מחקר חשף ממצאים מדאיגים על סכנות ברשת במכשירים ניידים אצל ילדים ובני נוער
מאת:
מערכת Telecom News, 4.12.18, 12:47
המחקר בדק את הדור הראשון של משפחות עם ילדים "דיגטליים מלידה" - ילדים, שהיו חשופים למכשירים דיגטליים ולאינטרנט כבר משלבי הילדות המוקדמים ולאורך גיל ההתבגרות. נבדקו שיעורי החזקה במכשירים ניידים ונתוני פגיעות ברשת. 1 מכל 5 נערות העבירה תמונה חושפנית ברשת. ממה מודאגים ההורים?
מחקר חדש של חברת התקשורת
T&
AT מציג נתונים מדאיגים על ביטחונם של ילדים ובני נוער המשתמשים ברשת האינטרנט. המחקר בדק את הדור הראשון של משפחות עם ילדים "דיגטליים מלידה" - ילדים שהיו חשופים למכשירים דיגטליים ולאינטרנט כבר משלבי הילדות המוקדמים ולאורך גיל ההתבגרות.
ממצאי המחקר מראים, שלאור השימוש הגבוה מאי פעם במכשירים הניידים, ילדים בגילאי 3 -12 ובני נוער נחשפים לתכנים מטרידים ומסוכנים ללא ידיעתם של ההורים.
החברה דגמה משפחות אמריקאיות מניו יורק, וביניהן הורים, בני נוער וילדים בני דור המילניום ודור ה-
Z, במטרה להבין באיזה אופן ילדים צורכים מדיה במכשירים ניידים וכיצד הוריהם תופשים את התנהגות הילדים ברשת.
המחקר מצא, שיותר מ-84% מהילדים ב
גילאים 7-3 ו-96% מבני
גיל 12-8 מחזיקים ברשותם מכשיר נייד המחובר לרשת (טלפונים ניידים, וגם טאבלטים ומערכות משחק).
עוד נמצא, של-98% מ
בני הנוער יש מכשיר נייד ורובם המוחלט מבלה מעל 3 שעות ביום בגלישה באינטרנט דרך המכשיר.
למרות העובדה, ש-80% מההורים הצהירו, שהם מודאגים מכך, שילדיהם מבלים זמן רב מדי מול המכשירים הניידים, 75% מההורים מודים, שנתנו לילדיהם מכשיר נייד כדי להעסיק אותם בזמן שהם, ההורים, עסוקים במטלות היומיומיות.
שני שליש מבני הנוער השיבו, שהם נתקלו לפחות פעם אחת במעשה מטריד או מסוכן ברשת.
- 57% מבני הנוער מעידים, שהם יודעים כיצד להסתיר מההורים תכנים והיסטוריית גלישה.
- מחצית מבני הנוער מעידים, שהם חוו בריונות ברשת.
- 1 מתוך 5 חמש נערות העידה, ששלחה תמונות חושפניות שלה ברשת.
- 15% העידו, שקיימו מפגש עם זרים אותם הכירו ברשת.
- ל84% מהילדים בגילאי 7-3 יש מכשיר נייד אישי המחובר לרשת - עליה דרמטית לעומת הנתונים ב-2017.
לאור נתונים אלה נראה ,שלמרות שההורים של היום מאפשרים שימוש מתירני ברשת, הם בהחלט חוששים מהסכנות הטמונות בה ומהגישה הרחבה לתכנים השונים, שהם מעניקים לילדיהם.
הורים רבים מודאגים מכך, שילדיהם יחשפו לתכנים בלתי הולמים או כאלו שישפיעו עליהם ויהוו חשש לביטחונם. המחקר חשף שכ-82% מההורים פוחדים שילדיהם יחוו בריונות ברשת.
לצד החשש מסיכונים ברשת, 63% מהורים לילדים בני דור המילניום ודור ה-
Z ו-55% מהורים לבני נוער העידו, שעצם השימוש במכשירים הניידים מהווה נקודת חיכוך ביחסים בין ההורים לילדיהם. מצד אחד, הורים רבים מבלים בעצמם זמן רב במכשירים הניידים ומזניחים את תשומת הלב מהילדים, ואילו מהצד השני אנו עדים ליותר ילדים המבלים שעות מול הנייד ומותירים את הורים מודאגים וחסרי מנוחה.
המתח השורר בין ההורים לילדים מוביל למרדף של חתול ועכבר, שבסופו ידם של בני הנוער על העליונה בהצלחתם להתחמק ממאמציהם העיקשים של ההורים לעקוב ולפקח על כל פעילות שהם מבצעים ברשת.
כתוצאה מכך יש פער משמעותי בן התפישה של ההורים אודות מעלליהם של הילדים ברשת, לבין המציאות האמיתית והאופן שבו הצעירים מתנהגים.
75% אחוז מההורים מעידים ,שהם בטוחים בכך, שלילדיהים אין גישה לתכנים בלתי הולמים או שיש בידיהם שליטה על התכנים אליהם ילדיהם נחשפים,
ובניגוד גמור, 72% מבני נוער מודים, כשם צופים בתכנים, שהם בטוחים, שהוריהם לא יאהבו.
באותה מידה שהמכשיר הנייד הוא חלק בלתי נפרד מחיי היום יום של ילדים כבר מגיל צעיר, כך גם ניצבת הדאגה התמידית של ההורים לביטחונם של ילדיהם ברשת והחשש מהסכנות אליהן הם יכולים להיחשף. משפחות, קהילות וחברות אינן יכולת לפתור בעיה זו לבדן, אלא רק במאמץ משולב.
לאחרונה השיקה חברת
AT&T פיילוט חינמי ברחבי ניו יורק של תוכנית ה
Screen ready-, שבמסגרתה יסופקו 2שירותים ללא עלות. שירות אחד יאפשר להורים לפנות לנציגים של
AT&T ישירות כדי לקבל הדרכה פנים אל פנים אודות תפעול הגדרות בקרת הורים במכשירים הניידים שרשותם וברשות ילדיהם. כך, שהורים יוכלו באופן יזום להגביל גישה ואפשרויות שונות עבור ילדיהם.
שירות נוסף יאפשר להורים להיחשף למדריכים, שנכתבו ע"י טובי המומחים של
T&
AT וארגון
Common Sense Media, ארגון לבטיחות ברשת מהמובילים בעולם. במדריכים אלה ימצאו ההורים מידע רב ,שיהיה נגיש באתר ייעודי על מכשירי השירות בסניפי
AT&T הפזורים ברחבי ניו יורק
.
מארסיה שורנסטיין, נשיאת מרחב צפון ארה"ב ב-
AT&T: "אנו נתקלים בהורים רבים, שמגיעים לחנויות ומתייעצים איתנו בנוגע לשימוש בטוח במכשירים וברשת - הורים לילדים, שעולם הדיגיטל כלל לא זר עבורם והם נולדו מוקפים במכשירים דיגטילים. המחקר הזה הוא קריאת השקמה המתריעה על כך, שיש עוד הרבה מה לעשות בתחום הביטחון ברשת".
סרטון –
כאן.