תחזיות 2018: איך תשפענה הטכנולוגיות החדישות על השוק הארגוני השנה?
מאת:מערכת Telecom News, 7.1.18, 15:59
פניה של 2018 בתחומי אבטחה ארגונית, AI, ,IoTגל חדש של צ'טבוטים, בלוקצ'יין ומעבר הענפים המפוקחים ע"י רגולציה לענן. במחצית 2018 אף יושק שירות ענן מבוסס בלוקצ'ייןוהמוצר יתמקד באנשים המעוניינים לבנות יישום Blockchain משלהם. וכן, יהיו מינויי מנכ"לים יותר ויותר מתחום הסייבר.
חברת אורקל פרסמה את תחזיותיה ל-2018 בתחומים מגוונים כדלקמן:
תחזית: אבטחה ארגונית תהפוך למשימה מספר 1 של כל חברה וחלק ניכר ממנה יהיה אוטומטי
יכולות האבטחה של הארגונים אינן משתפרות. הן הופכות גרועות יותר. ב'ארגון ללא-גבולות' של ימינו, שמקורו בשימוש בטכנולוגיות ענן, מובייל, וטכנולוגיות קצה כגון IoT, לא קיימת יותר "אבטחה טוטאלית". כתוצאה מכך, צוות ה-IT, על כל ניסיונותיו להקים מבצרים דיגיטליים ולהגביל גישה, אינו מסוגל עוד להגן על המידע העסקי.
נראה התמקדות הולכת וגוברת באבטחה מצד החברות השונות, במיוחד על רקע תקנות חדשות כמו GDPR, והקנסות הנלווים אליהן בגין כשלים.
יהיו מינויי מנכ"לים רבים יותר ויותר מתחום אבטחת הסייבר, משום שהם יודעים כיצד לנהל סיכונים.
נראה יותר חברות שתיפננה לענן לצורך אבטחה. כבר היום, מחקרים שערכה Oracle מלמדים, שהמשתמשים הבשלים יותר מכירים בעובדה, שהענן מספק אבטחה טובה יותר לעומת סביבות מקומיות.
לפי Gartner, מעבר לאתגרי הטכנולוגיה, כשלי האבטחה המשמעותיים יהיו באשמת הלקוח, כפי שמוכיחים רבים מן הכשלים האחרונים, למשל Equifax.
לפיכך יהיה צורך בגישה המבוססת על אפס אמון.
בשל המחסור במקצועני סייבר מיומנים, האבטחה תתאפיין יותר ויותר ביכולות .AI/MLיהיה צורך לתעדף מחדש את האופן, שבו מגנים על המידע. לא ייתכן שעובדים יילחמו במחשבים של התוקפים, כי זו מלחמה אבודה מראש. יהיה צורך להגיע למצב, שבו המחשבים של העובדים נלחמים במחשבים של התוקפים".
בטכנולוגיות מתפתחות ומבוססות נתונים כגון IoT גלום הפוטנציאל להחמיר את המצב.
טכנולוגיות אחרות כגון blockchain עשויות לסייע בפתרון הבעיה, גם אם חלקית. עד ל- 2025 פעילות אוטונומית תהפוך לזרז, שיאיץ את הטמעת הענן בארגונים.
תחזית: שנת 2018, שנת ההתחמשות של ארגונים בבינה מלאכותית AI
אבטחה אינה התחום היחיד, שבו בני האדם אינם מסוגלים לעמוד בקצב. בכל התעשיות והמגזרים, ארגונים מתמודדים עם הצורך להשליט סדר בריבוי המהיר של הנתונים.
בעוד שגורמים שונים כגון PwCחוזים, שהבינה המלאכותית AI תוסיף 15 טריליון דולרים לכלכלה העולמית עד ל-2030, נראה, שכיום רק חברות מעטות מקדמות הטמעה משמעותית של AI בעסקיהן. למעשה, לטענת McKinsey, רק 20% מכלל החברות, שמודעות ל-,AI שוקדות כיום על הטמעת הטכנולוגיה בפועל.
מחקרים שערכה החברה לאחרונה מלמדים על עניין גובר והולך ביכולות AI/ML - כמעט שליש (29%) מקרב משתמשי הענן מתייחסים להכללת ה-AI כאל דרישת מפתח של הענן.
יש חשיבות קריטית לפישוט ההטמעה של AI - אחד האתגרים המשמעותיים מבחינת החברות הוא חוסר יכולתן לחכות. Forrester חוזה, שעסקים, שמשתמשים ב-AI, ביג דאטה ו-IoT לצורך חשיפת תובנות עסקיות חדשות,תגרופנה 1.2 טריליון דולרים לשנה יותר ממתחריהם, שפחות משתמשים בטכנולוגיות אלו, עד 2020".
עד ל-2019 המחשוב הקוגנטיבי, AI ו-ML יהפכו למגזרים בעלי קצב הצמיחה המהיר ביותר בתחום פיתוח התוכנה. עד 2021, 90% מכלל צוותי הפיתוח הפנימיים של הארגונים יחלו לעשות שימוש בכלים ושירותים קוגניטיביים / מבוססי AI ולימוד מכונה.
תחזית: עד סוף שנת 2018, רובנו ננהל שיחות צ'ט עם צ'טבוטים
ב-2018 אנו עומדים לחזות בהתפתחות גל חדש של צ'טבוטים מתוחכמים יותר.
בשנה זו יחל פיתוחן של פלטפורמות שיחה מתוחכמות יותר ויותר. הן תאפשרנה יצירה של צאטבוטים, שמהלך השיחה עמם ירגיש טבעי לחלוטין ושיחליפו את הממשקים הקיימים, שאינם מתוחכמים יחסית. לכך יש חשיבות קריטית, שכן מעידה לשונית אחת קטנה עלולה לגרום לקריסה של השיחה כולה. באחד הסקרים, 73% מהמשתתפים אמרו, שלא ישתמשו שוב בצ'טבוט בגלל חוויה שלילית שעברו.
הצ'טבוטים יהפכו לאחת מטכנולוגיות המפתח, שתיכללנה במפת הדרכים האסטרטגית של הארגון עבור חוויית הלקוח.
הארגונים יפנו לענן לקבלת סיוע – צ'טבוטים הופכים במידה ניכרת לדרישה של הענן. חמישית מכלל המשתתפים בסקר, שנערך לאחרונה בנוגע לענן, התייחסו לפונקציונליות זו כאל דרישה חיונית.
אלה שיצליחו להשתלב ולהטמיע את הטכנולוגיה בשלב מוקדם יזכו ביתרון תחרותי.
נהיה עדים למספר הולך וגדל של "בוטים חכמים" ייעודיים, שיקיימו אינטראקציה וילמדו אלה מאלה.
תחזית: בשנת 2018, blockchain תוכיח את עצמה כטכנולוגיה מהפכנית לארגונים
Blockchain אמנם ידועה בעיקר כטכנולוגיההשעומדת בבסיסם של מטבעות קריפטו, כגון ביטקוין, אולם ב-2018 היא תתחיל להבשיל ותוטמע לרוחב מגוון יישומים ארגוניים בשלל ענפים מגוונים.
blockchain תתחיל לחולל השנה מהפכה במגוון פונקציות ומגזרים עסקיים.
בראש מהפכה זו יעמדו יישומים מתפתחים בתחום השירותים הפיננסיים ושרשראות האספקה, כשאחריהם במרחק לא רב חידושים במגזרי הבריאות והקמעונאות והמגזר הציבורי. למעשה, מדובר בכל תחום, שבו יש צורך בשיתוף של ערכת רשומות בקרב שותפים מסחריים, אנשים או ישויות עסקיות ושבו יש מקום להשתמש ב- blockchain.
החברה תשיק את שירות הענן מבוסס Blockchain שלה במחצית הראשונה של 2018 והמוצר יתמקד באנשים המעוניינים לבנות יישום Blockchain משלהם.
תחזית: בשנה הקרובה IoT תהפוך מאוסף של רכיבים נפרדים לפלטפורמה משולבת
השנה הבאה תהיה השנה, שבה יתחיל ה"אילוף" של שלל התקנים חכמים, בזמן שההתמקדות תעבור מן ה"דברים" עצמם אל הפלטפורמות המשולבות, שתהפוכנה את נתוני IoT לתובנות המאפשרות לנקוט פעולה ולמודלים עסקיים עתירי נתונים.
3 אתגרי ליבה בתחום IoT: שילוב, ניתוח ואבטחה. ובמיוחד: ככל ששלל ההתקנים החכמים ושופעי המידע ירבו לשתף כמויות הולכות וגדלות של נתונים מבוזרים בינם לבין עצמם, ואף יחזירו אותן אל הארגון, האתגרים המאפיינים תחומים אלה יהפכו מורכבים פי כמה.
במקביל, חברות מגיעות להכרה, שניתן להשתמש בטכנולוגיות הענן כדי להתמודד עם אתגרים אלה.
מצופה, שתגובת שוק חזקה לצורך זה, כמו גם התפתחות של פלטפורמות ויישומים רבי עוצמה, שישלבו יישומי IoT, יאבטחו אותם ויתמכו בהם.
תחזית: ב-2018 הענפים המוסדרים תחת רגולציה יעברו לענן באופן המוני
למרות יכולתן של טכנולוגיות הענן לשנות דרמטית את אופן פעולתם של העסקים, הרי שרוב עומסי העבודה, נכון להיום, יושבים באתרי הלקוח. מדוע? המעבר לענן אינו קל. מימוש מהפכה עסקית מצריך שינוי אמיתי לא רק במונחי מערכות, אלא מעבר לכך גם במונחים של אנשים.
עם זאת, הזמנים והטכנולוגיות הולכים ומשתנים. עומדים לרשותנו כלי העברה חדשים ומודלים למימוש ענן, שמחקים את הענן הציבורי, אולם זמינים באופן מקומי, בתוך חומות האש של הארגון. כתוצאה מכך, גם עומסי עבודה בענפים המוסדרים ומפוקחים ברגולציה יחלו בקרוב לשנות את מיקומם.
נכון להיום, ארגונים רבים במגזר הציבורי והפרטי חשים, שרגולציה ותקנות ממשלתיות מונעות מהם להשתמש בענן הציבורי. תקנות כגון GDPR (General Data Protection Regulation) האירופאית עלולות להאט את קצב ההטמעה והמעבר של עומסי עבודה לענן הציבורי.
עם זאת, קיימת חלופה מקומית, שמאפשרת לארגונים להעביר למיקור חוץ את כל הבעלות, הניהול והתחזוקה של נכסי החומרה והתוכנה ועם זאת להשאיר את הנכסים בדאטה סנטר של הלקוח. ע"י הטמעת אסטרטגיה זו, הארגונים ייהנו מהיתרון הכלכלי והגמישות של הענן הציבורי ללא כל אחריות מקומית.
מה עשויה להיות ההשפעה של כל זה? באופן פוטנציאלי, שינוי חסר תקדים בענפים המוסדרים.