סטארטאפ ישראלי מציג איך אבטחת מידע משפיעה על בחירות 2016 בארה"ב
מאת:
מערכת Telecom News, 3.11.16, 04:00
איזה מקום תופס אצל האמריקאים נושא אבטחת הסייבר בחשיבותו לעתיד ארה"ב מבין 12 סוגיות? ממה האמריקאים מודאגים בתחום הסייבר? כמה חושבים, שפייסבוק וגוגל צריכות לסייע בהגנת ארה"ב מפני מתקפות סייבר?
בימים שלקראת הבחירות לנשיאות ארה"ב קיבלו הבוחרים הבטחות "להפוך את אמריקה לגדולה שוב" מצד אחד, ושמעו איך "יחד נהיה חזקים יותר" מהצד השני. אבל בחזית אחת טרם קיבלו הבוחרים תשובה ראויה מ
הילרי קלינטון או מ
דונלד טראמפ על תוכניותיהם לכשיבחרו לנשיאות: תחום הסייבר.
סקר של הסטארטאפ הישראלי סייבריזן (
Cybereason) מציג כיצד אבטחת מידע משפיעה על הבחירות של נובמבר.
הסטארטאפ הוקם ע"י יוצאי יחידת המודיעין 8200 לי
אור דיב,
יונתן שטרים־עמית ו
יוסי נער ולו משרדים בתל אביב ובקיימברידג', מסצ'וסטס. באחרונה הוא השלים מחזור גיוס שני (
Round B) בגובה 25 מיליון דולרים בהובלת קרן ספארק קפיטל (
Spark Capital), קרן ההשקעות
CRV וחברת לוקהיד מרטין (
Lockheed Martin), שהצטרפה גם כשותפה אסטרטגית.
בעוד תחומים מסורתיים, כגון מדיניות כלכלית, חינוך ובריאות, עדיין חשובים למצביעים, תחום חדש צובר תשומת לב משמעותית בקרב הבוחרים: האמריקאים מודאגים לגבי היכולות של הנשיא הבא של ארה"ב להגן על האומה האמריקאית מפני התקפות סייבר, אם לשפוט לפי הסקר של סייבריזן, שכלל 515 מצביעים אמריקאים רשומים ב-47 מתוך 50 המדינות.
מתקפות סייבר: מסוכן יותר מדאע"ש
בסוגיות של ביטחון לאומי, 70% מהמשיבים בסקר העידו, שהתקפות סייבר מהוות בעיניהם איום חמור יותר מדאע"ש, שינויי אקלים ונשק גרעיני.
נושא אבטחת הסייבר מדאיג את הבוחרים לא רק בהקשר של ביטחון לאומי - זה הנושא הרביעי בחשיבותו לעתיד ארה"ב מבין 12 הסוגיות, שהוצגו בפני הנסקרים: רק תחומי הכלכלה (81%), בריאות (66%) וחינוך (65%) נתפסו כחשובים יותר מנושא הסייבר (53%), שעקף בדירוג את הטרור (52%), מדיניות חוץ והגנה (45% כ"א), הגירה (41%), מדיניות נשיאת נשק (38%), מדיניות סחר (32%) ומינויים לבית המשפט העליון (27%).
מפת האיומים החדשה
65% מהנשאלים מודאגים ממתקפת סייבר משמעותית נגד ארה"ב. בהשוואה לתקופת לתקופת מערכת הבחירות הקודמות, בשנת 2012, כיום סכנות הסייבר גדולות יותר, סבורים 81% מהנסקרים. מצד שני, רק מיעוט מהנסקרים חושש ממתקפה, שמטרתה להטות את תוצאות הבחירות: רק 37% חושבים, שמתקפה כזו עשויה להתרחש, ורק 15% חושבים שסביר שתבוצע מתקפה כזאת. זאת, למרות שאצבעות מאשימות הופנו כלפי רוסיה כאחראית להדלפת האימיילים של המפלגה הדמוקרטית לוויקיליקס במערכת הבחירות הנוכחית בניסיון להטות את תוצאות הבחירות בארה"ב.
מדיניות סייבר - לאן?
לאור דאגת הבוחרים לתחום אבטחת מידע, מן הראוי היה, שהמועמדים לנשיאות מטעם המפלגות הדמוקרטית והרפובליקנית יהיו בעלי אג'נדה סדורה לסוגייה. אולם, מהסקר עולה תמונה שונה: בעיני ציבור הבוחרים האמריקאי,
הילארי קלינטון ו
דונאלד טראמפ נכשלו בהצגת סדר יום ברור בתחום אבטחת הסייבר. 70% מהנשאלים בסקר, שבוצע לפני העימות השלישי בין
טראמפ ל
קלינטון, סברו, ש-2 המועמדים לא חלקו במהלך מערכת הבחירות הנוכחית די פרטים המעידים על משנה ברורה בתחום אבטחת הסייבר.
כתוצאה מכך, 51% מהמצביעים חושבים, שאף אחד מהמועמדים לא מבין את מורכבות הנושא, ו-76% מהם מאמינים, שחברות טכנולוגיה כדוגמת פייסבוק וגוגל צריכות לסייע להגן על ארה"ב מפני מתקפות סייבר.
ליאור דיב, מנכ"ל סייבריזן: "אין פלא, שהנושא מדיר שינה מעיניי הבוחרים. בשנים האחרונות ביצעו האקרים מספר מתקפות סייבר נרחבות בארה"ב, שעלו לכותרות גם מחוץ למדורי הטכנולוגיה. בין הגופים הגדולים, שהאקרים פרצו אליהם וגנבו מהם מידע בשנים האחרונות, ניתן למנות את רשת השיווק טארגט (2013), בנק
JP מורגן צ'ייס ואולפני סוני (2014), הסוכנות הפדרלית למשאבי אנוש וחברת ביטוחי הבריאות
Anthem (2015), חברת יאהו והוועדה הדמוקרטית הלאומית (2016). במקביל, יותר ויותר אזרחים נפלו קורבן לתופעה - 35% מהמשיבים נפגעו ממתקפות סייבר, שכללו בין השאר גניבת סיסמאות וגניבת זהויות".
הסקר המלא -
כאן.