משרד התקשורת יאפשר לצרכנים לרכוש באופן עצמאי סיים רשת אופטי (ONT)
מאת:
מערכת Telecom News, 18.3.24, 18:50
זאת, מתוך מגוון שיפורסם ע"י הספקים המורשים. הספקים המורשים יחויבו לשקף בפרסום התשלום את עלות השירות על כלל מרכיביו.
שינויים בתחום התקשורת הנייחת: שר התקשורת ד"ר
שלמה קרעי החליט היום לאפשר לצרכנים לרכוש באופן עצמאי כל סיים רשת אופטי (
ONT) המשמש ברשת מתקדמת של ספק מורשה. בהתאם להחלטה, יאופשרו לרכישה מוצרים שנבדקו, ומסוגים שפורסמו מראש ע"י הספקים המורשים בלבד. בכך יתאפשר לצרכנים המעוניינים בכך להשתמש בציוד שרכשו באופן חופשי, גם ברשתות מתקדמות (מבוססות סיבים אופטיים).
לצד זאת, הוחלט שלא ניתן יהיה לחבר באופן עצמאי מודם כבלים
DOCSIS המשמש את המנויים שמקבלים שירות על גבי רשת הכבלים המסורתית של הוט טלקום. מודם כזה ייחשב באופן רשמי כחלק מהרשת וקבלתו תתאפשר רק מספק מורשה. הטעם לכך הוא שנדרשת בקרה ושליטה מוגברת של מפעיל הרשת ביחס לציוד כזה ברשת כבלים.
בנוסף, לא תהיה אפשרות לחבר באופן עצמאי מתאם שיחות טלפון. הטעם לכך הוא שהשימוש במתאם כאמור דורש התאמות טכנולוגיות מצד הספק המורשה, שבלעדיהן עלול להיפגע שירות ה-
VoB עבור הלקוח וכן משיקולי אבטחת מידע ותקינות רציפות השירות.
המשרד יחייב את הספקים המורשים:
א. ביחס לציוד שניתן לרכישה באופן פרטי (כלומר, שקיימת אפשרות מעשית לוותר עליו במסגרת העסקה) - יחויבו להציג את מחיר השירות כולל התשלום בעד השכרת הציוד וכן - ללא התשלום בעד השכרת הציוד. כך, שבפני המנויים תוצגנה החלופות השונות.
ב. ביחס לציוד שניתן לרכישה מהספק המורשה בעד תשלום חד פעמי, בין אם ניתן לרכוש ציוד זה גם באופן פרטי או לאו - יחויבו להציג את מחיר השירות וכן את הצורך להחזיק ציוד מתאים ואת אפשרות התשלום בעד רכישת הציוד ובפני המנוי יוצגו החלופות השונות.
ג. ביחס לציוד שמושכר ואין אפשרות לרכוש אותו באופן פרטי - יחויבו להציג את מחיר השירות הכולל את התשלום בעד השכרת הציוד.
הכתבה מ-29.11.22:
משרד התקשורת פרסם שימוע לגבי רכישה עצמאית של סיים רשת אופטי (ONT) -
כאן...
עדכון 30.5.24: מכרז הפריסה המסובסדת של סיבים הסתיים בפלופ ענקי. משרד התקשורת
פרסם בשקט את ההודעה הבאה: "מכרז מס' רמ 2021/1 ומכרז מס' רמ 2022/2 להרחבה של רישיון או היתר לפרישת רשת מתקדמת ולקבלת מענקים כספיים לעידוד פרישת רשתות נייחות מתקדמות באזורים נעדרי כדאיות כלכלית –
אזורים מוחזרים.
לאחר קביעת תוצאות המכרזים שבנדון התקבלו אצל ועדת המכרזים הבינמשרדית פניות מטעם זוכים בשני המכרזים, אשר
ביקשו לבטל חלק מזכיותיהם מטעמים שונים.
לאחר שהוועדה דנה בבקשות האמורות היא החליטה לקבל את חלקן ובחלקן טרם הושלמה הבדיקה המקדימה לצורך קבלת החלטה
רשימת האזורים הסטאטיסטיים הכלולים בזכיות המבוטלות לגביהן החליטה ועדת המכרזים ("האזורים המוחזרים") מצורפת כנספח להודעה זו בקובץ אקסל.
נוכח האמור, ובהתאם להוראות סעיף 14ה לחוק התקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982 ("חוק התקשורת") בזק החברה הישראלית לתקשורת בע"מ ("בזק") רשאית לבקש משר התקשורת להתיר לה לפרוש רשתות תקשורת מתקדמות בכל אחד מבין האזורים המוחזרים ולספק באמצעותן שירות גישה לכל דורש באותו אזור בהתאם להוראות ברישיונה, ובכלל כך אספקת שירות BSA סיטונאי לספקים מורשים אחרים באותו אזור ("השלב הראשון"). האזורים המוחזרים שלא יבחרו על ידי בזק, יתווספו לרשימת אזורי התמרוץ שתכלל במכרז עתידי לעידוד פרישת רשתות נייחות מתקדמות ומתן שירותים על גביהן באזורים נעדרי כדאיות כלכלית.
רשימת האזורים שיכללו במכרז עתידי כאמור תפורסם במסגרת הודעה נפרדת לאחר השלמת השלב הראשון כמתואר לעיל."
רשימת
האזורים המוחזרים נמצאת
כאן וכוללת 45 איזורים שבהם המכרז נכשל (כלומר: הזוכים לא מימשו את זכייתם) ולכן בזק יכולה לפרוס בהם סיבים (ואם לא, האזורים הללו יצאו למכרז חוזר). מדובר בכישלון מדהים ביותר, בדיוק כמו שאתר "טלקום ניוז" חזה בתחילת התהליך, שרק ספקים גדולים (דוגמת בזק, או IBC), יכולים לפרוס סיבים באיזורי הפריפריה הללו, ולא כל הקבלנים הקטנים, שנולדו לצורך מכרזים ההזויים של משרד התקשורת.