רעננה הופכת לבירת היזמות של ישראל עם אקסלרטורים חדשים ומלהיבים
מאת:
אבי וייס, 18.6.17, 08:00
מה קורה כשמשלבים מתחמי עבודה, סטארטאפים, קהילה ובירה – hub-hopping או בתרגום חופשי: סבב האבים? חשיפת "סצנת מתחמי העבודה" הגדלה והולכת ממש בימים אלה ליזמים ולקהילת ההייטק ברעננה וסביבתה. כבר כיום פועלים ברעננה מעל 500 סטארטאפים עם צפי ל-600 בסוף שנה זו. כעת מוקמים 2 אקסלרטורים חדשים.
אירוע ראשון מסוגו במסגרת
חודש יוניטק רעננה (ביוזמת
עיריית רעננה), התקיים ב-14.6 וכלל מפגש פורום
Meetup Hubanana (המונה כ-2.500 חברים), מפגש של צעידה וןהרצאות בין כל מתחמי הסטארטאפים בעיר רעננה, מצעד שהתקיים תחת הכותרת:
.Hub Hoping for.Startups In Raanana
אך לפני 4 שנים לא היה ברעננה שום מתחם עבודה המיועד ליזמים וסטארטאפים בתחילת דרכם (או בכלל). יזמים מרעננה וסביבתם היו עובדים בתל-אביב (או בהרצליה). אולם, ביוזמה של
רואי דינוביץ (בתמונה למעלה משמאל, ראש מנהלת עסקים בעיריית רעננה) ובתמיכה נלהבת של ראש העיר רעננה,
זאב בילסקי וצוותו,
הוקם בסוף 2013 מתחם
Hubanana, מתחם עירוני ליזמים, שנפתח עם 25 סטארטאפים בתחילת דרכם. אחרי כן "נפרץ הסכר" ורעננה הפכה למוקד של יזמות וסטארטאפים (בנוסף לאוסף נכבד ביותר של חברות הייטק גדולות). מטרת ה-
Meetup הייתה לחשוף את המתחמים החדשים לסטארטאפים הנמצאים כיום ברעננה.
כך, באירוע מושקע וראשון מסוגו, יזמים, סטארטאפים ומנהלי עסקים קטנים עברו בין המתחמים וחוו את כל היתרונות של מתחמי העבודה של רעננה, בערב אחד קליל של סבב-האבים (על משקל סבב-בארים) בליווי בירה, נשנושים ולקינוח מסיבת יזמים.
את הפקת האירוע ביצעו ביחד כל המתחמים העובדים כיום בשיתוף פעולה מלא. זה לא ברור מאליו, שקהילת מתחמים (שבימים רגילים מתחרה על ליבם של היזמים), חוברת יחדיו לארגן אירועי משותף. אולם, חודש יוניטק של מנהלת העסקים ברעננה מטרתו היא לייצר שיתופי פעולה כאלה בדיוק.
בכל מתחם שמעו באי האירוע ישירות מפי יזמים, שפועלים במתחם העבודה, על המתחם, והיזמים הציגו את הפרויקטים שלהם ושיתפו את הנוכחים בחוויית מתחם העבודה האישי שלהם. כך, ניתן היה להתרשם פיזית מהמתחמים, כמו גם מהמעטפת הייחודית, שמספק כל Hub, ששונה באווירה ובתנאים, שהוא מספק ליזמים.
סבב ההאבים החל במתחם מנהלת העסקים של עיריית רעננה (מול קניון רננים), שם ממוקמים מתחמי
האבננה הוותיק יחסית ולצדו מתחם
המדטק (
MedTech) הצעיר, המשרת יזמים בתחומי מדעי החיים והבריאות.
רואי דינוביץ, (בתמונ
ה משמאל), ראש מנהלת עסקים רעננה: "החלום שלנו מתגשם. אני רואה ממש מול עיני מה המשמעות של התפתחות עולם היזמות ברעננה. אני מודה לכל מי שעזר לנו להגשים את החלום ואני גם מודה ל-Telecom News, האתר המוביל בישראל בתחום ההייטק והיזמות, שמלווה אתנו מקרוב ותומך בנו מהיום הראשון, שנולד הרעיון הזה של הפיכת רעננה למרכז יזמות.
האירוע הזה הוא הגשמת חלום, כי לפני 4 שנים צחקו ממני ומראש העיר, כשאמרנו, שסטארטאפים יעבדו ויפתחו ברעננה וגם יצליחו ברעננה ויישארו ברעננה גם כשהם צומחים והופכים לחברות ענק.
כיום, עברנו כבר את הקו של
500 סטארטאפים, שעובדים ומפתחים ברעננה והפכנו לעיר השנייה בישראל מבחינת היקף היזמים הפועלים בה. אני מאמין, שעד סוף 2017, לפי קצב הגידול המטורף הנוכחי,
נעבור את קו ה-600 סטארטאפים ברעננה.
המתחמים הנמצאים ברעננה מייצרים קהילה מוצלחת ביותר של סטיארטאפים עם הצלחות ואקזיטים יפים. יש גם ייחוד ליזמות ברעננה וזה אחוז גבוה של נשים יזמיות. אנו בעיריית רעננה נותנים דוגמה אישית. כמעט כל המנהלות בעירייה הן נשים, יש בעירייה רק 30% גברים. כלומר, הנשים הן הרוב המניע את העיר רעננה.
אנו טובים בחיבורים לקידום העיר, חיבורים בין אנשים, עסקים ומיקומים. אנו עובדים קשה כדי לספק תשתיות מתאימות ומתקדמות, כדי שעסקים יצליחו בצורה הטובה ביותר ויתפתחו ברעננה. אנו גם מיישמים פרוייקטים של 'עיר חכמה' ומרחבים את התשתיות של התחבורה בקצב אדיר.
יזמות מלווה בהתמודדות מתמדת עם קשיים וזה המקום בו אנו נכנסים ועוזרים ליזמים בכל התחומים. אנו משתפים פעולה להגדלת מספר המתחמים ליזמים בעיר והתוצאה מוכיחה את ההצלחה של היוזמה הזו.
אנו שמחים לתמוך בכל מתחמי העבודה בעיר, כחלק ממדיניות שיתופי הפעולה של המנהלת העירונית, כי בסופו של דבר לכל סטארטאפ יש צרכים ייחודיים ולכל מתחם מענה קצת שונה. כך, שכולם יכולים למצא מענה לכל הצרכים שלהם ברעננה".
גילי ביסה, (בתמונה משמאל
), מנהל
Hubanana: "רעננה הפכה תוך זמן די קצר לעיר של מתחמי סטארטאפים, במגוון רחב של תצורות. אפשר למצוא כאן הכל ומענה לכל צורך. היינו ראשונים ואנו משתפים פעולה עם כל המתחמים האחרים, שקמו אחרינו.
הייחוד שלנו: אנו מקבלים רק סטארטאפים ממש בתחילת דרכם. אנו משתדלים לבחור את היזמים המתאימים בשלבים מוקדמים של היוזמה שלהם, בדרך כלל בטרם הספיקו לגייס כסף. יצרנו קהילה גדולה והפכנו להיות חממה גלובלית ליזמים מכל האזור.
כעת אנו עם 40 יזמים, שמרכיבים 30 סטארטאפים. כלומר: יש לנו לא מעט סטארטאפים במצב של יזם אחד, ממש בתחילת הדרך ובתחילת בניית הצוות הראשוני. הניסיון שלנו מראה על הצלחה רבה בתהליך, שהיזמים עוברים אצלנו. סטארטאפים, שעברו אצלנו, גייסו עד היום סכום מצטבר של 23 מיליון דולרים. אנו מספקים להם
מעטפת רחבה של שירותים, מגוון רחב של מנטורים ומקיימים סדנאות ומפגשים הפתוחים לכל קהילת היזמות.
אנו נמצאים כעת בשלבים של הקמת
2 חממות חדשות, האחת היא חממת
Senior לבני 45 פלוס, שכעת בהקמה, וחממת
Junior לבני נוער, שנמצאת בשלבים אחרונים של תכנון.
בצמוד לנו ממש באותו מבנה נמצאת חממת
MedTech ליזמים בתחום המדיקל, חממה שבה עברו עד כה 30 סטארטאפים.
יש מיזמים, שהחלו ב-
Hubanana והמשיכו ל-
MedTech ואחד מהם נחשוף היום: הסטארטאפ
HealthyCare, שמפתח פתרון לתחום נטילת תרופות באמצעות שימוש בקול ובצ'אטבוט".
בתמונה משמאל:
גילי ביסה (מימין) מנה
ל
Hubanana עם
דוד סוטר, מייסד משותף ומנכ"ל הסטארטאפ
HealthyCare.
לאחר המתחם הראשון, המשיכו היזמים ברגל למתחם
לייטהאוס שהוקם מיוזמתו של
עמוס טלמור ושותפיו, ממש מעבר לכביש, מול
Hubanana.
Lighthouse היא קהילת סטרטאפים המותאמת אישית לכל חברה, עם ליווי צמוד ומנטורינג. כיום יש במתחם לייטהאוס 62 סטארטאפים המקבלים
תכנית ייחודית ומצליחה,
שלא קיימת באקסלרטורים אחרים בישראל. במקום מבוצעת פעילות רחבה ליזמים מכל האזור. המפגש הקרוב -
כאן.
אחרי הלייטהאוס, היזמים, שהשתתפו במפגש, המשיכו לביקור בסניף המקומי של רשת
REGUS הבינלאומית, סניף הממוקם במתחם חברות ההייטק החדש.
ל-
Regus, שהיא חברה
בינלאומית, יש כבר 11 מתחמי עבודה בישראל (הפתוחים סביב השעון), שהם חלק מכ-3,000 מתחמים ברחבי העולם וכל אחד יכול לעבוד בכל סניף לפי צרכיו העכשויים, עם הסכמים לטווח קצר וגם לטווח ארוך, שמותאמים לכל צורך.
בסניף החדש ברעננה בניהולה של
גלית רגב, יש 40 משרדים והחברה מספקת מעטפת שירותים מלאה, כולל שירותי משרד וירטואלי ושירותי
Call Center לעסקים קטנים.
המתחם הבא בסבב ההכרות היה של חברת
Co-Working הרעננית, שמציעה משרדים ברחבי העיר, כמו גם מתחם עבודה חדש ביותר וענק בבניין
SAP.
המתחם החדש הוא
בשטח של 11 אלף מ"ר, הגדול ביותר ברעננה ואחד הגדולים בישראל.
חברת
Co-Working קיימת כבר 12 שנה ברעננה ובשנים האחרונות שינתה כיוון כדי לספק פתרונות לסטארטאפים ולקהילה המקיפה אותם (נותני שירותים מכל הסוגים לסטארטאפים).
כיום, החברה בניהולו של
אליוט כהן, (בתמונה משמאל), מתפעלת מעל ל-200 משרדים.
השירותים מתאימים לכל אחד, החל מעצמאי בודד, שעובד חלקית, ועד חברות ענק מכל מגזר.
איך מסיימים סבב האבים בלי מסיבה? במתחם הצעיר ביותר (שנפתח ממש בימים אלו) בשם
,WOPA שממוקם בבניין
XURA (קומברס לשעבר).
ב-
WOPA (בניהולה של
הדר אביאל) מציעים ליזמים קונספט חדש של סביבת עבודה חווייתית שמקשרת בין חברות גדולות לסטארטאפים ומייצרת קהילה אחת.
בתמונה משמאל: מנה
לת האקסלרטור
MedTech גלי הלפרן-וינרמן (מימין), עם מנהלת
Wopa,
הדר אביאל.
הדר אביאל: "מתחם
WOPA הוא מתחם ייחודי ברעננה ובארץ.
המשמעות של השם היא:
Work with Passion. אנו מספקים חוויה אחרת לחלוטין ליזמים הבוחרים בנו.
אנו מספקים להם מעטפת, שיש רק בחברות גדולות, בנוסף לחיבור, שאנו מבצעים ממש מהיום הראשון של היזמים אצלנו, לחברות ההייטק הגדולות הרבות הנמצאות סביבנו.
אני נותנת את רשות הדיבור לאחד מהמיזמים הראשונים, שנכנסו למתחם שלנו, שמתחיל להתמלא ממש בימים אלו, מיזם RightHear, כדי שיספר על המיזם ומה קורה כאן במתחם".
גיל אלגרבלי (בתמונה משמאל), מייס
ד משותף ו-
CTO,
RightHear (לשעבר
Zikit): "אנו מספקים טכנולוגיה ושירות של נגישות מבוסס על
iBeacons ללקויי ראיה ועיוורים. המטרה: לאפשר להם ללכת ולנווט בקלות במתחמים, במבנים ובכל מקום, ללא צורך בכל הנחייה.
הכל מתבצע באמצעות הסמארטפון. הוכחנו, שהפתרון שלנו עובד בכל מקום וגם במתחם
WOPA יישמו את הפתרון שלנו, כדי לתת דוגמה אישית של הנגשת המבנה ללקויי ראייה.
אנו עובדים כיום לצאת עם הפתרון לארה"ב, אחרי שהתקנו אותו בהצלחה מעל ל-700 נקודות נגישות במבנים גדולים בישראל.
החלטנו על המעבר שלנו ל-
WOPA משום שמצאנו ב-
WOPA את מקום הכי מתאים לנו, מתחם המקבל ומטפל ביזמים בצורה שרק ארגונים גדולים ומבוססים יכולים לטפל, ובמחיר אטרקטיבי מול מתחמים אחרים.
אנו מרגישים כאן כמו עובדים בכירים של חברות גדולות, שמקבלים את כל הפינוקים והשירותים, שמעניקים למנהלים בחברות גדולות דוגמת: מקומות חנייה מסומנים עם שמנו, חדר אוכל, קפיטריה, אודיטוריום לאירועים, שירותי רווחה, שירותי כוח אדם, שירותי אירועים, שירותי ספורט וכל צורך אחר, שניתן להעלות על הדעת. כאן מפנקים אותנו באהבה ועזרה מכל הכיוונים. אין דבר כזה בשום מקום אחר והחוויה הזו מאוד מתאימה לנו, כחברה צעירה הרוצה לפרוץ לעולם".