חשיפת התכניות של מובילת השוק העולמי בתחום מוצרי הרשת, בטכנולוגיות אתרנט ואינפיניבנד: מלאנוקס הישראלית (שהמטה שלה שוכן ביוקנעם), שמתמודדת עם דרישות גדולות והולכות לרוחבי פס עצומים, כדי לתמוך בהתפתחויות החדשות המהירות והדרמטיות של עולמות ה: IoT ,AI, הענן וה-Machine Learning.
מאת: אבי וייס, 12.4.18, 19:46
יועצי התקשורת בישראל (חברי ארגון אימ"ת - ארגון יועצי מערכות תקשורת בישראל, שמקיימים אחת לחודש מפגש מקצועי), נחשפו במפגש, שהתקיים ביום 28.3.18, לחידושים טריים ביותר ומרתקים בעולם התקשורת הקווית, במסגרת הביקור במרכז הפיתוח של מלאנוקס טכנולוגיות ברעננה.
זה היה המפגש השני של ארגון יועצי התקשורת ל-2018 והמפגשים המקצועיים הבאים ייערכו ב-HPE ואחר כך בטליט.
אנו מתמקדים מתחילת דרכנו בפתרונות רשת ותקשורת מלאים 'קצה לקצה' למרכזי מחשוב. כיום, הפתרונות שלנו מתחילים בפורטים של 25 גיגה ומגיעים עד 100 גיגה, ואנו רק בתחילת המהפכה הזו.
המיקוד של החברה היה ועודנו בתחום ה-InterConnect. לכן, אנו מספקים לשוק כרטיסי רשת מכל סוג, החל ממחשבים וכלה בשרתים ומתגים. המוצר הנפוץ ביותר הוא כרטיס רשת עם 2 פורטים של 25 גיגה, מה שהחליף את כרטיסי ה-10 גיגה, שהיו נפוצים בשוק עד השנים האחרונות.
בנוסף, השוק של הרשתות עבר שינוי עצום ומהיר. בתחילת דרכנו, טכנולוגיית האינפיניבנד נבנתה לרוחבי הסרט העצומים הנדרשים ב-Data Centers ואתרנט נבנה לרשתות מקומיות קטנות ויותר צרות סרט. היום, המצב שונה לחלוטין. האתרנט השתלט גם על מרכזי המחשוב עם רוחבי הסרט העצומים.
ברוב ה-Data Centers הגדולים בעולם, שהם גם מרכזי העננים הגדולים בעולם, יש היום כמעט רק אתרנט. קו מוצרי האינפיניבנד עדיין לא נעלם, מה שהיה הפוקוס של החברה בעבר, מוצרים, שפותחו ונבנו מראש לעולמות של מעל 10 גיגה. בתחום האינפיניבנד אנו לא רק מובילי שוק, אנו כמעט כל השוק. 98% מהשוק העולמי של אינפיניבנד - זה של מלאנוקס.
אולם, השוק זז מהר קדימה ואנו זזנו לא פחות מהר ולכן אנו גם מובילים את השוק העולמי של האתרנט. אנו כחברה מובילה, מפתחים ומייצרים את הכל, בשונה מהמתחרים שלנו. אנו גם מפתחים צ'יפים הנמצאים בתוך המוצרים, את הלוחות, את המתגים, את הנתבים, את המתאמים, את המארזים ואפילו את הכבלים והמחברים. ממש הכל.
כיום, כל ספקי התשתיות הגדולים בעולם בתחום המחשוב והענן משתמשים בתשתיות של מלאנוקס. אם תיקחו את אחד העולמות המתפתח אולי הכי מהר, עולם ה-AI (בינה מלאכותית), כמעט כולו מבוסס על התשתיות שלנו. אם תבדקו מה קורה בתחום מלהיב לא פחות: עולם האוטומוטיב, הרכב האוטונומי, גם שם כמעט הכל מפותח על התשתיות שלנו. כך זה בתחומים חדשים הנמצאים ממש כעת בצמיחה אדירה, דוגמת 'ערים חכמות', IoT ועוד.
היות והשוק רץ מהר קדימה, החברה רצה לא פחות מהר ועד סוף השנה הזו (2018), כל המוצרים שלנו, כולל הכבלים והמחברים, יהיו בתקן של 200 גיגה אתרנט. זה יהיה המוצר המוביל שלנו בעולם, כבר השנה. בשנה הבאה (2019) נציג לעולם את הפתרונות של 400 גיגה אתרנט קצה לקצה. הלקוחות שלנו מצפים לזה ולא נאכזב אותם.
המכירות שלנו מבוצעות דרך הערוצים שלנו. המפיץ הבלעדי שלנו בארץ זו מטריקס וסביבה יש 10 אינטגרטורים העוסקים בהתקנות, תחזוקה ופרויקטים חדשים. בנוסף, יש לנו הסכמי OEM עם כמעט כל יצרני הפתרונות הגדולים בעולם, והם מוכרים מוצרים שלהם כשבפנים יש את הפתרון שלנו - תחת שמם. למשל אם תפתחו מתג של HP, בפנים תמצאו רכיבים שלנו. זו הדרך שלנו להצליח בתחום הזה".
יעל שביט, (בתמונה משמאל), מנהלת מוצרי המתאמים, מלאנוקס: "הצורך של הלקוחות בכל רחבי העולם הוא מאוד מאתגר: הם מעוניינים בשיהוי (Latency) מינימלי עם קרוב לאפס Jitter (תנודות בשיהוי), ואבטחת מידע מפני כל התקפת סייבר או פגיעה בפרטיות. זה האתגר, שהמפתחים אצלנו התמודדו ומתמודדים כל הזמן ולכן אנו מגיעים לתוצאות וביצועים, שאין לשום מתחרה שלנו.
יתרה מכך, הראנו ללקוחות שלנו, שאפשר לבצע עיבודים של המידע ברשת, לא על ה-CPU העמוס. כך, אנו מורידים עומסים מה-CPU ומה-GPU, ומבצעים זאת טוב יותר ומהר יותר ברשת. לכן, מוצרי הרשת שלנו דוגמת ה-100 גיגה ,שנמצא בשוק, וה-200 גיגה, שעומד לצאת בקרוב לשוק, מכילים יכולות עיבוד חזקות ביותר.
לחוכמה הזו של עיבוד ברשת אנו קוראים RDMA, שזו טכנולוגיה, שלפיה המידע יכול לעבור מצד לצד ומשרת לשרת מבלי לעבור באמצע דרך ה-CPU והזיכרון של ה-CPU. זה פתרון, שהתקבל בשמחה אצל כל ספקי שירותי הענן וספקי מערכות אחסון מידע המובילים בעולם.
יש לנו פתרונות מבוססי RDMA לא רק באתרנט אלא גם באינפיניבנד. באתרנט הטכנולוגיה הזו קרויה RoCE והיא כבר מוטמעת בכל קו מוצרי האתרנט שלנו.
יש בסיליקון שלנו טכנולוגיה בשם Multi-Host המאפשרת לחבר כמה CPU דרך כבל אחד ומתג אחד בחיבור אחד, בלי שום עומס על המעבדים. למשל, חברת פייסבוק בנתה את השרתים ומרכזי המחשוב שלה על בסיס הטכנולוגיה הזו.
החלק השני של הצרכים של הלקוחות שלנו זה נושא הסייבר. לכן, התמקדנו גם בפיתוח פתרונות אבטחת מידע וסייבר, שנמצאים כבר ברשת ועל הרשת. אנו פיתחנו SoC (סיסטם שלם על צ'יפ). זה צ'יפ ייעודי של מלאנוקס בשם BlueField, שמכיל בתוכו טכנולוגיות הכי מתקדמות לעולם הסייבר. זה צ'יפ ומערכת, שנועדו לספק לשותפים שלנו יכולת לפתח מעל זה פתרונות סייבר משלהם, גם כמוצרי קצה לסייבר. הפתרון הזה גם מתאים לפתרונות של Machine Learning, לפתרונות NFV לספקי תקשורת, לפתרונות Storage ועוד.
יש לנו כרטיס הנקרא BlueField SmartNIC, שהוא כרטיס PCI המאפשר להריץ עליו פתרונות מגוונים וזה מספק יכולות הגנה ובידוד הרשת ברמה העליונה, ממש בתוך הרשת עצמה. הכרטיסים הללו יגיעו עם 2 פורטים של 25 גיגה וכעת אנו עובדים על הגרסה הבאה, שתהיה עם 2 פורטים של 100 גיגה. בנוסף, יש לנו כרטיס המצפין IPSec עם פורט של 40 גיגה, כרטיס הנקרא Innova. כך, שמי שמעוניין בפתרונות אבטחה חזקים בתוך הרשת שלו, ימצא את הפתרונות הללו אצלנו".
רן אלמוג, (תמונה משמאל), מנהל תחום המתגים, מלאנוקס: "כיום יש לנו 2 תחומי התעניינות חדשים: פתרונות לעולם ה-IoT ופתרונות לעולם ה-Machine Learning.
כל רכב אוטונומי, שמפתחים היום בכל רחבי העולם, מייצר המון מידע והוא לומד תוך כדי תנועה. המידע מגיע ממצלמות, מסנסורים, מ-GPS, מרדא"ר, ממערכות התאורה וכיו"ב הקיימים ברכב. רכב אוטונומי מייצר כ-4,000 גיגה בתים של מידע ביום. זה יגדל פי 10 עד שנת 2025, וכל רכב אוטונומי ייצר אז קרוב ל-160 זטא בתים ליום (!). אלה מספרים, שאי אפשר לתפוס, ולכן אנו התמודדנו במתן פתרונות מול התפוצצות המידע הזו.
המעבד החדש שלנו - Spectrum 2 יהיה מוכן לשיווק בשוק עד סוף 2018. הוא מאפשר ביצועים ויכולות ענקיות ויתמוך במוצרים של ה-400 גיגה.
המערכת הזו תומכת ב-Open Ethernet עם 'ביצועי על', ללא כל הפסדי מידע וללא כל שיהוי ואפס תנודות בשיהוי. בדיוק מה שהלקוחות ביקשו. אפשר להפעיל על זה כל מערכת הפעלה וכל קוד.
היום, העולם עובר ל-GPU בגלל הרעב הגדול לביצועים, וזו הסיבה, ש-NVidia נמצאת בעלייה חזקה. יש כיום צרכים עצומים לפיתוחים של Deep Learning ולכן יש צורך 'לטחון' מידע בכמויות ענק, כמויות הגדלות כל הזמן בקצב מבהיל. כל מי שנכנס היום לעולם ה-AI מתחיל עם רשת של 100 גיגה. לא פחות. זה הצורך של השוק.
מעל לכל מעבד ומוצר רשת שלנו, יש מערכת בשם NEO. זו מערכת תוכנה לשו"ב (שליטה ובקרה). היא מסופקת באופן חופשי ללקוחותינו. המערכת נותנת תמונת מצב מדויקת של כל המוצרים ברשת ויודעת לקנפג כל מוצר קצה.
תחום נוסף, שעובר מהפכה בעולם, הוא תחום האחסון (Storage). פעם הכל היה מבוסס על דיסקים ומעבדים רגילים, עם חיבורי אינפיניבנד. היום הכל עובר ל-RDMA, שזו תפיסת העולם למוצרי הדגל שלנו. הפתרון המוביל שלנו לתחום האחסון קרוי ESF (ר"ת: Ethernet Storage Fabric).
מלאנוקס יודעת לספק ללקוחותיה בשוק יחידות של 18 פורטים של 25 גיגה ו-4 פורטים של 100 גיגה, הכל בקופסה אחת קומפקטית. זה פתרון מוביל, שאין לשום מתחרה שלנו. בשנה הקרובה נכפיל את המספרים הללו ובשנה הבאה נגיע ל-400 גיגה. נענה לכל צורך הקיים בשוק, גם הקשה והתובעני ביותר".