מתחברים עם חשבון הפייסבוק לשירותים שונים? שימו לב להונאת פישינג חדשה
מאת:
מערכת Telecom News, 19.2.19, 13:44
זוהה קמפיין פישינג חדש, שאפילו המשתמשים הערניים ביותר יכולים ליפול בו. מה מומלץ לעשות?
חברת ניהול הסיסמאות
Myki זיהתה לאחרונה קמפיין פישינג חדש, שאפילו המשתמשים העירניים ביותר יכולים ליפול בו.
החברה מצאה, שעברייני רשת מפיצים קישורים לבלוגים ושירותים שונים, שמבקשים מהגולשים להיכנס תחילה באמצעות חשבון הפייסבוק שלהם כדי לקרוא מאמר בלעדי או לרכוש מוצר מוזל.
אפשר להירגע, כניסה באמצעות פייסבוק או כל רשת חברתית אחרת היא שיטה בטוחה והיא נמצאת בשימוש ע"י מספר רב של אתרים כדי להקל על הגולשים להירשם לשירות צד שלישי במהירות ובקלות.
בד"כ, כאשר לוחצים על האפשרות "התחבר עם פייסבוק", כפתור, שלרוב זמין בכל אתר אינטרנט, הגולש מנותב לאתר של פייסבוק
facebook.com בחלון קופץ חדש, שמופיע בדפדפן ומבקש להזין את פרטי הכניסה ומאפשר לשירות לגשת למידע הדרוש מתוך הפרופיל של הגולש.
עם זאת, כעת גילתה חברת ניהול הסיסמאות, שבלוגים זדוניים ושירותים מקוונים אחרים משתמשים בטכניקה הזאת כדי לגנוב פרטי כניסה לחשבונות כאשר הם מציגים חיבור דרך פייסבוק, שנראה לגטימי לחלוטין אבל בפועל מדובר באתר מתחזה.
כפי שניתן לראות
בסרטון ההדגמה שפרסמה החברה, החלון הקופץ עם ההודעה המזויפת של ההתחברות לפייסבוק, שנוצר למעשה עם
HTML ו-
JavaScript, מועתק באופן מושלם כדי להיראות ולהרגיש בדיוק כמו חלון דפדפן חוקי - שורת הכתובת, סרגל הניווט, הנראות וכתובת האתר של פייסבוק עם מנעול ירוק המציין
HTTPS חוקי.
הונאות פישינג הן עדיין אחד האיומים החמורים ביותר על המשתמשים פרטיים, כמו גם על חברות, והאקרים ממשיכים לנסות דרכים חדשות ויצירתיות כדי להערים על הגולשים למסור להם את הפרטים הרגישים והפיננסיים שלהם, שהם יוכלו להשתמש בהם מאוחר יותר כדי לגנוב את הכסף שלכם או כדי למכור את פרטי החשבונות המקוונים שלכם לעבריינים אחרים שיעשו בהם שימוש לרעה.
אמיר כרמי, מנהל הטכנולוגיות בחברת אבטחת המידע
ESET בישראל: "במקרים בהם אתם מתחברים עם חשבון הפייסבוק שלכם נסו לגרור את חלון האימות לכניסה לפייסבוק אל מחוץ לדפדפן כדי לוודא, שהוא בחלון נפרד מהדפדפן. אם חלון האימות זז, משמעות הדבר היא, שמדובר בחלון תקין. במידה ואינכם מצליחים להזיז אותו ולהוציא אותו מהדפדפן המשמעות היא, שהוא מזויף ואין להקליד בו את פרטי הגישה שלכם.
מומלץ להפעיל אימות דו שלבי. כך, שבכל פעם, שניכנס לחשבון הפייסבוק או לרשת חברתית אחרת דרך מחשב או דפדפן חדש, נידרש להקליד סיסמה נוספת, שנקבל בטלפון. פעולה זו תמנע מהאקרים לגשת לחשבונות המקוונים שלכם, גם אם הם הצליחו לגנוב את פרטי הכניסה לחשבונות שלכם.
מומלץ גם שלא להירשם לשירותים לא מוכרים ולמבצעים באמצעות אימות של חשבון הפייסבוק.
לבסוף, חשוב להשתמש במוצר אבטחה, שידע לזהות ולהתריע בפני אתרי פישינג, שנועדו לגנוב את פרטי הגישה לרשתות החברתיות, חשבונות אימייל או שירותים בנקאיים".