מחקר: רק מחצית מהמכשירים הניידים בעולם מוגנים מפני פשיעת סייבר
מאת:
מערכת Telecom News, 27.10.16, 15:55
הממצאים מדאיגים במיוחד כאשר בוחנים את ההתרחבות של האיומים המקוונים אליהם חשופים סמארטפונים וטאבלטים.
מחקר חדש של מעבדת קספרסקי מראה, שחצי מהמכשירים הניידים בעולם נמצאים בסיכון מאיומי פשיעת סייבר וכלים זדוניים – תוצאה של היעדר הגנה מספקת. המחקר גם מציף את חוסר המודעות הקיים בנוגע לדרך בה ניתן להגן ביעילות על מכשירים ניידים. המחקר פורסם במסגרת שבוע המודעות לקוד זדוני נייד של היורופול, וכחלק מחודש אבטחת הסייבר האירופאי.
מעבדת קספרסקי יזמה את המחקר כדי להבין טוב יותר באיזו מידה משתמשים מודעים לאיומים עימם הם מתמודדים ברשת ומהן הדרכים, שהם נדרשים להגן על עצמם מפניהם. מתוך 12,000 משיבים, שנסקרו ב-21 מדינות, נמצא, שרק ב-57% מהטאבלטים מותקן פתרון אבטחה. האחוז יורד ל-53% בסמארטפונים.
מהמחקר עולה, שמשתמשים נוטים להגן על המחשבים שלהם (
88%) יותר מאשר על מכשירים ניידים, תוך שיקול דעת מוטעה, בהינתן החשיבות והרגישות של המידע המאוחסן כיום במכשירים הניידים.
המחקר מעלה, שמשתמשים אינם מודעים לצורך בהגנה על המכשירים הניידים באמצעות פתרון אבטחה. בעוד 54% חושבים בוודאות, שהמחשבים הנייחים והניידים שלהם זקוקים לתוכנת אבטחת מידע, רק 42% חושבים כך לגבי הסמארטפונים והטאבלטים. נתון מדאיג נוסף מראה, ש-1 מ-5 משתמשים (
21%) אינו מודע כלל לקוד זדוני נייד.
חלקם, מעטים מידי, מנסים להגן על המכשירים הניידים שלהם. עם זאת, שיעור ניכר מהמשתמשים מגביל את ההגנה לשימוש בסיסמאות - 81% מגנים על המחשבים שלהם באמצעות סיסמאות. הנתון מדאיג, מכיוון שסיסמאות אכן יכולות להגן על המכשיר הפיזי מפני שימוש ע"י גורמים בלתי רצויים, אך הן אינן מספקות הגנה מפני קוד זדוני, הונאה או מתקפות פישינג ממוקדות, שיכולים לפגוע במכשיר גם אם לא יצא מרשות המשתמשים.
רק 41% מהצרכנים הגנו על המכשירים הניידים שלהם הן באמצעות סיסמא והן באמצעות פתרון אבטחה, כשיותר ממחצית מהמכשירים הניידים נותרים פרוצים לפשיעת הסייבר.
הממצאים מדאיגים במיוחד כאשר בוחנים את ההתרחבות של האיומים המקוונים אליהם חשופים מכשירים ניידים. רבות מהסכנות האלו הן פשוט תוצאה של פעילות המשתמשים ברשת והעובדה, שמאחסנים ומשתפים מידע דרך המכשיר הנייד שלהם על בסיס יומי. המחקר מצא, שבין אלה, שנתקלו באיומי סייבר - בקרב 18% הודבקו סמארטפונים מבוססי אנדרואיד, ול-22% נגנב מידע ממכשיר מבוסס אנדרואיד.
ויקטור יבלוקוב, ראש קו מוצרים ניידים במעבדת קספרסקי: "מכשירים ניידים הם חלק חשוב מהחיים שלנו. לא רק שהם מחזיקים מידע חשוב, הם גם שער הגישה שלנו לבנקאות מקוונת, דואר אלקטרוני, שיתוף תמונות, תקשורת עם אנשים אהובים ועוד. אם אנו רוצים לשמור על הדברים החשובים לנו ביותר, אנו חייבים להגן על מכשירים אלה. אבל כאשר רק חצי מהמכשירים הניידים מוגנים ביעילות, יש עדיין הרבה עבודה לפנינו לפני שנהיה מוגנים מפני איומי סייבר. אנו רוצים להגביר את המודעות לאיומים ולסכנות. באמצעות הגברת המידע, יוכלו המשתמשים להיות ערוכים יותר לעולם המקוון ולסכנות הטמונות בו".
יש כלים להגנה על סמארטפונים וטאבלטים מפני פשיעת סייבר - מפני אפליקציות ואתרים מסוכנים, שמבטיחים את פרטיות המשתמש הודות לסינון שיחות והודעות, ושומרים על בטיחות נתוני המשתמש באמצעות מנגנון נגד גניבה.