מיקרוסופט מפתחת חומרה? נשמע כמו מדע בדיוני, אבל מיקרוסופט מפתחת פתרונות רובוטיים, IoT, 3D ועוד, במרכז מו"פ לחדשנות בשם Microsoft Garage, שהפך למוקד משיכה למפתחים בתוך מיקרוסופט, שמקיימת האקתונים לחומרה. חשיפת הגראז' של מיקרוסופט בהרצליה, שנפתח כעת החוצה ליזמים, מפתחים ומשקיעים.
מאת:
אבי וייס, 29.3.17, 08:00
מיקרוסופט ישראל החליטה לפתוח את המעבדה הכי חסויה ופנימית שלה, לשת"פ עם תעשיית היזמות:
הגראז' (שהיא חלק ממערכת
מעבדות המו"פ של מיקרוסופט ברחבי העולם. יש בסה"כ 3 סניפי הגראז' פעילים בעולם: בוונקובר - קנדה, בסיליקון-ואלי בארה"ב ו
בהרצליה בישראל).
את הסניף הישראלי של הגראז' מנהל
גיא שלו (בתמונה מימין, מחזיק את הרובוטית
צ'יקו, פרי הפיתוח של הגראז', רובוטית הלובשת חולצה מלאה סנסורים).
מעבדת הגראז' נועדה לפיתוחי חומרה והיא תפיסה חדשה במיקרוסופט העולמית, שמיועדת לאתגר בתוכה את המפתחים שלה, שעוסקים ביום-יום שלהם בפיתוחי תוכנה, ומיקרוסופט מאתגרת אותם לפתח גם פתרונות חומרה, לא רק תוכנה. העובדים מבצעים את הפיתוחים בד"כ אחרי שעות העבודה הרגילות ובסופי שבוע ובנוסף מיקרוסופט מקיימת אחת לשנה האקתון ענק פנימי בן 48 שעות רצופות, לפיתוחי חומרה.
כעת, מיקרוסופט החליטה לפתוח את המעבדה הפנימית הזו גם כלפי חוץ, ובשלב ראשון לחבור לתעשייה הישראלית, לפיתוחים של מוצרי חומרה לצרכים ספציפיים, כאשר בשלב ראשון מיקרוסופט מחפשת פתרונות חומרה לאוכלוסיות מוחלשות דוגמת נכים.
האירוע הראשון שנועד לקשר את מיקרוסופט לאקוסיסטם של פיתוחי ומיזמי חומרה בישראל, היה במסגרת תחרות (
כאן), שיזם
משה פורת, יזם סדרתי ומשקיע, ומייסד רשת האקסלרטורים בשם Mesh, כחלק מהתחרות העולמית בשם: Alpha Lab Hardware Cup בתחום החומרה, תחרות אליה נרשמו לא מעט סטארטאפים ונדווח על המתחרים והזוכים בתחרות הזו במאמר נפרד.
גיא שלו, (בתמונה משמאל), מנ
הל Microsoft Garage Israel: "
משה פורת, באנרגיות שלו הוא הראשון, שהצליח לדחוף את תחום פיתוח החומרה בישראל לתצורה של תחרות פתוחה. אנו חיכינו, שמישהו בישראל ירים את הכפפה וייקח את תחום פיתוח החומרה על עצמו, ואני שמח, שזה
משה פורת. לדעתי, זו הציונות החדשה ו
משה בעיני הוא ציוני אמיתי.
אנו בתחילת הדרך של קידום עולם פיתוח החומרה בישראל ואני רואה זאת לעצמי כשליחות ולכן לקחתי על עצמי את הניהול של המרכז של פיתוח חומרה בישראל, במסגרת מיקרוסופט.
תודה מיוחדת ל
מרב בהט, סמנכ"לית שיווק ואסטרטגיית מוצר, מיקרוסופט מו"פ ישראל, שמובילה את תחום השיווק והאסטרטגיה שלנו ושדחפה את פיתוח הקשר הזה עם הקהילה של היזמים בישראל. היא מבחינתי הספונסר הראשי של הגראז' בישראל.
הגישה החדשה של מיקרוסופט אומרת את הדבר הברור הבא:
Doers Not Talkers. כלומר: אנו נשפוט את האנשים שלנו רק עם עובדות, מה הם יודעים לעשות בפועל. זו תפיסה, שמאוד מתאימה להקמת הגראז' שלנו, שנולד כדי להיות מעבדת חדשנות עבור כל מיקרוסופט. היום,
הכל חדשנות אבל חדשנות זה לא מספיק, צריך יצירתיות - Creativity. לזה נועדה המעבדה תחת השם גראז'.
התפיסה הזו כבר נמצאת ומופעלת בכמה מרכזים של מיקרוסופט בעולם והגראז' מאפשר לעובדים להיכנס למרכז הפיתוח, שיש בו המון כלים (חלק נמצאים בתצלום למטה), כדי להתנסות בדברים ובתחומים, שהם לא רגילים להתנסות בהם, ממש עבודה בידיים, שכוללת חיתוך זכוכית, בניית סנסורים, חיתוך מתכת, הדפסות תלת-מימד, בניית מודלים, הלחמות של מעגלים חשמליים וכך הלאה.
כשראינו שהמודל הזה מצליח, מיקרוסופט החליטה לבצע האקתון פנימי ענק וזה הוביל ליצירת מוצרי חומרה חדשים. אנו בתחילת הדרך, וכדי לרחיב את הידע והיכולות שלנו, החלטנו לפתוח את הדלתות שלנו, שהיו עד כה פתוחות בתוך מיקרוסופט פנימה, שהדלתות הללו תהיינה פתוחות החוצה: לשותפים, ליזמים, למשקיעים ולתעשייה.
יצאנו כעת לדרך ואני קורא לכל מי שיכול לתרום לבניית אקוסיסטם מוצלח ופורח של פיתוחי חומרה בישראל, להצטרך ליוזמה הזו שלנו, כי אני מאמין בפוטנציאל הענק הקיים בפיתוחי חומרה בישראל. הדוגמה הכי טריה זו רכישת מובילאיי ע"י אינטל. מובילאיי פיתחה מוצר חומרה טהור בתחום מאוד מבטיח - אוטומוטיב. אנו מתעניינים גם בתחום הזה כמו גם ברובוטיקה, IoT, הדפסות בתלת-ממד ועוד, מתעניינים בכל מוצר חומרה, שיכול הביא תועלת לאנושות".
בתמונה: חדר אחד מחדרי מעבדת הגראז' בהרצליה ומה המטרה של כל מכונה בחדר: