סטארטאפים בתחילת דרכם ובמיוחד בתחום ה-e-Sport יכולים לגייס השקעות?
דף הבית >> חדשות סטארטאפים >> סטארטאפים בתחילת דרכם ובמיוחד בתחום ה-e-Sport יכולים לגייס השקעות?
ההשקעות במיזמים בשלבי Pre-Seed, Seed ו-A ירדו עד כמעט קו האפס. אולם, יש מי "שהולך נגד הזרם" ואף מטפח ומשקיע ביזמים בתחילת דרכם, גם בתחום הספורט. במפגש Startup Grind ליזמים, משקיעים ומפתחים נחשפה הגישה הייחודית של יוסי מולדבסקי מ-Plus Ventures ו-Homerun VC. בנוסף, חשיפת 3 סטארטאפים חדשים (מי מהם זכה בבחירת "חביב הקהל"?) והצגת סטארטאפ נוסף בתחום ה-WebRTC לתחום הלימודים וההכשרה המקוונת.
מאת: אבי וייס, 1.5.17, 08:40
בלעדי: קהילת Startup Grind שלוחת תל אביב שנולדה לפני כמעט 4 שנים, נמצאת בצמיחה מואצת, מונה כיום כבר למעלה מ-3,300 איש (גם בפייסבוק), מיוזמתו של שחר מטורין (בתמונה משמאל). כ"כ, שחר מטורין הוא הדירקטור (המנהל) של Startup Grind בישראל, ושלוחת תל אביב מנוהלת בהתנדבות בניהול משותף עם רם יוניש, סמנכ"ל שיווק ומכירות במטריקס גלובל, וצוות מתנדבים מסור וגדול.
באירוע, שהתקיים במתחם החדש של WeWork בדרום תל-אביב בהשתתפות עשרות רבות של יזמים, משקיעים, מנטורים ומפתחים, התקיים מפגש מרתק עם יוסי מולדבסקי, משקיע סדרתי ויזם סדרתי וכיום מייסד משותף, בעלים משותף ויו"ר פעיל של קבוצת חברות השקעות הון סיכון בשם Plus Ventures, שממוקדת בהשקעות במיזמים בתחילת דרכם, וכן מייסד משותף ב-Homerun VC, קרן הון סיכון חדשה, הראשונה והיחידה בישראל המכוונת לתחום ה-SportsTech.
יצויין, שיוסימולדבסקי "הולך נגד הזרם". כבר בדצמבר 2016, חברת המחקר IVC הציגה (כאן) את הצלילה המאוד תלולה בהשקעות בתחום ה-Pre-Seed וה-Seed בעולם היזמות בישראל (מצד כל סוגי המשקיעים: קרנות הון סיכון, אנג'לים, חברות גדולות ומוסדיים), כאשר לאור הדו"ח הטרי של סיכום ההשקעות ברבעון ראשון של 2017 (כאן), מתברר, שההשקעות בשלב A גם הם נפלו בישראל עד "קרוב לרצפה". IVC מציגה (כאן), בניתוח הנכון לסוף אפריל 2017, את הסיבות האפשריות למגמה החדשה הזו, בתחום ההשקעות במיזמים חדשים בישראל.
בתחילת המפגש נחשפו 3 סטארטאפים חדשים, כשהקהל הצביע ובחר את הסטארטאפ החביב עליו. כך, שמיזם זה יזכה לחשיפה מלאה ב-Startup Grind במפגש המרתק הבא, שפרטיו טרם נחשפו, אבל ברור שהוא יהיה חלק מ"חודש העצמת נשים" בעולם היזמות הישראלי.
רם יוניש (בתמונה משמאל): "היום אנו במפגש ה-36 של סניף ת"א של קהילת Startup Grind (המפגש הקודם מפורט כאן), בהחלט הישג יפה, עם מעל ל-3 אלף חברים, כשהתחלנו ממש מאפס לפני יותר מ-3 שנים. תודתי לכל המתנדבים המלווים אותנו לאורך השנים, ל-WeWork סניף הזרם, שנותנים לנו את המקום ולנותני החסות, שבלעדיהם לא היינו יכולים לקיים את הפעילות הנהדרת הזו, לטובת עולם היזמות הישראלית והחיבור שלו לקהילה העולמית הענקית של Startup Grind.
אנו מציגים היום 3 סטארטאפים חדשים (לבחירת "חביב הקהל"), כאשר אחד מהסטארטאפים הללו קשור קשר ישיר לנושא המרכזי, שיוצג היום ע"י יוסי מולדסבקי, תחום ה-e-Sport. כמו כן, ניתן את הבמה למיזם, שזכה כ"חביב הקהל" במפגש קודם. 3 המיזמים החדשים, שאנו חושפים היום הם:
Cloudbeat - מערכת מבוססת Selenium לתחום האוטומציה של בדיקת אפליקציות. המערכת מסמלצת מכשירים סלולריים ומספקת יכולות לבדיקות מהירות ונוחות בענן, גם ל-QA וגם לארגונים הרוצים לפתח מוצרים ותוצרים לסמארטפונים. כל תהליכי הפיתוח והבדיקות עברו אוטומציה מלאה ומסופקים כשירות בענן.
Emerj - פיתח מערכת מנטורינג פנימית לארגונים ולעסקים גדולים. מדובר באפליקציה חברתית פנים ארגונית, שנועדה להגביר את שביעות הרצון של העובדים ולמנוע נטישה של עובדים ממורמרים או שלא מצאו את מקומם ומעמדם בחברה. המערכת מכילה מנטורים פנימיים, כאשר כל עובד יכול לבחור את המנטור המתאים לו ולצרכים האישיים שלו ויכול להתייעץ איתו גם באופן חשאי בתוך הארגון. המערכת רצה כעת בפיילוט בחברות ענק דוגמת אינטל ומיקרוסופט.
NanoRun - פיתחו מערכת (כנראה בתמונה משמאל) בעולם ה-e-Sport, שהיא שילוב של VR ו-IoT, שמספקת חוויה ספורטיבית ביתית ב-3D לכל אחד. המערכת מאפשרת הפעלת מאמץ בריצה במקום עם פעילות אירובית מנוטרת, שנועדה לכל אחד המעוניין לשמור על כושר בביתו. המערכת הזו מחליפה מערכות ישנות דוגמת הליכונים ונמצאת במשבצת של עולם המשחקים התלת-ממדים דוגמת TRX. המשתמש רואה את המטלות מול עיניו ומקבל חוויית שימוש מיוחדת. כל הפעילויות שלו מנוטרות ומנותחות ומוצגות על צג המחשב או הסמארטפון שלו. האפליקציה הראשונה שפותחה היא אפליקציית ריצה והמערכת נמצאת בשלבי פרוטוטייפ סופיים.
המיזם NanoRun, שזכה כ"חביב הקהל", יציג במפגש הבא את פרטי המיזם החדש שלו.
המיזם שזכה כ"חביב הקהל" במפגש הקודם, NewRow, הוצג ע"י סם תומפסון, (בתמונה משמאל), מנהל המוצר ומנהל המכירות של המיזם: "פיתחנו פלטפורמה בגישת ה-SaaS המבוססת טכנולוגיית WebRTC לעולם הלמידה והדרכה, ע"י יצירת חויית למידה טובה יותר ומקוונת. זאת, במתן דגש על למידה באמצעות וידיאו.
המערכת משמשת בעיקר לצרכי לימוד בכל הרמות ולצרכי הכשרה מקוונים, למשל בארגונים. הייחוד של המערכת: היא מאפשרת לכל בעל מקצוע, שיש לו ידע בתחום מסוים ומעוניין לפתוח כיתת הדרכה מקוונת ולהדריך בתחום הידע שלו, לבצע זאת בקלות, ואף לעשות מזה כסף.
המערכת מאפשרת לכל בעל ידע להקים לעצמו קהילה של מי שמתעניין בתחום בו הוא מדריך והמערכת מספקת לו את כל הכלים לבנות כיתות הדרכה מקוונות עם פרסונליזציה מלאה.
השיעורים יכולים להתקיים על כל מכשיר קצה נייח או נייד והם מחוברים לכל רשת חברתית.
המערכת מאפשרת להעביר כל סוג של קובץ בין המדריך ללומדים, מאפשרת להקליט את השיעורים ולשתף כל תוכן. הכל מתבצע בענן בצורה קלה וידידותית לכל הצדדים: למורה המדריך ולתלמידים שלו".
שחר מטורין (בתמונה למעלה משמאל): "אנו מתקרבים ללחגיגות 4 שנים מאז שנוסדנו. מאז גדלנו מסניף אחד בתל-אביב ואנו בתהליכי הקמה של סניפים בחיפה, ירושלים ובאר שבע, בנוסף ל-2 סניפים של הרשת העולמית Startup Grind, שקמו ברמאללה ובעזה.
אנו מבצעים את הפעילויות שלנו כיום בבית החדש שלנו: בבית WeWork בדרום תל-אביב וכאן נקיים גם את המפגשים הבאים שלנו. אנו מקווים לקשר את כל הסניפים שלנו בארץ יחד ונתכנן אירועים משותפים של כל 4 הערים בישראל, שיהיו בהן סניפים של Startup Grind.
יש לנו כבר כמה פרויקטים, גם בישראל וגם בחו"ל, כתוצאה ישירה מהפעילות הזו. אחת הפעילויות היא בתחום צמצום הפערים בין מרכז הארץ בתל-אביב לבין ערי הפריפריה, כדי לחבר את האקוסיסטם שלנו לכל עם ישראל. הפרויקט הראשון שלנו מכונה בשם Smart Shelter. הוא נועד להפוך את המקלטים באיזורי העימות בצפון ובדרום למקלטים חכמים. המיזם הזה נעשה בשת"פ עם חברות גדולות דוגמת סיסקו, שתורמת את המסכים האינטראקטיביים למקלטים המשודרגים, אינטל מסייעת המון וכך גם גופים נוספים. אנו בוחנים כעת עוד פרויקטים כדי לקדם את הקהילה שלנו ולקדם את מדינת ישראל.
אני מצפה לפגוש את חברי הקהילה המצוינת שלנו באירועים הבאים, שכבר יש לנו בתכנון, בלוח האירועים שלנו. ברשת של Startup Grind יש כיום יותר ממיליון יזמים ומשקיעים, ב-205 ערים ברחבי העולם בכ-100 מדינות. האתר שלנו כבר מספק תכנים ומידע בהיקף עצום לקהילת היזמים שלנו.
המפגש הבא שלנו יהיה בבריטניה, בלונדון ב-14.6.17 - יתקיים שם כנס בינלאומי של Startup Grind. אני מקווה, שיזמים, שהתלהבו מהאירוע העולמי האחרון, שהיה בארה"ב וגם יזמים חדשים, יצטרפו אלינו לאירוע בלונדון, שצפוי שתהיה בו נוכחות ישראלית חזקה לא פחות ממה שהיה במפגש בארה"ב. יש באירוע הזה המון הזדמנויות ליזמים ישראליים לפגוש את קהילת המשקיעים מכל רחבי העולם וגם למצוא שותפים עסקיים. השנה - 2017 יהיו עוד 2 אירועים בינלאומיים גדולים עד סוף השנה: בארה"ב ובאוסטרליה, שם תחום היזמות החל לפרוח ולעניין יזמים ומשקיעים מכל העולם וגם מישראל".
יוסי מולדבסקי (בתמונה משמאל, יושב מצד ימין), מייסד משותף ויו"ר פעיל, Plus Ventures, מרואיין ע"י רם יוניש: "אני נהנה מהעשייה שלי בתחום ההשקעות, בדיוק כמו שיזם נהנה מהפיתוח וההגשמה של הרעיון שלו.
אני מעוניין בעיקר להשקיע באנשים, שנוח לנו לעבוד עמם, שהמסע איתם יהיה מהנה ומוצלח, בעיקר במערכת היחסים ביננו, גם אם המיזם ייכשל.
גדלתי במשפחה בתעשיית היהלומים, אבל בחרתי במסלול חיים שונה. העיסוק בהשקעות ובהשקעה באנשים משך אותי יותר. התחלתי בשלב מוקדם מאוד בחיים שלי להשקיע, בעיקר בסטארטאפים בתחילת דרכם.
במקביל, עסקתי לא מעט בתחום הספורט, בניהול ובבעלות על קבוצות ספורט. עולם הספורט מאוד קרוב לליבי. צברתי הרבה ניסיון בניהול קבוצות ספורט מכל התחומים, בעיקר מנקודת המבט של ההנהלה והניהול.
ראיתי את התרומה שלי לקידום מועדוני ספורט כמשימה חשובה עבורי וזה לא היה בכלל למטרות רווח. זה נראה יותר כהשקעה בתחביב ובהשקעה לטובת הקהילה. זה גם מה שהוביל אותי להתחיל להשקיע במיזמים בעולם הספורט.
בקריירה שלי לא תמיד עסקתי רק בהייטק. היה לי קטע, שבו הקמתי סניף של דומינוס פיצה בשוויץ. הגעתי לזה במקרה וזה הצליח והתרחב עד ל-12 סניפים ברחבי שוויץ, אבל בסוף מכרתי את העסק הזה והחלטתי להתמקד בישראל.
החלטתי להתמקד בעולמות ה-ICT, שהם החשובים לי ביותר וגם לתת מקום ליזמות בעולם הספורט. מה שהכי חשוב לי זה לראות את היזמים, להכיר אותם, להבין את צורת החשיבה שלהם, את המוטיבציה שלהם, את עבודת הצוות שלהם. כרגע יש לנו 35 סטארטאפים, שבהם אנו מושקעים ב-3 פלטפורמות שונות של צורת השקעה.
את האקסלטור הראשון שלנו הקמתי ב-1999, אז זה עוד לא נקרא אקסלרטור. היו לנו לא מעט הצלחות וגם כמה פספוסים, למשל Waze, ולמשל פורטל תפוז, שהשקענו בו והוא צמח פראית עד לכ-100 עובדים ועמדנו לפני הנפקה. אולם, השווקים נפלו ואני יצאתי בקושי מההשקעה הזו.
יש לנו, כפי שציינתי, 3 פלטפורמות השקעה. הראשונה היא קרן להשקעות קטנות ומהירות במיזמים ממש בתחילת הדרך. כאן יש כסף להשקעות במנות קטנות, אבל בתהליכי קבלת החלטות מאוד מהירים. חשוב לנו להחליט מהר, אם אנו חושבים שיש פוטנציאל. אם אני רוצה למצוא הזדמנות השקעה טובה, אני חייב לפעול מהר. בשלבים הראשונים של מיזם קשה לבצע דיו-דיליג'נט רציני, לכן זה יותר החלטה על בסיס הכרות עם היזמים והרבה תחושות בטן.
בנוסף, יש לנו תכנית של אינקובטור מאושר ע"י המדען הראשי, שבו אנו מספקים ממש הכל ליזמים לאורך כל תקופת השהות שלהם בחממה, לפי התנאים, שחתמנו מול המדען. אני מחזיק 50% מהחממה והשאר מצוי בידי משקיעים פרטיים נוספים.
ההשקעות, שהכי מלהיבות אותי, אלו ההשקעות בעולם הספורט. תחום הספורט-טק נמצא בעלייה בעולם וביחד עם עוד חברים דוגמת אלכס גלעדי, הקמנו קרן הון סיכון, שתתמקד רק בחברות מעולם הספורט-טק.
בתחום הזה החשוב ליצור קשרים עם המובילים בעולם, כמו למשל מועדון הספורט של ברצלונה, ולראות מה הצרכים שלהם ואילו פתרונות יכולים להצליח בתחומים, שבהם הם עוסקים. זה מחייב רשת קשרים בינלאומית ענפה וזה מה שנספק ליזמים, שנבחר להשקיע בהם. כבר דיווחנו על השקעה ראשונה ובקרוב נדווח על עוד השקעות בתחום הספורט-טק.
לעניות דעתי, התחום של הספורט-טק הוא תחום ורטיקלי מאוד מלהיב עבורי, שמספק גם הנאה בעיסוק שלי בתחום וגם מספק לי יכולת להשפיע ולקדם את התחום הזה. בעולם ה-VC כפי שאני רואה אותו, יש יותר ויותר שחקנים, שנכנסים להשקיע בתחומים ספציפיים ולכן הקמת VC רק לעולם הספורט היא חלק מהמגמה העולמית של התפתחות קרנות ההון סיכון.
אני מעריך ומאמין, שתחום ה-e-Sport יתפוס תאוצה בכל העולם, עם השקעות שתלכנה ותגדלנה. זה סוג חדש של משחקים מקוונים וכבר בתחום של המשחקים המקוונים, שעוסקים בספורט, יש מאות מיליונים, שמשחקים במשחקים הללו. אלה משחקים המשלבים דמויות מהעולם האמיתי, ממועדוני ספורט של ממש ומערבבים אותם עם העולם הווירטואלי, עם אווטארים. זו התפתחות מדהימה ומאוד מהירה ויש בה כבר לא מעט כסף. כך, שהתחום הזה נראה לי, שיהיה להיט בשנים הקרובות.
חשוב, שיזמים יבינו, שהשקעה של כסף זה לא סוג של תשלום על מוצר או שירות, שעוברים בקופה ומשלמים. השקעה זה דבר, שצריכים להתאהב בו. אני צריך להתאהב ביזם, שאני שם בידיים שלו את הכסף שלי, או את הכסף של המשקיעים, שמאמינים בי ושנתנו לי את הכסף שלהם, כדי שאני אשקיע אותו בתבונה. אני אומר ליזמים, שאם יש צוות טוב, זה הרבה יותר חשוב מהרעיון של הפיתוח שלהם. רעיונות יש המון והפתרון, שיזמים מפתחים - משתנה די מהר, תוכניות עסקיות משתנות, השוק משתנה, הלקוחות משתנים. לכן, מה שחשוב לי זו ההשקעה באנשים.
יש לי חלום להקים סטארטאפ משל עצמי לעולם הספורט, סטארטאפ מבוסס טכנולוגיות חדשות. אני מאמין, שאני יכול לתרום לקידום האקוסיסטם של טכנולוגיות ספורט בישראל. זה תחום חדש, מלהיב עם המון מקום להתפתח ולפתח בו".
בתמונה: יוסי מולדבסקי (מימין) עם רם יוניש:
בתמונה: Harry Botterill, (מצד שמאל), מנהל החדשנות והרכישות הטכנולוגיות העולמי, Hasbro, עם שחר מטורין:
תמונה נוספת של מפתחי המיזם בעולם הספורט-טק, שנחשף באירוע וזכה לתואר "חביב הקהל", NanoRun:
בתמונה: צוות המתנדבים של Startup Grind עם חלק מהיזמים והמשקיעים שהגיעו לאירוע: