מחקר: זינוק בתקיפות סייבר הקשורות לגיימינג ותקיפות הקשורות לפורנו
מאת:
מערכת Telecom News, 17.6.20, 15:38
המשמעות היא, שמשתמשים, שעובדים מהבית, חושפים גם את המערכות הארגוניות לסיכון, בגלל העלייה בניסיונות התקיפה בסמארטפונים, בטאבלטים ובמחשבים ניידים. אילו משחקים מחבבים פושעי הסייבר?
חברת הסייבר
קספרסקי חשפה נתונים חדשים על הדרך בה מנסים תוקפי סייבר לתקוף ברשת באמצעות ניצול השימושים הפופולריים ביותר בקרב משתמשי מחשב: משחקים ותוכן פורנוגרפי.
על פי נתוני החברה, במהלך אפריל 2020 חלה עלייה חדה של 54% בכמות הנוזקות הקשורות לתעשיית הגיימינג, שזוהו מדי יום ע"י מערכות האבטחה של החברה. זאת, בהשוואה לנתון המקביל מחודש ינואר 2020.
בחברה מסבירים, שהסיבה לזינוק קשורה, ככל הנראה, לעובדה, שבחלקים רבים של העולם עדיין חלות מגבלות בריאות המשאירות משתמשי מחשב בבית, שם הם מבלים את זמנם במשחקי מחשב.
עוד מגלים הנתונים, שפושעי הסייבר מחבבים במיוחד את משחק המחשב המוכר מיינקראפט. משחק זה סומן כפופולרי ביותר בקרב התוקפים. מיד אחריו ברשימה המשחקים המועדים לניצול ע"י התוקפים התמקמו המשחקים
Counter Strike: Global Offensive ו-
The Witcher 3.
מלבד עולמות המשחקים, גם עולם התוכן למבוגרים גוזל חלק ניכר מזמן השימוש במחשבים, ופושעי הרשת זיהו זאת. בחברה סקרו את מגמת התקיפות המגיעות כתוצאה מעניין בתוכן פורנוגרפי ומצאו, שבמהלך 2019 חל זינוק של למעלה מ-100% באיומי אבטחת מידע הקשורים לפורנו בהתקני מובייל (סמארטפונים, טאבלטים וכד'). זאת, בהשוואה לנתונים של 2018.
לצד העלייה בניסיונות התקיפה הקשורים לפורנו בסמארטפונים וטאבלטים, חלה ירידה בניסיונות תקיפות דומות על מחשבים - נייחים או ניידים. על פי החברה, כמעט 2 מתוך כל 5 משתמשים שהותקפו הורידו למחשב סוס טרויאני המאפשר את התקנתן של נוזקות אחרות החושפות את המחשב לתקיפות.
נעם פרוימוביץ', מנכ"ל קספרסקי ישראל: "אין זה סוד, שהאקרים נוהגים לנצל טרנדים, וככל שנמשכת מדיניות הסגר בישראל ובמדינות אחרות - הפכו תעשיות הגיימינג והפורנוגרפיה לנקודה רכה בבטנה של אוכלוסיית העולם.
הבעיה הופכת עמוקה עוד יותר כאשר ניסיונות התקיפה הללו מתרחשים כנגד מחשבים, סמארטפונים וטאבלטים בהם נעשה שימוש גם לצרכי עבודה מהבית כי המשמעות היא, שכך חושפים המשתמשים גם את המערכות הארגוניות לסיכון. דווקא כעת, כשפושעי הרשת מחפשים אפיקי תקיפה חדשים,יש להישמר יותר מתמיד".
קישור למחקר עם נתונים נוספים -
כאן.