הונחה אבן הפינה למעבדת החדשנות לגיל השלישי בפארק לטכנולוגיות מתקדמות בבאר שבע
מאת:
מערכת Telecom News, 9.8.17, 21:03
עם השקתה של המעבדה, בדצמבר 2017, באר-שבע עשויה להפוך לעיר המובילה בעולם בתחום החדשנות, המחקר והפתרונות לאוכלוסייה הבוגרת.
במעמד נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב,
פרופ' רבקה כרמי, ראש עיריית באר שבע
, רוביק דנילוביץ והמנכ"ל המייסד של המרכז לחדשנות דיגיטלית (
CDI), זיו אופק, הונחה בימים אלה אבן הפינה למעבדת החדשנות לגיל השלישי.
המעבדה, שתושק בחודש דצמבר הקרוב במרכז לחדשנות דיגיטלית (
CDI) בפארק לטכנולוגיות מתקדמות (הייטק) בבאר שבע, בצמוד לאוניברסיטת בן-גוריון בנגב, תהווה מרחב רב-תחומי בה האזרח הוותיק נמצא במרכז ההתבוננות וצרכיו השונים נבחנים באופן דיפרנציאלי, מותאם ומשולב.
המעבדה תהווה פלטפורמה לפיתוח ולמחקר יישומי, לסימולציה אינטגרטיבית ולהדגמה של פתרונות ותהליכים חדשניים כדי לשפר את איכות החיים של אוכלוסיית הגיל השלישי וליצור סביבה תומכת כוללת במעגלי החיים של אוכלוסייה זו.
מדובר במעבדה המשתרעת על שטח של 250 מ"ר ומחולקת ל-8 אזורים מרכזיים: בית הקשיש, משפחה, רפואה ובריאות, רווחה, חינוך והכשרה, ביטחון אישי, טכנולוגיה מתקדמת, מחקר ופיתוח, שיחד יוצרים תמונה רחבה יותר וזוויות התבוננות משלימות להוויה ולמורכבות הקיימת.
בין השירותים, שיינתנו במסגרת המעבדה:
א. אפיון וניתוח אתגרים וגיבוש מרחב פתרונות - איפיון וניתוח אתגרי הגיל השלישי וגיבוש מרחב פתרונות ותפיסת פתרון כוללת על בסיס מתודולוגיית ה-
,High Challenge שפותחה ע"י מרכז החדשנות הדיגיטלית. תהליכי החשיבה והפיתוח ייעשו בשיתוף עם "השחקנים הרלוונטיים" מתוך גישה של הסתכלות הוליסטית על מרחב האתגר והפתרון.
ב. מעבדת סימולציה ומחקר - בחינה והערכה של רעיונות ומיזמים במרחב המדמה את חי היומיום של האזרח הוותיק וסביבתו ושילוב של כלים טכנולוגים ומודלים חדשניים בתהליכי העבודה לצד הסתכלות ומעורבות רב-ערוצית של גורמי עניין מעולמות תוכן שונים.
ג. מיני-מעבדות חדשנות למגזר העסקי - חדרי חדשנות המיועדים לגופים עסקיים, שמעוניינים להיחשף לידע וטכנולוגיות פורצות דרך ולהיות מעורבים בתהליכי העבודה והחשיבה במעבדה. כמו-כן תינתן גישה לפלטפורמת המעבדה לטובת מחקר ופיתוח של מוצרי החברה.
יצוין, שכיום מהווה אוכלוסיית הגיל השלישי (65+) 8.5% מכלל אוכלוסיית העולם. בישראל האחוז עומד על 10% וצפוי לעלות ל-14% ב-5 שנים הקרובות. ב-2023, לראשונה, צפויים לחיות בעולם יותר אנשים בני 65+ מאשר בני 0-40. מי שנולד היום צפוי לחיות בממוצע עד גיל 91, אחד מ-10 יגיע לגיל 110. ב-2011 נמכרו ביפן יותר חיתולים למבוגרים מאשר חיתולים לתינוקות, והמגמות ממשיכות לעלות.
המרכז לחדשנות דיגיטלית (
CDI) הוקם בשיתוף עם אוניברסיטת בן-גוריון בנגב ופועל כגוף ללא מטרות רווח לקידום חדשנות ב-4 תחומים עיקריים: בריאות, גיל שלישי, חינוך וערים חכמות. אחת מפעולות הליבה של המרכז היא לתת מענה לאתגרים גדולים ומורכבים, שהפרט נמצא במרכזם, ולפתח פתרונות חדשניים להתמודדות עימם.
CDI מחבר בין גופי ממשלה, מוסדות מחקר, חברות תעשייה, גופי חדשנות בינלאומיים, יזמים, סטארטאפים ומשקיעים כדי לייצור אקוסיסטם ייחודי ואיכותי, שמרכיביו פועלים יחד בסינרגיה ושיתוף פעולה במטרה ליצור פלטפורמה לחשיבה, פיתוח ויישום של רעיונות חדשניים ופורצי דרך כמענה לאתגרי היום יום. הרשת המקצועית והחברתית שנוצרה סביב המרכז, לצד תמיכתה של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, הנמצאת בחזית המדע והמחקר, מקנה את היכולת לנטרל חסמים, לזהות פתרונות אפשריים ולקדם יישומים חדשנים במהירות, באפקטיביות ובמקצועיות.
זיו אופק, המנכ"ל המייסד של המרכז: "המעבדה מזמינה יזמים, מפתחים, חברות הזנק, אנשי תעשייה והייטק, חוקרים וסטודנטים, מוסדות ממשלתיים, מלכ"רים, ארגוני בריאות, רווחה וחינוך ומומחים מעולמות תוכן שונים להם קשר ישיר או עקיף לאוכלוסייה הגיל השלישי לחבור יחד ולשתף פעולה בשמירה על איכות החיים של הורינו, סבינו וסבתותינו".
בתמונה: בתווך- מנכ"ל המרכז לחדשנות דיגיטלית (
CDI),
זיו אופק, נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ'
רבקה כרמי, ראש עיריית באר שבע,
רוביק דנילוביץ', סמנכ"ל תפעול המרכז לחדשנות דיגיטלית,
אופיר בן אבי וסמנכ"ל כספים המרכז לחדשנות דיגיטלית,
בועז גור לביא בטקס הנחת אבן הפינה למעבדה
.
קרדיט צילום:
רונן מארס, המרכז לחדשנות דיגיטלית
.