ביוזמת ארגון StandWithUs, שעוסק בשיפור תדמיתה של ישראל בעולם, והאקסלרטור ליזמיות WMM מתל-אביב, נערכה תחרות וחשיפת 9 מיזמים מהארץ ומרחבי העולם, שמנוהלים ע"י נשים. מדובר בנשים יזמיות מהודו, ארה"ב, גרמניה, רוסיה, פולין וסין, שהתחרו "ראש בראש" מול היזמיות הישראליות. מי קיבלה מקום ראשון?
מאת: אבי וייס, 20.8.15, 21:50
באולם הבורסה בת"א התקיימה היום (20.8.15) תחרות ראשונה בישראל בין יזמיות ישראליות ליזמיות מהעולם. את הביקור של היזמיות מהעולם
חשפנו כאן. זו יוזמה של ארגון
StandWithUs, שעוסק בשיפור תדמיתה של ישראל בעולם.
סה"כ הגיעו לישראל 12 יזמיות, שמנהלות חברות הזנק מהודו, ארה"ב, גרמניה, רוסיה, פולין וסין. מולן התייצבו 10 יזמיות ישראליות, שקשורות לאקסלרטור היזמיות בנמל ת"א,
WMN, אותו
חשפנו לראשונה כאן. לאחר שבוע של עבודה משותפת ב-WMN, נבחרו 9 המיזמים שעלו לגמר ולתחרות בין היזמיות מישראל ומהעולם.
מירב אורן, (בתמונה), מייסדת
WMN ומנחת האירוע: "אנו נמצאים היום באירוע הסיום של פרוייקט
WIT, שהפגיש אצלנו בנמל ת"א יזמיות ישראליות ומהעולם. המטרה שלנו היא לשנות את התפיסה בעולם לגבי יזמיות. אנו מקימים ובונים סביבה תומכת ליזמיות. בשבוע החולף ביצענו פעילות רבה עם היזמיות ובנינו קבוצות עבודה מאוד מוצלחות.
בשת"פ עם ארגון StandWithUs, בי"ס רקנטי באוניברסיטת ת"א ו-
GKH, ביחד עם שותפים נוספים כולל הבורסה שתרמה את האולם, אנו מגיעים היום לתחרות הגמר. הבאנו רשימה נכבדה של שופטים כדי שישפטו בתחרות הזו.
אנו נותנים לכל יזמית 3 דקות של Pitch ואחריו 3 דקות של שאלות מהשופטים. הזוכה תקבל פרס מ-GHK, ופרסום עולמי. תוכלו להיווכח בעצמכם מהרמה הגבוהה של היזמיות, שיש לנו כאן בישראל".
המיזמים (שמנוהלים ע"י יזמיות), שנחשפו והציגו בתחרות:
1.
סמרה גורדון - The Faster Times (מארה"ב): מפעילים את "חכמת ההמונים" לתהליכי קבלת החלטות וחיזוי. מפיקים תחזיות מבוססות מחקרים, שאלונים, משחקים, זיהוי טרנדים ועוד. למעשה המערכת מחליפה כותרות של חדשות בעיתונים המקוונים בתחזיות הנוגעות לאותו נושא שעל סדר היום. ניתן לספק תחזיות בכל נושא ובכל אירוע.
2. קרן צוקרמן - Vocalera (ישראל): מערכת חדשה לשליטה בקול. מנסים להתגבר על השונות בניבים ובמבטא ופיתחו מנוע חדש לזיהוי דיבור, שמתאים לכל שפה ולכל מכשיר קצה.
3. Teleluma (ארה"ב) - פתרון לאנשים העוברים ממדינה למדינה (או בין ערים באותה מדינה) ורוצים להישאר בקשר ממשי עם בני משפחה וחברים קרובים. זו מערכת "טלה-פרזנס" המוצבת במסעדות ובתי קפה, מייצרת סביבה וירטואלית על מסכים גדולים, שבהם משתתפים חברים ובני משפחה בעת שהאדם אוכל. זה יוצר חוויות חדשות למסעדות ובתי קפה, שהופכים לסביבה חווייתית ואישית לסועדים בהם.
4. נאדייה קימיאלב (ארה"ב) ו
ונסה סייבלר (גרמניה) - Find Your BFF Everywhere: מערכת למתן טיפים לטיולים מחברים. אפליקציה ניידת המיועדת בעיקר לצעירים וצעירים ברוחם, שמספקים המלצות בין מטיילים דוגמת: 5 המקומות הכי מעניינים בעיר מסויימת.
5. נטלי ראוב -
Museloop (ישראל): אפליקציה ניידת לשיפור חוויית הביקור במוזיאונים. זו פלטפורמה אינטראקטיבית, שמספקת משימות ומשחקים במיוחד לצעירים המבקרים במוזיאונים ומקומות דומים. הפיתוח נעשה בשת"פ המוזיאונים, שמשדרגים את החוויה, שהם מספקים למבקרים.
6. פגי סו צ'אנג - HappyPeggy (סין): 1.2 מיליארד אנשים בעולם מדברים סינית, לכן חשוב ללמוד סינית. אולם, סינית היא שפה קשה, כי אין בה א'-ב'. צריך ללמוד בעל-פה לפחות 3,000 צורות וסימנים כדי להתחיל לתקשר עם סינים. המיזם פיתח שפת דיבור, שמבוססת על 37 קולות בלבד, שמאפשרים להתחיל לדבר באמצעות סמארטפון עם הסינים במהירות ובקלות. המערכת כוללת משחקים כדי לעודד למידה של סינית בכל העולם.
7.
רייצ'ל בודקייר- REL (ישראל), מערכת בסמארטפון המנתחת את התורים בחדרי מיון ומספקת מידע היכן ממתינים הכי פחות בחדרי המיון האפשריים, עם יכולת הרשמה מרחוק למיון כשיש בעיה. המערכת מפותחת כעת בשת"פ מערכת רפואית של בתי חולים בצרפת.
8. עדי שמש (בתמונה מ
שמאל) -
Trench (ישראל): שיפור ושינוי חווית קניית בגדים לנשים בדגש על הצעירות. זו רשת חברתית בה הנשים משתפות מה יש להן במלתחה.
המערכת זכתה להתלהבות מהרגע שעלתה לאוויר והרשת החברתית הזו הפכה לוויראלית בקרב הבנות בעיקר הצעירות.
9. רג'שרי נאיק -
PING (הודו): רוב התעבורה באינטרנט (במיוחד בהודו) היא וידיאו. ב-2019 יהיו באינטרנט בהודו כ-600 מיליון איש והמספרים מוכיחים שההודים אוהבים לצפות בווידיאו.
המטרה: ליצור רשת של יוצרים, שמפיקים וידיאו (בעיקר קליפים קצרים, גם בהתאמה לטעמים של הצופים) עם מטרה להגיע לאלפי יוצרים וכמות אדירה של סירטי וידיאו למנויים לשירות הזה.
מערכות הווידיאו בערוצים השונים מופצות ביוטיוב והמיזם עובד בשת"פ עסקי עם יוטיוב.
פרס המיזם המבריק:
רג'שרי נאיק -
PING מהודו (בתמונה הקבוצית למטה, ראשונה מימין בשמלה הצהובה).
פרס ראשון: לישראלית
עדי שמש -
Trench.
בתמונה: היזמיות המתחרות עם השופטים.