אוניברסיטת בן-גוריון בנגב השיקה תכנית בינ"ל לתחום כריית נתונים ובינה עסקית
מאת:
חיים חביב, 26.1.16, 11:42
התכנית מציעה קורסים אקדמיים, בהם ירכשו הסטודנטים כלים בכריית נתונים ושימוש בטכניקות אבטחת מידע. התכנית כוללת התמחות במרכז לחקר הסייבר של האוניברסיטה.
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב הכריזה על השקת תכנית לימודים בינלאומית ראשונה מסוגה לתחום כריית נתונים ובינה עסקית, שמיועדת לסטודנטים מכל רחבי העולם עם מלגות סיוע לסטודנטים מהודו וסין. הלימודים עונים על הצורך של המשק המודרני באנשי מקצוע בתחומי
Big Data , מודיעין עסקי וכריית מידע
.
התכנית מיועדת לסטודנטים מצטיינים בשלבי סיום לימודי התואר הראשון שלהם בתחומים הרלוונטיים, כגון הנדסת מערכות מידע, מדעי המחשב וניהול.
הקורסים יילמדו ע"י חוקרים מובילים בתחום, כגון פרופ'
יובל אלוביץ, פרופ'
ליאור רוקח, ד"ר
אסף שבתאי, ד"ר
ניר ניסים, אביעד כהן ו
ישראל מירסקי.
מה מציעה התכנית?
תכנית הקיץ מקנה למשתתפים ידע תיאורטי ומעשי, לרבות כלים בכריית נתונים ובינה עסקית. התכנית מציעה 2 קורסים אקדמיים, בהם ירכשו הסטודנטים כלים בסיסיים בכריית נתונים ושימוש בטכניקות אבטחת מידע. התכנית כוללת התמחות בת שבוע במרכז לחקר הסייבר של האוניברסיטה. הסטודנטים ישתתפו בסיורים מקצועיים בחברות מובילות, להעמקת הבנת תחום הכשרתם.
תחום כריית נתונים ובינה עסקית עוסק בניתוח נתונים אוטומטי ובהפקת מידע וידע מתוך מקורות פנימיים וחיצוניים לארגון, במטרה לתמוך ולשפר את ההחלטות המתקבלות בארגון. התחום הפך בשנים האחרונות לגורם מכריע בסביבה התחרותית ומשמש את מכלול יחידות הארגון במישור התפעולי והתכנון האסטרטגי.
בפארק גב ים נגב לטכנולוגיה עילית ליד האוניברסיטה בבאר שבע, פועלות כיום חברות כמו:
EMC ,
RSA,
PayPal, דויטשה טלקום, לוקהיד מרטין ומרכז מצוינות משותף לאוניברסיטה ולחברת
IBM. בפארק עובדים למעלה מ-1500 עובדים בכ-40 חברות הייטק. בשותפות עם מטה הסייבר שליד משרד רוה'מ הוקם באוניברסיטה המרכז הלאומי לחקר טכנולוגיות סייבר. כל אלה יוצרים סביבה מערכתית (אקוסיסטם) הכוללת את כל המרכיבים הדרושים להוביל את תחום הסייבר בעולם - מרחב פיזי משותף המאפשר ריכוז משאבים, תשתיות טכנולוגיות מתקדמות וסינרגיה של עובדים, חוקרים ותלמידים, שהופכים את ישראל לענקית סייבר עולמית.
ממשלת ישראל תומכת באופן מלא ביוזמה בסיוע כספי ולוגיסטי באמצעות משרד הסייבר הלאומי. בחודשים הקרובים אף צפוי
CERT,
המרכז הלאומי להתמודדות עם איומי סייבר לעבור לבאר שבע. בשנים הקרובות תצטרפנה גם יחידות טכנולוגיה עילית של צה"ל לקמפוס הסמוך לפארק ההייטק וחייליהם ילמדו באוניברסיטת בן-גוריון ויובילו מחקר משותף עם האוניברסיטה ושותפים מהתעשייה.
פרופ'
רבקה כרמי, נשיאת אוניברסיטת בן-גוריון בנגב: "השווקים הגדולים בעולם רואים בישראל את אחד המוקדים המרכזיים בעולם לפיתוח הסייבר, כאשר באר שבע ואוניברסיטת בן-גוריון בראשה מובילים את המהלך.
אוניברסיטת בן-גוריון בנגב מובילה מזה למעלה מעשור מחקר מדעי מתקדם בתחום הסייבר בו הושקעו מיליוני דולרים כחלק מהסכם עם ענקית הסלולר דויטשה טלקום (2004). מאז צברו חוקרי האוניברסיטה ובוגריה מוניטין בינלאומי בתחום, והתוצאה היא התמקדות של חברות בינלאומיות, שעוסקות בהגנת מרחב הסייבר, בעשייה בתחום באוניברסיטה. חברות אלו, שהתיישבו בפארק הטכנולוגיות המתקדמות לו האוניברסיטה שותפה, מתבססות על תשתיות ההון האנושי והמחקרי של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב".