כך תשמרו על המידע שלכם בסמארטפון ובנוסף תטיילו בחו"ל בראש שקט
מאת:
מערכת Telecom News, 16.8.22, 14:25
6 הטיפים החשובים להגנה על המידע ולשדרוג חוויית הטיול בחו"ל.
פעם כשהיינו מדברים על חופש, תכננו "להתנתק" מהשגרה, לא לשמוע מאף אחד ונטו לנפוש. היום זה עובד בדיוק הפוך. אנו לא מוותרים על הסמארטפון, שעוזר להתנייד בין אתרים השונים באמצעות המפות וגם לתעד את הנופים, האוכל והשופינג באמצעות הרשתות החברתיות.
בחברת אבטחת המידע
ESET ישראל מציעים מספר טיפים, שישדרגו את חוויית הטיול בחו"ל ובעיקר ישמרו על המידע שלכם:
1) ה-
WiFi מפתה אתכם?
- אל תשתמשו בו עקב חשיפה אפשרית ברשת ציבורית להאקרים ולווירוסים. אם מדובר במקרה חירום, לכו על זה. אבל אם לא, פשוט הימנעו. רב האנשים מחפשים רשתות ציבוריות במקומות כמו שדות תעופה ומלונות, אבל אם האות אינו בטוח, זה מזמין בעיות.
2) אל תשתמשו בתחנות טעינה ציבוריות: נשארתם לא סוללה וראיתם תחנת טעינה עם המון מטענים מכל הסוגים, שרק מחכים לכם? בד"כ תפגשו בהם בשדות תעופה, בתי מלון וקניונים. שימו לב, שהכבל איתו אתם משתמשים על מנת להטעין את המכשיר הנייד הוא גם כבל להעברת מידע העלול להוות סיכון. ברגע שחיברתם את הסמארטפון לכבל, שהאקר טיפל בו קודם, הוא יכול לקחת את כל המידע שעל המכשיר. חבל.
3) חוששים לאבד את הדרכון? קודם כל, כלל שקיים כבר שנים, הכינו מספר עותקים של צילום הדרכון. למיטיבים לכת, מומלץ ביותר לצלם את הדרכון ולהעלות את התמונה לענן. באופן זה תמיד תהיה לכם גישה לעותק הדרכון, בכל מקרה שלא יהיה.
4) השתמשו בתוכנת אנטי-וירוס: הדרך הבטוחה ביותר לשמור על המידע בטוח הוא אנטי-וירוס שיגן עליכם. אל תטיילו עם תוכנה לא מעודכנת ובמידה וכבר יש לכם מוצר מותקן, הקפידו לעדכן אותו לפני היציאה לדרך. אל תתעצלו.
5) נתקו את הבלוטוס (
Bluetooth) - בדיוק כמו שלא כדאי להתחבר לרשתות ציבוריות, גם הבלוטוס הוא מקור לבעיות. אותות של בלוטוס יכולים להגיע מכל מקום ואם שלכם נשאר דלוק, יכולים להתחבר למכשיר שלכם.
6) מה עושים אם המכשיר אבד/נגנב - הכירו מראש את האפשרות לאתר את המכשיר שלכם במידה ואבד או נגנב, אם אתם משתמשים באנדרואיד -
Google Find My Device ואם באייפון אז את "מצא את האייפון שלי" באמצעות כניסה לשירות ה-
iCloud.