Bynet Expo 2018 - מפגן כוח של חדשנות והצדעה לתעשייה הישראלית
מאת:
חיים חביב, 16.5.18, 14:20
העתיד טמון בגישה של היברידיות עסקית וטכנולוגית. נמצאו לאחרונה מתקפות מתוחכמות וקשות להגנה-החלום הרע של הסייבר מתממש. האימוץ של אמצעי הגנה דור 5 צריך להיות מהיר יותר. 150 מיליון אנשים יצאו ממעגל העבודה בתוך 7 שנים בשל החלפתם ע"י רובוטים ומערכות ממוכנות. המהפכה הדיגיטלית היא מהפכה של עננים.
כנס
Bynet Expo 2018, שמתקיים ברציפות זו השנה ה-15, משך אליו השנה למרכז הירידים בגני התערוכה בת"א למעלה מ-6,000 משתתפים מהארץ ומהעולם. הכנס עמד בסימן 70 שנות חדשנות בישראל, ונרשמה בו נוכחות מרשימה של שרים, בכירי התאגידים, גופי הממשל, צבא, ארגונים ורשויות. במסגרת 9 מסלולי תוכן ובמליאה נדונו מגמות והתפתחויות מרכזיות בעולם הטכנולוגיה, לרבות: העתיד של ערים ומדינות, עתיד הבנקאות, עתיד שירותי הבריאות, עתיד הדיגיטל בצבא ומערכת הביטחון, עתיד החינוך, עתיד אבטחת הסייבר, עתיד ה-
IT ועתיד הדיגיטל וחווית הלקוח.
בין הדוברים המרכזיים בכנס:
יהודה זיסאפל, יו"ר קבוצת רד בינת;
אלון בן צור, מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים;
גיל שוויד, מנכ"ל ומייסד צק פויינט;
ליז קנטוני, סגנית נשיא בכירה בסיסקו העולמית;
איל וולדמן, מנכ"ל ומייסד מלנוקס;
אופיר אקוניס, שר המדע, הטכנולוגיה והחלל;
גילה גמליאל, השרה לשוויון חברתי; פרופ'
ארי שמיס, מנכ"ל אסותא;
שי לי שפיגלמן, ראש מטה ישראל דיגטלית; אל"מ
טליה גזית, מפקדת ממר"ם ועוד.
אלון בן צור, (בתמונה למעלה), מנכ"ל בינת תקשורת מחשבים, פתח את הרצאת הפתיחה בכנס בהצדעה ל-70 שנות חדשנות טכנולוגית בישראל ולתעשייה יוצרת ערך ונושאת פרי: "
90% מהמידע, שהצטבר בעולם, הצטבר רק בשנתיים האחרונות.העולם הטכנולוגי מתקדם בקצב מעריכי מאז שהחל עידן הדיגיטל. המודלים העסקיים, שיוצרות הטכנולוגיות המשבשות. הצליחו מאוד מאחר שהם מאוד נוחים ויעילים לשימוש, ודוגמא מצוינת לכך זו ההצלחה של אמזון בכיבוש השוק בזכות הטכנולוגיה המשבשת שפיתחה. לעומת זאת, חברות, שלא השכילו להצטרף למהפכה, שצפויה עוד להתעצם נמצאות בבעיה.
ההערכות הן, ש-4 מתוך 10 חברות, שפועלות כיום, צפויות להיעלם, ואלו תהיינה החברות, שלא תשכלנה להתאים את עצמן מבחינה טכנולוגית לעידן הדיגיטל.
מדד חברות הפורצ'ן 500 השתנה מאוד ב-15 השנים האחרונות, כאשר 52% מהחברות בו הוחלפו באחרות ומשך החיים של החברות במדד זה התקצר מאוד. עד 2020 מחצית מכוח העבודה בעולם יהיה מקרב בני דור המיליניום, שהם שונים בהרבה מובנים מבני הדור הקודם, לטוב ולרע.
150 מיליון אנשים בעולם הולכים לצאת ממעגל העבודה בתוך 7 שנים בשל החלפתם ע"י רובוטים ומערכות ממוכנות. אין ספק, שהעולם משתנה בעידן הדיגיטל ואנו חייבים לנסות למצוא את נקודת האיזון החדשה בין הסדר של התאגידים לבין הכאוס של הסטארטאפים, תוך הבנה, כי שהדיגיטל לא יכול לעבוד לבד מאחר שחווית הלקוח היא חלק חשוב ביצירת הערך המוסף המוביל להצלחה".
גיל שוויד, (בתמונה משמאל), מייסד ומנכל צ'ק פוינט התייחס בראיון במליאה המרכזית לסיכוני הסייבר הגוברים: "אנו רואים בתקופה האחרונה, שהחלום הרע של מה שיכול לקרות בעקבות מתקפות סייבר - מתממש. יש זיהומים רבים ואיומים, שמתחבאים בתוך המערכות הדיגיטליות, והיקפם רק הולך וגדל. איום הסייבר הוא לא תאורטי יותר - הוא המציאות.
מתקפות סייבר משביתות ארגונים, בתי חולים, נמלים, מערכות עיתונים וערים. למשל, העיר אטלנטה הושבתה לאחרונה למשך שבוע בשל מתקפת סייבר על כלל השירותים העירוניים. זה מתרחש כל יום, בכל מקום. מצאנו בתקופה האחרונה מתקפות מתוחכמות וקשות להגנה, שאם היו הגנות של דור 5, הן לא היו קורות. האימ וחץ של אמצעי הגנה דור 5 צריך להיות מהיר יותר. עקב אכילס כיום הוא ההגנה על מכשירי המובייל.
לגבי האקזיטים הישראליים הגדולים בתקופה האחרונה אני אמביוולנטי. יש בי חלק ,שמרגיש גאווה על ההצלחה הישראלית וחלק, שמרגיש אכזבה, כי חלק מהחברות שנמכרו היו יכולות לצמוח יותר כישראליות ולהפוך לחברות גדולות יותר".
יהודה זיסאפל, (בתמונה משמאל), יו"ר קבוצת רד בינת:המהפכה הדיגיטלית, שאנו עדים לה, היא מהפכה של עננים, כאשר ענן
שירותי התקשורת הוא לב המערכת. קבוצת רד בינת מקדמת כיום מספר פתרונות, שהמודל העסקי שלהם הוא של רשת שטוחה, שמאפשרת גישה ליותר משתמשים לכל העולם, מה שיוצר הגדלה של ההכנסות.
המהפכה הדיגיטלית מונעת ע"י ההייטק, אבל יש לה השפעה גם על החברה וגם על העסקים. המהפכה הדיגיטלית מייתרת את כוח האדם וזה תהליך שילך ויתגבר, אבל המהפכה הדיגיטלית גם דורשת יותר עובדים מיומנים כלומר מהנדסים.
במסגרת תרומה לקהילה, אנו עוסקים בהכשרה של אנשים כהכנה למהפכה הדיגיטלית, יש לנו מגוון תכניות להכשרות, שתאפשרנה לבוגריהן להשתלב בהייטק. תכנית ארצית לתלמידים ללימודי מתמטיקה ברמה של 5 יחידות, הכשרות של עולים חדשים לסייבר, תכנית הכשרה למהנדסים בני 45+, תכנית להכשרת מהנדסים מהפריפריה החברתית וגם תוכנית הכשרה לבוגרי חטיבת גולני. החזון שלנו הוא, שהפערים החברתיים בארץ יצטמצמו בזכות המהפכה הדיגיטלית".
אופיר אקוניס, (בתמונה משמאל),
שר המדע וה
טכנולוגיה: "אני שמח להיות בכנס של רד בינת, שהיא אחת מהחברות פורצות הדרך של ההייטק הישראלי, שמפארת את ההצלחה הישראלית. החברה הניחה יסודות בשנות ה-70 וסללה את הדרך לחברות רבות נוספות.
אני שמח להיות פה ביום ירושלים וגם ביום (תאריך לועזי) בו נוסדה מדינת ישראל. זו חגיגה של 70 שנות חדשנות. אדאג לכך, שגם בעשור הבא ישראל תמשיך להיות מעצמת טכנולוגיה ומדעית. המוחות המבריקים בישראל נמצאים בכל מקום ולא רק בת"א ובהרצליה, וצריך לתת להם להיות חלק מהפלא הזה, שנקרא ההייטק הישראלי".
איל וולדמן, מנכ"ל מלאנוקס, בראיון עמו במליאה המרכזית: "אנו עושים דבר מאד פשוט. מה שיש לכל החברות ענק - זו תשתית ענק, אלו מערכות ענק. אנו עושים את החיבורים בין המחשבים, מחשבי על. אנו מעבירים את הנתונים הכי מהר וזה מאפשר סקלבליטי (מדרגיות) לכל הלקוחות שלנו. אנו היום מוכרים סדר גודל של מיליארד דולרים. אין הרבה חברות, שהגיעו לסכומים כאלה.
יש לנו עוד הרבה מה לעשות. אנו לא מספיקים לעשות את מה שאנו רוצים לעשות. אנו רצים מאוד מהר. זה כמו מסע כומתה. כל הזמן יש עוד ועוד מטרות. אנו נמצאים בהרבה מאוד חברות, מוכרים מאות אלפי נקודות קצה ברבעון, ועדיין אנו לא מיינסטרים. כשנהיה שם אז כולם יעבדו אתנו.
היום רק החברות היותר חכמות, שיודעות לבנות תשתית חכמות, משתמשות במוצר שלנו. יותר ויותר חברות מבינות, שאם הן משתמשות במלנוקס הן מקבלות 30% יותר מהמכשור שלהן.
הכי חשוב הם האנשים. ככל שיש צוות יותר טוב אתה מצליח. אתה צריך להבין לאן הטכנולוגיה הולכת, מה הבעיות שתהיינה בעוד שנתיים שלוש כדי לפתח את הפתרונות. לכן, אנו בונים צוותים להרבה שנים. חלק גדול מהחברה הם אנשים, שעובדים אצלנו מעל 10 שנים. יחד עם זאת, האנשים הצעירים הם יותר טובים מאתנו, למדו טכנולוגיה יותר מהר. הדור שאחרי הוא יותר טוב מאתנו.
אני שואל את עצמי ,האם אני רוצה, שהבן שלי יהיה מנכ"ל. אני לא יודע. אם אתה מצליח זה טוב ואם אתה לא אז אתה יכול להרגיש רע. אתה עובר דברים מאוד קשים. הרבה מאוד מנכלים יכולים להרגיש לבד. יש סיכון בכל מה שזז. כל מה שקורה בחברה זה באחריותך".
עמוס ידלין, (בתמונה
משמאל), ראש המכון למחקרי ביטחון לאומי, הרצה וסקר את מציאות חיינו בתחום צבא וביטחון: "הסבב הנוכחי מול אירן בסוריה נראה שנגמר, אבל אל לנו לזלזל באומה האיראנית, הם יכולים לעשות הרבה יותר מ-20 טילים. הפעם זה לא הצליח להם.
האיראנים נחושים להתבסס בסוריה וישראל נחושה למנוע את זה וההתנגשות תהיה צבאית. אני לא דואג, יש לנו מודיעין מדהים וחיל אוויר מדהים בריבוע.
האמריקאים מכוונים את הלחץ למשטר האיראני והם מקווים, שהוא ייפול. אתמול שמעתי את נסראללה משקר במצח נחושה, אז אמרתי לעצמי, שמצבנו טוב. בעידן
טראמפ אנו לא לבד. כרגע אנו מספיק חזקים, אבל אם יתחיל עימות מול אירן, האמריקאים יהיו לצידנו, אפילו לא צריך יהיה לבקש מהם".
תובנה (אישית):
הטכנולוגיה היא כלי מתוחכם, ובעידן הדיגיטלי היא הופכת ליותר ממוכנת ונוטה להוציא את האדם (גורם היצור האנושי) ממעגל העשייה, אבל הטבע האנושי חזק מכל - אנשים אוהבים אנשים ועדיין רוצים את הקשר האנושי והוא כנראה יימשך גם בעתיד.
כך לדוגמא, למרות החיסכון העצום בסגירת סניפי בנקים ובמעבר לבנק דיגיטלי, עדיין מעדיפים רובנו לשוחח עם פקיד מוכר לנו בבנק על פני שיחה עם רובוט. כך גם לקוחות מפעילי הטלקום יעדיפו צ'ט אנושי על שיחה עם רובוט.
המסקנה המתבקשת: צריך לאמץ את הגישה המאזנת של ההיברידית בטכנולוגיה ובעסקים ןלזכור, שגם הגורם האנושי מעורב, יש לו עדיין תשוקה ואהבה ורגשות. רק גישה המשלבת את הטוב שב-2 העולמות מבטיחה הצלחה.
"היברידיות" היא העתיד והיא התנאי להצלחה של כל פרויקט.
צילום 2 תמונות עליונות: ניב קנטור
צילום 2 תמונות תחתונות: חיים חביב