Telecom News - 2019: מגמות בעולם הפיתוח והיישומים שתשפענה על דפוסי עבודה של ארגוני IT

2019: מגמות בעולם הפיתוח והיישומים שתשפענה על דפוסי עבודה של ארגוני IT

דף הבית >> דעות ומחקרים >> מחקרים, מצגות מסמכים >> Israel ICT >> 2019: מגמות בעולם הפיתוח והיישומים שתשפענה על דפוסי עבודה של ארגוני IT
2019: מגמות בעולם הפיתוח והיישומים שתשפענה על דפוסי עבודה של ארגוני IT
מאת: מערכת Telecom News, 25.12.18, 12:08מני צרפתי, קרדיט צילום: ניב קנטור

תחזיות מרתקות לגבי ג'אווה ופיתוח יישומים, מפתחים ו-DevOps, אוטומציה, וירטואליזציה של מדיה, IoT, בלוקצ'יין, AI וגם מחשוב קצה - Edge Computing

מני צרפתי, (בתמונה, קרדיט צילום: ניב קנטור), מנהל אזורי של ארכיטקטי פתרונות ברד האט Red Hat ישראל יוון וקפריסין, משתף את הערכות של מומחי תוכן ברד האט ל-2019, שתשפענה על מימושי המחשוב בישראל, נושאים, שישפיעו על תעשיית ה-IT היומיומית.

מני צרפתי: "לפנינו שנה מרתקת, שתעצים את מיקומה של הטכנולוגיה בלב עשיית הביזנס החדש. אספנו מקבץ של תחזיות ומגמות שתשפענה על דפוסי העבודה של ארגוני ה-IT במגוון תחומים, הערכות ראשוניות הקוראות למחשבה ותגובות, כמיטב המסורת של רד האט בה ביקורת ומשוב הם דרך חיים להשתפר".

ג'אווה ופיתוח יישומים

צזאר סווארדה, מנהל שיווק מוצרים טכניים בכיר ברד האט
2019 תהיה שנה מהפכנית לשימוש ב-Jakarta EE, במיוחד בהיבט של קידום ג'אווה כפלטפורמה לפיתוח מוטה-ענן (Cloud-native). היא תהיה מהפכנית עבור יצירת יישומים מוטי-ענן, ובשנה הבאה Jakarta EE תצטרך להתמקד ביכולות עבור Cloud-native. הפופולריות של Spring Boot תמשיך לעלות, בעוד Jakarta EE וג'אווה תצטרכנה לרדוף אחריה.

נמשיך לראות סינרגיה בין Jakarta EE ו-Microprofile. כך, שיהיה מעניין לראות איזו אסכולה תנצח בסוף. יש הרוצים לשמור אותן נפרדות, ויש כאלה הרוצים לראות מיזוג שלהן.

להערכתנו, Microprofile תוכל לפעול כפרויקט חממה, שיקדים את Jakarta EE כאשר הן תנסנה פרויקטים, טכנולוגיות ורעיונות חדשים. Microprofile נמצאת בתנופה בשוק, שמתבטאת בעלייה של 50% בפופולריות ושימוש מפתחים. היא תמשך להתבגר, ותהיה פופולרית בקרב מפתחים. היא צפויה להוסיף כ-5 מפרטים נוספים, ותמשיך להיות אג'ילית ביותר, קלה ביותר, ותקדם חדשנות מהירה. 2019 תהיה קריטית עבור המראת Jakarta EE, וב- 2020 תהיה לנו תמונה ברורה יותר ביחס לשאלה האם Jakarta EE יכולה לשמור על תנופת שוק.
 
מפתחים ו-DevOps

אדסון ינאגה, מנהל חווית מפתחים ברד האט
מיקרו-שירותים (Microservices) צפויים לעבור את שלב החזון ולעבור לשלב הבגרות. אני צופה, שבשנה הבאה נתחיל לראות עדויות של צוותים וארגונים, שנכשלו באימוץ מיקרו-שירותים. צפו לשלב הבגרות, שיכלול הבנת והגדרת הסטנדרטים, בצד מימוש תהליכים מומלצים (Best practices).

לצד התהליכים המומלצים, שמקיפים מיקרו-שירותים, אנשים ייווכחו, שארכיטקטורות מוטות-מסרים (Message-driven) מתאימות טוב יותר עבור מרבית מקרי השימוש הארגוניים מאשר תקשורת HTTP/REST. הפופולריות של Kafka תמשיך לעלות, וברוקרים מבוססי Java Message Service (JMS) יהפכו שוב לרלוונטיים.

Istio תהפוך לפופולרית, ועם אימוצה נתחיל לראות שיתוף של תהליכים מומלצים סביב שימושיה. מעניינת במיוחד הדרך בה תטופל התצורה של Istio בארכיטקטורות מבוזרות של לקוחות. הניחוש שלי, שהיא תשולב בתהליך הטמעה נפרדת, בשימוש ב-Git repo נפרד.

הכלים סביב קונטיינרים ישתפרו. תחומים כמו ניפוי שגיאות (Debugging), אריזה, עורכי קוד ואחרים, עדיין מפגרים שנים מאחורי אלה, שאינם מבוססי קונטיינר. לא נגיע לבשלות בשנה הבאה, אך אני צופה, שדברים ישתפרו סביב חווית פיתוח הקונטיינרים.

יותר אנשים יחשבו על מחשוב נטול שרתים (Serverless), ויותר אנשים ייווכחו, שהכלים סביב פלטפורמות אלו עדיין אינם בשלים. אני צופה, שמספר יוזמות קשורות למשילות (Governance) תצאנה לשוק - אני מקווה, שבסגנון סביבת פיתוח משולבת (IDE) של ריבוי פונקציות ומחברים ביישומי Serverless.

השנה ראינו את היצירה של פלטפורמות פונקציות כשירות (FaaS) רבות המבוססות על Kubernetes רבות. בשנה הבאה אנו יכולים לצפות לראות מספר מאמצים לסטנדרטיזציה של מודל תכנות ה-FaaS מעל Kubernetes. יתכן, שארגון המחשוב מוטה הענן (CNCF) או קרן Eclipse יהיו פרויקטים ממוקדים בנושא זה. סטנדרטיזציה זו תוביל בטווח הארוך לקונסולידציית פלטפורמות.
 
מפתחים ו-DevOps 

בור סאטר, מנהל חווית מפתחים ברד האט
Java תמשיך להיות שחקנית דומיננטית בפיתוח יישומים ארגוניים, כאשר ארגונים יעברו מ-8 Java ל-11.

Visual Studio Code תאומץ כסביבת פיתוח משולבת (IDE) קלת משקל ביותר, שעובדת ברחבי שפות תכנות רבות, כמו Java, JavaScript, Go ו-Python.

DevOps: לרוע המזל, DevOps תמשיך להיראות כנושא של Ops בלבד. בעוד שלהבאת עקרונות אג'יליים ואוטומציה לקהילת ה-Ops יש ערך רב. אם Dev ימשיך להיחשב כתחום נפרד, ארגונים לא ייהנו ממלוא היתרונות של DevOps.

עכשיו, כש-Kubernetes היא הסטנדרט דה-פקטו עבור תיאום קונטיינרים (Orchestration), שדה הקרב החדש הוא לכיוון Service mesh (שכבת תשתית ניתנת לתצורה עבור יישומי מיקרו-שירותים) וטכנולוגיות Serverless.

קדחת Apache Kafka תימשך ברמות של מגיפה. בעוד ל-Kafka יש הנקודות החזקות שלה, הברוקר מבוסס פרוטוקול AMQP עם API JMS (Java Message Service), יתאים למרבית דרישות מסרים א-סינכרוניים.
 
אוטומציה

מארי טרנר, מנהלת אוונגליסטים ביחידת עסקי ניהול ברד האט
ב-2019 תמשיך אוטומציה לחצות תחומים וגבולות. רק לפני מספר שנים נראה, שאוטומציה של פעילויות IT תגרום למהפכה בדרך בה מתבצע IT  ארגוני. עתה אנו רואים, שאוטומציה ממשיכה להידחף ליותר ויותר תחומים -מרשתות תקשורת עד אבטחה ועוד. ב-2019 ימשיכו ארגונים לחקור אוטומציה של יותר משימות ביותר דרכים וביותר תחומים.

2019 תהיה שנה מהפכנית עבור אוטומציית אבטחה. כיום, מוצרי אבטחה הם מוצרים יחידניים, שאינם תואמים ולא משתלבים אחד עם האחר. ב-2019 יתחילו ארגונים להשתמש באוטומציה כדרך לקישור פתרונות נפרדים אלה עבור גישה מאוחדת ומגובשת לאבטחת IT.

אוטומציית רשת תמשיך לזכות בתנופה ב-2019. רשתות תקשורת תחוונה גידול פוטנציאלי מסיבי בהטמעות IoT בהן אוטומציה היא דרישה. עם אוטומציית רשתות יוכלו ארגונים לבצע משימות בקצב מואץ ובדרגה גבוהה יותר של דיוק.

ארגונים משקיעים במרכזי מצוינות אוטומציה כדי להוסיף כישורים ולקדם שימוש חוזר. ארגונים מכירים יותר ויותר ביתרונות הכלכליים והביצועיים הבאים מאסטרטגיות אוטומציה רחבות היקף, עקביות ומשולבות. ארגונים אלה נוקטים בצעדים קונקרטיים לזיהוי והרחבת תהליכים מומלצים וליצירת תכני אוטומציה -כקוד איכותיים עבור שימוש פנימי חוזר.

מרכזי מצוינות מתמקדים בהדרכת צוותים על בניית ואופטימיזציית אוטומציה, ובבניית קהילות אוטומציה ארגונית שיתופיות המעודדות אינטגרציה ושימוש חוזר ברחבי הארגון.

אוטומציה תהפוך לנושא המבוקש ביותר אחרי מיומנויות סיסטם IT. יש ביקוש למנהלי מערכות IT בעלי יכולת מוכחת ליצור, להטמיע ולהרחיב יכולות אוטומציה מתקדמות, ולעתים קרובות משלמים להם יותר מאשר לעמיתיהם, שאינם בעלי הסמכות אוטומציה דומות.

אוטומציה וקונטיינרים עבור ענן היברידי מקדמים מבחר וניוד של עומסי עבודה. במצב בו ספקי ענן ציבורי מחפשים לנעול אליהם לקוחות בכל היישומים ועומסי העבודה הזמינים, ארגונים יפנו לאוטומציה וקונטיינרים כדי לשמור על סביבות תפעול סטנדרטיות, לקדם ניוד, ולהבטיח את היכולת לבחור בעצמם מתי והיכן להריץ את עסקיהם.

בינה מלאכותית (AI), שמשרתת יותר ויותר מקרי שימוש, לא תעצור במרכז הנתונים אלא תהפוך לחלק אינטגרלי ממנו. למימוש מטרה זאת דורשת AI שכבה מוצקה וגמישה של אוטומציה מתחתיה, כדי לגשת לכל הפעילויות השונות של ארגון IT גדול. ב-2019 יופיעו יותר פתרונות הכוללים אוטומציה קיימת עם פתרונות AI חזקים.
 
וירטואליזציה של מדיה

וורנר גולד, אונגליסט פתרונות מתפתחים בטלקום, רד האט EMEA
ב-12 החודשים הבאים נראה את הדור הבא של שרת הסטרימינג TV Headend לובש צורה, והבידור שלנו ישודר בקונטיינרים. באירועי תעשיית הברודקסטינג ב-2018 - כמו NAB ו-IBC, נשמעו מסביב המילים קונטיינרים ומיקרו-שירותים (Microservices). כאשר תעשיית השידור מטמיעה תשתיות מוגדרות-תוכנה, פלטפורמות קונטיינר הן בסיס משותף לבנייה והרחבה מהירה יותר של יישומים.

עבור שירותי Over-The-Top (OTT) ווידאו לפי דרישה (VOD), מרבית היישומים כבר ארוזים בקונטיינרים, ומאפשרים לארגונים להריץ מיקרו שירותים כדי לספק מהר יותר תוכנה איכותית. עם ההתלכדות של תעשיות השידור והטלקום, החזית הבאה היא יצירת הצלחה של קונטיינרים מותאמים לריבוי שידורים (Multicast) עבור טלוויזיה ליניארית.

ריבוי שידורים, עם היכולת לבזר אותה כמות של נתונים ליעדים רבים בבת אחת, מציע תרופת קסם להפחתת עיכובים והענקת חוויה חיה לאירועי ספורט וחדשות. מאמצים מוקדמים כמו Swisscom ו-CJ Hello בדרם קוריאה, כבר מריצים את ה-TV headends הליניאריים שלהם בעלי יכולת ריבוי שידורים מעל OpenStack.

טכנולוגיית הקונטיינרים לכך נמצאת עדיין בפיתוח בקהילת ה-Kubernetes, וצפויה להיות מוכנה בתוך 6 החודשים הבאים. אנו נתחיל לראות אז הטמעות מוקדמות של תשתיות טלוויזיה ליניארית בעלות יכולת ריבוי שידורים ארוזות בקונטיינרים.

"One-click" הוא תוצר מלהיב של טכנולוגיה זאת - היצירה המהירה של ערוצים חדשים בתוך מספר דקות בלבד. זה פותח מודלים עסקיים חדשים, כמו אספקה של בחירות ערוצים רבות לצופים במהלך אירועי ספורט. ערוצים אלה יוכלו להציג זוויות צפייה שונות או משחקים/תחרויות מקבילים.

ב-2019 יאיצו ספקי תוכן ושירותים את הדרך בה משתמשים בקונטיינרים, ותמיכת ריבוי שידורים בקונטיינרים עבור אספקת שירותי וידאו. אנו יכולים לצפות, שיעדיהם יכללו אג'יליות רבה יותר וחסכון בעלויות, סקלאביליות רבה יותר ברחבי ענן היברידי וריבוי עננים, והשימוש האסטרטגי באוטומציה וניהול תהליכי עבודה כדי לשחרר יותר משאבים עבור חדשנות.
 
אינטרנט של דברים -IoT

טום נאדו, מנהל טכני NFV ברד האט
IoT יהפוך בשנה הקרובה לתחום עוד יותר חם. הסיבות ברורות כאשר אנו עוברים להרחבת קישוריות רשת וגישה ליותר ויותר מכשירים, שהיום כוללים מכוניות, חיישנים והתקנים ייעודיים אחרים, שתוכננו להיות במערכים תעשייתיים או בבית או בדרך. הנה מספר התפתחויות צפויות בשנה הבאה.

מודלים עסקיים - מרבית הארגונים ממשיכים להתקדם לכיוון מודלים של ניהול מכשירים כדי לתמוך בהתקני IoT, שהם קונים ומנהלים ישירות, אך גם אלה הנקנים ע"י עובדים. יש השוקלים גם ניהול מכשירים במיקור חוץ, לא רק לספקי טלקום ושירות מסורתיים, אלא גם לספקי Over-the-top (היכולת לצפות בתכנים, שאינם מועברים באמצעות טכנולוגיות שידור מסורתיות) כמו גוגל, שמרחיבים את ההיצע שלהם סביב מוצרים המשתמשים בניהול ענן מבוזר עבור מכשירים כמו Nest.

גורמים אחרים, שייכנסו למרחב זה, יטפלו ב'חשמול' של כלי רכב ובדרך בה הם מנוהלים. אפילו גופים גדולים, כמו רשות התעופה הפדרלית (FAA) בארה"ב, שוקלים ניהול מטוסים בשימוש באמצעים דומים וכן אפשרות לניהול רחפנים בדרך זאת.

ניהול מכשירים - אחד האתגרים העיקריים במרחב זה הוא ניהול מחזור חיים וניטור של מכשירים. לא תמיד התקני IoT מקושרים לרשת - רשת אמינה או כזאת בה זמין תמיד רוחב פס מספיק, ובכך דורשים ממערכות אלו להתאים עצמן כדי לענות לסביבה המשתנה שלהן.

לדוגמא, צורך לתזמן עדכוני קושחה (Firemware), כדי למנוע מצב של מכשירים מושבתים בקצוות המרוחקים של הקישוריות, מאחר שהמכשיר עלול להיטען לאט ויש סיכון של אובדן קישוריות לפני השלמת עדכונים.

ניהול מחזור החיים של מכשירי IoT, כולל התוכנה וחומרה, מטופל ע"י מגוון פרויקטים של קוד פתוח. קהילות אלה מתמקדות בענני קצה מבוזרים, שמנצלים יתרונות של פרויקטים כמו OpenStack ו-Kubernetes, בהם אשכולות מרוחקים משמשים להגדלת הטווח וההיקף של תוכנת המערכת, שמנהלת מכשירים, בין אם אלה מערכת אזעקה ביתית או רובוטים תעשייתיים. פרויקטים חדשים יותר כמו Akraino Edge Stack מנסים לטפל ישירות בתחום זה, ע"י יצירת מערך תוכנה של רכיבים הדרושים כדי לאפשר ענני קצה.

יש מספר מאמצים הנוקטים בגישה מעט שונה לניהול IoT. לדוגמא, רבים ממאמצי ה-vRAN (רשת גישת רדיו וירטואלית) המתבצעים, כמו oRAN  - Open RAN, עובדים בצמוד עם מפעילי רשתות כדי להבטיח, שהפתרונות יתואמו היטב עם צרכי תשתית קיימים שלהם.

בעוד מאמצים אלה נועדו לתמוך במקרי שימוש קיימים של "קצה", הם גם מטפלים בתמיכה, תפעול והזנה של מכשירי IoT מחוברים, עבור צרכים עתידיים כמו Tethering (שיתוף חיבור אינטרנט של מכשיר נייד עם מחשבים מקושרים אחרים) ושליטה מחוץ לרשת, כמו גם ההשלכות של הגידול המסיבי שאנו רואים במרחב זה.

השורה התחתונה: IoT ימשיך לגדול ב-2019, עם בשלות מודלים עסקיים של ספקי שירות ומספר שחקנים חדשים הנכנסים לשוק. אתגר מרכזי יהיה הניהול וניטור של מחזור חיי מכשירים.
 
בלוקצ'יין

יאן הוד, טכנולוג ראשי - ספקי שירות גלובליים ברד האט
ב-2019 תמשיך טכנולוגיית בלוקצ'יין לקדם יישומים חדשניים ברחבי כל התחומים והתעשיות, לביזור ואבטחת טרנזקציות כמעט מכל סוג.

כמויות גדלות של עסקים וחיינו האישיים יבוצעו באופן אלקטרוני על רשתות ציבוריות ועננים ציבוריים. בעוד המחשבה המידית היא על יישומים פיננסיים, הרי כולנו רוצים להרגיש נוח עם נתונינו האישיים, לדעת, שרשומות רפואיות ומשפטיות תישמרנה בבטחה, ולהבטיח ,שאף אחת מטרנזקציות אלו לא תעבור שינוי בדרך.

עם זאת ראינו, שאף יישום אינו סומך על אף רשת. תוקפים נחושים יכולים לחדור כל הגנה היקפית. בניית אבטחה לתוך פיתוח יישומי תוכנה מההתחלה, לא רק משפרת ביצועים, אלא גם את איכות האבטחה. אנו מצפים לראות בשנה הבאה התפתחות של מנגנוני הצפנה מקצה-לקצה, כמו מפתחות קריפטוגרפיים VPNs, SSL, המשמשים לאבטחת אספקה ברחבי רשתות. אלה יהפכו לחלק אינטגרלי של פיתוח יישומים עם טכנולוגיית בלוקצ'יין כרכיב מרכזי של יישומים מוטי-ענן (Cloud-native) עבור שירותי בריאות, דלא ניידי, טלקום, ותחומים רבים אחרים.
 
בינה מלאכותית - AI

יאן הוד, טכנולוגי ראשי - ספקי שירות גלובליים ברד האט
האתגר הגדול ב-2019 והלאה יהיה להבטיח, ש-AI נשארת כוח לעשיית טוב, דרך מאמץ פתוח, שיבטיח, שהטכנולוגיה נשארת מכלילה ולא מוטה.

בינה מלאכותית מנצלת יתרונות טכניקות למידת מכונה (ML), ששואפת לחקות את היכולות ההקשריות הקוגניטיביות של בני אדם. כפי שנוכחנו, התקדמות טכנולוגית בתחום זה יכולה להיטיב או להזיק. ההבנה של כך צריכה להיות מיקוד מרכזי עבור כולנו. השימוש בטכנולוגיה הוא האחריות של האנושות ככלל, לא רק של מי שמגלה אותה.

בעוד AI יכולה לפתור בעיות אנושיות רבות - פיננסים, הבנת שפה, חקלאות, תחבורה, דימות, תקשורת, וזהות, אנו צריכים להבטיח, שהיא מכלילה, ולצמצם למינימום דעות קדומות אנושיות.

ב 2019 נראה צעדים פרגמטיים קטנים, עם פתרונות המופיעים בתחומים רבים, שיכולים להיבנות כהתקדמות טכנולוגית. בנוסף, נוצרו פרויקטים רבים של קוד פתוח כדי להאיץ מאמצים אלה. אנו יכולים לצפות להתקדמות וחידושים ברבים מפרויקטים אלה לפישוט תיכנות, כמו גם דגש מוגבר על אלגוריתמים לומדים, לניתוח דגמי נתונים במטרה להפחית את המורכבות של מדע הנתונים, ופיתוח פתרון AI לכך.
 
מחשוב קצה - Edge Computing

מייק האנסן, מנהל פיתוח מכירות טלקום ברד האט
2019 תסמן את ההתפתחות של מחשוב קצה היברידי, שיתמוך ביישומים חכמים המשתמשים בנתונים הנאספים דרך רשת 5G.
היום, נתונים המגיעים מהתקני IoT ונתונים אחרים הנאספים דרך רשתות אלחוטיות, משודרים בדרך כלל לענן פרטי או ציבורי מרכזי עבור עיבוד נתונים כמו אנליטיקה, AI ולמידת מכונה. 5G תאפשר הזנת כמויות עצמות של נתונים לתוך הקצה של רשתות אלחוטיות, מה שיהפוך את המשך שיגור הנתונים מקצה הרשת לענן מרכזי לצורך עיבודם, ללא מעשי. במקום זאת צריך יהיה לנהל נתונים ולפעול עליהם באופן מקומי, בקצה הרשת של ה-CSP. לכן, עיבוד נתוני הענן חייב לבוא אל הנתונים, במקום שאלה ישודרו לענן.

זה יוצר הזדמנות (וגם הכרח כלכלי) לכך, שספקי שירות סלולרי ייצרו הכנסות מ-5G ע"י הצעת קליטת נתוני קצה, ניהולם, ושירותי עיבוד נתונים כמו אנליטיקה, AI ו-ML ללקוחות עסקיים ולספקי יישומים.

ב-2019 נראה את יצירתו של קונסורציום ספקי שירותים אלחוטיים. תאגיד זה ישתף פעולה בפיתוח פלטפורמה ומתודולוגיה אחידה עבור הביצוע של יישומים חכמים - אלה הכוללים אנליטיקת נתונים, AI ו-ML בקצות הרשתות של ספקי שירות אלה. תאגיד זה יפעל לביסוס ספקי שירותים אלחוטיים אלה כ"אמזון של הקצה", שתומכים בביצוע של יישומים חכמים בסדר גודל עולמי.

היום אנו מדברים על מחשוב היברידי - שילוב של תשתיות ענן פרטי וציבורי דרך WAN, אותו מספקים בדרך כלל CSPs. 2019 תסמן את ההתפתחות של מתכונת חדשה - מחשוב קצה היברידי, שיוסיף סוג שלישי של ענן למודל ענן היברידי זה, עם תשתית ענן ממוקדת בקצה הרשת של ה-CSP. מודל מחשוב קצה היברידי זה יתמוך בהכרח ביישומים חכמים המשתמשים בנתונים הנאספים דרך רשת 5G.
 
2019 FREE



 
 
Bookmark and Share


 

LIVECITY

לוח מודעות

למה צריך אתר עיתונות עצמאי וחופשי בתחום ההיי-טק? - כאן

שאלות ותשובות לגבי האתר - כאן

מי אנחנו? - כאן.

מחפשים הגנה מושלמת על הגלישה הניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף? הפתרון הזול והטוב בעולם - כאן.

לוח אירועים וכנסים של עולם ההיי-טק - כאן.

מחפש מחקרים? מאות מחקרים מצויים כאן

מחפש תוכנות חופשיות? תוכל למצוא משחקיםתוכנות לפרטיים ותוכנות לעסקיםתוכנות לצילום ותמונות, הכל בחינם.


מעוניין לבנות ולתפעל אתר אישי או עסקי מקצועי? לחץ כאן.

שימרו על עצמכם והישמעו להוראות פיקוד העורף!!!!
 





6.1.25 - כח המוח - יכולות המוח האנושי בעידן הבינה המלאכותית

לוח האירועים המלא לגולשים מצוי כאן.

שמרו על עצמכם והישמעו להנחיות פיקוד עורף. ורק בריאות לכל קוראינו!!!
 

 

הכי ניצפים 

המחדל הגדול: איך המתקפה נעלמה מעיני המודיעין והטכנולוגיות שלו?- כאן 

תאגיד השידור - "עלינו". איך עשו עלינו סיבוב והשאירו את אגרת הטלוויזיה - כאן

כל מה שלא מספרים לכם בתחום "השוק הסיטונאי" - פרק א': בזק - כאן

כמה מפסידים בביצועים של הפס הרחב במעבר ל"שוק הסיטונאי"? - הרבה - כאן

למה בכלל צריך להחליף / לרכוש נתב במעבר ל"שוק סיטונאי"? - כאן

איך אני יודע כמה מגהרץ יש בחיבור LTE? מי ספק הסלולר המהיר בישראל? - כאן

חשיפת מה שאילנה דיין לא פרסמה ב"ערוץ 2" על תעלולי השר משה כחלון - כאן

ההגנה המושלמת על הגלישה ניידת והנייחת ועל הפרטיות מפני כל תוקף - כאן

המשך חשיפת הבלוף ששמו "מהפיכת הסלולר" ואיך מסרסים את הנתונים לציבור - כאן

סיכום ביקור בסיליקון ואלי - למה 3 הגדולות משקיעות ומפתחות באותם תחומים - כאן

שלמה פילבר (עד לאחרונה מנכ"ל משרד התקשורת) - עד מדינה? הצחקתם אותי! - כאן

"יש אפליה בחקירה"? חשיפה: למה השר משה כחלון לא נחקר עד היום? - כאן

חשיפת חשד לשחיתות הדומה לזו של "תיק 4000" אך בתחום הסלולר - כאן

חשיפת מה שלא רוצים  שתדעו בעניין פריסת אנלימיטד (בניחוח בלתי נסבל) - כאן

חשיפה: איוב קרא אישר לקבוצת סלקום בדיוק מה שביבי אישר ל-Yes ולבזק - כאן

האם השר איוב קרא היה צריך בכלל לחתום על האישור, שנתן לקבוצת סלקום? - כאן

האם ביבי וקרא קבלו בכלל תמורה עבור ההטבות הרגולטוריות שנתנו לסלקום? - כאן

המסמכים בנושא בזק-Yes (תיק 4000) מוכיחים "תפירת תיק" לאיש הלא נכון! - כאן

עובדות ומסמכים המוסתרים מהציבור: האם ביבי כשר תקשורת עזר לקב' בזק? - כאן

מה מקור ה-Fake News שהביא לתפירת תיק לביבי והעלמת החשודים הנכונים - כאן

אחת הרגליים של "תיק 4000 התפור" התמוטטה היום בניצחון (כפול) של בזק - כאן

איך כתבות מפנקות הפכו לפתע לטובת הנאה שהיא מיסודות עבירת השוחד? - כאן

שערוריית הקנס הענק על בזק וחשיפת "תעודת הביטוח" של נתניהו בתיק 4000 - כאן

תיק 5000: סלקום - IBC לא תפרוס סיבים ותרכב על גב הרכוש הפרטי של בזק - כאן

ערוץ 20: "תיק תפור": אבי וייס חושף את מחדלי "תיק 4000" - כאן

התבלבלתם: גיא פלד הפך את כחלון, גבאי ואילת לחשודים המרכזיים בתיק 4000 - כאן

פצצות בתיק 4000: האם היו בכלל התנגדויות למיזוג בזק-יס? - כאן

נמצא מסמר נוסף בארון הקבורה של תיק 4000 התפור - כאן

נחשפה עוד עובדה חשובה בדרך אל ההלוויה של תיק 4000 - כאן

תיק 4000 לא הושלם: האם היועמ"ש קיבל את כל המידע הנחוץ לחקר האמת? - כאן

תיק 4000: גם תקנות התקשורת התומכות בגרסת נתניהו לא נכללו בחקירה - כאן

חשיפת שקרים נוספים בתיק 4000: הטעיית הציבור נמשכת ללא הרף - כאן

תיק 4000: נחוצה ועדת חקירה ממלכתית לגבי "אישום" שר התקשורת - נתניהו - כאן

תיק 4000: היועמ"ש לממשלה אישר "מיזוג" בזק-יס. צריך ועדת חקירה ממלכתית - כאן

אוסף הטעויות בתיק 4000: "אני מאשים" - לא חתרו כלל לגילוי האמת - כאן

שערוריית תיק 4000: איך יש 2 גרסאות שונות של כתב החשדות של היועמ"ש? - כאן

ערוץ 20: אבי וייס חשף טענות שגויות בכתב החשדות נגד רוה"מ בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: חשיפת מסמך נוסף שיסייע גם הוא לחיסול תיק 4000 התפור - כאן

ערוץ 20: אבי וייס ואלי ציפורי חשפו שקרי הפרקליטות לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

תיק 4000: מתי מדוע ואיך הוא הפך מ"תיק בזק" ל"תיק תפור" ומחורר? - כאן

הספינים והשקרים בתיק 4000 חזרו. הם חלק מניסיון הפיכה שלטונית שיש לחקור - כאן

סודות ושקרים בפרקליטות והיועמ"ש: מי היה ב"ניגוד עיניינים" בתיק 4000? - כאן

תיק 4000 יושלך לפח האשפה של ההיסטוריה עקב חקירה רשלנית ללא מסמכים - כאן

תיק 4000: מסמר נוסף ענק לארון הקבורה שלו (פרי חשיפה של אלי ציפורי) - כאן

תיק 4000: בעיות זיכרון, חקירה משובשת ושקרים המכוונים להפיכה שלטונית! - כאן

חשיפות חדשות בעקבות הדלפת עדויות שלמה פילבר - "עד המדינה" בתיק 4000 - כאן

האם "תיק 4000" התפור אכן בדרכו ל"פח האשפה של ההסטוריה"? - כאן

חשיפת הכזבים של היועמ"ש מול האמת המוכחת לגבי ההדלפות בתיק 4000 - כאן

פוטש בשידור חי: את מי שהיה צריך לעצור ולחקור זה את "עד המדינה" פילבר! - כאן

תיק 4000: האם נוכל לנחש שהחשיפה כאן תהיה הגרזן הסופי שיפרק את התיק? - כאן

תיק 4000: הביזיון של כתב האישום הבדיוני דורש ועדת חקירה ממלכתית - כאן

האמת המוסתרת מהציבור בתיק 4000: פירוט 20 שקרים / אלי ציפורי ואבי וייס - כאן

איך זה שהיחיד שדיווח אמת בפרשה שהתפתחה לתיק 4000 - קיבל כתב אישום? - כאן

תיק 4000: ההדלפות לכלכליסט כביכול נגד רוה"מ דווקא מצביעות על חפותו - כאן

"נקודת האפס" - Ground Zero  שבו החלה תפירת תיק 4000 נחשף - כאן

למה לא נפתחה חקירה ב"תיק 5000" ומתבצע שימוע נוסף של הטבות ל-IBC? - כאן

החלטות של מש' התקשורת בעניין "ההדדיות" ממוטטות עוד לבנה בתיק 4000! - כאן

חשיפת הסיבה לתפירת תיק 4000 ב"נקודת האפס": "פרשת עורכי הדין"! - כאן

חשיפה בלעדית: מסתירים עוד מסמכים ש"מפוצצים" את תיק 4000 לרסיסים! - כאן

פירוט 60 שקרים בתיק 4000 (ויש עוד) שמסתירים בכוונה מהציבור! - כאן

"הנדסת התודעה" בתיק 4000 לא מסתיימת ותימשך בחודשים הבאים! - כאן

השקרים,הרמאויות, הצנזורות,העיוותים והסילופים של רביב דרוקר בתיק 4000 - כאן

חשיפת הפברוק של דרוקר שמחסלת את הראייה הישירה היחידה כנגד נתניהו - כאן

חשיפה דרמטית בתיק 4000: האם כעת התיק התפור ייפול? - כאן

איך ספינולוגים שוטפים את מוח הציבור פעם 3 בתכנית "המקור" על תיק 4000? - כאן

איך שינוי מילה אחת גם ע"י דרוקר "הפיל בפח" עדים רבים בתיק 4000? - כאן

התרגיל של שלמה (מומי) למברגר שסוגר כל חקירה שיכולה להוביל למנדלבליט! - כאן

הסתעפות תיק 4000: תיק 5000 - הטיוח הגדול כדי שהחקירה לא תגיע למנדלבליט - כאן

פשוט מדהים: התגלו כעת 2 מסמכים התומכים בגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

זה לא נגמר: נחשפו כעת עוד מסמכים המסייעים לגרסת נתניהו בתיק 4000 - כאן

הטיוח של שלמה (מומי) למברגר, שלא קורא מסמכים, כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

תעלולים חדשים של למברגר שגם ממציא וסוגר תלונה כדי להגן על מנדלבליט! - כאן

"אני מאשים": על היועמ"ש מנדלבליט לבטל היום את תיק 4000 ולהתפטר! - כאן

התמוטטות "תיק בזק" הייתה אמורה להוביל לביטול "תיק 4000": "אני מאשים!" - כאן

7 "ראיות זהב" מרכזיות בתיק 4000 שאפשר להשליך מיידת היישר לפח הזבל - כאן

עדכונים שוטפים על הסודות המסתתרים בעדות אילן ישועה בתיק 4000 - כאן

האם הגיע הזמן להעמיד לדין את תופרי התיקים ומיוחד את תופרי "תיק 4000"? - כאן

פירמידת השקרים שנבנתה ע"י היועמ"ש וגלובס סביב אילן ישועה כדי "להלבינו" - כאן

חשיפה דרמטית: אילן ישועה היה כנראה מוכן להעיד גם תחת אזהרה בתיק 4000 - כאן

האם אילן ישועה ייחקר ברשות ניירות הערך בחשדות החמורים שהתעוררו נגדו? - כאן

משפט שערוריית תיק 4000: עדכונים שוטפים ביחס למשפט נתניהו שחשוב לדעת- כאן

תיק 4000 המופרך: עדכונים שוטפים במשפט נתניהו שהציבור חייב לדעת! - כאן

חשיפת הסודות הכמוסים של ראשי הפרקליטות שמנהלים את "תיקי האלפים" - כאן

בכירים בפרקליטות ובלשכת היועמ"ש: הפרקליטות עשתה טעות בתיק 4000! - כאן

משפט "תיקי האלפים" המפוברקים נמשך: עדכונים שוטפים שהציבור אמור לדעת - כאן

גם על פי היומן של בנימין נתניהו מ-2015 - אין בסיס לכתב האישום בתיק 4000 - כאן

חשיפה: עוד ראיה מזכה לנתניהו בתיק 4000 מסתתרת בהחלטת מש' התקשורת - כאן

הסודות של ניר חפץ ואילן ישועה נחשפו באמצעות מוטי גילת שלא הבין אותם - כאן

עדכונים מהחקירה הנגדית של ניר חפץ שממשיך לפורר את תיק 4000 התפור - כאן

תפירת תיק 4000: חשיפת פרטי המפלצת של תוכנת הריגול המשטרתית אחריכם - כאן

השלכות תיק 4000: איך הלבינו את המפעל המפלצתי של הפריצות לסמארטפונים - כאן

ממצאי ועדת מררי - שקרים, טיוח ענק וזריית חול בעיני הציבור - כאן

השלכות דו"ח מררי: איך העיזה המשטרה לרמות במצח נחושה שופטים בכירים? - כאן

חשיפת מסמך מאגר המידע המשטרתי הסודי והמפלצתי על ראשי ערים ורשוית - כאן

2 הדלפות מהפרקליטות לאחר היום הראשון של החקירה הנגדית של שלמה פילבר כשאחת מהן מפילה את תיק פגסוס על המשטרה ובעקיפין על השב"כ - כאן

למה הוטל צו איסור פרסום על החשיפות בתיק 1000? כדי לחסום האמת! - כאן
 
מפלצת הפגסוס לא מסתתרת בחוק האזנות הסתר. היכן היא כן מתחבאת? - כאן

שמרו על עצמכם והישמעו להנחיות פיקוד העורף, ורק בריאות לכל קוראינו!!!

 
זרקור חברות
 
PRnews
 
NORDVPN
 
X
 
פרי הדמיון
 
טלגרם
 
לייבסיטי
 
כמה זה? השוואת מחירים
 
Amiel
 
PRNEWS
 
טלי וייס
 
 
Slideshare Linkedin Twitter
Youtube Instagram Facebook
Google+ live
Bitly Vimeo Pinterest
אנדרואידאנדרואיד-ברקוד אפל ברקודאפל

 
  מהירות גלישה Your IP
לייבסיטי - בניית אתרים