כאן

תיק 4000: היועמ"ש לממשלה אישר "מיזוג" בזק-יס. צריך ועדת חקירה ממלכתית - כאן

אוסף הטעויות בתיק 4000: "אני מאשים" - לא חתרו כלל לגילוי האמת - כאן

שערוריית תיק 4000: איך יש 2 גרסאות שונות של כתב החשדות של היועמ"ש? - כאן

ערוץ 20: אבי וייס חשף טענות שגויות בכתב החשדות נגד רוה"מ בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: חשיפת מסמך נוסף שיסייע גם הוא לחיסול תיק 4000 התפור - כאן

ערוץ 20: אבי וייס ואלי ציפורי חשפו שקרי הפרקליטות לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: מתי מדוע ואיך הוא הפך מ"תיק בזק" ל"תיק תפור" ומחורר? - כאן

הספינים והשקרים בתיק 4000 חזרו. הם חלק מניסיון הפיכה שלטונית שיש לחקור - כאן

סודות ושקרים בפרקליטות והיועמ"ש: מי היה ב"ניגוד עיניינים" בתיק 4000? - כאן

תיק 4000 יושלך לפח האשפה של ההיסטוריה עקב חקירה רשלנית ללא מסמכים - כאן

תיק 4000: מסמר נוסף ענק לארון הקבורה שלו (פרי חשיפה של אלי ציפורי) - כאן

תיק 4000: בעיות זיכרון, חקירה משובשת ושקרים המכוונים להפיכה שלטונית! - כאן

חשיפות חדשות בעקבות הדלפת עדויות שלמה פילבר - "עד המדינה" בתיק 4000 - כאן

האם "תיק 4000" התפור אכן בדרכו ל"פח האשפה של ההסטוריה"? - כאן

חשיפת הכזבים של היועמ"ש מול האמת המוכחת לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

פוטש בשידור חי: את מי שהיה צריך לעצור ולחקור זה את "עד המדינה" פילבר! - כאן

תיק 4000: האם נוכל לנחש שהחשיפה כאן תהיה הגרזן הסופי שיפרק את התיק? - כאן

תיק 4000: הביזיון של כתב האישום הבדיוני דורש ועדת חקירה ממלכתית - כאן

האמת המוסתרת מהציבור בתיק 4000: פירוט 20 שקרים / אלי ציפורי ואבי וייס - כאן

איך זה שהיחיד שדיווח אמת בפרשה שהתפתחה לתיק 4000 - קיבל כתב אישום? - כאן

תיק 4000: ההדלפות לכלכליסט כביכול נגד רוה"מ דווקא מצביעות על חפותו - כאן

"נקודת האפס" - Ground Zero  שבו החלה תפירת תיק 4000 נחשף - כאן

למה לא נפתחה חקירה ב"תיק 5000" ומתבצע שימוע נוסף של הטבות ל-IBC? - כאן

החלטות של מש' התקשורת בעניין "ההדדיות" ממוטטות עוד לבנה בתיק 4000! - כאן

חשיפת הסיבה לתפירת תיק 4000 ב"נקודת האפס": "פרשת עורכי הדין"! - כאן

חשיפה בלעדית: מסתירים עוד מסמכים ש"מפוצצים" את תיק 4000 לרסיסים! - כאן

פירוט 60 שקרים בתיק 4000 (ויש עוד) שמסתירים בכוונה מהציבור! - כאן

"הנדסת התודעה" בתיק 4000 לא מסתיימת ותימשך בחודשים הבאים! - כאן

השקרים,הרמאויות, הצנזורות,העיוותים והסילופים של רביב דרוקר בתיק 4000 - כאן

חשיפת הפברוק של דרוקר שמחסלת את הראייה הישירה היחידה כנגד נתניהו - כאן

חשיפה דרמטית בתיק 4000: האם כעת התיק התפור ייפול? - כאן

איך ספינולוגים שוטפים את מוח הציבור פעם 3 בתכנית "המקור" על תיק 4000? - כאן

איך שינוי מילה אחת גם ע"י דרוקר "הפיל בפח" עדים רבים בתיק 4000? - כאן

התרגיל של שלמה (מומי) למברגר שסוגר כל חקירה שיכולה להוביל למנדלבליט! - כאן

הסתעפות תיק 4000: תיק 5000 - הטיוח הגדול כדי שהחקירה לא תגיע למנדלבליט - כאן

פשוט מדהים: התגלו כעת 2 מסמכים התומכים בגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

זה לא נגמר: נחשפו כעת עוד מסמכים המסייעים לגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

הטיוח של שלמה (מומי) למברגר, שלא קורא מסמכים, כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

תעלולים חדשים של למברגר שגם ממציא וסוגר תלונה כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

"אני מאשים": על היועמ"ש מנדלבליט לבטל היום את תיק 4000 ולהתפטר! - כאן

התמוטטות "תיק בזק" הייתה אמורה להוביל לביטול "תיק 4000": "אני מאשים!" - כאן

7 "ראיות זהב" מרכזיות בתיק 4000 שאפשר להשליך מיידת היישר לפח הזבל - כאן

עדכונים שוטפים על הסודות המסתתרים בעדות אילן ישועה בתיק 4000 - כאן

האם הגיע הזמן להעמיד לדין את תופרי התיקים ומיוחד את תופרי "תיק 4000"? - כאן

פירמידת השקרים שנבנתה ע"י היועמ"ש וגלובס סביב אילן ישועה כדי "להלבינו" - כאן

חשיפה דרמטית: אילן ישועה היה כנראה מוכן להעיד גם תחת אזהרה בתיק 4000 - כאן

האם אילן ישועה ייחקר ברשות ניירות הערך בחשדות החמורים שהתעוררו נגדו? - כאן

משפט שערוריית תיק 4000: עדכונים שוטפים ביחס למשפט נתניהו שחשוב לדעת- כאן

תיק 4000 המופרך: עדכונים שוטפים במשפט נתניהו שהציבור חייב לדעת! - כאן

חשיפת הסודות הכמוסים של ראשי הפרקליטות שמנהלים את "תיקי האלפים" - כאן

בכירים בפרקליטות ובלשכת היועמ"ש: הפרקליטות עשתה טעות בתיק 4000! - כאן

משפט "תיקי האלפים" המפוברקים נמשך: עדכונים שוטפים שהציבור אמור לדעת - כאן

גם על פי היומן של בנימין נתניהו מ-2015 - אין בסיס לכתב האישום בתיק 4000 - כאן

חשיפה: עוד ראיה מזכה לנתניהו בתיק 4000 מסתתרת בהחלטת מש' התקשורת - כאן

הסודות של ניר חפץ ואילן ישועה נחשפו באמצעות מוטי גילת שלא הבין אותם - כאן

עדכונים מהחקירה הנגדית של ניר חפץ שממשיך לפורר את תיק 4000 התפור - כאן

תפירת תיק 4000: חשיפת פרטי המפלצת של תוכנת הריגול המשטרתית אחריכם - כאן

השלכות תיק 4000: איך הלבינו את המפעל המפלצתי של הפריצות לסמארטפונים - כאן

ממצאי ועדת מררי - שקרים, טיוח ענק וזריית חול בעיני הציבור - כאן

השלכות דו"ח מררי: איך העיזה המשטרה לרמות במצח נחושה שופטים בכירים? - כאן

חשיפת מסמך מאגר המידע המשטרתי הסודי והמפלצתי על ראשי ערים ורשוית - כאן

2 הדלפות מהפרקליטות לאחר היום הראשון של החקירה הנגדית של שלמה פילבר כשאחת מהן מפילה את תיק פגסוס על המשטרה ובעקיפין על השב"כ - כאן

למה הוטל צו איסור פרסום על החשיפות בתיק 1000? כדי לחסום האמת! - כאן
 
מפלצת הפגסוס לא מסתתרת בחוק האזנות הסתר. היכן היא כן מתחבאת? - כאן

שמרו על עצמכם והישמעו להנחיות פיקוד העורף, ורק בריאות לכל קוראינו!!!

 
זרקור חברות
 
PRnews
 
NORDVPN
 
X
 
פרי הדמיון
 
טלגרם
 
לייבסיטי
 
כמה זה? השוואת מחירים
 
Amiel
 
PRNEWS
 
טלי וייס
 
 
Slideshare Linkedin Twitter
Youtube Instagram Facebook
Google+ live
Bitly Vimeo Pinterest
אנדרואידאנדרואיד-ברקוד אפל ברקודאפל

 
  מהירות גלישה Your IP
לייבסיטי - בניית אתרים