הופחתו באופן משמעותי ומיידי מחירי השימוש בתשתיות בזק
מאת:
מערכת Telecom News, 28.3.24, 12:38
הפחתת המחירים תכנס לתוקפה החל מה 1.4.24, לאחר שהתקבלה הסכמת בזק. מדובר במדרגה ראשונה של הפחתה שתהיה בתוקף עד ה-30.6.25.
עדכון 27.8.24 בתחתית הכתבה.
משרד התקשורת הודיע היום על הוזלה באופן מיידי של דמי השימוש של חברות התקשורת בתשתיות הפאסיביות של חברת בזק מ-446 ₪ לקילומטר לחודש לכדי 250 ₪ לקילומטר לחודש בלבד, הפחתה של כ-44%. זוהי הפחתה ראשונה בסדרה, ומחיר זה יהיה בתוקף עד יוני 2025, שאז יכנסו לתוקף מחירים מעודכנים.
בזק היא החברה היחידה המחזיקה בתשתית תקשורת פיזית (תעלות, קנים, גובים, עמודים וכו') בכל רחבי ישראל. תנאי הגישה לתשתיות הפיזיות של חברת בזק משפיעים באופן ישיר על היכולת ועל התמריץ של חברות תקשורת אחרות להניח תשתיות עצמאיות ולהתחרות בבזק במתן שירותי אינטרנט לציבור.
בתקופה הנוכחית נפרשת ישראל לאורכה ולרוחבה ברשתות מתקדמות, ולכן במיוחד בתקופה זו חשוב להפחית באופן משמעותי ומהיר ככל הניתן את תעריפי השימוש בתשתיות הפאסיביות של בזק. הפחתה כזו צפויה להגדיל את התמריץ של חברות תקשורת להרחיב את פרישת תשתיות הסיבים שלהן, ולקדם את התחרות, באופן שישפיע על איכות התשתיות בישראל ועל רווחת הצרכן באיכות ובמחיר שנים רבות קדימה.
במקביל, בוחן בימים אלו מנהל כלכלה את תעריפי שירותי הפיקוח והליווי בעבודות תשתית שגובה בזק, במטרה להביא להפחתה משמעותית גם בתעריפים אלה.
שימוע בנושא קביעת תשלומים מרביים בעד שימוש בתשתית הפאסיבית ברשת חברת "בזק" תאריך אחרון להגשה 11.4.24 -
כאן. ו-8 עמודים של מסמך השימוע -
כאן. חוות הדעת של אגף הכלכלה במשרד התקשורת -
כאן.
27.8.24: במסגרת מהלך בחינה של תשתיות הסיבים, ולאחר שהופחתו באפריל השנה דמי השימוש בתשתיות של בזק, משרד התקשורת מפרסם היום שימוע נוסף להערות הציבור, במסגרתו מוצע להפחית משמעותית את עלויות "יום הליווי" שמבצעת חברת בזק עבור ספקיות הפורשות סיבים אופטיים בתשתיות הפאסיביות שלה. על פי ההצעה, התשלום שמשלמות החברות לבזק ועומד כיום על 1,520 ₪ ליום ליווי, יעמוד על 840 ₪ ליום לכל היותר. כ"כ, עלות חצי יום ליווי ו/או ליווי סרק תופחת לסכום של 550 ₪ לכל היותר. מוצע לקבוע את התעריפים המוצעים גם ביחס לתעריפי הליווי של חברת הוט.
"יום ליווי", שמבצעת חברת בזק לספקיות הפורשות סיבים אופטיים המבקשות להשתמש בתשתית הפאסיבית שלה, נועד לאפשר לבזק לפקח על פעילות עובדי החברות הפורשות, כך שלא תפגענה בתשתיות בזק הקיימות בזמן עבודתם. על פי בחינה שערך משרד התקשורת, התעריף שגובה חברת בזק הוא בלתי סביר ומגלם רווח משמעותי מאוד ביחס לעלות של בזק, זאת בזמן שתכלית השימוש בתשתיות פאסיביות היא העצמת התחרות בשוק הסיבים.
יצוין, כאמור, כי על פי ההצעה המודל צפוי לפעול גם על חברת 'הוט טלקום' לה קיימת תשתית פאסיבית המשמשת גם חברות אחרות.
מסמך השימוע -
כאן. יש להעביר התייחסותלשימוע לסגן מנהל מינהל כלכלה במשרד התקשורת, מר עמי גילה, בכתובת הדואר אלקטרוני: giloha@moc.gov.il עד ל-12.9.24.