איגוד האינטרנט הישראלי התעלה על עצמו בהחלטה מחפירה, שלפיה השיטה, שבה 8,650 בעלי שמות מתחם (דומיינים) לא משלמים מאז 1999 - תימשך לנצח, ואלה, שכן משלמים (כרבע מיליון פראיירים), ישלמו גם עבור הפרוטקציונרים הללו. מי יתבע את הזכויות של רבע מיליון אזרחים, שכן משלמים מכיסם כל שנה על הדומיינים ומחזיקים בכספם גם את אלה, שלא משלמים? ישראבלוף ואחיזת עיניים מדהימה.
מאת: אבי וייס, 17.3.18, 19:03
הנושא של כ-9 אלף (בינתיים זה ירד ל-8,650 מסיבות שונות), בעלי דומיינים, שלא משלמים עליהם מאז 1999, נסחב באיגוד האינטרנט הישראלי מעל ל-11 שנה ואף נערך בענין זה שימוע ומבצע לפתרון הבעיה, שימוע ו"מבצע", שחוסלו עם החלפת המנכ"ל של האיגוד.
בנוסף, גם הפורטל של השימוע והמבצע מ-2015 הועלמו ע"י הנהלת האיגוד מרשת האינטרנט, כנראה, כדי "לטשטש ולהעלים עקבות" (זה היה כאן, עד לפני שבוע: http://www.1999.co.il).
כעת, איגוד האינטרנט הישראלי החליט פשוט לקבור את הנושא ולהמשיך בשיטה הזו לנצח (כלומר: שרבע מיליון בעלי דומיינים, שמשלמים, יממנו מכיסם את האחזקה והטיפול הנצחיים, באלה שלא משלמים וימשיכו לא לשלם).
ההחלטה של האיגוד מפורטת כאן, כאן וכאן, למתעניינים. זו התקבלה ע"י נשיאות האיגוד בראשותה של פרופ' קרין נהון (בתמונה למעלה משמאל) נשיאת האיגוד. בלב ההחלטה המבישה הזו מצויה הפסקה הבאה, שאומרת הכל:
כך, בהודעות של האיגוד יש אוסף של שקרים וספינים בנקודות הכי חשובות:
לא נערך שום שימוע להסדר החדש. השימוע היחיד, שנערך ב-2015, עסק בפתרון הבעיה ולא הייתה בו שום אופציה של "קבירת הבעיה" לנצח, כמו שהוחלט כעת.
העיסוק בנושא הועבר בפועל ל"וועדה הסודית" של האיגוד, שנקראת "ועדת התשתיות", שפועלת מחוץ לכל מסגרת של הגדרה של האיגוד ופועלת בחוסר שקיפות מלא. ההחלטה לקבור את הנושא היא פרי ההמלצה של הוועדה הזו, בלא שום דיון ציבורי או שימוע מסוג כלשהו.
ה"סנקציה", שהוטלה בהחלטה, שכאילו בעלי הדומיינים, שאינם משלמים, לא יקבלו שירותי DNSSEC מהאיגוד, אלא אם ישלמו על הדומיינים כמו כולם, היא לא רק בדיחה, היא "זריעת חול בעיניים" ושקר אחד ענק, מהסיבות הבאות:
אין בכלל שירות כזה. לא ידוע מתי הוא יופעל באופן מלא אם בכלל וכיצד (אולי השירות הזה בכלל יסופק בחינם, כמו שהובטח לא אחת, ע"י הנהלת האיגוד...).
מבין ה-8,650 שלא משלמים, אלה מביניהם, שהם אנשים פרטיים או עסקים זעירים (אין מספר גלוי, אבל להערכתי הם כחצי לפחות מהמספר הזה), בכלל לא זקוקים לשירות DNSSEC. לא היום, לא מחר ולא בכלל.
מבין ה-8,650 שלא משלמים, אלה שהם בעלי עסקים, שכן יהיו זקוקים (אולי) לשירות זה אי פעם, ממילא הם מקבלים אותו מה-ISP שלהם (או מספק שירותי הגנת רשת אחר) בחבילות הגנת הסייבר שלהם. הם לא יזדקקו לשירות של האיגוד לעולם.
כלומר: מדובר ב"ישראבלוף" ואחיזת עיניים מדהימה.
האם תהיה התארגנות של אנשים ישרי דרך ואכפתיים, מבין הרבע מיליון הפראיירים, שכן משלמים עבור הדומיינים שלהם, שיצטרכו לשאת על גבם וכיסם את אלה שלא משלמים, לעולמים, והם יקומו ויתבעו את האיגוד והנהלת האיגוד בבית המשפט על הההחלטה הביזיונית הזו?
רפי הוידה, חבר ותיק של האיגוד, שנחרד כמוני מההחלטה המבישה הזו, שלח את המכתב הבא לצמרת האיגוד (מיותר לציין שתשובה הוא עדיין לא קיבל): "קרין שלום, א. אני מודה על קבלת החלטה בועד המנהל בסוגיית 1999/9000 ופרסומה. (ההחלטה התקבלה ללא ביצוע שימוע בקרב חברי העמותה – איגוד האינטרנט הישראלי והינה חסרת תוקף מוסרי וערכי!!)
ב. יחד עם זאת, אני תמה כיצד ניתן בפרוטוקול ישיבת הועד המנהל מחודש פברואר 2018 ... מצ''ב ... לומר באחת כי: ''חזון האיגוד מתמקד בשמירה על אופיו של האינטרנט ניטרלי ושוויוני...'' (שורה 53)
ובשניה לומר כי: ''האיגוד מכיר בזה ששמות המתחם שפועלים לפי כללי מחב''א, לא חל עליהם עיקרון השוויוניות וסוגיית התשלום אינה רלונטית ...''. (שורה 162) ג. כן נאמר כי: ''העדיפות היא שתתפרסם החלטת ועד בעניין שתהיה קבועה ואחידה לכולם'' ... אבל בפועל מתפרסמת החלטה הפוכה, לא אחידה לכולם, לא שוויונית לכולם, וברור שהיא מפלה בעליל!!!..
ד. לא יעלה על הדעת כי ארגון ציבורי שתפקידו העיקרי לנהל את מרשם שמות המתחם בישראל עבור כ-250 אלף שמות מתחם בסיומת ישראל וללא כל סמכות בחוק, יפעל בצורה פגומה כזו וללא שמירת עקרון השוויון.
ה. ראוי לציין, כי היועץ המשפטי של האיגוד המליץ לפנות לבית המשפט לקבלת פס''ד הצהרתי בדבר זכות האיגוד להחליט על כללי רישום חידוש אחידים, שוויוניים וללא הפלייה, אך ועד האיגוד בחר להתעלם מכך.
ו. לאור זאת, ולאור עובדת הכשל הערכי החמור של החלטת הועד המנהל הנוכחית, אין מנוס מהתערבות ממשלתית להסדרת מרשם שמות המתחם בישראל באמצעות חקיקה ראשית.
ז. כמו כן, שר התקשורת צפוי להשיב במליאת הכנסת בתחילת מושב הקיץ על השאילתה של ח''כ ד''ר נחמן שי בנושא ''מי מופקד על שמות המתחם בישראל?'' ... מצ''ב ...
ח. כן ראוי לציין כי הצעת חוק פרטית של ח''כ ד''ר נחמן שי בנושא צפוייה להידון בתקופה הקרובה ...
ט. לסיכום – הנושא יידון שנית באסיפה הכללית השנתית של האיגוד בחודש יוני 2018 במטרה כי יוחלט כי ''כללי הרישום והחידוש של שמות מתחם בישראל יהיו אחידים, שוויוניים וללא הפלייה לא יאוחר מ-31.12.2018
בתום 20 שנות הכללים הישנים שיבוטלו.''
י. בינתיים, אבקשך לפרסם באתר האיגוד קישור מתאים שיכלול את כל 8,650 בעלי שמות המתחם שנרשמו לפני 1.1.1999 ואינם משלמים דמי חידוש שנתיים לעומת יתרת כ-240 אלף בעלי שמות המתחם שכן משלמים!!!"
חבר אחר של האיגוד כתב כך לנשיאת האיגוד:
"קרין,
תודה על פרסום ההחלטה.
מפתיע לראות שאחרי דיונים של שנתיים שהובלת, ועוד מספר שנים של דיונים לפני כן, עלות של מאות אלפי שקלים בייעוץ משפטי (לעורך דין שעדיין לא משלם על הדומיין שלו) ובסופם החלטה מרשימה - לא לעשות כלום.
מדובר בהחלטה (אם אפשר לקרוא לה כך בכלל) אומללה, שאומרת בעצם שהאיגוד מוותר על מיליוני שקלים מהציבור, יוצר אי שיוויון ברישום, והמשך התנהלות של גוף פרטי מונופוליסטי שהשתלט על משאב ציבורי לאומי ועושה בו כרצונו.
זוהי המשך של מדיניות של הובלת תקציב גרעוני שמעביר מיליוני שקלים למשכורות מיותרות לעובדים שאין בהם צורך והכל בשביל להמשיך ולבזבז כספי ציבור בלי אבחנה.
מצער לראות שאתם לא בוחרים בדרך פשוטה, הגיונית, ראויה ושיוויונית, של צמצום האיגוד למימדיו האמיתיים (ניהול מאגר של 250 אלף שמות), ומעדיפים להמשיך ולהחזיק מנגנון מנופח, כי לא נעים לכם להפסיק את הזרמת הכספים לעובדים וספקים שונים.
עם החלטות כאלו, אל תתפלאו אחרי זה שלא מתייחסים ברצינות למהלכים אחרים שאתם מנסים להוביל.
בברכה, רועי שלומי"
עדכון 17.3.18, 21:00: בעקבות פרסום הכתבה, שלח רפי הוידה את הפניה הבא ליועמ"ש:
"ד''ר אביחי מנדלבליט – היועץ המשפטי לממשלה
שלום רב,
א. בהמשך לפניות קודמות, מצ''ב לעיונך כתבה בנושא שפורסמה אודות פעילות ''איגוד האינטרנט הישראלי – ע''ר'' המדברת בעד עצמה ... https://www.telecomnews.co.il/site/detail/detail/detailDetail.asp?detail_id=6430710&depart_id=228328 ב. עולה מכתבה זו כי הועד המנהל של העמותה הנ''ל קיבל החלטה בניגוד לחוק העמותות – חלוקה אסורה (סעיפים 34ג', 34ד') וכן בניגוד לכללי הניהול של עמותות שפורסמו ע''י משרד המשפטים / הרשות לתאגידים ...
ג. לא יעלה על הדעת כי העמותה המצהירה ברבים כי הינה המרשם הלאומי של שמות מתחם בסיומת ישראל בישראל תפעל בניגוד לחוק ובניגוד לכללי השוויון הנהוגים בישראל. ד. לאור סמכותך בחוק העמותות אבקשך להורות על פתיחת חקירה לבחינת החלטת הועד המנהל בהקדם האפשרי וכן להורות על ביצוע פעולה מתקנת לפי שיקולך.
ה. אודה להיענותך.
בברכה, רפי הוידה
050-9236015
העתק: מבקר המדינה, שר התקשורת, מנכ''לית משרד המשפטים, ח''כ ד''ר נחמן שי".