נפתח "חלון הזדמנויות" לשיתופי פעולה עסקיים וליזמות במדינות אמל"ט (אמריקה הלטינית) המצהירות בגלוי, שהן מחפשות יזמים ישראליים והן תספקנה מסגרת תומכת להצלחת יזמים, מפתחים ומשקיעים ישראליים, בשוק ענק לא פחות מארה"ב. חשיפת תכניות ייחודיות ליזמים ישראליים, מלוות בהטבות מס, גם בשת"פ המדען הראשי (הרשות לחדשנות).
מאת:
אבי וייס, 1.12.16, 11:51
"חלון ההזדמנויות" בארה"ב ליזמים ישראליים למעשה
כבר נסגר, אולם, יזמים ישראליים מאוד מבוקשים במקומות אחרים בעולם. אחד השווקים, שהוא "חלון הזדמנויות" ענק עבור הישראלים, הוא יבשת אמל"ט (אמריקה הלטינית)
ממקסיקו בצפון, דרך
הונדורס במרכז אמריקה ועד ארגנטינה וצ'ילה בדרום אמריקה.
בבית לשכת המסחר בת"א נערך מפגש מקצועי
מרתק של לשכת המסחר ישראל-אמל"ט, שבו הציגו שגרירי חלק ממדינות דרום אמריקה את נכונותם ותכניותיהם, כדי לסייע ליזמים ישראליים להצליח במדינות, שהם מייצגים בישראל.
ככלל, אין כיום מחסומים
להשיג כסף עבור השקעות ומיזמים במדינות אמל"ט, כפי
שחשפנו כאן. גם ממשלת ישראל תומכת באופן מלא ונמרץ בכיוון הזה, כפי שחשפנו כאן.
גבריאל (גבי) חיון, (בתמונה למעלה משמאל), מנכ"ל לשכת המסחר ישראל אמל"ט: "במסגרת פעילות 'השולחן העגול', שאנו עורכים עם לשכת המסחר בת"א, החלטנו להציג ולארח כמה אורחים חשובים. שמאוד מעוניינים לקדם את היחסים הכלכליים בין המדינות, ומציעים "דלת פתוחה" עבור יזמים, מפתחים ומשקיעים מישראל. הפעם אנו מארחים את:
- שגרירת צ'ילה בישראל.
- שגריר אורוגוואי בישראל.
- שגרירי פרגוואי בישראל.
- נציג מדינת אקוודור בישראל.
בנוסף, יש לנו עוד אורחים חשובים מדרום אמריקה לרבות מ
ברזיל, שהצטרפו לאירוע. המשותף לכל המשתתפים: כולם מחפשים יזמות ישראלית, טכנולוגיות ישראלית ומשקיעים מישראל, שיוכלו להשתלב בכלכלות
הצומחות כעת במהירות באמל"ט.
לכל מדינה יש מאפיינים, שיש צורך ללמוד. יש לישראל הסכמי סחר עם חלק מהמדינות וישראל חברה בהסכמי סחר אזוריים באמל"ט, ובהסכמי סחר בינ"ל, מה שיכול לסייע לכל מי שמעוניין לצאת ולהכיר את ההזדמנויות הקיימות במדינות אמל"ט. אנו בלשכה נעזור לכל חבר בכל הכלים שיש לנו ונספק הזדמנויות עסקיות, שאנו מקבלים ממדינות אמל"ט".
מריאן כהן,
(בתמונה משמאל), נשיא לשכת המסחר ישראל אמל"ט: "אחרי 9 שנים כנשיא הלשכה, אני נפרד בצער מהתפקיד. אני לא עוזב את הלשכה, כי היא הבית שלי ואת הבית אני לא מתכוון לעזוב. אני אמשיך לסייע ואתמוך באופן מלא במי שיחליף אותי.
אמריקה הלטינית היא הזדמנות שטרם מומשה עד תומה ולכן אנו בלשכה מקדמים כיום בפעילויות רבות את הקשר לאמל"ט וחופשים את ההזדמנויות העסקיות החדשות, שנפתחו בפני היזמים הישראליים שם.
זו הזדמנות נהדרת לראות את הדיפלומטים המכובדים, שמגיעים ו'פותחים את הדלת' למדינות אמ"לט, ביחד עם החברות המובילות בישראל ובתמיכה מלאה של כל זרועות ממשלת ישראל.
אני מודה לכל הצוות בלשכת המסחר ישראל-אמל"ט, שפועל ללא לאות כדי לקדם את היחסים הכלכליים עם מדינות אמל"ט ואני משוכנע, שנוכל להצליח בתכניות שלנו, כי מדינות אמל"ט פתחו בפנינו את השער והדלת, כדי שנוכל להצליח שם".
לימור שומכר, (בתמונה משמאל), מנהלת פיתוח עסקי, FICC (איגוד לשכות המסחר): "אנו כבר פיתחנו קשרים די טובים עם מדינות אמל"ט, בפעילויות העוזרות לשני הצדדים. זה הולך ומתפתח במהירות בכל תחומי עשיית עסקים משותפים עם מדינות אמל"ט.
יש לנו כבר לא מעט פרויקטים משותפים "בצנרת" ואני משוכנעת, שזה יועיל לכולם. אני קוראת לכל מי שיש לו רעיונות בתחום, להגיע ולבחון את ההזדמנויות העסקיות הקיימות כעת באמל"ט".
שגרירת צ'ילה בישראל,
Monica Jimenez (בתמונה מש
מאל): "זו ההזדמנות הראשונה שלי כשגרירה להציג את צ'ילה בישראל, עם כל האפשרויות החדשות הקיימות בה לישראלים. צ'ילה היא יעד מועדף למטיילים ישראליים, במיוחד אחרי הצבא, אבל צ'ילה היא לא רק יעד תיירות מושך. יש המון הזדמנויות עסקיות בצ'ילה.
צ'ילה היא חברה ב-OECD ומדורגת גבוה בעולם בכל הפרמטרים האפשריים. הדבר הכי חשוב ליזמים: אנו במקום גבוה בשקיפות השלטון ומניעת שחיתויות. יש לנו מדינה דמוקרטית וכלכלה חופשית עם 26 הסכמי סחר עם 64 מדינות ואנו בשלבי חתימת הסכם סחר עם ישראל.
יש לנו כמה מטרות שאנו יכולים להיעזר בידע ובטכנולוגיות הקיימות בישראל. בראש וראשונה אנו מעונייינים להפוך את הייצוא שלנו ליותר חכם, עם מוצרים יותר חכמים. אנו מדינה יציבה ולכן אין אצלנו כל סיכונים ואנו מקום טוב לעשות בו עסקים.
בתחום התוכנה יש אצלנו הזדמנויות רבות ואנו מעוניינים להגדיל את הסקטור הזה אצלנו. אנו גם מחפשים פיתוחים מתקדמים לעולם החקלאות והמחצבים ונשמח לשמוע על כל יוזמה. אנו נעזרים בקידום היזמות בארגון
ProChile ויש לנו בשגרירות גם יכולת קידום עסקי לכל מי שמעוניין להיכנס לצ'ילה
אך לאחרונה חתמנו (בתצלום משמ
אל) הסכם מקיף עם המדען הראשי - רשות החדשנות של מדינת ישראל. פרטי ההסכם פורץ דרך זה
מצויים כאן.
הכוונה להשקיע כסף גם מהצד של ממשלת ישראל וגם מהצד של ממשלת צ'ילה, כדי לקדם פרויקטים מתקדמים בכמה תחומים המעניינים אותנו.
כבר ניתנת האפשרות ליזמים לקבל פרטים מאתנו ולהירשם לקבל מענקים, כדי לפתח יזמות בצ'ילה, לפי ההסכם החדש הזה.
מדובר בפרויקטים משותפים שבהם יש לנו עניין רב. יש כבר בצ'ילה כמה יזמים ישראליים, שמאוד מצליחים, אבל זו רק התחלת הדרך ומעט מדי.
אנו מאוד מעוניינים להרחיב את הנוכחות של יזמים ישראליים בצ'ילה ואנו פותחים בפניהם את השער להצלחה מלאה אצלנו".
שגיר אורוגוואי בישראל,
Nestor Rosa (בתמונה
משמאל): "יש כיום 2 משלחות מאורוגוואי הנמצאות בישראל, מה שמציין ומדגיש את הקשר ההדוק, שאנו ממשיכים ומפתחים עם ישראל.
היחסים בין המדינות חזקים, עוד אפילו מלפני הקמת מדינת ישראל, כי היינו בין התומכים בהצהרת בלפור. כך זה נמשך עד היום ויימשך גם בעתיד. היינו המדינה הרביעית בעולם, שהכירה בישראל עם הקמתה.
אנו נראים קטנים על המפה, בין הענקים לידנו, אבל אנו גדולים בשטח פי 7 מישראל.
למה אנו מזמינים יזמים ומשקיעים לאורוגוואי?
- יציבות פוליטית ארוכת שנים.
- יציבות כלכלית עם צמיחה מתמדת ומהירה ב-12 השנים האחרונות, שתמשיך גם בעתיד הנראה לעין.
- גישה קלה לכל השותפים שלנו באמצעות הסכמי סחר. יש לנו הסכם סחר טוב עם ישראל.
- אנו מדינה מעודדת השקעות ויזמות. יש לנו איזורי סחר חופשי עם פטורים במיסים למשקיעים.
- קל לעשות עסקים אצלנו. זה מהיר קל ופשוט, ללא בירוקרטיה מיותרת.
- אנו שערים טובים לייצוא ולייבוא לכל העולם, עם נמלי ים ואוויר מתקדמים.
- אנו מובילים טכנולוגית בדרום אמריקה והיינו הראשונים ליישם תכנית של לפטופ לכל ילד ולכל סטודנט במדינה. כיום, לכל תלמיד במדינה יש לפטופ, שקיבל מהמדינה, וזה יצר קפיצת מדרגה ענקית עבור הדור הצעיר אצלנו.
- יש לנו כוח עבודה ברמה גבוהה עם שליטה מצוינת באנגלית וגם בפורטוגזית.
- אנו מפיקיים אנרגיה בשיטת האנרגיה הירוקה ואנו מובילים ורוצים להמשיך להוביל את התחום הזה באמל"ט.
- אנו מדינה דמוקרטית עם כלכלה חופשית ומערכות מסודרות בכל קנה מידה בינלאומי.
- יצרנו מסגרת רגולטורית המעודדת השקעות ויזמות. תחומי ההשקעות המבוקשים ביותר אצלנו: חקלאות, אנרגיה ירוקה, פתרונות IT.
- אנו מעוניינים להוביל ולהיות המרכז הטכנולוגי של אמל"ט, שזו הזדמנות אדירה ליזמים ישראליים".
שגריר פרגוואי בישר
אל,
Max Haber (בתמונה משמאל): "אנו הלב של דרום אמריקה ופתחנו את הלב לשיתוף פעולה עם ישראל. יש לנו כלכלה הנמצאת בצמיחה מואצת. אנו יצרני אנרגיה ירוקה ומובילים בתחומים רבים.
הדבר, שאני חושב שהוא הכי חשוב ליזמים ומשקיעים: אנו המדינה עם
משטר המס הנמוך ביותר באמל"ט ואולי גם הנמוך ביותר בעולם. המס המרבי אצלנו לא יכולל עבור את ה-10%.
אנו מדינה עם 7 מיליון תושבים בשטח המקביל לשטח של גרמניה. רוב האוכלוסייה צעירה והולכת כיום להשכלה גבוהה.
יצרנו תכנית, שנקראת Maquila, שמאפשרת להרכיב רכיבים אצלנו במס אפסי של 1% וניתן לייצא אותם מאצלנו תוך שמירת 'מקור הייצור' של ישראל.
כך, ניתן לייצא למדינות אמל"ט או לכל מדינה בעולם מוצרים המורכבים אצלנו בעלויות נמוכות עם מס אפסי, כאילו זה מיוצא ומיוצר בישראל. מכאן, שיש כאן הזדמנות ענקית להרכיב אצלנו מוצרים מכל סוג של יזמים ישראליים, שמתקבלים אצלנו בחמימות, לאור היחסים המצויינים שלנו עם ישראל".
נציג אקוודור בישראל,
Enrique Ponce (בתמונ
ה משמאל): "אנו מדינה דמוקרטית דוברת ספרדית ואנגלית, המטבע שלנו היא הדולר. כך, שאנו מספקים בסיס מצוין ליזמים ישראליים. הכלכלה שלנו צומחת חזק, 4.6% בממוצע לשנה.
אני משקיע בישראל המון כדי לקדם את המסחר וההשקעות באקוודור. אנו גם שולחים סטודנטים מאקוודור לישראל, שלומדים באוניברסיטת ירושלים, כדי להדק את חילופי הידע לנו עם ישראל.
עלויות כוח האדם אצלנו מאוד אטרקטיביות ויש לנו משטר מס עם הטבות מס מאוד נרחבות, במיוחד לפרויקטים, שבהם משולב הון פרטי עם השקעה ממשלתית.
אנו משקיעים המון בתשתיות ובחינוך ופתחנו הזדמנויות גדולות להשקעות בתחומים, שאנו מקדמים. אנו פתוחים ליזמים ומשקיעים מישראל כמעט בכל התחומים".
נשיא
Instituto Renovo - ברזיל,
Paulo Oliveira (בתמ
ונה משמאל): "ברזיל עוברת תמורה מאוד משמעותית. בעשור הקודם הייתה עלייה עצומה בהשקעות ובמסחר, אבל ברזיל סבלה ממשבר מתמשך, שנמשך כבר 9 רבעונים והמצב הפוליטי והכלכלי הידרדר. הבירוקרטיה הייתה תוספת, כחלק מהמכשלות למצב. המדינות המקיפות את ברזיל התקדמו והחלו לשגשג והן חיפשו דרך לשפר את הקשרים עם ברזיל, כי ראו שיש אצלנו הזדמנויות פתוחות.
כרגע המצב הפוליטי השתנה, לאחר הדחת הנשיאה וזה פתח את השער מחדש להשקעות חיצוניות. כיום, רוב החברות הרב לאומיות הקיימות באמל"ט, המרכז שלהן נמצא בסאו-פאולו, שהיא 'הונג-קונג' של אמל"ט. אנו המרכז הפיננסי והכלכלי של מדינות אמל"ט ואני מאוד מאמין, שהשינוי הפוליטי יביא לשיפור עצום בכלכלה בברזיל.
לדעתי, מי שישקיע ויבוא עם יזמות
כעת לברזיל, יצליח, כי הכלכלה עומדת לפני פריחה. זה הימור, שכדאי ורצוי לקחת והישראלים אוהבים סיכונים. מבחינת הסטארטאפים, ברזיל היא הזדמנות ענקית. אנו גדולים יותר מאירופה.
בברזיל יש כבר מעל לאלף סטארטאפים וזה בצמיחה מהירה. אנו מוכנים לקלוט כל סטארטאפ מישראל ונדאג לו להשקעה ונעזור לו להצליח. אנו מקביל יזמים ישראליים בזרועות פתוחות ויש לברזיל תקציבים משוריינים לעידוד יזמות,בכל התחומים".
בתמונה: מפגש "שולחן עגול" עם נציגי מדינות אמל"ט עם לשכת המסחר ישראל אמל"ט: