אמש התקיימו חגיגות 5 שנים להקמתו של האקסלרטור הראשון ברעננה: Hubanana, שהוביל את רעננה תוך פחות מ-5 שנים, להיות העיר היזמית השנייה בגודלה בישראל (אחרי תל-אביב) ולשמש "מודל לחיקוי" כיצד יזמות עירונית יכולה להוביל ולהצליח בכל תחום, גם בערים קטנות ובינוניות. בנוסף: רעננה הופכת למרכז המדיקל וה-eHealth בעולם היזמות בישראל.
מאת:
אבי וייס, 29.6.18, 10:20
מתחם היזמות (אקסלרטור)
Hubanana נולד בעיר רעננה ב-2013, ברעיון שנשמע אז מטורף לגמרי, של
רואי דינוביץ, ראש מנהלת עסקים רעננה (בעיריית רעננה), בגיבוי ודחיפה מלאים ונלהבים גם של ראש העיר דאז,
זאב בילסקי וכל הצוות הבכיר של העירייה. זאת, בביצוע בפועל של
עידן מאיר (
כפי שחשפנו בזמנו), שהקים וניהל את המתחם. קשה היה אז להאמין, שמהמתחם הקטן, שהוקם בתוך נגרייה עזובה ומוזנחת של בית-ספר, שנסגר ברעננה, יחל מסע מופלא, שיוביל את רעננה, תוך מספר מועט של שנים, להיות
העיר השנייה בגודלה אחרי תל-אביב (יחסית ואבסולוטית,
כמוצג כאן), מבחינת: כמות חברות הסטארטאפ, כמות חברות ההייטק, כמות עובדי ההייטק, כמות האקסלרטורים, כמות קרנות הון סיכון ועוד, בישראל.
קשה היה אז להאמין, שרעננה תהפוך ל"מודל לחיקוי" עולמי, כיצד מקימים ומטפחים יזמות במרחב העירוני, בערים קטנות עד בינוניות. חגיגת 5 שנים להקמת Hubanana, שנחגגה אמש במתחם החדש של האקסלרטור, הייתה הזדמנות מצוינת לסכם את התקופה שחלפה ולהביט קדימה לאתגרים הבאים בעולם היזמות ברעננה.
גילי ביסה, (בתמונה מש
מאל), מנהל
Hubanana: "היום הוא יום חג עבורנו ועבור העיר רעננה. עברו דרכנו עד היום מעל ל-40 סטארטאפים בוגרים, שמתוכם בלבד נולדו מעל ל-60 משרדים חדשים של סטארטאפים בעיר רעננה, של סטארטאפים בשלבים המתקדמים של חייהם, בנוסף לעשרות הרבות של הסטארטאפים, שבאים לעיר מידי שנה, מעבר למסגרת שלנו.
היזמים, שעברו דרכנו, הצליחו לגייס בעת, שהם היו אצלנו, מעל ל-40 מיליון דולרים. יש לנו סיפורי הצלחה מאוד מרשימים מהבוגרים שלנו.
התודה המרכזית שלי היא לכ-80 מנטורים, מומחים, מרצים, משקיעים ויזמים, שנותנים מזמנם בהתנדבות, לטובת המיזמים המצויים אצלנו. אני מוקיר תודה והערכה לנותני החסות, שבלעדיהם לא היינו יכולים לקיים את הפעילויות הרבות, שאנו מקיימים.
הכי חשוב: בלי העירייה לא היה קורה כאן מאומה ובמיוחד תודתי לכל בכירי העירייה, והכי חשוב, הוא "המנוע" מאחורי כל הפעילות הזו:
רואי דינוביץ.
יש לנו מספר פעילים, שלא רק באים לכמה שעות להיות מנטורים ליזמים, אלא נותנים מזמנם ונשמתם למתחם היזמות שלנו. אלה מתנדבים עם רוח התנדבות מופלאה, שמנהלים אצלנו בהתנדבות מלאה תוכניות ייחודיות, שפיתחנו כאן, ובכללן תכנית יזמות לנשים ותכנית יזמות לבני 45 פלוס.
צוות המנהלת העירונית הוא המנוף שלנו לעשייה ולהצלחה ותודתי לכל הצוות הבכיר בעירייה ובמנהלת העסקים, שמלווה ומעודד אותנו לאורך כל השנה, מה שמאפשר לנו להמשיך ולפתח את המקום, שסביבו מתפתחים אקסלרטורים נוספים ומלהיבים, דוגמת חממת MedTech ומתחמים רבים ומצליחים נוספים, ביוזמות פרטיות ושל ארגונים וחברות הענק הקיימים אצלנו וסביבנו".
רואי דינוביץ, (בתמונה משמאל), ראש מ
נהלת עסקים, רעננה: "לפני כ-6 שנים נולד לי החלום, להקים מתחם יזמות ברעננה. רבים רצו להוריד אותי מהחלום הזה וטענו, שזה בלתי אפשרי, שזה יהיה כישלון ושחבל על הזמן שלי ועל הכסף העירוני. אולם, אני לא ויתרתי. 'השתלטתי' על בית ספר, שהתפנה, וחשבתי איך לנצל את החללים הקיימים בו ושעמדו מוזנחים ללא כל שימוש.
אז פגשתי במקרה בחור צעיר מאוד, חצוף אבל חמוד ונמרץ, בשם
עידן מאיר, שהיה יזם בתחילת דרכו, וביחד
התחלנו להריץ את הרעיון הזה ולהפוך אותו
למציאות.
עידן עבד סביב השעון, בלי שום תמורה באותה תקופה, רק מתוך
אמונה, שניתן להגשים את החלום הזה. אכן, החלום הזה התגשם ומאז צמח וכיום אנו מפעילים את החלום הזה במתקן חדיש, שמתאים לרוח התקופה.
עידן המשיך בדרכו עם המיזם שלו וכיום הוא מפיץ את המיזם הזה בארה"ב, ו
גילי ביסה ממשיך את המסורת בניהול המקום.
אנו נמצאים כיום ב-Hubanana במהלך גדול של שינוי. השינוי הוא לא פשוט. זה שינוי, ש
גיל מנהל אותו. המוקד של השינוי: מעבר ממצב של סטארטאפ בתחילת דרכו, להיות חברה מבוססת ומתפתחת.
יזמים, שהקימו סטארטאפים והתנסו בכך, מבינים את הקושי העצום של כל סטארטאפ, לעבור ממצב של סטארטאפ למצב של חברה מבוססת ומצליחה.
גילי עושה את השינוי הזה ממש כעת וזה מהלך מתמשך, שלא נגמר ביום אחד. אני מאמין, שב-2019 כבר נוכל להציג את הפירות של השינוי הזה עם פעילות מלאה בתור חברה.
אני חייב להודות באופן מיוחד למתנדבים שלנו. המתנדבים הללו פתחו אצלנו קורסים ומסלולים חדשים. אני חייב להדגיש: אני לא יודע לעבוד לבד. אני עובד עם אנשים. אני מקשיב לאנשים ומעודד אנשים. והאנשים המופלאים הללו מובילים אותנו קדימה להישגים חדשים כל הזמן.
רעננה גדלה במהירות, גם בהיקף המועסקים בתחומי ההייטק בעיר. חברות גדולות עוברות לרעננה, דוגמת חברת ARM הפותחת מרכז מו"פ ענק אצלנו עם מאות עובדים. כך גם קורה בתחום המדיקל. תחום, שהתחלנו בו ממש מאפס ובקרוב נהיה עם 80 חברות מדיקל בעיר רעננה. אין דבר כזה, אפילו לא בתל-אביב. יש לנו כבר 72 חברות מדיקל ובשבועות הקרובים קצב הגידול יגבר ואני בקרוב אוכל לבשר לכולם, שחצינו את קו ה-80 חברות מדיקל בעיר רעננה.
גם בתחום התחבורה יש לנו חידושים ענקיים: 2 תחנות רכבת חדישות, נתיבי תחבורה חדשים, קווי תחבורה צבוריים חדשים, חנכנו לאחרונה מלון בוטיק חדש לאנשי עסקים ולעובדי ההייטק. העלינו את רעננה למרכז הבמה של עולם ההייטק בישראל. רעננה הפכה למקום, שכדאי לאנשי ההייטק לעבוד ולגור בו.
אני מאמין ומקווה, שבחגיגות העשור ל-Hubanana, נוכל להציג השיגים רבים, חדשים וענקיים, כמו שאנו חולמים ומתכננים".