חברת F5 - זינוק בעלייה עם קבוצת מו"פ דומיננטית בישראל
מאת:
חיים חביב, 17.2.20, 16:53
הטרנספורמציה הדיגיטלית שינתה את פני התחרות כמעט לכל עסק. עסקים מחפשים כיום שותף מהימן המאפשר להם לספק ללקוחות במהירות שירותים דיגיטליים מגוונים לשוק דינמי בעולם רב ענן ותוך הקפדה על אבטחת היישומים וביטחון המשתמשים. בארץ מפותחים פתרונות אבטחת מידע עבור החברה הגלובלית. כיום מפתחים את הדור הבא של ה-WAF.
חברת
F5 נוסדה לפני כ-20 שנים, ונודעה בראשית דרכה בפיתוח פתרונות חכמים לניהול עומסים ברשת. בשנים האחרונות, בסדרה של מהלכים אסטרטגיים - רכישות של חברות והשקעות גבוהות מאד במחקר ופיתוח (מו"פ ) - מיקדה את עצמה לפיתוח פתרונות לעולמות ניהול סביבה מרובת עננים ופריסה מהירה ומאובטחת של יישומים עסקיים בעולם האנטרפרייז.
נפגשתי לראיון בלעדי עם בכירי החברה:
דוד הלפר (
David Helfer), (בתמונה למעלה), סגן נשיא בכיר מכירות אירופה והמזרח התיכון (
EMEA) ו
ארן אראל, מנהל ההפעילות של F5 בישראל, יון וקפריסין.
שאלה: כמה מילים על החברה ו"הזווית הישראלית"?
ארן אראל, (בתמונה משמאל): "החברה נוסדה ב-1996, ונסחרת בבורסה (נאסדאק) החל מ-1999. המטה הראשי של החברה פועל בסיאטל וושינגטון (ארה"ב) בניהולו של
פרנסואה לוקו-דונו. החברה פעילה ב-120 מדינות ומעסיקה כ-5,700 עובדים.
הכנסות החברה ברבעון הראשון של שנת הכספים 2020 תעמודנה על כ-570 מיליון דולרים ותשקפנה צמיחה של 5% בהשוואה
לתקופה המקבילה 2019. עיקר ההכנסות מונע ע"י גידול בהכנסות מפתרונות תוכנה בשיעור של 50%.
פתרונות
F5 הוטמעו ב-49 מתוך חברות
Fortune 50, לרבות כל 15 המחלקות הבכירות בקבינט האמריקאי, 10 חברות הטלקום הגלובליות ו-30 הבנקים האמריקאים המסחריים המובילים.
החברה הכריזה השנה על שיתוף פעולה אסטרטגי עם אמזון
AWS ועל רכישת חברת הקוד הפתוח
NGINX ב-670 מיליון דולרים וחברת
אבטחת הסייבר Shape במיליארד דולרים במזומן.
מרכז הפיתוח הישראלי של חברת
F5, הוא השלישי בגדלו בעולם, ממוקם בתל אביב (פארק עתידים, רמת החייל) ומעסיק כ-300 עובדים".
שאלה: כיצד אתם רואים את מגמת הטרנספורמציה הדיגיטלית בעולם העסקי?
דוד הלפר: "להבנתנו, הטרנספורמציה הדיגיטלית שינתה את מרוץ התחרות כמעט לכל עסק בעולם. הלקוחות מחפשים כיום שותף מהימן המאפשר להם לספק במהירות שירותים דיגיטליים חדשים לשוק דינמי מתפתח, בעולם רב ענן ותוך הקפדה בלתי מתפשרת על אבטחת היישומים ובטחון המשתמשים.
אנו צופים ונערכים ב-
F5 לקראת עתיד בו כל עסק יוכל לפרוס יישומים חדשים, או לבצע שינויים ביישומים קיימים בתוך דקות, לא ימים. אנו משנים ומתאימים את עצמנו כדי להפוך חזון זה למציאות עבור הלקוחות. זאת, כדי לאפשר, לתמוך ולאבטח כל יישום, בכל סביבה, עם מערך קבוע של שירותים ברמת שרות ארגונית מיטבית".
שאלה: מהו הייחוד של F5 לעומת המתחרים שלה בשוק?
דיוויד הלפר: "המיקוד של
F5 נמצא במסלול שבין הקוד לצרכן הסופי שלו (
Code to Customer). ברוב הארגונים קיימים 7-9 שירותי יישומים במסלול הזה. משמעות הדבר היא, שארגון צריך להתמודד עם מספר שירותים וספקי תשתיות שונים. יתר על כן, הכלים והספקים, שמשתמשים בהם ליישומים המסורתיים, הם שונים מכלים וספקים, שארגונים בוחרים ליישומי המיקרו-שירותים שלהם. הדבר יוצר מורכבות תפעולית אדירה ופערים במסלול.
F5 מתמקדת בסיוע ללקוחות בסגירת ובצמצום פערים אלה ובהשגת יעילות תפעולית והאצה עסקית מיטביים במהלך הטרנספורמציה הדיגיטלית. אנו עושים זאת ע"י אספקת מערך יכולות רחב ביותר, שבין הקוד לצרכן הסופי. להבנתנו, הרכישה של
NGINX משנה את חוקי המשחק - מדובר ב-
web server, מושתת על קוד פתוח, שנמצא בשימוש הנרחב ביותר בעולם".
שאלה: איזה שיתופי פעולה יש לכם ומהו המודל העסקי שלכם?
דיוויד הלפר: "אנו מספקים פתרונות לכל סוגי הלקוחות ולכל סוגי הסביבות. יש לנו התקנים ללקוחות בעלי חוות שרתים מקומית ויש לנו פתרונות ללקוחות בעלי סביבת ענן היברידית, שמשלבת בין חוות שרתים מקומית לענן ציבורי, וכמובן פתרונות לסביבות מרובות ענן, שמשלבות בין מספר סוגי עננים.
אנו מסייעים ללקוחות להעביר את היישומים שלהם בכל סביבה מהר יותר ובצורה מאובטחת יותר מאי פעם. לאחרונה גם הכרזנו על שיתוף פעולה אסטרטגי עם אמזון
AWS, שיאפשר ללקוחות להעביר יישומים, שהם
cloud native לענן של אמזון עם סדרת פתרונות המסייעת לפרוס יישומים במהירות ובצורה מאובטחת, תוך עמידה בדרישות הביצועים והרגולציה.
הלקוחות בוחנים כיום איזה יישומים להעביר לענן הציבורי, איך ולמה. וכמובן - כיצד ניתן לשלוט בתקציב הכרוך בכך. המודלים של
F5 מאפשרים לארגונים להשתמש במכלול הפתרונות כשירות. כאשר הגישה של
code to customer, מאפשרת להם לצמצם את ריבוי המוצרים ולהפחית את העלויות הרבות, לשלוט במסלול של היישום החל משלב הפיתוח לאורך כל מחזור החיים שלו, בצורה כזו, שחברות תוכלנה לספק את החוויה הדיגיטלית בעלת הביצועים הגבוהים ביותר והאבטחה הגבוהה ביותר ללקוחות שלהן".
שאלה: כיצד אתם מתמודדים עם אילוצים רגולטוריים?
ארן אראל: "ישנן רגולציות מקומיות לצד רגולציות גלובליות המיושמות מקומית. בד"כ, הרגולציה נתפסת בעיני הארגונים כגורם מאט. הרגולציה מאיטה את הקצב, שבו ארגונים יכולים להשיק מוצרים ושירותים חדשים. ב-
F5 אנו יודעים לקצר תהליכים ולספק פתרונות המסייעים להתמודד עם אילוצי הרגולציות ולקצר את זמן ההגעה לשוק (
time to market). חלק גדול מהמוצרים הרלוונטיים מפותחים אצלנו בקבוצה הישראלית".
שאלה: האם הקמת הענן המתוכננת של מיקרוסופט בישראל עשויה להשפיע עליכם?
דיוויד הלפר: "חברות רבות מסתייעות ב-
F5 כדי לבצע מיגרציה ל-
Azure, כמו גם לכל ענן אחר -
Google Cloud Platform או
AWS. יש לנו שיתוף פעולה עמוק עם מיקרוסופט בכלל ועם האתר המקומי של מייקרוסופט בפרט. אהבנו את ההכרזה של מייקרוסופט. אנו רואים בהקמת הענן של מייקרוסופט בישראל הזדמנות עסקית וטכנולוגית להעמקת שיתוף הפעולה בינינו, וליצירת ערך נוסף ללקוחות המשותפים של 2 החברות".
שאלה: מהי פעילות F5 בישראל?
ארן אראל: "
F5 העולמית ביצעה בשנה האחרונה מספר מהלכים חשובים כדי להיות רלוונטית לספקי הענן ולסביבות הענן השונות. מנוע הרכישות קיבל עדיפות לצד השקעות משמעותיות במחקר ופיתוח. נתח גדול מהכנסות החברה, כ-19%, מושקע במחקר ופיתוח, שחלק חשוב שלו נמצא בישראל.
במטה הפיתוח הישראלי מפותחים פתרונות אבטחת המידע עבור החברה הגלובלית. המטה מבוסס על רכישות של חברות ישראליות, שביצעה החברה בישראל בשנים האחרונות. בימים אלה אנו מרחיבים את פעילות קבוצת הפיתוח בישראל, ומפתחים, בין היתר, את הדור הבא של ה-
WAF, כולל גרסה מתקדמת של המוצר, שרצה על גבי
NGINX. הדבר יאפשר ללקוחות להשית מדיניות אחת על ה-
BIG-IP ועל היישום, שרץ על גבי
NGINX. זה אולי נשמע כמו מדע בדיוני, אבל זה מפותח בישראל".
שאלה: מה חשיבות הפתרון החדש שהשקתם לאחרונה -NGINX Controller 3.x?
ארן אראל: "מדובר בשיתוף פעולה ראשון בין צוותי המו"פ של
F5 ו-
NGINX, ולכן ההכרזה מעוררת עניין רב. אנו מציגים בהכרזה זאת גישה ממוקדת יישומים, שתשנה את הדרך, שבה לקוחות יכולים להעביר יישומים מסורתיים הליך של מודרניזציה. יש לנו כבר 2 פיילוטים בישראל בסביבת פרודקשן, שניהם בעולמות הפינטק".