הסטארטאפ הישראלי Sensifree מפתח אמצעי למדידת לחץ דם בשעונים חכמים
מאת:
מערכת ,Telecom News 23.1.17, 21:36
ארגון המחקר והטכנולוגיה השוויצרי וסנסיפרי מפתח תקווה, שמפתח חיישנים ביומטריים ללא מגע, מפתחים אמצעי למדידת לחץ דם, שישולב בשעונים חכמים ובמחשוב לביש. לא עוד ׳ניפוח׳ שרוולים במהלך בדיקת לחץ הדם.
הסטארטאפ הישראלי
סנסיפרי Sensifree, חלוץ בפיתוח חיישנים ביומטרייים ללא מגע - פיתוח חיישנים מבוססי
RF ודלי הספק המסוגלים לנטר מגוון פרמטרים בריאותיים, שהיישום הראשון של הטכנולוגיה שלו היה חיישן דופק לשעונים חכמים ושהנהלתו נמצאת בקופרטינו, קליפורניה ומרכז הפיתוח שלו בפתח תקוה, ו-
CSEM, ארגון המחקר והטכנולוגיה השוויצרי, שנוסד ב- 1984 ומתמחה במיקרוטכנולוגיה, נאנוטכנולוגיה, מיקרואלקטרוניקה, הנדסת מערכות, טכנולוגיות פוטו-וולטאיות וטכנולוגיות תקשורת, הכריזו על שיתוף פעולה לפיתוח טכנולוגיה למדידת לחץ דם, ללא הצורך ב׳כרית המתנפחת׳, בה נעשה שימוש כיום במהלך מדידת לחץ הדם המסורתית.
המומחיות של
CSEM בתחום מדידת לחץ דם, יחד עם הגישה החדשנית של סנסיפרי, שמבוססת על חיישן
RF, יסללו את הדרך לפיתוח אמצעי מדידה חדש עבור שוק השעונים החכמים ואמצעים לבישים אחרים.
הטכנולוגיה מבוססת ה-
RF של סנסיפרי מרחיבה את גבולות היכולת של טכנולוגיות החישה הביומטרית, כשבין המאפיינים העיקריים של הטכנולוגיה: ניטור ללא צורך במגע הדוק עם העור, צריכת הספק נמוכה באופן משמעותי בהשוואה לפתרונות קיימים, והיכולת לפעול בתנאים המקשים על חיישנים אחרים – תאורה סביבתית, שיער, לכלוך או זיעה.
ערן אגמון, (בתמונה), מנכ"ל ומייסד שותף של סנסיפרי: ״סנסיפרי מציגה פריצת דרך טכנולוגית המכוונת לשוק המתפתח של אמצעים לבישים לשימוש בריאותי ומציעה חלופה אמתית לטכנולוגיה בת עשרות השנים למדידת לחץ דם. אנחנו מאמינים, ש-
CSEM תמלא תפקיד מפתח במסגרת מאמצנו לפתח את 'הגביע הקדוש' של עולם החיישנים - מד לחץ דם ללא כרית מתנפחת".
אילן ברק, טכנולוג ראשי ומייסד שותף של סנסיפרי: "קיבלנו החלטה אסטרטגית לשתף פעולה עם
CSEM בגלל הרקע המוצק וההכרה הבינלאומית בידע שלהם בתחום של מדידת לחץ דם לא פולשנית".
ד"ר
ג'וספ סולה (
Josep Solà) מומחה בכיר ב-
CSEM: "
CSEM מוכרת היטב כחלוצה בתחום מדידות של סימנים חיוניים (
Vital Signs), ובמיוחד מדידת לחץ דם ללא כרית מתנפחת. אנו מצפים לעבוד בשיתוף עם סנסיפרי, שמביאה גישה חדשנית לתחום הזה. אנו נלהבים להזדמנות לפתח את הטכנולוגיה יחד עם הצוות של סנסיפרי מתוך מטרה לפתח פתרון חדש, אמין ודל הספק לשוק האמצעים הלבישים".
במאי 2016 השלים הסטארטאפ סנסיפרי סבב גיוס של 5 מיליון דולרים. קרן טרנסלינק קפיטל, שזו היתה השקעתה הראשונה בחברה ישראלית, הובילה את הגיוס יחד עם
UMC קפיטל, זרוע ההשקעות של
UMC ומשקיע אסטרטגי, שזהותו לא נמסרה.
ההשקעה הצטרפה להשקעת
SEED של קרן קטליסט של חברת סמסונג והביאה את סך כל ההשקעה בחברה ל-7 מיליון דולרים מאז החלה בפיתוח טכנולוגיית החיישנים שלה.