מחקר: אימוץ ריבוי העננים מתחזק בד בבד עם המורכבות והאתגרים בניהול
מאת:
מערכת Telecom News, 26.1.22, 11:10
במחקר נסקרו 1,700 מקבלי החלטות בתחום ה-IT במגוון מגזרים במהלך אוגוסט וספטמבר 2021. המשיבים נשאלו על אתגרי הענן הנוכחיים שלהם, איך הם מריצים כיום יישומים עסקיים, היכן הם מתכננים להריץ אותם בעתיד, על השפעת המגיפה על החלטותיהם הנוכחיות והעתידיות בהיבט של תשתיות IT וכיצד האסטרטגיה וסדרי העדיפויות של ה-IT עשויים להשתנות בגללה.
נוטניקס, שעוסקת בתחום המחשוב בעידן ריבוי העננים ההיברידי, חשפה את ממצאי מחקר הבוחן את ההתפתחויות בעולם הענן ואימוץ הענן בארגונים -
Enterprise Cloud Index (
ECI).
את המחקר ערכה חברת ואנסון בורן (
Vanson Bourne) עבור נוטניקס. במחקר נסקרו 1,700 מקבלי החלטות בתחום ה-
IT ברחבי העולם במגוון מגזרים ובכל היבשות במהלך אוגוסט וספטמבר 2021. המשיבים בסקר נשאלו אודות אתגרי הענן הנוכחיים שלהם, כיצד הם מריצים כיום יישומים עסקיים, והיכן הם מתכננים להריץ אותם בעתיד. המשיבים נשאלו בנוסף על השפעת המגיפה על החלטותיהם הנוכחיות והעתידיות בהיבט של תשתיות
IT, וכיצד האסטרטגיה וסדרי העדיפויות של ה-
IT עשויים להשתנות בגללה.
על פי תוצאות המחקר, ריבוי עננים (
Multi-Cloud) הוא כיום מודל ההטמעה הנפוץ ביותר, ואימוץ מודל זה יזנק עד ל-64% ב-3 השנים הקרובות. עם זאת, המורכבות של ניהול חוצה גבולות בין ספקי ענן נותר אתגר מרכזי עבור הארגונים.
87% מהנשאלים ענו, שהם מסכימים, שהצלחת השימוש בריבוי עננים דורשת ניהול פשוט יותר כאשר מדובר בעירוב של תשתיות ענן שונות.
במקביל, 83% מהמשיבים מסכימים, שמודל ריבוי עננים היברידי המודל הטוב ביותר כדי להתמודד עם האתגרים העיקריים הקשורים ליכולת תאימות, אבטחת מידע, חסכון בעלויות ואינטגרציית נתונים.
הממצאים העיקריים מהדו"ח:
האתגרים המרכזיים במודל ריבוי העננים הם ניהול אבטחת מידע (49%), אינטגרציית נתונים (49%) ועלויות (43%) על פני גבולות החוצות בין עננים. בעוד שהשימוש בריבוי עננים הוא המודל התפעולי השכיח ביותר, והיחיד שצפוי לצמוח, רוב הארגונים נאבקים עם המציאות של פעילות על פני מספר עננים, פרטיים וציבוריים.
המציאות הזו לא תשתנה. יותר ויותר מובילי
IT מבינים, שאין גישה אחת המתאימה לכולם, מה שהופך את השימוש בריבוי עננים היברידי עם מספר עננים פרטיים וציבוריים, שמציעים יכולת הפעלה הדדית ביניהם, למיטבי על פי רוב המשיבים.
המגיפה שינתה את אופן הפעולה של כל הארגונים כמעט, והשימוש בריבוי עננים תומך בדרך העבודה החדשה. 61% אומרים, שהם מתמקדים בלהציע למשתמשי הארגון סביבות עבודה גמישות יותר בגלל המגיפה. רוב הארגונים מדווחים, שלמרות שכוח העבודה המרוחק שלהם עשוי להתכווץ או לגדול, בטווח הנראה לעין העבודה מרחוק כאן כדי להישאר.
השימוש בריבוי עננים מציע את סביבת ה-
IT הזריזה ביותר התומכת בגמישות זו ע"י הפצת נתונים למיקומים גיאוגרפיים מגוונים כדי להבטיח גישה לנתונים לכל המשתמשים והמשכיות עסקית.
חושבים במיוחד על ניוד יישומים. כמעט כל הארגונים (91%) העבירו יישום אחד או יותר לסביבת
IT חדשה במהלך 12 החודשים האחרונים. עם זאת, 80% מהמשיבים מסכימים, שהעברת עומס עבודה לסביבת ענן חדשה עלולה להיות יקרה וגוזלת זמן.
41% מן הארגונים מציינים שאבטחה לרוב, היא הסיבה למהלך שכזה, ואחריו ביצועים (39%), והשגת שליטה ביישומים (38%).
ארגונים מתייחסים באופן אסטרטגי יותר ויותר לשימוש שלהם בתשתית ה-IT. 72% אומרים, שהם מאמינים שתפקוד ה-
IT בארגונים שלהם נתפס כאסטרטגי יותר ממה שהיה לפני שנה. הם גם מציינים מהן הסיבות העסקיות לשינוי במודל התשתית שלהם:
40% משנים את מודל התשתית כדי לשפר את העבודה מרחוק ושיתוף הפעולה בין העובדים, 36% עושים זאת כדי לתמוך טוב יותר בלקוחות ו-35% משנים את התשתית כדי לחזק את ההמשכיות העסקית.
רג'יב רמאסוואמי, (בתמונה משמאל)' נשיא ומנכ"ל נוטניקס: "כאשר עסקים כיום בוחנים ומשתמשים ב-
IT באופן אסטרטגי יותר מאי פעם, המורכבות של ריבוי עננים יוצרת אתגרים העלולים לפגוע בדרך להצלחה של הענן. פתרון המורכבויות הללו מפנה את מקומו לטובת מודל ריבוי עננים היברידי חדש, שהופך את הענן למודל תפעולי ולא ליעד".