הסיוט של כל הורה: כך תגנו על הילדים שלכם מעברייני רשת
מאת: יניב דנינו, 14.7.17, 11:33
6 טיפים לגבי האמצעים, שבעזרתם יכולים הורים להגן על ילדיהם גם מרחוק כדי למנוע את "המקרה הבא".
בתקופת החופש הגדול ילדים מרבים לגלוש ברחבי האינטרנט הרבה יותר מהרגיל. בעבור פדופילים ועברייני רשת, האינטרנט הוא מקור מספר אחד דרכו הם מנסים להפיל בפח ילדים תמימים כדי לבצע את זממם. בעידן שבו נוצרים יותר ויותר רשתות חברתיות, פורומים, צ'אטים ואפליקציות חברתיות, רואים בהם עברייני הרשת קיצורי דרך כדי להפיל בפח ילדים תמימים.
בשונה מהרשת החברתית פייסבוק, שמאשרת פתיחת פרופיל אישי החל מגילאי 13, בחנויות האפליקציות של קיימות אלפי אפליקציות עבור קהל הילדים ללא כל הגבלת גיל כדוגמת סנאפצ'ט, אינסטגרם
Musical.ly ועוד.
כיצד נוכל לפקוח עין, לעקוב ולשמור על הילדים בכל רגע נתון גם מרחוק?
להלן 6 טיפים לגבי האמצעים, שבעזרתם יכולים הורים להגן על ילדיהם גם מרחוק כדי למנוע את "המקרה הבא".
מה אסור, מה מותר: למדו את ילדיכם, שלעולם אסור למסור פרטים אישיים לזרים ברשת, והסבירו להם לנהוג בחשדנות גם כלפי אנשים, שהם כביכול מכירים. ב'פרטים אישיים' הכוונה לנתונים כמו מין, גיל, מספר טלפון, כתובת או שאלות אישיות כמו "אתה לבד בבית עכשיו?" או שאלות דומות. בקשו מהילד לבוא ולספר לכם אם מישהו שאל אותם שאלה כזו.
גלישה במחשבים עם מצלמת אינטרנט: נתקו או הסתירו מצלמות רשת. מצלמות הרשת, שמצויות כמעט בכל בית, חשופות למתקפות של האקרים המסוגלים להתחבר אליהן מרחוק, להפעיל את המצלמה ולצלם את כל מה שנמצא מול המחשב ללא ידיעתכם. מומלץ לנתק את מצלמת הרשת או לחילופין לייצר הגנה ולהתקין תוכנה היודעת לשלוט ולתת גישה למצלמה.
קביעת שעות גלישה קבועות לצורך מעקב הורי: הדבר ניתן לביצוע עם תוכנת בקרת הורים, שתגביל את שעות הגלישה באינטרנט ותספק להורים יותר שליטה. ברור, שעם ילדים בוגרים יש יותר קושי להגביל את שעות הגלישה ברשת, אבל עם הצעירים יותר ניתן בהחלט להגביל את שעות הגלישה לזמן שבוא אתם יכולים להיות בסביבה ו"לשים עין" על הנעשה. תוכנת בקרת הורים יכולה להגביל את התכנים והאתרים אליהם הילדים יכולים לגלוש ואף את התכנים אליהם הם נחשפים.
חסימת גלישה באתרים ספציפיים המהווים סכנה: ניתן לחסום גישה לאתרים מסוכנים, שהילדים גולשים אליהם, באמצעות חסימת האתרים עצמם, ואף מילות חיפוש לאתרי צ'אטים וכד'. קיימות בשוק אפליקציות לאבטחת מידע בעלות מערכת בקרה הורית המספקות את האפשרות לחסום ואף לתזמן באופן ידני את גישת הגלישה לאינטרנט בסמארטפון של הילד באתרים המהווים סכנה. ניתן לעשות זאת באמצעות הגדרת מילות חיפוש המשתייכות לאתרים הללו ובכך לאפשר את חסימת הגלישה בהם.
בדיקת הפרופילים של הילדים ברשתות החברתיות: במידה והילדים גדולים מספיק כדי לפתוח חשבון פייסבוק, ודאו, שהגדרות הפרטיות שלהם חושפות את המידע, שהם משתפים, לחברים בלבד. כאמור, יש להדגיש שוב ושוב בפני הילדים, שאין לשתף מידע אישי, או תמונות אישיות ברשתות החברתיות עם זרים. אחת הדרכים להתעדכן בפעילות של הילדים ברשתות החברתיות היא להיות חבר שלהם ברשתות הללו.
הסמארטפון של הילד הוא בעל אותן הסכנות הקיימות במחשב: חשוב לזכור, שאת אותם הדברים, שהילדים יכולים לעשות עם המחשב בבית, הם יכולים לעשות גם עם הסמארטפון שלהם. זה כולל גלישה ברשתות החברתיות, צילום ושליחה של תמונות ועוד. הסבירו לילדיכם, שעליהם להתייחס לסמארטפון שלהם כמו אל מחשב לכל דבר ושהכללים, שחלים על הגלישה במחשב, תקפים גם על הטלפון. כך, שהסכנות זהות.
מאת:
יניב דנינו, יולי 2017.
מנכ"ל יעד טכנולוגיות, הנציגה הרשמית בישראל של
G DATA גרמניה לפתרונות אבטחת מידע
http://g-data.co.il